TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 14:18 #416481

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Uwielbiam Cygusia, choć w tajemnicy Ci powiem, że kiedy moje szczeniaki robiły takie numery dostawałam cholery :devil1: Nie zmienia to faktu, że bywa zabawnie :whistle: Grad coś popsuł w ogrodzie? I dogadamy się na pewno :drink1:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Ostatnio zmieniany: 01 Gru 2015 14:19 przez hanya.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 14:39 #416484

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Grad nic nie popsuł..gradziątko raczej, jak rozdrobniony styropian. Już się zresztą roztopił.
Cyguś bywa zabawny zazwyczaj, chociaż czasem nie mam już do niego sił :hammer: jeszcze tak pomysowego i psotnego psiaka nie miałam. Ciekawe, czy jak będzie w wieku Zakusia, gdy go poznałam, to będzie tak grzeczną psiną, jak Zakusiek.. Nie łudzę się jednak zbytnio.. :pinch:

Ktoś ( :evil: )mu straszne świństwo wykręcił, prawie zamurowując tajne wyjście :P
DSC01121.jpg

pełna dezaprobata
DSC01115.jpg

lustruje okolicę..czyżby oceniał szanse na odfrunięcie :rotfl1:
DSC01122.jpg

trochę koloru.. trzmielina śmiesznie wybarwiona na różówo. Wiosną planuje dokupić kilka sadzonek, ale innej odmiany i wreszcie zrealizować inspirację z ZtŻ
DSC01114.jpg

posadzone kostrzewy na chwilę wpadły w oko P :jeez: W sezonie chyba jakoś z nimi zawalczę :silly: jednak nie jest to mój piorytet
DSC01118.jpg

fajnie zimowo przebarwiają się tuje Miriam
DSC01116.jpg

Zmykam do pracy :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): katja, chester633, hanya, Krzysia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 14:59 #416486

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Mina Cygusia przed "zamurowanym" przejściem - bezcenna! :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 15:11 #416488

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Dezaprobata? Ten biedny pies jest zdruzgotany :placze: Żeby tylko nie zaczął walczyć z przeszkodą :woohoo: A szanse na odfrunięcie ma na pewno, przecież już ustaliliśmy, że to aniołeczek :hearts:
Kokardy prezentują się znakomicie :)
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 15:20 #416490

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
hanya wrote:
...szanse na odfrunięcie ma...
Na uszach? Jak latający zajączek? :P
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 01 Gru 2015 22:26 #416606

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Cyguś w locie, na zdjęciach, które czasem wstawiam, ma tak śmiesznie uniesione uszy, że przypomina mi słonika Dumbo :lol:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 02 Gru 2015 13:57 #416674

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
O,szykuje się demolka ,mam nadzieję że nie przed świętami. ;) Ale za to jak później będzie super . Coś,Ty zrobiła Cygusiowi, kobieto bez serca :P i którędy teraz będzie chodził do sąsiadki. Znajdzie sobie nowe przejście,to masz jak w banku. :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 00:35 #416935

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
inag1 wrote:
O,szykuje się demolka ,mam nadzieję że nie przed świętami. ;)
Raczej nie.. Na razie czekam, aż ekipa wróci do sąsiadów na wykończenie- ściągnę ich na wycenę i ustalenie terminu. Pewno nie beda mieć czasu. Na przeróbkę brodzika z mozaiki podali termin kwietniowy :cry3:
inag1 wrote:
i którędy teraz będzie chodził do sąsiadki. Znajdzie sobie nowe przejście,to masz jak w banku. :rotfl1:
W złą godzinę to napisałaś :rotfl1: ale o tym za chwilę.. :P

Znowu weekend- jak fajnie :woohoo: Może uda mi się zapolować na jakieś pierwsze drobiazgi do dekoracji świątecznych. Za bardzo szaleć nie będę, ale od czegoś trzeba zacząć.. :oops:
Mam plan na dekorację kominka. Żywy świerk ani jodła nie wchodza w grę- przy paleniu w kominku szybko by się obsypały. Będę musiała tu postawić na sztuczną zieleninę..
Zaopatrzona jestem już w szuczny goły wianuszek, który sobie sama nieudolnie jakoś udekoruję, mam też plan na girlandę na komiku, którą też jakoś przystroję i powinno być przytulnie.
Pewno częściowo zacznę w weekend, a pełną dekorację zrobię w weekend przed Świętami, żeby się zbytnio nie opatrzyła do tego czasu ;)
Pogoda jest cudowna.. Jutro sadzę cebulowe u Mamy. Podoba mi się takie spędzanie weekendu w grudniu :funnyface: Pogoda tak zachęcająco wiosenna, że zaczynam łakomym okiem spoglądać na chwasty :silly:

Dziś Cygusiek mnie rozbroił.. Wyszłam z nim na spacer dookoła domu, tak przyjemnie było, więc stwierdziłam- niech się aniołek wyszaleje przed samotnym siedzeniem.
Oczywiście poleciał sprawdzić, czy barykada do sąsiadów wyparowała. Popłakał sobie chwilę przy siatce smutnym głosikiem, prawie miaucząc ze smutku..
DSC01133.jpg

może górą..
DSC01135.jpg

dołem..?
DSC01137.jpg

zwróćcie uwagę na ewolucję miny... :rotfl1:
ojojoj..nie da się uciec..
DSC01134.jpg

otwierać do cholery!
DSC01136.jpg

może rozwalić betonową podmurówkę..
DSC01132.jpg

żebyście widzieli mojego aniołka, rzucającego się na siatkę :jeez:

Skoro tu nie ma rozrywki, idziemy szukać z innej strony..
DSC01158.jpg

O! Jest sąsiadka :woohoo:
DSC01159.jpg

ganiamyyyy sięęęęę
DSC01160.jpg

koleżance nie trzeba dwa razy powtarzać
DSC01162.jpg

szałaput biega jak torpera.. Paweł- ja też mam ścieżkę Kokosa :happy3: Ziemia tam stratowana, kora przepadła :hammer:
DSC01157.jpg

Zakusiek też się z tą suczką tak ganiał.. No- nie aż tak, ale lubił się z nią bawić. Cyguś próbuje jednak przenieść znajomość na wyższy poziom :funnyface:
DSC01152.jpg

DSC01153.jpg

W domu.. chciałoby się powiedzieć, że święty spokój, ale kłamać aż tak nie mogę, bo Mikołaj słucha :P Dzis z przyjemnością przez okno balkonowe obserwowałam kosa, jak rozkopuje korę i czegoś szuka. Niech szuka na zdrowie- pewno robali.. :sick:
DSC01126.jpg

już..już miałam plan na postawienie w tej okolicy karmnika, żeby móc z bliska podglądać. Szybko jednak moje plany zostały zweryfikowane :jeez:
DSC01130.jpg

Ja tego wściekłego ujadania, jakie dziś się odbyło, do kwietnia nie wytrzymam.. Karmnik trzeba postawić w innym miejscu :crazy:

To byłoby na tyle nowinek nie z ogrodu :silly:
W weekend mikołajki.. Ciekawe, czy byłam grzeczna :think:

Miłego weekendu! :bye:
Ostatnio zmieniany: 05 Gru 2015 00:37 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 01:08 #416936

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monia , Cyguś mądry piesek jest i basta.... :happy-old: .....gdyby dłużej pobiegał z koleżanką tak jak Kokos, to ,,kaniony'' masz jak w banku :rotfl1: Jak ja się cieszę że Kokos nie wpadł na pomysł kopania tunelu ..... :oops:
Mina Cygusia bezcenna....... :happy3:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 01:18 #416938

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Cygusiek od początku miał zacięcie do kopania.. W końcu to pies-ogrodnik :silly: Jeszcze w lato, jak był 2kg kruszynką, to kopał doły zawzięcie razem ze mną, jak tylko zabierałam się za sadzenie.
Biega jak szalony, a na jego ścieżce mega kanionów może nie ma..ale wertepy stosowne do kalibru psa już mam :hammer:

Skoro Kokos jeszcze nie kopie, to pewno już nie będzie. Zakusiek kopał dołki jedynie dla ochłody i się w nich kładł, albo udrapywał trawę w ramach moszczenia się przed siadaniem. Tak samo robiły psiaki, które kiedyś mieszkały u Rodziców na ogródku. Cygusiek wyraźnie kopie w ramach rozrywki i jak go energia rozpiera. A energii ma..oj ma.. Wielki duch w małym ciałku :silly:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 06:31 #416940

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
No dobra.. film katastroficzny obejrzany. Wiem już, jak się uratować z tsunami i trzęsienia ziemi..a to wiedza bardzo ważna, bo swojego czasu często mi się śniły takie katastrofy naturalne :blink: Coś typu..tsunami idące na nasz rodzinny dom, albo wulkan wybuchający na sąsiedniej ulicy.. :crazy:
Od dziecka miałam takie sny..czy to jakieś wyobrażenia przed zaśnięciem były :think:
Na pewno miałam takie maligny już w podstawówce..bo miałam wtedy chomika, a punktem każdej akcji ratunkowej było ratowanie chomiczka ;)
Pamiętam też, jak kiedyś śniło mi się tsunami i śniłam, że z Mamą ratujemy się przez wyjście na dach, przywiązywałam nas do komina i wg moich ustaleń fala miała się przetoczyć przez kalenicę, ale ustabilizować się poniżej. Wiele tego typu denerwujących snów miewałam..i planów na ratowanie się też opracowywałam stosownie dużo.
Bogatsza o tą survivalową wiedzę mogę iśc spać..
DObranoc :bye: :silly:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 07:28 #416941

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Monia Ty spać ja właśnie wstałam :woohoo:
Mam nadzieję, że po tych przeżyciach z tsunami będzie ci się dobrze spało :)

Zastanawiam czy to dobrze Cygusiowi odbierać kolejne przyjemności,
to w końcu nastolatek, trudny wiek, więc może to skutkować poważnymi konsekwencjami , np. buntem ;)

Jestem strasznie łasa na dekoracje świąteczne, nie każ długo czekać i pokaż co stworzyłaś.
Ja nie mam czasu dzisiaj na dekoracje, w planach tort na chrzciny i gotowanie (mąż w poniedziałek gości kolegów) :jeez:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 10:30 #416951

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Chyba jakiś rekord pobiłaś kładąc się spać o 6.30 :jeez: , już od dawna nawet w Sylwestra tyle nie siedzę ;)

Zwykle tego nie piszę, ale uwielbiam Twoje historyjki zdjęciowe z Cygusiem w roli głównej :hearts: , a ponieważ on nie spuszcza z tonu, będziemy mieć co oglądać i czytać przez całą zimę :lol:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 11:09 #416954

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Brawo Cyguś, wiedziałam że coś wymyśli. :happy:
Krótką sobotę będziesz miała. Bo jeżeli wg twojej teorii jak się kładziesz, nawet nad ranem jest poprzedni dzień ( czyli piątek) a jak się budzisz to jest dopiero następny (czyli sobota ),to za wiele tej soboty Ci już nie zostało. :rotfl1: Mimo wszystko błogich snów, bez żadnych kataklizm. :hug:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Gru 2015 22:42 #417032

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
I jak tam ?
Była sobota w tym tygodniu ,czy przechodzimy od razu z piątku do niedzieli ? :happy4:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 06 Gru 2015 18:13 #417124

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko- Cyguś nie da sobie odebrać rozrywek :silly:

Dekoracji trochę zrobiłam- chyba z nudów ;)

Martuś.. trochę przegięłam, ale spać mi sie nie chciało..i to tsunami :jeez:

Inuś..sobota taka krótka nie była, wbrew pozorom :silly: Po prostu krótko spałam i staram się nie zauważać, jakie sińce pod oczami mam :jeez:
W sobote urzędowaliśmy u Mamy.. Ja sadziłam cebulki- pogoda cudowna :woohoo: Wreszcie zaczęłam przewozić naszą zastawę ślubną- skoro Wigilia u nas w domu ma być, to trzeba się w talerze odświętne uzbroić.
Cyguś nie spuszcza z tonu..strach się bać. Choina coraz bliżej :rotfl1:

Madziu, sobota była dość długa :lol:

Dziś od rana się działo. Najpierw poranne ćwiczenia, oczywiście ćwicz z Cygą :silly:
DSC01165.jpg

Korzystając z pięknego dnia, zabraliśmy się za montowanie karmnika.. Pierwszy krok, to ostrzenie palika
DSC01177.jpg

jeszcze nie zdążyłam ustawić na miejscu, a już pierwszy Łabądek postanowił wpaść na obiad :silly:
DSC01170.jpg

DSC01171.jpg

DSC01172.jpg

karmnik już na miejscu. Na razie pogoda wiosenna, więc ruchu nie będzie- pewno wpadną tylko największe łakomczuchy ;) , ale ww prognozy zima ma być w lutym, więc jeszcze jest szansa na pierzasty tłok.
DSC01180.jpg

Wszystko chyba zgodnie z "zasadami".. otwarta przestrzeń dla poczucia bezpieczeństwa- można obserwować, czy nic nie atakuje..a jednocześnie iglak do ukrycia sie też pod dziobem.

W domu nie próżnowaliśmy.. Z największych zakamarków szafek postanowiliśmy powyciągać skrywane dekoracje
DSC01163.jpg

i pierwsze dekoracje..
drobna dekoracja na stole. Wrzos w grudniu to chyba już było za długo ;) Na święta planuje zrobić stroik z żywych gałązek, na razie w duchu świąt ozdabia to..
DSC01188.jpg

Udekorowałam też kominek. Zrobiłam swoją wersję wianuszka świątecznego. Wisi na kominku, więc na sztucznym podkładzie..
DSC01186.jpg

to fragment większej dekoracji
DSC01185.jpg

DSC01184.jpg

Na ostatnie dni przed świętami zostawiam oczywiście choinkę, jakiś stroik na stół z gałązek i tackę ze świeczkami, szyszkami, pomarańczką, cynamonem..
Tak więc na razie koniec dekoracyjnej produkcji, ale plany są.

A jak Wam minął weekend? Zapewne spacery, mycie okien wiosenne :silly: i chyba nikomu karp w głowie jeszcze nie gra :crazy:

Pozdrawiam :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, zanetatacz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 06 Gru 2015 18:52 #417128

• Roma
  • Roma's Avatar
No to się co u niektórych zaczyna dziać.Dzisiaj i ja zajrzałam do kartonów :jeez: musiałam sprawdzić co zostało z ubiegłorocznej demolki,duża choinka,przynajmniej dwa razy zaliczyła glebę.Bombek mam jak na lekarstwo.We wtorek wyruszam na łowy.Zastanawiam się tylko jaki wybrać kolor bombek,czerwone,złote i niebieskie nie wchodzą w rachubę.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 06 Gru 2015 18:58 #417129

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja nie mam gdzie zaglądać, bo nie mamy żadnych ozdób :pinch:
Wahałam się, w jakie kolory iść.. Uznaliśmy, że zrobimy klasycznie złoto-czerwone dekoracje..chociaż mnie ciągnęło do srebra i fioletu.. Może za rok :whistle: Koniecznie za rok, bo bardzo lubię to zestawienie!

Potłuczone bombki.. Biorąc pod uwagę Diablątko w domu, to my chyba powinniśmy kupić plastikowe :jeez:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.724 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum