TEMAT: OGRÓD MARKITY

OGRÓD MARKITY 12 Cze 2015 13:16 #378590

• Wiola
  • Wiola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 393
Martuś, jak kupowałaś roślinki w ZIelonych Progach ?
Ja wysłałam @ z zamówieniem i otrzymałam odpowiedź, że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej :(
Strasznie się zawiodłam, bo mają takie cudne szałwie, floksy, jarzmianki ....
Pozdrawiam Wiola :)
Ogród Wioli
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRÓD MARKITY 12 Cze 2015 13:27 #378592

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Wiolu ja dostałam paczkę z Zielonych Progów ale uwierz mi molestowałam ich od stycznia w końcu się ugięli i wysłali .... podejrzewam , że mieli juz mnie dość :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: ale rośliny przyszły rewelacyjne , piwonia i bodziszek z dostawy majowej już kwitły :hearts: :hearts: ........ mam zamiar kontynowac molestowanie :devil1: :devil1:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

OGRÓD MARKITY 12 Cze 2015 13:35 #378593

• Wiola
  • Wiola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 393
Błagam Mirko, nie dobijaj mnie. :hammer:
Napisz proszę na pw, albo forum, jakich używałaś argumentów, że ulegli.
A może połączyły byśmy zamówienie ... :oops:
Pozdrawiam Wiola :)
Ogród Wioli

OGRÓD MARKITY 12 Cze 2015 19:26 #378663

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Też bym chętnie się dowiedziała ,jak się dobrać do Zielonych ,bo też dostałam odpowiedź ,że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.Na stronie jest ,a w rzeczywistości nie ma .Jak w ruskim cyrku :drool:

OGRÓD MARKITY 12 Cze 2015 20:18 #378689

• Amarant
  • Amarant's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3379
:flower1:
Zielone progi ma profil na Oazie.
Może odpowie Wam.
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/p...le/3860-zieloneprogi

:drink1:
Pozdrawiam
Marek

Zapraszam
Markowy Ogródek

OGRÓD MARKITY 14 Cze 2015 20:55 #379592

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Daruma zapowiada się ślicznie :hearts: Będę oczekiwać kolejnych fotek :-)

OGRÓD MARKITY 14 Cze 2015 22:59 #379656

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Martuśka- czyli z Progów masz prywatnego kuriera. noo..no..no..to się nazywa luksus :silly:

Dziewczyny- W Zielonych Progach, jak byłam na zakupach, to się dowiedziałam, że ich asortyment można wysyłkowo kupić w e-clematisie i u Kalisiaka. Wspomniałam Właścicielowi, że forum bardzo nieszczęśliwe, że nie prowadzą wysyłek indywidualnych ;) . Niby coś wspomniał, że czasem wysyłają..ale generalnie chyba nie mają do tego głowy, prowadząc w sumie hurtownię.. Dlatego też Właściciel wspomniał o tych sklepach netowych..
Ostatnio zmieniany: 14 Cze 2015 23:02 przez Monika-Sz.

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 21:44 #380341

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ewo Terlico ja nie straszę Podstolcem ;) , tylko już od zeszłego roku unikam :silly: , zresztą nie ja jedna ;) .
Minęło 6 dni od ostatniego wpisu i kwitną już prawie wszystkie róże włącznie z nówkami :woohoo: , pewnie i u Ciebie się rozhulały :lol:

Aniu zakończyłam dziś rysowanie, a przynajmniej mam taką nadzieję :happy3: . Idę jutro do promotorki i mam nadzieję, że nie każe poprawiać :jeez:

Dorcia zaległości w ogrodzie mi się mnożą w zastraszającym tempie :jeez: , należy do nich również kostka :evil: , ale tym zajmę się w wakacje. Na razie starcza mi czasu jedynie na interwencyjne podlewanie :hammer: , bo oczywiście po śmiesznym deszczyku nie ma dawno śladu :mad2: :mad2: Róże już kwitną prawie wszystkie :dance:

Dorotka kwiecia przez ostatni tydzień przybyło :happy3:
Ostróżkę jednoroczną siałam chyba ze cztery lata temu, odtąd sama dba, żeby co roku się pojawić :rotfl1: . W zeszłym roku było jej mniej i miałam zamiar dosiać, ale jak zobaczyłam u schyłku zimy ile siewek wyłazi, to dałam sobie spokój.

DSC_5667.jpg

Marta ta lnica spędza mi sen z powiek, a nie mam kiedy przesadzić :jeez: . Albo wywalę i posadzę siewkę :oops: :devil1:
Koperkowe ostróżki oczywiście z samosiewu :rotfl1: , trzeci sezon :happy4:
Rzeczywiście brałam od Ciebie floksa Katherine :dazed: , chyba mam już tego za dużo, bo nie ogarniam :tongue2:
Mam cichą nadzieję, że część rysunkowa już za mną :devil1:

Alinko czytałam, że u Ciebie wczoraj cały dzień podlewało, a u mnie zaledwie rano troszeczkę i już mam znowu sucho :placze:

Kasiu nie do wiary, u mnie od trzech lat rosną i same się sieją oczywiście ;) . I mimo, że rosną gęsto, są nadal puchate :P
Te moje siewki czasem mnie do rozpaczy doprowadzają :jeez: , jak na szkółkę, to jednak zbyt ubogi asortyment :rotfl1:

Wiolu, Nowinko ja skorzystałam ze znajomości w zaprzyjaźnionym sklepie ogrodniczym ;) . Przy okazji zamówienia do sklepu poprosiłam o osobne zamówienie dla mnie :silly:

Siberko świeżego nie mam, ale już wkrótce ;)

Moniś ano mam prywatnego kuriera :happy3:

Nie mam siły ani czasu pisać :tongue2: , donoszę tylko w telegraficznym skrócie, że sucho u mnie nadal :jeez: :hammer: :mad2: , chwasty mnie zarastają :pinch: :jeez: :evil: , żadna doniczka nie uziemiona :oops: :whistle: :tongue2: , a róże kwitną, bo czas :woohoo:

debiutantki :P , Sibelius :hearts:

DSC_5710.jpg

DSC_5711.jpg

Lavender Ice

DSC_5713.jpg

William and Catherine

DSC_5704.jpg

Little Artist (Marta widzisz ;) ?)

DSC_5727.jpg

Variegata di Bologna, nie wiedziałam, że kwiat taki drobny ;)

DSC_5752.jpg

Mrs. John Laing

DSC_5753.jpg

Ilmenau

DSC_5696.jpg

i troszkę staroci :silly:

mój Chopin, co to podobno jeszcze nigdzie nie kwitnie ;)

DSC_5722.jpg

DSC_5725.jpg

Pirouette, który nie wiadomo gdzie się kończy, a gdzie zaczyna :happy3:

DSC_5715.jpg

Angela

DSC_5732.jpg

Bukavu

DSC_5738.jpg

Afrodyta

DSC_5717.jpg

Cardinal de Richelieu

DSC_5690.jpg

i róża, której niestraszny żaden upał, deszcz ani susza, nie jedzą jej ogrodnice ani żadna inna plaga, nie podlewana, nie pryskana, nie straciła jeszcze ani jednego kwiatu odkąd zaczęła kwitnąć. Jubilee du Prince de Monaco :bravo:

DSC_5720.jpg

DSC_5721.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Zielona Ania, Alina-277, Amarant, VERA, edulkot, Krzysia

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 21:47 #380343

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Widziałaś do czego człowiek musi się posunąć, żeby dokonać pierwszego wpisu? :rotfl1: :devil1:

Zacznę od tego, że nieprzyzwoicie wielkie masz te różane krzaczory :jeez: . Potwory! Piękne... przepiękne potwory! Chopin powala :ohmy: .
U mnie jeszcze nie wszystkie nówki kwitną. Ale już lada moment :dance: . Najbardziej rozkręciły się oczywiście te najstarsze. Sebastian mówi, że "WOW" już u klientów się pojawia :happy3: więc jest dobrze :dance: .

Temat opadów przemilczymy :whistle: . Chociaż nie... muszę Ci powiedzieć, że codziennie mój M pyta czy u Was padało :happy: . Martwi się chłopak o Was :hug: .
Pozostając jeszcze na moment przy Sebastianie... zdaje się, że wyhodowałyście w sobotę różomianniaka :dazed: .

I jeszcze na zakończenie w temacie siewek... szałwia mi się pięknie sieje :dance: :dance: . Werbena niestety wyrasta tylko tam gdzie posadziłam siewki od Ciebie.

Trzymam kciuki żebyś już nie musiała rysować :kiss3: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 16 Cze 2015 22:02 przez dorciaj.

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 21:49 #380346

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Nieprawda, Chopin u mnie kwitnie. :) Little Artist przecudna.

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 21:52 #380348

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Prince to rzeczywiście twardziel, choć w lecie łapie go u mnie plamistość poniżej kolan ;)
Wprawdzie ostatnie upały i susza go sponiewierały, ale po deszczu pozbierał się jak gdyby nigdy nic...
Gdyby jeszcze nie był taki... jarmarczny :silly:

Aaaa... Chopin też kwitnie, ale nie lubię drania ;)
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 16 Cze 2015 21:53 przez gorzata.

