TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 18:46 #76870

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, jestem ostatnią osobą, która powinna dawać rady :rotfl1: ... ale tym razem się ośmielę :oops: . Daj temu nowemu modrzewiowi grubszą podporę (niż ta chyba bambusowa). Mój też miał bambusową początkowo, ale po pierwszym silnym wietrze :whistle: wymieniłam, bo tak się kładł razem z tym bambusem, że hej :blink: . Modrzew piękny :woohoo: .

Przyszalałaś ze zdjęciami :woohoo: .
Ja skupię się na pomocniku :silly: - jeśli przeszkadza Ci to kopanie to już teraz z uporem maniaka powtarzaj jej, że nie wolno ;) - za setnym razem załapie ;) . Śliczna jest :hearts: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 19:50 #76894

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Toż ja już nie raz powtarzam Martusi, że Puszkinia jest śliczna.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 19:57 #76900

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Psa nazwałaś Puszkinia????????? :happy4: Dżizas... a ja szukam fotki kwiatuszków :club2:

Hostusie urocze i nawet jedną mam taką samą :-) Tylko moja robi za domową, bo burza za burzą, a nawet grad!
Ostatnio zmieniany: 10 Paź 2012 19:59 przez sd-a.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 20:02 #76904

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Siberiooooooooooo wydało się Marta mnie zabije :D:D no woła się na nią po prostu Pusia. Bynajmniej ja tak wołam jak tam pojadę:)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 20:04 #76906

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Piesa iście wilcze doły kopie :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 20:15 #76915

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
W nawiązaniu ;) do zdjęcia host...trzeci schodek pusty... :(
Do zdjęcia psio-Pusiowego ;) Znaczy obie mamy norowce! :angry: Twój spryciarz, zachowuje się identycznie jak krety, które chce wytępić! Ciekawe, czy zdaje sobie z tego sprawę? :silly: :happy4: Bo przecież krety też tylko czekają na okazję, aż się darń usunie, żeby łatwiej było! :rotfl1:
Kobea niesamowita! I w ogóle serce roście ;) , patrząc na te zdjęcia! Tyle zmian, nasadzeń, energii! Wiosną będzie pięknie! No i nie tylko wiosną! ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 22:11 #77013

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
ulakonie wrote:
Siberiooooooooooo wydało się Marta mnie zabije :D:D
Z maniakami nie ma żartów :happy4: Nie jedź do niej, przynajmniej nie w tym tygodniu! :whistle:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Paź 2012 22:29 #77028

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Musiałam z 5 stron nadrobić ,żeby być na bieżąco. :P

U Ciebie wcale nie jesień :ouch: .Ruch w ogrodzie jak w pełni sezonu!

Zmiany rewelacyjne i tyle cebul?? :woohoo:

A gdzie jest kot?

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Paź 2012 10:23 #77081

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martuś Pusio pomaga kopać dołki dlatego robota tak szybko idzie i nowe nasadzenia w mig dostają nowe miejsca ;) Fajnie wygląda teraz ta rabatka z Modrzewiem .Lubię modrzewie i dlatego u mnie również gości
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Paź 2012 10:45 #77087

• Poll
  • Poll's Avatar
Marto, widze,ze kolekcja hostowa się nieźle rozrosła ...Oby Ci dobrze rosły! Nie znam tego sposobu pakowania, więc nie potrafię sobie umiejscowić sprzedawcy , ale mam nadzieję,że to sprawdzone źrodło . :dance:
Kobea cudna, od 3 lat nosze sie z zamiarem posiania, ale zawsze mi umyka. :hammer:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Paź 2012 13:15 #77126

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
To ja uspokoję Polę, że Marta zmałpowała ode mnie i kupowała w funkia.pl. :) a ja najpierw uważnie przestudiowałam wątek o sprawdzonych sprzedawcach host i odniosłam wrażenie, ze o p. Marcu wypowiadacie się pozytywnie :whistle:
Martuś... a jakoś ostatnio szczęka mniej dokucza :silly: tfu, tfu... przeszło na Ciebie razem z hostami? :woohoo:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Paź 2012 16:00 #77159

• patkaza
  • patkaza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 64
:bravo: zamianka wyszła bomba...ale szalejesz ....Puszkini :club2: pokaż to ...moze si ę uspokoi (ja sypałam pieprzem prawdziwym jak mi mocno kopał pies i za kilkoma podejściami zaprzestał-teraz zjada kwitnące tulipany :mad2: )

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Paź 2012 17:51 #77384

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Zajrzałam kulkę zobaczyć, nie wejmutkę :rotfl1: a tu cisza :blink:
Hostki kupowałam także z tego samego źrodła i były bardzo ładniutkie ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Paź 2012 18:21 #77390

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jolu moja kobea chyba coś czuła, bo dziś rano już zwarzone wszystkie końcówki pędów :(
Iglaczek - nie kulka - poniżej ;) . Długo się "produkował" :rotfl1:

Dorcia modrzew już dziś dostał dodatkową podpórkę, wiem, że ten bambus to śmiech na sali, ale w tej naszej nowej Castoramie nic innego nie mieli :hammer:
Czy Ty o mojej "pomocnicy" napisałaś "śliczna"?????? :dazed: :supr: :blink:
Wydaje mi się, że wszystko można o niej powiedzieć, tylko nie to, że jest śliczna :rotfl1:
W dodatku moje dziecko dorwało się do niej z nożyczkami szkolnymi :hammer: , bo jeszcze przed tą operacją wyglądała jako-tako :whistle: , a teraz to prawdziwy wypłosz :happy3:
Niestety nie reaguje na "nie wolno", a czasem wręcz próbuje być agresywna :pinch: , ale na szczęście reaguje na komendę "na miejsce", która jest dla niej największą karą, bo uwielbia być w centrum wydarzeń ;)

Ula, Siberka nikogo nie zamierzam zabijać, bo to żadna tajemnica, że chciałam psa nazwać Puszkinia :rotfl1: , a wyszło, jak wyszło :silly: .Siberko, na oglądanie puszkinii zapraszam wiosną, już posadzone :P

Dorotko a żebyś wiedziała, że wilcze doły :evil: . W pułapkę ciągle wpada kosiarka :hammer: , bo zawsze są jakieś nowe, których przed koszeniem nie zasypałam :angry:

Marto schodek na razie pozostanie pusty ;) , aż dorobię się trochę cienia :happy3:
Moja spryciara :evil: kopie niestety WSZĘDZIE :hammer: . I w trawniku, i na nowej rabacie, w warzywniku, w kompoście, a pod płotem to wykopała takie wyrwy, że niedługo przejdzie pod spodem do sąsiada :jeez:
Kobea już oklapła po przymrozku :(

Magdo u mnie w pełni sezonu było pełne lenistwo :rotfl1: , więc teraz muszę trochę nadrobić ;)
A gdzie kot? Zapewne w pościeli :rotfl1:

P9230108.JPG

Jadziu obawiam się, że jest wręcz odwrotnie :angry: , dziś wykopała dziurę w miejscu, w którym JUŻ POSADZIŁAM szachownice :evil: , wszystkie cebule na wierzchu :hammer:
Też bardzo lubię płaczące modrzewie i już nie mogę się doczekać bujnej czupryny :woohoo:

Polu witaj w moich skromnych progach :bye:
Tak jak już Gorzatka napisała, hosty zamawiane w funkia.pl :P
Kobea mnie zachwyciła w tym roku, więc i w przyszłym posieję :woohoo: . A wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam :silly:
I muszę wreszcie wpisać się u Ciebie w wątku, bo do tej pory nie miałam śmiałości :oops:

Gosiu cholerna szczęka :evil:
Już jedną wizytę mam za sobą, ale wygląda na to, że nie ostatnią :placze: . W dodatku dalej boli :unsure:

Aguś pieprzem to ja bym musiała całą działkę posypać :evil: :rotfl1: , niestety ta cholera kopie wszędzie :club2:
Tulipanów nie jada ( za to łamie, goniąc za kotem :hammer: ), ale jada truskawki :rotfl1: . w dodatku wybiera tylko czerwone, wie, co dobre :evil:

Dziś cały dzień koszenie, więc nadmiaru fotek nie będzie :rotfl1: , ale za to pochwalę się moim nowym zakupem, Picea pungens 'Lucky Strike' :hearts:

w słońcu

DSCI1356.JPG

w cieniu :silly:

DSCI1357.JPG

Kompletnie nieplanowany, impulsywny zakup :whistle: . A już miały być tylko róże :hammer:
No i czeka mnie jutro latanie z doniczką :rotfl1: , bo oczywiście nie wiem, gdzie go posadzić :ouch:
Ostatnio zmieniany: 12 Paź 2012 18:23 przez r-xxta.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Paź 2012 18:41 #77393

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
No, no piękny zakup :woohoo: i spora roślinka :bravo:
Ciekawa jestem bardzo gdzie się takie kupuję i za ile ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Paź 2012 18:43 #77395

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, musisz stanowczo reagować na jakiekolwiek oznaki agresji (zwłaszcza w stosunku do domowników) :idea1: - później już będzie za późno :sick: . A piękna jest, śliczna i niezwykle urodziwa :woohoo: . Kocur też całkiem całkiem, jak na kota :whistle: :rotfl1: .

A nowy - niekontrolowany - zakup super!
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Paź 2012 18:53 #77400

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jolu dzięki :oops: . PW ;)

Dorcia ja od początku reaguję na te oznaki, bo zaczęła dość wcześnie ;) , ale wytępić całkowicie nie potrafię :pinch: . Zdiagnozowałam ją jako agresywnego tchórza :jeez: , bo na wszystko nowe i straszne ;) reaguje szczekaniem i warczeniem :huh: . Oczywiście jak to w stadzie najbardziej boi się M., jemu nie podskakuje :rotfl1: , mnie trochę mniej, ale umiem sobie z nią poradzić, najgorzej z córką, bo muszę czasem interweniować :jeez: . Niestety jest to częściowo wina córki, bo jest niekonsekwentna, na pewne rzeczy czasem jej pozwala, a czasem nie, a tak się z psem nie da :idea1: . Więc włazi jej na głowę... :jeez:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Paź 2012 09:30 #77519

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Więcej kota! Więcej kota! ......

Ja wiem ,że to wątek ogrodowy ,ale ten kot jest piękny !

Co do psa ,"pocieszę "Cię, że po 10 latach to się poprawi :happy4:

Mój też był bojąco-agresywny czasem i różnie to bywało
w naszym domu ,ale teraz jest taki kochany i milusiński :)

Kiedy zaczniesz okrywać rośliny na zimę?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.542 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum