Dzień dobry!
Chciałam się powitać radośnie i słonecznie, ale po pięknym wschodzie, rozświetlone niebo jakoś przygasa.
Nic to, może - mimo poniedziałku - to będzie dobry dzień.
Mam bardzo dużo pracy w ogrodzie, a tak mało na to czasu... Najgorsze jest to, że niewiele da się z tym zrobić.
Czytałam jednak dziś, że w tym tygodniu przyjdzie do nas chłód, który ma ustąpić miejsca przyjemniejszym temperaturom już po weekendzie. W takim razie, nie panikuję i nie spieszę się. Muszę kupić siewnik Substrala, opryski oraz nawozy.
Planuję pod koniec marca wertykulację, wcześniej opryskanie trawnika Mniszkiem, potem koszenie i nawożenie.
Do tego czasu muszę się uporać z cięciem, porządkami oraz innymi opryskami. Z początkiem kwietnia ruszam z pracami nad nową rabatą. W międzyczasie, muszę wybrać meble na taras, dopracować dekoracje, uszyć zasłony na wspomniany taras, a wcześniej rozbudować trejaż. Jak wszystko dobrze pójdzie, od maja będę odpoczywać
Moni, dziękuję! Wiesz, ja miewam napady energii, którą muszę jakoś spożytkować.
Porządki w domu i praca w ogrodzie to najlepszy sposób.
Okrasiłam to niewątpliwą przyjemnością w postaci sesji z końmi. Szkoda, że nie mogę pokazać całości
Miłego!
Kasiu, witam w nowym tygodniu!
Dzięki za info o czosnkach - w takim razie wybijam sobie z głowy ich przenoszenie wiosną.
Ciekawe, czy w ogóle jakieś cebulowe wyjdą mi na powierzchnię w tym roku. Kret tak mi zrył ogród, że rozpacz ogarnia.
Strasznie dużo pracy w ogrodzie, prawda? To się z pewnością bierze z coraz większej liczby roślin, które zapraszamy na rabaty... Jestem ciekawa nowego sezonu i juz nie mogę się doczekać pierwszych liści i kwiatów!
Dobrego tygodnia
Gosiu, myślę, że możesz jeździć konno, tylko musiałabyś najpierw ćwiczeniami wzmocnić mięśnie okołokręgosłupowe.
Masz gdzieś pod ręką stadninę?
Zawsze można spróbować.
Martulu, czy zdarza Ci się dalej jeździć konno, czy już odpuściłaś?
Magda, sądzę, że wystarczy opanować 'kierowanie koniem', a potem nabieramy pewności i pozbywamy się obaw...
Niewykluczone, że ja wkrótce spróbuję
Dziękuję za miłe słowa! Miłego tygodnia