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 22:03 #380354

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
No, spektakl różany trwa w najlepsze u Ciebie :woohoo: Niektóre róże to giganty porosły :garden1:
U mnie r.Chopin też już w kwiatach i nawet deszcz jej nie zaszkodził ;) A z siewek to głównie chwasty się sieją :evil:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 22:10 #380358

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
olibabka wrote:
U mnie r.Chopin też już w kwiatach i nawet deszcz jej nie zaszkodził
Bo Chopinom to raczej suchoty szkodzą :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Zielona Ania

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 22:12 #380359

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto, melduję, że mój Chopin już też w kwiatach, jak zresztą wszystkie moje róże :flower2:
Nastał nam czas różany, co najlepiej widać na twoich fotkach :) Wszystkie róże są piękne, choć każda na swój sposób :flower1:
Książę z Monako bardzo efektowny!
U mnie w końcu porządnie popadało, tylko dlaczego ulewa była taka gwałtowna, a następnego dnia oprócz deszczu spadł też grad???
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 22:37 #380369

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dorcia widziałam :rotfl1: , dobre to było :happy3:
Faktycznie kilka róż dostało już zaszczytny tytuł "potwora" :rotfl1: i pomyśleć, że tak radykalnie cięłam wiosną :dazed: . Powiedz Sebastianowi, że nie padało :evil: , teraz łudzę się kolejnymi prognozami na koniec tygodnia :whistle: . A Tobie powiem o Sebastianie ;) , że on się z nami coraz lepiej czuje :happy3: i kto wie do czego to doprowadzi :rotfl1: . Będzie zakładał własną różankę :woohoo:
Za kciuki :hug:

Ino witam Cię serdecznie w moich progach :hug:
Ta żartobliwa uwaga o Chopinie dotyczyła sobotniej prelekcji pana Pałki na dniach otwartych w Daglezji, gdzie przywiózł swoje Chopiny prosto ze szklarni :lol:
Postaram się wpaść z rewizytą jak najszybciej i obejrzeć Twoje róże :bye:

Gorzatko jak miło Cię widzieć :hug: i humor dopisuje :happy3:
Mój Książe też trochę chorował w zeszłym sezonie, ale za obecne zachowanie chyba mu wybaczę ;)
Mówisz, że jarmarczna ;) , a co powiesz na przykład na takiego Papę Mailanda :happy3:

DSC_5699.jpg

albo plastik-fantastik Pink Peace :happy4:

DSC_5751.jpg

A czemu nie lubisz Chopina :huh: ?

Marysiu oj giganty :tongue2: , chyba znowu przesadzanie mi się szykuje ;) . choć jak patrzę na przykład na takie trzy panny przesadzane jesienią

DSC_5729.jpg

to chyba za bardzo tego nie odczuły :silly:

Dalu że u Ciebie wszystko kwitnie, to akurat wiadomo ;) , deszcz się przydał pod Waszą nieobecność, ale zaraz grad :dazed: , jakieś straty :huh: ?

Jeszcze wszystkim koleżankom, które namówiłam na jaśminowca Belle Etoile, pokażę mojego ;)

DSC_5755.jpg

DSC_5756.jpg

DSC_5695.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Zielona Ania, Alina-277, Amarant, edulkot, Krzysia

OGRÓD MARKITY 16 Cze 2015 22:45 #380371

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Marta,masz rzeczywiście zasiewkowany ogród,u mnie nawet szałwia trójbarwna zaginęła.
Jak nie zapomnę aparatu, to jutro cyknę fotkę Chopina :whistle: - koleżanka mnie zaciągnęła w niedzielę pod obcy dom :eek3: .
Nie narzekaj na brak deszczu, u nas wczoraj popaaaaadało i poooowiaaało - musieliśmy poświęcić popołudnie na porządki, przy użyciu piły motorowej :blink: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie
Ostatnio zmieniany: 16 Cze 2015 22:46 przez elsi.

OGRÓD MARKITY 17 Cze 2015 08:48 #380451

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, czy ten jaśminowiec co Ciebie namówiły koleżanki, to ten sam co kazałaś brać u Kurowskich? :lol: ... bo jeszcze nie znam nazw :tongue2:, a nie chce mi się lecieć za dom :rotfl1: .

Co do Sebastiana, to ja już zaczynam mieć problem, bo mi cytryńca chce wcisnąć między powojniki :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRÓD MARKITY 17 Cze 2015 21:35 #380648

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Papa M ;) był jedną z moich pierwszych róż - za ten zapach mogę mu wszystko wybaczyć, podobnie, jak wybaczam Westerlandowi pomarańczowość B)
Chopin... po prostu jakoś mnie nie przekonuje... i naprawdę źle znosi suchoty :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.741 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum