TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 10:22 #249593

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Dorotko o tak, deszczyk bardzo potrzebny, szczególnie teraz wiosną, kiedy wszystko rośnie i nabiera sił. U mnie było bardzo już sucho, na szczęście też podlało. Mam nadzieję, na jeszcze trochę deszczu, bo na moim piasku to moment i sucho...

Zapraszam na wędrówkę zielonymi alejkami :bye:
UWAGA - jeśli ktoś nie znosi widoku mleczy w trawie, to wchodzi na własne ryzyko B) :rotfl1:

Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 10:24 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): EmTe

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 10:47 #249599

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Wchodzę :woohoo: co tam mlecze :happy4:
Za ogrodzeniem mam całe łany, więc i u mnie się sieją :happy:

Aga jakie słoneczko :search: u mnie raczej za chmurami :blink:
I dobrze, siedzę w murach :rotfl1:
Dzisiaj znów nic nie zrobię, bo zaraz po pracy angielski :whistle:
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 10:48 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 10:57 #249601

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu u mnie piękne słoneczko, cieplutko i cudnie :hearts:
Ja jeszcze mam troszkę pracy w domku i wybieram się do ogródka :P
Faktycznie masz cały dzień zajęty, na ogródek już nie starczy czasu..... ale praca nie zając, nadrobisz w wolniejszej chwili ... Zresztą u Ciebie wszystko jest tak dopieszczone, że chyba jakieś krasnoludki Ci pomagają :kiss3:

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 11:13 #249605

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Oj tam, oj tam :hug:
Co najwyżej PanM skosi trawę raz na jakiś czas :blink:

Baw sie zatem dobrze :kiss3:

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 11:34 #249611

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aguś, jakie mlecze? U mnie wypasione, za płotem łąka niekoszona od lat...Jakoś dajemy radę, ale już nie głupieję, wyrywamy tylko tam, gdzie ich nie może być.Twoje rabaty wypielęgnowane, aż miło.

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 11:51 #249616

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu dzięki :P
Nie chcę zapeszyć, ale mój eM ostatnio bardziej zaczął się interesować ogródkiem.....są to maleńkie kroczki, ale mam nadzieję, ze powoli, powoli i się wciągnie.....
A przyczyną jest rzucenie papierosów po 25 latach palenia ( ostatnio dochodziło nawet do 2 paczek dziennie :mad2: ).... tak bardzo źle się czuje, że masakra :dazed:
Wyczytaliśmy, że świetną terapią jest wysiłek na świeżym powietrzu i eM zamiast jakiegoś tam joggingu czy innego ,,wypacacza,, wybrał prace podwórkowe.... i przyjemnie i baaaardzo pożytecznie B) :happy: .... i czuje się naprawdę lepiej...
Miłego dnia w pracy :hug:

Małgosiu oj jest tych mleczy..... jest.... ja uwielbiam kolorowe trawniki z mniszkiem, stokrotkami, fiołkami.... ale to już zaczyna się troszkę wymykać spod kontroli i niedługo wcale już nie będzie trawy.... muszę coś z tym wreszcie zrobić....
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 11:51 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 12:12 #249620

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, ja też mam mlecze w trawce i powiem Ci, że nawet lubię te ich żółte kwiatuszki; oprócz mleczy panoszą mi się stokrotki, jakieś koniczynki...Ale taki trawnik przynajmniej żyje, wabi owady, jest urozmaicony :flower2: Chyba nie zniosłabym eleganckiego, wychuchanego trawniczka :angry: Zresztą nie pasuje on do mojego nieco rozwichrzonego ogrodu, przy małym, wiejskim domku :)
Tak więc z przyjemnością oglądam Twoje wiosenne widoczki, kolorowe rabaty i śliczny trawniczek!!!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 12:13 #249621

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aguś- jak pięknie :hearts: Jestem nieustannie zachwycona, jak dojrzałe i bogate masz rabaty!!
Mój Mąż stwierdził, że skoro nie mamy TV to będzie więcej czasu na czytanie- no wiesz co..szybo skorygowałam Jego plany- właśnie się szykuje do koszenia :garden:
Mlecze w trawniku u Ciebie.. Kochana.. ja mam raczej trawnik gdzieniegdzie rozsiany w mleczach :tongue2:

Ściskam

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 13:33 #249640

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
Ja zawsze podziwiam Twój kolorowy busz na rabatkach.twój porządeczek :thanks:
Ja tez teraz walczę z mniszkami ,ganiam z nożykiem i wycinam co raz :evil:

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 14:54 #249664

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Gdzie te mlecze gdzie? bo jakoś nie widzę :blink:
widze piękne rabaty kwiatowe.. :)
cze Aga dawno mnie nie było..ale jakoś ciężko mi nadal na tym forum..wiem, wiem muszę częściej bywac by sie szybciej przyzwyczaić ;)

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 15:02 #249667

• Agulinka
  • Agulinka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Agnieszko, podziwiam twoja wiosne w ogrodzie ! Piekny kolorowy ogrod ! Nie wypowiadam sie zbyt wiele na forum, ale Twoj ogrod odwiedzam po cichutku juz od dawna! ☀️
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 15:03 przez Agulinka.

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 15:54 #249688

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Mlecze...właśnie zaczęły fruwać ich nasienniki. Już jest puchowo w powietrzu, a to dopiero początek...
Twoje trawiaste ścieżki zachęcają do spacerowania między wypielęgnowanymi rabatami...na boso ;)

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 17:47 #249708

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluniu u mnie jest podobnie i bardzo lubię ten kwiatowy trawnik, ale już zaczyna być to kłopotliwe, mlecze i stokrotki tak bardzo wypierają trawę, że niedługo juz jej nie będzie wcale :huh: Muszę troszkę popracować nad tym, żeby zmniejszyć ich liczebność..... nie do końca.... ale troszkę przytemperować B)

Monisiu bardzo się cieszę, że podoba Ci się :P Ja jestem szczęśliwa, że rabaty osiągnęły bujność taką jaką kocham. Nie lubię widoku gołej ziemi, lubię gdy roślinność jest bogata, przenikająca się nawzajem. Wciąż coś zmieniam, bo nigdy nie jestem do końca zadowolona, ale tak właśnie jest z nami ogrodowymi zapaleńcami....zawsze wymyślimy coś jeszcze :happy:
Praca w ogródku zamiast TV - bardzo dobry pomysł B) :happy:

Aniu jaki porządeczek kochana.... wciąż pojawia się zielsko..... niby wszystko dokładnie było wyplewione, a ono po chwili wyłazi z różnych zakamarków.
Na szczęście robi się coraz gęściej na rabatkach, bylinki po zimie wyrastają w tempie ekspresowym, tak, że już niedługo nie będzie miejsca dla ziela :P

Daruniu są kochana, są .... i to w ogromnej ilości.... akurat trafiły się fotki na których nie bardzo je widać, ale na pewno dojrzysz na kolejnych B)
Do forum przyzwyczaisz się, zawsze w nowym miejscu jest troszkę ,,motaninki,, ale to szybko mija :P

Agulinko witaj :bye:
Ależ mi miło, że odwiedzałaś mój ogródek, a jeszcze bardziej się ciesze, ze się odezwałaś :hug: Dziękuję za miłe słowa i zapraszam serdecznie :P

Edytko uwielbiam wędrować boso po trawie i bardzo często to robię B) :P
U mnie nasionka mleczy jeszcze nie fruwają.... na razie są w pełni kwitnienia....ale już za chwilę zacznie sie.... muszę je szybko pousuwać, zanim do tego dojdzie....

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 20:21 #249741

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Agnieszko, u Ciebie nawet mlecze wyglądają zachwycająco :lol: Cudnie skomponowane, kolorowe rabatki, soczysta zieleń...ehh...aleź mamy piękną wiosnę!
U mnie dzisiaj było koszenie, trawa rośnie jak szalona, w zasadzie trzeba kosić juź raz w tygodniu, dobrze, że M pomaga :garden:
Ściskam mocno! :kiss3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 20:31 #249747

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Aguś.....oj tam mlecze.....nawet one fajnie wyglądają w trawniku :kiss3:
u mnie sobie rosną swobodnie, co tydzień są koszone, a jeszcze mam tam stokrotki, koniczynę.....no cóż...zwierzaki w domu to muszą coś jeść :whistle:

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 20:43 #249753

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Połowa Oazy zachwyca się mniszkami (mlecz to co innego, wiem bo mam to i to), to dobrze, ze sfotografowałam dziś swoją mniszkową rabatę :rotfl1:

Urocze widoczki kwiatów na tle iglaków :woohoo: Moich jeszcze nie widać :devil1:

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2014 21:08 #249767

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Agusia, wiosna wkroczyła w Twoim ogrodzie w najbardziej właściwą sobie fazę. Wprowadziła tę charakterystyczną dla Ciebie i Twojego zakątka porcję niesamowicie intensywnych tonacji.
To jest piękne!

Mlecze, PanM - jakbym czytała o swoich okolicznościach przyrody i nie tylko :supr:

Ogródek AGNESS 30 Kwi 2014 08:59 #250000

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu dziękuję :kiss3:
Trawa rośnie naprawdę bardzo szybko.... u mnie koszona była już 2 razy i odrasta ,,w oczach,, dosłownie. W ogóle ciepełko i deszczyk powodują, że wszystko rośnie błyskawicznie. Czasami aż trudno uwierzyć , że roślinki z dnia na dzień tak bardzo się zmieniają. Ostatnio byłam w szoku patrząc na trójsklepkę...... naprawdę - w ciągu jednego dnia urosła drugi raz tyle..... dobrze, że miałam na dowód zdjęcie zrobione poprzedniego dnia..... to aż niesamowite....

Buziaki :kiss3:

Martusiu mój trawnik wygląda podobnie..... ja bardzo lubię te wszystkie kolorowe kwiatuszki w nim, ale muszę troszkę je ograniczyć, bo jeszcze trochę i całkowicie zdominują trawę i wcale jej nie będzie :huh:

Siberko zaskoczyło mnie to, co napisałaś o mniszkach i mleczach. Nie miałam pojęcia, że to 2 różne roślinki. U mnie tymi dwiema nazwami nazywa się mniszka.... Pobiegłam sprawdzić w google o co chodzi i już wiem , że to faktycznie zupełnie inne roślinki.... dzięki za podpowiedź :kiss3: Okazuje się, że i u mnie jest i to i to, ale ja nie wiedziałam, ze to drugie to właśnie mlecz :P

Siberko Twoje iglaczki tak szybko podrosną, że nawet się nie obejrzysz, a już będą pięknym tłem dla kolorowych roślinek :P

Aguniu dziękuję kochana, ciesze się, że podoba Ci się mój barwny ogród.... Faktycznie mnóstwo roślinek już kwitnie, kolorki przenikają się nawzajem, jest tak bardzo radośnie, bujnie i dynamicznie....aż chce się żyć.... Dosłownie nie chce mi się wchodzić do domu, te wszystkie barwy, ta bujna zieleń napełniają mnie taką energią, radością..... dosłownie jakby przyroda wypełniała mnie słońcem.... Wiem, że to brzmi bardzo ,,górnolotnie,, ale naprawdę tak czuję :hearts:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.713 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum