Ula , Martuś ja też mam problemy z nazwami odmianowymi roślin..... na początku starałam się np rzetelnie zapamiętywać nazwy żurawek..... a teraz już idę na żywioł.... nie jestem w stanie tego spamiętać, a w ogóle wiele z nich jest tak podobnych do siebie, że nawet nie potrafię ich odróżnić... Żurawki uwielbiam i mam całkiem sporą gromadkę....ale są bezimienne.... już się z tym pogodziłam, chociaż ciężko mi to przyszło
Monisiu, później się rozpadało .... ogródek podlany całkiem, całkiem.... chociaż na moim piaseczku, to przydałoby się więcej... Tak cudnie się zazieleniło, dosłownie zmienia się i wszystko rośnie ,, oczach,,
Fajnie, ze i u Ciebie podlało.... wiosną deszcz jest bardzo potrzebny...
Daluś dziękuję bardzo
Miło mi, że podoba Ci się u mnie.... Wiosna jest faktycznie bardzo kolorową porą roku... za chwilę dojdą jeszcze azalie i różaneczniki i będzie jeszcze barwniej.... Lubię, gdy wiosenne rabaty tryskają kolorami.... bardzo tego potrzebuję po długich, szarych miesiącach później jesieni i zimy...
Fajnie , że popadało.... roślinki będą szczęśliwe
EmTe dziękuję za nocną wizytę
Wiosna faktycznie szaleje... zieleni się ,,w oczach,, tak szybko wszystko rośnie, zakwitają kolejne kwiatuszki.... człowiek z radości i zachwytu aż się unosi nad ziemią
Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty.... zawsze bardzo czekam i nigdy nie umiem przejść obok nich obojętnie z aparatem
Pomarańczowe tulipanki bardzo lubię i mam sporo odmian w tych kolorach.... niestety niektóre już zmarniały i pokazały się same listki...
Floksiki faktycznie ślicznie wyglądają gdy zakwitną, jednak ja musiałam drastycznie zmniejszyć ich liczbę.... z powodu ciasnoty w ogrodzie....
Tobie również miłego tygodnia
Edytko niestety nie znam nazwy tego rozchodnika..... mam go już bardzo długo... i faktycznie jest ,,piękny,,
bardzo dekoracyjne ma te szyszeczkowate gałązki
Cieszę się, że mój kolorowy zawrót głowy podoba Ci sie
Asiu witaj
U mnie słoneczka na razie nie widać.... ale jest nadzieja, ze się pojawi
Wczoraj ogródek został solidnie podlany, roślinki szczęśliwe, teraz mogłoby je ogrzać słonko
Mam na dziś zaplanowanej sporo pracy, więc trzymam kciuki, żeby się rozpogodziło ...
Cieszę się, że podoba Ci się moja kolorowa wiosna