TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 19 Kwi 2016 00:43 #458099

• kaska1ge
  • kaska1ge's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 192
Hehe, gratuluje takiego męża. Mój też już przeze mnie odpowiednio "urobiony". 2 tygodnie miał pod opieką jak w szpitalu byłam. :happy: Ile ja nerwów zjadłam wtedy.
Co do tych postów co poznikały, to przez prace techniczne na forum. Wczoraj, tylko nie pamiętam o której godzinie, ale już dobrze w nocy, to dało się u mnie tylko w wiadomości wejść. I chyba u wszystkich osób te wczorajsze wpisy poznikały, bo u mnie też, u Ewy Nowinki i Sylwii-Flory także.

Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 19 Kwi 2016 10:43 #458215

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Dorotko :) zgadzam się z Monisią-skrzynki śliczne.Powiem szczerze takie tez by mi się przydały , ale przed dom na kwiaty.Tylko czasu nie mam , aby je zbić i umiejętności też chyba.Cóż trzeba będzie to się zrobi.A co teraz dziergasz-tak z czystej ciekawości :lol: Miłego dzionka :hug:

U Doroty pośród lasu 19 Kwi 2016 22:08 #458479

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Dopiero wróciłam do domu bo mojej młodszej córce zachciało się do kina.
A że urok mojego zaścianka polega na tym, że do kina mam 40 km, to już czuję się lekko zmęczona.
Uprzedziłam jednak córki, że jak się zestarzeję i zachce mi się do kina czy gdzie indziej to nie ma zmiłuj się i ze mną jadą :)

Moni dziękuję :kiss3:
Najpierw były dwie ale stwierdziłam, że to zdecydowanie za mało i dodałam dwie następne.

Aniu dziękuję za radę, chyba tak zrobię. Prawda, że Molly jest piękna :woohoo:

Kasiu to ja Ci gratuluję skoro Twój urobiony, z moim jestem na początku drogi. Dobrze, że my kobiety mamy swoje sztuczki ;)
Ja wiedziałam, że są problemy techniczne ale posty fajnie się wklejały wiec myślałam że już dobrze.

Kasiu Kasionku dziękuję :kiss3:
Skrzynie to bardzo prosta robota, trzeba tylko mieć odpowiednie deski i kogoś do pomocy (haka na męża albo dobrego kolegę :))
Ja swoje wypełniłam najpierw grubszymi gałęziami, potem drobnymi, ściętą trawą, liśćmi, darnią a na wierzch ziemią z kompostem. Procesy zachodzące podczas rozkładu poszczególnych warstw mają powodować oddawanie ciepła ku górze.
A co dziergam ... no właśnie to było we wcześniejszych widmo postach. Uszyłam poduszki na krzesła o takie leśne

DSC_0401.jpg

a zaczęłam firanki z wzorem ludowym z mojego regionu. Wzór jest odtworzony z fartucha mojej Babci.

DSC_0400.jpg

DSC_0001.jpg

Jak dokończę to się pochwalę :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Monika-Sz

U Doroty pośród lasu 19 Kwi 2016 22:25 #458488

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Dorotko już widziałam i podziwiałam ten haft prawie ludowy, kiedyś hafciarki dziergały całymi dniami, a teraz maszynowo idzie szybko i idealnie :lol:
Pokaż jeszcze raz psiunię, taki słodziak z niej :hearts:

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 09:37 #458587

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
Dorotko ;) ach te Twoje talenta.Podusia fajna, firaneczka cudna będzie-lubię takie ,,ręczne,, robótki.Od razu okienko będzie weselej wyglądać :P .Ja do jednego kina mam 18 km-ale tam porażka repertuar,do drugiego-około 45 km.Wyjazd do kina to u nas wielka wyprawa,ale i koszmar.Diabły na lekach lokomocyjnych,nawet w samochodzie się kłócą.Niedawno straszyliśmy ich , że jak się nie uciszą to ich wyrzucimy po drodze.Poskutkowało na 5 minut.Miłego dzionka :kiss3:

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 17:32 #458723

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Majko czemu prawie ludowy? Wzór na kanwie fartucha ludowego, ja ludowa rodowita kurpianka - to wzór jest ludowy :lol:
Hafciarka może i szybciej haftuje ale to nie to samo co ręczny misterny haft.
Dzisiaj byłam u kosmetyczki i zabroniła do wieczora wychodzić na dwór, więc ogród na razie podziwiam z okien. Za to hafciarka pracuje :)
Załączam jeszcze raz zdjęcia córki Nestora Molly.

DSC_0720.jpg

DSC_0722.jpg

DSC_0723.jpg

DSC_0725.jpg

DSC_0726.jpg

Snapchat-5291073212967553696.jpg

DSC_0727.jpg

Kasionku dziękuję.
Jak Ty nazywasz swoje pociechy :woohoo: Moje teraz mniej się kłócą ale pamiętam wyprawy z nimi gdziekolwiek jak były małe :jeez:
Wtedy chyba miałam więcej do nich cierpliwości, z wiekiem chyba trochę uleciała ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Amarant, edulkot

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 18:04 #458739

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
Dorciu :)suczka śliczna.Moich synków nazywam hm...Diabełki, ale jak poważnie broją to Diabły.Właśnie godzinę temu Samuel -ten młodszy ( 8 lat )zakończył przepraszanie i błaganie o zdjęcie kary - szlochanie trwało przeszło dwie godziny,ale byłam twarda kara została.Wiesz ja chyba tez już szybciej tracę cierpliwość, choć mąż twierdzi, że jestem zbyt cierpliwa do poczynań Synków.Macierzyństwo jest trudne...Miłego wieczoru :kiss3:

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 18:17 #458746

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Kasiu masz rację kara to kara, trzeba twardo trwać przy swoim.
Moja córka twierdzi, że dzieci mamy z czysto egoistycznych pobudek, chcieliśmy to mamy i musimy się męczyć :)
Miłego wieczoru również :kiss3:

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 19:53 #458798

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83520
Dorotko, ponieważ moją poprzednią wiadomość "znikło" powtarzam swoje zachwyty. Cudna niunia!
A twoja córka gada całkiem rozsądnie. ;)

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 20:19 #458819

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Jak ja kocham takie młode mordki :hearts:
Dorotko cofam określenie prawie, pozostaje ludowe bo na takie mi wyglądało. W ręczny haft hafciarki wkładały serca dlatego był taki piękny :woohoo:

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 20:44 #458837

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Aniu dziękuję :kiss3:
Moja córka na pewno się ucieszy, że ma sojusznika w swoich poglądach :)

Majko za Molly :kiss3:
Uwielbiam ludowe hafty. Jednym się one podobają inni patrzą na nie z ironią jak na coś zacofanego.

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 20:47 #458841

• nelu-pelu
  • nelu-pelu's Avatar
  • Gold Boarder
  • na pewno się uda!
  • Otrzymane dziękuję: 195
I Ty mi mówisz o dopracowanym ogrodzie?! :rotfl1:
To u Ciebie widzę ogrom pracy i to przemyślanej.
Odchodzę zachwycona. :flower2: :flower2:
pozdrawiam Nela
Moje metamorfozy

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 20:55 #458851

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Ludowe hafty to cos pieknego, kiedys sama haftowałam, dzisiaj nie mam cierpliwości a i oczy nie te. Psiunia :hearts: .

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 21:09 #458869

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Nelu Twoje słowa acz niezasłużone sprawiają że przychylniej patrzę na mój ogród :kiss3:
Mam nadzieję, że jeszcze do mnie zajrzysz :bye:

Sieriko cieszę się, że zajrzałaś. Teraz wiesz, gdzie będą rosły Twoje trawy :)
Jakiego rodzaju hafty tworzyłaś?

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 21:14 #458881

• Roma
  • Roma's Avatar
Małą Molly jestem zachwycona i nie wiem czy byłabym w stanie oddać gdyby choć na dzień trafiła w moje ręce :) Mam cholerną słabość do szczeniaków.
Dorotko,wszystkie roślinki które przywędrowały z Twojego lasu już rosną w moim :kiss3: :kiss3: a kubek ma wielbiciela w postaci Skrzata :)

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 21:17 #458884

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Trawy zdecydowanie będą pasować w takim otoczeniu. Ja zajmowałam się richelieu choć sama teraz w to nie wierzę :rotfl1: , skąd miałam cierpliwośc? 5 minut teraz nie wytrzymałabym, robiłam dla siebie, do mieszkania, serwety, serweteczki, kiedys trudno było o cos niepowtarzalnego do mieszkania a płótno i nici były dostępne.

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 21:23 #458889

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Dorotko, szczeniaczek przesłodki :hearts:
Ale Ty to masz wielki talent w rączkach - poducha niesamowita (zresztą krzesło też piękne!), hafty cudne :bravo:
Ja też ma do kina 35 km ;) I może dlatego tak rzadko tam bywam :P
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

U Doroty pośród lasu 20 Kwi 2016 21:28 #458893

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Romciu z lasu do lasu to chyba powinno być im dobrze :lol:
Nam tez trudno byłoby oddać Molly, dlatego też jak tylko ją odebraliśmy zawieźliśmy prosto do siostry M. Ta dopiero ma bzika na punkcie psów, tam będzie jej naprawdę dobrze :) Nasze trzy psy wystarczą na taką powierzchnię :)

Sieriko ja też myślę, że trawy pasują u mnie i do mojej urodzajnej ziemi.
Richelieu :ohmy: , ja trochę próbowałam ale to haft wymagający precyzji. Hafciarką też robiłam wycinane hafty, tu akurat jest łatwo aby tylko dobrze wyciąć dziurki.
Parę postów wyżej pisałam o cierpliwości do dzieci, że z wiekiem coraz mniej, okazuje się, że do innych dziedzin to też ma zastosowanie :lol:

Dalu serdecznie dziękuję za miłe słowa :kiss3:
Teraz widzę, że nie tylko ja mam daleko do cywilizacji :lol: Ja sama pewnie rzadziej bym się wybrała, ale zawsze towarzystwo się znajdzie i jedziemy. W domu rzadko coś oglądam ze spokojem, nie potrafię usiedzieć zwłaszcza na przerwach reklamowych i albo coś robię w tym czasie albo tak mnie denerwują (zwłaszcza późnym wieczorem) że wyłączam telewizor.
Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2016 21:37 przez Dorota15.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.835 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum