Witajcie w kolejny jesienny dzień.!!
Z rana ostatnio pochmurno. A potem słonko wojuje i pokazuje sie na nieboskłonie.Trochę na więcej, trochę na mniej.
Wczoraj od południa już było.Jesień piękna,/licie ,drzewa cała paleta barw..a jak się jedzie trasą, przez las też to juz całkowicie to widać.
Wczoraj miałam cudny dzień, pogoda piękna.Trochę popołudnia spędziliśmy z paczką znajomych na starym mieście w Lublinie,kawiarnia, ciacha( ostatnio jadłam tylko te co sama upiekłam),kawusie,różne rozmowy,,,
A potem cały deser dla ducha,,teatr.Kurcze dawno już byłam na jakimkolwiek spektaklu,,.Zapomniałam jakie to piękne odczucia i oczywiście możność zobaczenia aktora z bliska.A mieliśmy miejsca na samym początku.
Także wszystko jak na dłoni
Sen nocy letniej- to tytuł spektaklu w nowoczesnej aranżacji.Dość ciekawa, na wesoło pokazana sztuka.Wróciliśmy do domu przed północą.A wieczór był ciepły , cudny..
Jeszcze te wszystkie doznania są we mnie.
jolifleur-EwuśNo właśnie tej ponurości to ja nie lubię .a jak czas nam niedługo przestawia ti i tej szybkiej ciemności, krótkich dni- to też nie!!
U mnie każdego dnia słonka walczy z chmurkami,I trochę jest.ale deszczu zero.Te roślinki nowe co posadziłam, co 2,3 dni ganiam z konewka i je podlewam, bo susza
tilia66-Iwonko Dziękują za miłe słowa.Lato częstuje nas kolorowymi ogrodami, kolorami.Jesień, juz skromniejsza w bogactwo ogrodowych kwiatów.Ale kolory drzew dają na trochę zachwytu piękna natury, trochę radości mijającego sezonu
Dobrze,że mamy dużo zdjatek, będzie co wspominać na te zbliżające się ponure i ciemne dni
asia2-Asiu Dziękuję za miłe słowa.!
Tak to są moje wszystkie dyńki.Ale to i tak nie wszystkie, bo te duże ( kilka sztuk jeszcze jest)To na parapet się nie zmieściły.Te stopniowo beą szły do różnych potraw.
Adasiowa-Anuś Te żurawki to na prawdę i piękne roślinki i takie twardzielki,bo jak już nic w ogrodzie nie widać. to one jeszcze są i to z pięknymi kolorkami.
Wymyśliłam rabatę z nimi zmodernizować, dołożyć trochę tam traw (niskich i średnich - mam tylko konwalnik czarny
) I taki szpaler wzdłuż ścieżki w nowym ogrodzie.
Cudnie wygladają jako obrzeza do rożnych rabat.Ale to już ich trzeba mieć bardzo dużo żeby tak sobie robić.Ja ich tyle to jeszcze nie mam.
Może kiedyś.. tak i u mnie będzie
A w którym wątku żurawkowym je pokazałaś.chętnie zobaczę. Jakiś oglądałam przed chwilą ale twoich nie spotkałam tam.Chyba nie umiem szukać.
Asterki niebieskawe mam dwa.
Dalej proponuję ci jak chcesz wysyłkę na wiosnę z moich???
Dyniowy czas mamy, to i potraw nowych nam się chce.Sernik dyniowy trochę czasu zajmuje,ale warto.Pyszny jest.
A ty co takiego dobrego robisz z dyń ???
O szaliku pamiętam.Dziękujęza troskę ..i nie tylko,, wiesz,za tą codzienna myśl - to bardzo, bardzo dziękuje
Dzisiaj mam następna kontrolę u ortopedy.Zobaczymy jak będzie i jakie zalecenia będą.
chyba najgorsza rzeczą to jest ten długi czas spędzony w tych przychodniach,I obraz naszej służby zdrowia
żurawka marmalade
na pierwszym planie - żurawka southern comfort