TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 18 Cze 2014 22:02 #274195

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
AGNESS wrote:
...
Czy pamiętasz moją małą różankę przy wejściu do domu.... z zupełnie innej strony niż cały ogród??? Tam właśnie rosną kwiaty w kolorze białym i różowym z odrobiną niebieskiego :)
Jak zapewne kojarzysz jest tam Queen Elizabeth, która odbija po zmarznięciu od 3 sezonów i odbić nie może :dry: Chcę ją wykopać i na jej miejsce posadzić jakąś różową pięknotkę. Chcę , żeby była duża , piękna i obficie kwitnąca.... zapach mile widziany B)

Aga, a co z zasadą, że nie należy sadzić róży po róży? :think: Ja ją zbagatelizowałam wsadziłam różę 'Peace' w miejsce po przemarzniętej róży i biduje bardzo :tongue2: Zupełnie nie może się zebrać od wiosny zeszłego roku, ledwie od ziemi odrosła :sick:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 18 Cze 2014 22:06 przez olibabka.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 18 Cze 2014 22:27 #274209

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
a ja własniew przed chwila skończyłam robić ciasy\to z truskawkami,a u Ciebie samkowicie wygladający koktail,super :P
Piękne Twoje powonjniki. :)
róze.Na Lo to ja czekam z utęsknienie,kiedy u mnie zakwinie,- ierwszy raz-widziałam paki ma :wink2:

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 07:24 #274254

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś w takim razie chyba poprzestanę na Lo, bo jeśli piszesz, ze Edenka aż taka wielka, to nie do końca się nadaje. Czytałam różne opinie na jej temat , między innymi, że można ją sporo podcinać i wtedy jest bardziej zwarta, ale nie lubię zwisających kwiatów, taki ma moja William Morris i bardzo mnie to denerwuje :blink: U Edenki niesamowicie podoba mi się kolor.... cudna jest :hearts:

Marysiu ja sadząc róże robię duże doły i praktycznie całkowicie wymieniam ziemię. Robię mieszankę z ziemi kupnej, kompostu i dobrej ziemi z uprawianego warzywniaka... a na dno jeszcze idzie złoto ogrodnika, czyli obornik B) :happy: Tak, że praktycznie wszystkie ślady po bytności poprzedniej róży zostają zatarte ;)

Aniu Twoje ciasto z truskawkami jest przepyszne :P Ja też staram się wykorzystać jak najbardziej sezon truskawkowy... koktajle, ciasta, desery. Tak krótko możemy nacieszyć się tym pysznymi owocami. Wprawdzie je mrożę, ale to już nie to samo....
Ja też wczoraj robiłam czekoladowo-czekoladowe ciasto z masą truskawek :P Dziś zostało mi tylko wyłożyć na wierzch czekoladową bitą śmietanę. Spodziewam się gości na dług weekend a i córcia przyjeżdża :P
Ciekawa jestem Twojej LO będę czekała na fotki :P

Kilka różanych obrazków :bye:

Don Juan

Chopin

New Dawn

Chopin

New Dawn

Don Juan

Alchymist

Flammentanz

Arthur Bell

Graham Thomas

Monica

Chippendale

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Alina-277

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 07:37 #274260

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Też powinnam zrobić jakieś ciacho póki są owoce, ale leń wziął nade mną górę. Chyba wiem skąd mam tego lenia do ciasta, wczoraj pojadłam spore jego ilości i rozmaitości

Czekoladowo czekoladowe z czekoladową bitą śmietaną? Ło matko i córko ;)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 08:26 #274269

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Agusiu no tak.... czekoladowe na maxa, z truskawkami.... niebo w paszczy ;) :happy:
Takiego sobie goście zażyczyli, bo kiedyś jedli u mnie podobne z jagodami i galaretką, więc koniecznie musiało być czekoladowe :happy:
Kochana nic dziwnego, że nie masz ochoty robić ciasta, jeśli się nasyciłąś nim wczoraj ;) :happy:

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 09:27 #274283

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
A co to za ciacho Aguś?

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 09:36 #274288

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula ciasto czekoladowe nasączone cytrynowym ponczem, przełożone kremem czekoladowym z masą truskawek na wierzchu, na to kolejna warstwa ciasta i znów krem i truskawki a na to czekoladowa bita śmietana . Jak zrobię śmietanę i wykończę, to cyknę fotkę i pokażę :P

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 09:38 #274294

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Już mi ślinka leci, normalnie ślinotok. Masz szczęście że napisałaś jasno że masz gości mieć bo inaczej złapałabym kogokolwiek po drodze i przyjechała do Ciebie :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 09:43 #274297

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula przecież wiesz, że u mnie drzwi dla gości zawsze szeroko otwarte :P

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 09:50 #274301

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Haha nieee dziś pomogę córce starszej w zrobieniu grilla, to rzadkie chwile gdy zagląda na działkę. Zerknij sama co robiłam w niedzielę haha u mnie w wątku

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 10:23 #274321

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula już biegnę B) :happy:

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 10:28 #274323

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
No tak, ten weekend świąteczny to i rodzinne spotkanka,dzieci.U mnie tak samo. :wink2:
Piękny spektakl różany trwa dalej.
Alchymist ma piękne kolorki,takie pomieszane farby,nie do końca wymieszane,piękny jest :P
Chipek w słońcu ,bo jakiś blady kolorek,mój jeszcze słaby i mały.On mnie zainspirował do kupna nowych róz.Najbardziej na nim mi zależy ale coś słabo jeszcze rośnie,Inne nowe już go przegoniły ;)

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 10:38 #274334

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu mój Chippendale jakiś bardziej różowy niż pomarańczowy w tym sezonie. Ale następne kwiaty mają już w sobie więcej pomarańczki, tak jak lubię. Uwielbiam to pomieszanie w różach różowego z pomarańczowym, aż rozpływam się z zachwytu na widok takich odmian.
Alchymist, mimo bardzo silnego przycięcia wiosną, wymuszonego tym, że silne wiatry połamały kratownicę na której się wspierał, wspaniale zakwitł na pędach które zostały. Już powypuszczał mnóstwo nowych badylków i mam nadzieję, ze w przyszłym sezonie będzie kolosem z burzą kwiatów. Uwielbiam tę odmianę :hearts:
Fajnie, że rodzinnie spędzacie dzisiejszy dzień. Moja rodzinka zjedzie dopiero około 14.

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 10:45 #274338

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Moja już jest.Ale jak to młodzi jeszcze śpią :happy:
Pierwsze danie ( butwinkę już mam) deserek wczoraj wieczorem zrobiony.
Drugie danie jakiegoś chińczyka to mąż już robi więc mam wolne po pozaglądam to tu ta tam,bo ostatnio mało czasu na kompka.
Mam nadzieję ,że chipek i u mnie zakwitnie,Pierwsza nowa to Augusta Luisa już zakwitła,Munstead Wood ma już spory pąk i Louise Odier tak samo. ;)
To miłego świętowania i czasu z rodzinką życzę ;)

Ogródek AGNESS 19 Cze 2014 13:55 #274431

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
Aguś, teraz jak będę miała przyjechać to zapowiem się dużo wcześniej :funnyface: żebyś zdążła zrobić jakieś smaczności, nie odmówię sobie :happy4: Pytasz o różę, Edenka polecam jak najbardziej, kiedy rozkwita jest najpiękniejsza, niby ma być wysoka ale u mnie zaczyna każdego roku od kopczyka, nawet po tej zimie. Pachnieć nie pachnie chyba. Z tych co nie pachną to jest jeszcze niezmordowany w kwitnieniu Leoś, a pachnie cudnie Gertrude Jekyll

Ogródek AGNESS 20 Cze 2014 08:49 #274777

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
No i gdzie to zdjęcie? Ale bym zjadła takie ciacho. Przepis podasz?
Co do róż to mam Edena, jestem nim zachwycona, chociaż w tym roku zachorował, ale chyba miejscówka była słaba, bo bardzo nasłoneczniona i przymrozki go uszkodziły. Kwiaty wcale się nie zwieszają. Nie trzeba się kłąśc, żeby je ogladać. Tylko, że u mnie to bardzo duża róża rozpięta na płocie.
I też sadzę róże po różach. Na razie wcale im to nie szkodzi

Ogródek AGNESS 20 Cze 2014 11:10 #274813

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Wszędzie różane szaleństwo i oczywiście nas to cieszy .Chwilo trwaj :hearts:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 20 Cze 2014 12:57 #274837

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, w ogrodzie jak zwykle masz pięknie, ale opis tego czekoladowo-czekoladowego ciasta to mnie powalił na kolana ;)
Jejku, jakie ono musi być pyszne! Gdybyś mieszkała ciutkę bliżej...już bym się do Ciebie wprosiła :)
Mój starszy w niedzielę ma urodziny, ale zamówiłam u znajomej Pani tort, bo do swoich umiejętności w tym względzie zupełnie nie mam zaufania :wink2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.717 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum