TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 10:18 #247742

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu u mnie jeszcze nie pada.... słoneczko takie zamglone, delikatne ale jest.... więc dmucham w Twoją stronę.... podzielę się, a co :whistle:

Prymulki

Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2014 10:30 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): EmTe

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 17:44 #247897

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Agusia, jak minął dzień? Nie rozpadało się?
U mnie nieprzerwanie pada od rana, momentami nawet leje...
Próbowałam wyjść na ogród, ale przemokłam od stóp do głów. Nici z dzisiejszej roboty.
Wiesz, nie mam ani jednej prymulki... jakoś wydawało mi się zawsze, że te intensywne kolory nie pasują do moich rabat, ale tak mnie zachwycają, że może jednak w jakieś stonowane spróbuję pójść :)
Miłego wieczoru!

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 17:54 #247904

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniu u mnie wciąż nie pada, a przydałoby się, bo ziemia jak popiół....
Bardzo zadowolona jestem z dzisiejszego dnia, sporo pracy zrobiłam.... Żałuję jedynie, że eM kupił tylko 5 worków kory, bo tak świetnie szła nam praca, ( z eMem :wink4: co zdarza się bardzo rzadko..... powiem wręcz, ze sporadycznie :happy: ) że wysypalibyśmy wszystkie rabaty. Ale w poniedziałek kupimy jeszcze 20 worków... oby tylko nie padało, żeby udało się ją rozsypać....
Co do prymulek.... myślę, że pięknie wyglądałyby w Twoim ogrodzie.... bywają prześliczne w delikatnym kremowym kolorku.... taki ecru, prawie biały :P
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2014 18:24 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 18:18 #247920

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Aga, jestem, witam :hug: Korujesz? Ja mam na poniedziałek zamówione 60 worków kory i też będzie praca. Miłego (choć mokrego) popołudnia.
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 18:20 #247924

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Witaj Aga :) Śliczne prymulki! Moje plany na dziś nie wypaliły, od rana pada jakże bardzo potrzebny deszcz.

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 18:20 #247925

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga dawno mnie u Ciebie nie było ... albo to Ty się ukrywałaś przez pół zimy :P .

Śliczne prymulki, widzę, że masz ich zatrzęsienie :dazed: . Rozsiewają Ci się czy co? :fly:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 18:36 #247937

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Widzisz....myk i jestem :fly:
Kochana jakie Ty masz kępy prymulek :drool: u mnie tylko trzy takie...ale mam nadzieję ,że reszta się rozrośnie ...
U mnie leje jak u Aguni, z małymi przerwami ...na tęcze np :jeez:
No to buźka i nie` gniewamy się :dance:

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 19:32 #247988

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Pięknie i kwieciście jest u Ciebie..jednak już teraz nie widać różnicy w porze kwitnienia poszczególnych kwiatów ...pogoda jest wyrównana ..u nas od rana pada z małymi przerwami do południa ...pokaźną masz kolekcję pierwiosnków jak i tulipanów...

Ogródek AGNESS 26 Kwi 2014 23:57 #248267

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwonko witaj .... już prawie w niedzielę :hug:
Korowanie troszkę się u mnie przeciąga.... robię to na raty. Na razie poszło 26 worków kory, w poniedziałek eM kupi jeszcze 20 i to w obecnym sezonie będzie na tyle.... choć przydałoby się więcej. Niby ogród nieduży, ale wszystkie rabaty z korą, więc i sporo jej potrzeba...

Jaguś mi się udało rzetelnie popracować w ogródku, deszcz jeszcze nie dotarł, ale mam nadzieję, ze lada dzień i u mnie popada, bo naprawdę jest baaaardzo sucho....

Dorciu witaj po przerwie :hug:
Faktycznie zimą mało pisałam..... co nie oznacza, że mnie nie było B) Byłam, czytałam, co słychać u Was, ale rzadko się odzywałam, bo ja jakoś ostatnio zimą nie mam ochoty na ogrodowe pogawędki..... Wszystkie zdjęcia pokazuję na bierząco, więc zimą nie mam już co pokazać, na stronki oferujących roślinki nie zgląda, bo nie mam miejsca do sadzenia i tylko ochotę sobe robię..... więc cóż mogę pisać .... Teraz to zupełnie inaczej B) z dnia na dzień więcej kwiatów.... jest co pokazać i o czym pogadusiać :P

Prymulek faktycznie troszkę mam, ale to jest znikoma ilość tego co miałam wcześniej.... tej paskudnej zimy przed 3 sezonami większość straciłam.... teraz powoli odbudowują kolekcję.... Troszkę siewek moich jest :P

Dorotko kochana, o jakim gniewaniu się mowa... na Ciebie??? nigdy w życiu B) :kiss3: Ciesze się bardzo, że zaglądasz :hug:
Zazdroszczę deszczyku, u mnie sucho baaaardzo, ale pewnie jutro, czy pojutrze deszcz dotrze i do mnie.... oby...
Twoje prymulki szybciutko się rozrosną... one to potrafią :P Moje to też w miarę młode kępki..... większość swoich okazałych, straciłam przed 3 sezonami.... te obecne to ich następczynie...

Alinko witaj :bye:
Faktycznie pora kwitnienia powolutku się wyrównuje , z dnia na dzień pojawia sie więcej pięknych kolorowych kwiatów.
U mnie nadal nie ma deszczu, sucho jest bardzo, mam nadzieję, że wreszcie dotrze i do mnie , bo ziemia tak sucha, aż się pyli....

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 09:34 #248350

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Aguś, jak to, Tobie poginęły prymulki??? Ja niestety mam niewiele ale może zerknij do mnie, może coś znajdziesz z prymulek. Jeśli nie będzie do podziału to wiem, skąd je zdobyć:)

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 10:25 #248388

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Agnieszko, zapisuję się na wstępie ...będę miała co czytać i oglądać :search: .... jaki piękny i kolorowy Twój świat :woohoo:
pozdrawiam,

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 10:47 #248401

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Cudne prymule, takich ilości i rozmaitości barw jeszcze nie widziałam w żadnym ogrodzie :woohoo:

Pokaż te świeżo wykorowane rabaty, muszą wyglądać super. Ja w tym roku swoje zrębkowałam ;) Poszło ponad 20 taczek zrębków, a jeszcze kilka rabat mam bez nich.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:04 #248502

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula bardzo chętna jestem na prymulki, ja w zamian chętnie podzielę się moimi....
Ja też byłam w szoku, gdy okazało się, że większość mi zginęła.... mam je praktycznie ,,od zawsze,, i nigdy nie wypadały, ale ta zima przed 3 sezonami była okropna, straciłam wiele roślin, które uważałam za ,,żelazne,, w tym prymule. Te co zostały ładnie się rozrosły, ale mam malutko kolorków....

Moni witaj :bye: bardzo mi miło, że zajrzałaś, spaceruj do woli :P
Również bardzo pozdrawiam :)

Aguniu te prymulki to tylko fragment tego co miałam wcześniej.... sporo ich straciłam zimą przed 3 sezonami, teraz powoli odbudowują kolekcję... Bardzo lubię te kwiaty i lubię jak rosną we wszystkich zakamarkach ogrodu.... wiosną, kiedy jesteśmy bardzo spragnieni kolorów wspaniale ożywiają ogród :P
Wykorowane rabatki naprawdę wyglądają fajnie B) tak świeżutko .... Fotki zrobię jak już wszystko rozsypię, bo na razie to praca wykonana połowicznie.... jutro jedziemy po kolejnych 20 worków kory :P

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:10 #248506

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Poważna burza poszła w Twoim kierunku, doszła?

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:13 #248508

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu krąży wokół..... zaczął wreszcie padać wyczekiwany deszcz, ściemniło się i pogrzmiewa . Albo się rozhula, albo pójdzie bokiem....

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:16 #248511

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U mnie lunęło, ale widzę że większość mnie ominęła. Dobre i to :P

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:21 #248512

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
Ale narzekacie na ten brak deszczu u mnie dziennie pada! :evil: przelotnie bo przelotnie ale ziemia mokra :wink4:

Ogródek AGNESS 27 Kwi 2014 15:28 #248515

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
U mnie ledwie pomoczyło ale czy głęboko to nie wiem jeszcze. Na razie póki co grzmi iiii wsiąka ta odrobina wody co spadła. Zobaczymy co dalej. Oby bez wichur się obeszło.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.900 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum