Dobry wieczór!
Piękna niedziela za nami i w ogóle, piękna majówka. Zapowiedzi okazały się zbyt ostrożne - u nas było naprawdę przyjemnie i ciepło!
A ja melduję wykonanie zadania! Po dwóch miesiącach intensywnej pracy, odhaczyliśmy na naszej liście prac wszystkie pozycje
Nie, żebym teraz do jesieni spędzała czas na leżaku, ale mogę ze spokojem powiedzieć, że ciężkich, żmudnych czynności raczej już nie planuję. Rośliny mają wszystko, co potrzeba, by się pięknie rozrastać, a ja z pewnością zadbam o to, by dalej niczego im nie brakowało. Jestem zadowolona i z uśmiechem zerkam przez okno... do środy jeszcze mam karencję po oprysku na mniszka i nie mogę kosić trawnika, ale gdy już tę czynność wykonam, będzie chyba pełna - na miarę naszych możliwości - satysfakcja
Wyrobione dziś wszystko, kręgosłup, dłonie i paznokcie wymagają co najmniej SPA, ale szczęście jest ponad wszelki ból
Miłego wieczoru!
Edi, bardzo się cieszę, że północna przypadła do gustu!
Jestem mile zaskoczona, jak szybko rosną tam wszystkie byliny... za rok, dwa będzie busz, o który mi chodzi
Kloniki palmowe, kochana, mogą przemarzać - zwłaszcza młodzieniaszki - zatem, chyba się wstrzymaj, chyba że masz jakieś zaciszne bardzo miejsce i będziesz okrywać? U Ciebie zimy bywają naprawdę srogie.
Doroto, witam Cię serdecznie na forum i w moim wątku
Dziękuję za odwiedziny!
Moja droga, poranne eksplorowanie ogrodu to tradycja... przynajmniej u większości z nas
Ja, bywa że nawet zimą, zakładam mój różowy szlafroczek-kożuszek i z aparatem pląsam po ogrodzie...
Co myślą sąsiedzi? A niech myślą!
Krzysiu, żałuję, że w tygodniu roboczym rzadko udaje mi się wykrzesać jeszcze 10min na poranny obchód... ale chociaż rzucam okiem na wszystkie strony, nabieram energii płynącej z ogrodu w płuca i ruszam na zmaganie z codziennością.
Widzisz, te nożyce do bukszpanów też mi coś przypominały! Wszystko jasne
Biała serduszka mnie zachwyca... jest niezwykle bujna. Mam nadzieję, że w kolejnych latach również będzie chciała tak pięknie kwitnąć.
Parę fotek z ogrodu w cieniu brzóz?
Klonik posadzony