TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 24 Kwi 2016 11:34 #460392

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Dorotko ,jak fajnie popatrzeć na skutki Twojej szalonej maszyny .Wiesz ,że mnie zawsze podoba się wszystko co zrobisz :bravo: :eek3: :bravo: A piesek przemiły ,aż mi szkoda ,że nie mam go pod ręką.
Przesyłam Ci słoneczko wraz z pozdrowieniami :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 24 Kwi 2016 14:19 #460469

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Ogród piękny i wymuskany :) piesek słodki o haftach tradycyjnie nie wspominam ;)
Gorące pozdrowienia z zimnego podkarpacia :hug:
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 13:56 #462046

• Ave
  • Ave's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 395
Co za ogród :woohoo: co za teren :woohoo: co za dom :woohoo: nie mówiąc już o innych zdolnościach....
Urocza z Ciebie Gospodyni i tytan pracy. :whistle:

tez lubię ludowości do tego stopnia, że w kuchni urządzonej raczej w nowoczesnym stylu zawisiłam metrowej wielkości tapetę z kogutami... o taką

koguty.jpg

i nie ma osoby, która po wejściu nie robi takich oczu :supr3: :happy: :happy: , no ale skoro przeprowadziłam się z miasta na wieś...
Ewa

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 19:12 #462147

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Aniu, Nowinko, Ave serdecznie Wam dziękuję. Miło się czyta pochlebne opinie. Zasłużone czy nie ale serce rośnie :kiss3:

Ave ale tapeta :woohoo: Podoba mi się.
Połączenie nowoczesnych mebli z ludowym akcentem musi być ciekawe. Nie dziwię się, że wizytujący Cię dostają wielkich oczu.

Ja skończyłam ostatnio moje firanki kurpiowskie. Zdjęcia robione przy słabym świetle bo niedawno wróciłam z ogródka.

1-7.jpg

DSC_0404.jpg

DSC_0407.jpg

DSC_0409.jpg

Dzisiaj dostałam dwie przesyłki z roślinkami. Wypasiona paka z trawami z ryneczku Sieriki i piękne niebieskie anemony od Ani Łatki. Wszystko posadzone w akompaniamencie deszczu i wrzaskach męża.
Jak on mnie ogranicza (czyli M) :jeez: Spokojnie popracować w grządkach nie można bo zaraz do domu woła :angry:
Takie miałam zacięcie do pracy, że deszcz zupełnie mi nie przeszkadzał. Pod koniec rozpadało się na dobre ale plan wykonany.
Powoli zeszłoroczna rabatka się rozbudowuje.

DSC_0413.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, wxxx-a, Łatka, zanetatacz

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 19:25 #462160

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
To ostatnie zdjęcie, Dorotko, zachwyciło mnie totalnie!!! :hearts:
Uwielbiam taką miękką linię w ogrodzie. Ścieżki trawiaste bosko współgrają z rabatami...
Wyszywanki też świetne, ale chwilowo ostatnia fota przyćmiła wszystko :hearts:

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 19:25 #462161

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Czytam na bieżąco i podziwiam jak Twój ogród się zmienia. Masz niesamowite tempo w pracach ogrodowych. :lol: Pomysł na roślinną rzeczkę kapitalny. :bravo:

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 20:25 #462221

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Aga komplement z Twoich ust odnośnie zdjęcia wprawił mnie początkowo w lekkie osłupienie, aż jeszcze raz mu się przyjrzałam. No nie ... ładne jest :woohoo: Bardzo Ci dziękuję :kiss3:

Inuś dziękuje. Tylko czy ja mam dobre tempo :unsure: Ja bym wszystko chciała zrobić a brakuje mi czasu.
Jak porównam jednak to co jest teraz z tym co było parę lat temu to widzę zmiany.

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 20:32 #462227

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Dorotko, skąd ja to znam? Spokojnie pracuję sobie w ogrodzie, czas sobie leci, a mój M. co chwila staje w drzwiach i wrzeszczy: gdzie jesteś? co robisz? a kiedy skończysz?
Firanka śliczna, a pokazana rabata - fiu, fiu!!!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 20:34 #462229

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Dorotko pięknie wygląda ta firanka :bravo: masz zdolne łapki i chętne serce :hearts:
A ogród pięknieje z każdym dniem :flower2:
Rzeczywiście to ogrodowe zdjęcie ma klimat :bravo:

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 21:11 #462241

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Dorotko zasłonka śliczna.Wiesz ja bardzo lubię wstawki z bawełnianej koronki,a ją samą wprost uwielbiam.Kojarzy mi się ona z ciepłem domowym.Rabatka tez śliczna.Miłego wieczoru :hug:

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 21:26 #462251

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dorotka, opinia szczera po wskroś. ..
Zdjęcie samo w sobie jest bardzo ładne, a rabata cud miód, piękna! :hearts:

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 21:53 #462268

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83520
Dorotko, co prawda z tęsknoty za słońcem i światłem unikam zasłon itp, ale Twoje firaneczki jeszcze dodają blasku wnętrzu. Gdybym miała takie manualne zdolności, zupełnie serio rzuciłabym tak zwana posadę i pracowała na własny rachunek. Wiem, co piszę - w końcu miałam kilka twoich "dzieł" w ręce.
Ta irysowa struga... buuuu, czemu u mnie nie chcą kwitnąć...

U Doroty pośród lasu 27 Kwi 2016 21:54 #462270

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dorciu, mnie Mąz też ochrzania za prace w deszczu. Zazwyczaj coś gada o braku rozumu itp, ale deszcz zagłusza większośc inwektyw :funnyface:
Grunt, że rośliny posadzone, od razu się podlewają..i samopoczucie ogrodniczki też ważne.. żebyś tylko tego nie odchrowała :kiss3:

Firaneczka niezwykle klimatyczna, fajnie się wpisuje na pewno we wnętrza :hug:

U Doroty pośród lasu 28 Kwi 2016 09:02 #462375

• Ave
  • Ave's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 395
Cudna ta firanka, zazdraszczam talentu i umiejętności :)
Ta irysowa rzeczka i cała fotka niezwykle klimatycznie wygląda. Ma rację Aga, ze chwali. :whistle:
Ja też dostałam pakę od Seriki - muszę trawkom znaleźć odpowiednią miejscówkę, ale to dopiero w weekend.
Ewa

U Doroty pośród lasu 28 Kwi 2016 20:11 #462651

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Dalu za miłe słowa bardzo dziękuję :kiss3:
Widzę, że mnie doskonale rozumiesz w kwestii tęsknoty M gdy ja w rabatkach, bo wypisz wymaluj u Ciebie to samo :woohoo:
Dzisiaj sytuacja podobna, ja spokojnie odstresowuję się kopiąc w nowej grządce, gdy słyszę stanowcze wołanie. Chcąc nie chcąc zebrałam się, zdjęłam kilka warstw przyodziewku, gumiaki a małżonek ze spokojem oświadcza mi, że wołał mnie celem oznajmienia, że jedzie do lasu :crazy:

Majko serdeczne dzięki :kiss3:
Firanka już od dawna chodziła mi po głowie. Dzięki pewnej zdolnej osobie, która opracowała mi wzór w końcu ją mam. Patrząc na nią mam wrażenie, że widzę fartuszek Babci :hearts: Ludzie odchodzą, pozostają wspomnienia :(

Kasionku dzięki :kiss3: Ja uwielbiam naturalne tkaniny, koronki też namiętnie kupuję. Często najpierw kupuję a potem zastanawiam się do czego wykorzystać :crazy:

Aguniu nie wątpię, że szczera :kiss3: Znając jednak Twój fotograficzny talent przez chwilę się wahałam. Jestem fanką Twoich zdjęć :hearts:

Aniu ja też unikam typowych firanek zasłaniających okna bo dom mamy dosyć ciemny. Najczęściej są podpięte albo ich wcale nie ma. Zasłony owszem mam, ale są po bokach okien więc wiele nie zasłaniają i robią fajny klimat. Ostatnio aczkolwiek z przebojami (zaginęła przesyłka i firma nie za bardzo chciała wysłać kolejną) zakupiłam na zasłony świetną tkaninę gobelinową z wzorem chatki myśliwskiej. Pasuje u nas jak ulał :)
Dziękuję też za miłe słowa :kiss3: Gdybym nie miała pracy zapewne myślałabym o własnej działalności. Teraz szycie to moje hobby i wolę tak do tego podchodzić, chyba że sytuacja zmusi. Nie muszę się martwić o klienta, czy wystarczy na ZUS-y, podatki ...
Na kwitnące irysy już się nie mogę doczekać :hearts: A czemu u Ciebie nie chcą rosnąć?

Moni :kiss3:
Sytuacja wypisz wymaluj u mnie :woohoo: Było gadanie o głupocie, że zaraz się rozchoruję itp. Rzeczywiście jak wróciłam z rabatek to było mi zimno i miałam lekkie dreszcze ale się nie przyznałam. Dzisiaj znowu trochę sobie pokopałam i po całodziennym siedzeniu przy biurku to była wielka przyjemność.

Ewko Ave dziękuję serdecznie :kiss3: , ale nie ma czego zazdrościć bo talentu tu dużo nie ma – to raczej praca maszyny.
Pochlebstwa na temat zdjęcia mile przyjmuję :oops:
Moje trawki już posadzone. Teraz czekam na drugą przesyłkę od Sieriki z fiołkami. Chciałabym podsadzić nimi brzozy … znowu kopanie :jeez:

U Doroty pośród lasu 28 Kwi 2016 20:16 #462658

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Jeszcze trochę zdjęć :)

DSC_0416.jpg

DSC_0417.jpg

DSC_0420.jpg

DSC_0426.jpg

DSC_0430.jpg

DSC_0436.jpg

Hostowisko na wyspie pod orzechami

DSC_0434.jpg

DSC_0433.jpg

A tu efekt moich zmagań z sekatorem i niezbyt już pięknymi iglakami. Tylko bez krytyki proszę ;)

DSC_0428-2.jpg

DSC_0424.jpg

I miejsce ostatnich prac

DSC_0432.jpg
Ostatnio zmieniany: 28 Kwi 2016 20:18 przez Dorota15.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Adasiowa

U Doroty pośród lasu 28 Kwi 2016 20:31 #462673

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Firanka :thanks:
Ogród :thanks:
I Las Ci szumi . Idylla

U Doroty pośród lasu 28 Kwi 2016 20:46 #462683

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Krytykować nie ma co, w końcu początki są trudne :happy: ...ja w ogóle nie podcianm nic bo nie mam cierpliwości, poza tym jestem niedokładna i skończyłoby się totalna klapą, zdecydowanie nie dla mnie, mam jednego jałowca do przystrzyżenie bądź wycięcia, M jak usłyszał o wycięciu zdeklarował się do strzyżenia, on jest dokładny więc czekam.....cos długo mu schodzi zabranie się za to..... :devil1:
Firanka powalajaca, przypomniałam sobie, że wyszywałam kiedyś zazdrostke w podobnych klimatach, choc do tej mi daaaaaleko :rotfl1: , pytanie gdzie ona jest?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.754 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum