Majówkowe dobry wieczór!
Marta - ja na szczęście nie mam garażu
a drugą część żurawek przesadzę za jakiś czas albo podzielę i bezpośrednio na docelowe miejsce wsadzę (robiłam już tak i ładnie się przyjmowały).
Dorotka - bardzo fajny gest ze strony Twojej córki
może w tym roku się uda doczekać anabelek .. ja też będę trochę bylin rozsadzać ale muszę naszykować miejsce (na trawiastej głównie). Ciekawa jestem jakie piwonie zakupiłaś
Ani - dziękuję bardzo
psinka wydrapana i wdzięczna za drapanko (bo akurat po kąpieli i ją nosi
).
Ewuniu - dziękuję. Oj co racja to racja, szkoda, że nie wszystkie tulipany są trwałe. U mnie w tym roku wiele nie wyszło (pewnie wyszły do nornic
albo się wyrodziły ), a te co wyszły - swoją drogą zakupy jesienne - trochę mnie rozczarowały bo nie te odmiany co chciałam, co więcej w jednym woreczku były wymieszane różne odmiany i nie wygląda to za dobrze
trochę się rozczarowałam co do cebulowych, chociaż kilka fajnych kęp mam więc nie mogę całkiem narzekać.
Aniu - Anabuko - nie wiem co to za jeden
to pomyłka. Z 15 cebulek tej samej odmiany, która miała być w ciepłych kolorach, wyszły 2 takie i 3 pokraki jakieś, zupełnie inne sądząc po pąkach. Wkurza mnie to bardzo! Pomylone odmiany to jedno ale wymieszane w jednym woreczku różne tulipany to już przesada.
Wiolu - wiem tylko, że pośrednia, kupiona kilka lat temu w Obi, nie miała nazwy odmianowej. Kwitnie dopiero drugi rok, wcześniej szła w masę.
Bozi - niestety już po kwitnieniu
ale spektakl rzeczywiście był niezły
U nas prace ogrodowe wciąż trwają i końca nie widać. Nadal jesteśmy na etapie robót budowlanych
M nie ma za bardzo czasu, a ja z kontuzji nie mogę wyjść. No nic ...jakoś to będzie, czy zrobimy czy nie !
pierwsze pąkasy
tulipany
zeszłoroczne - są ale kwiaty są dużo mniejsze niż rok temu
a ten to nie wiem skąd ale mi się podoba bardzo
papuzie - miały być apricot , są różowe
no ładne ale jak chciałam tamte
chyba curly sue ściągnięta od Robaczka - śliczne
ale też zeszło tylko kilka
kalinki pachnące
i zwykła
korony cesarskie
i młodziutki floksik