TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 14:05 #249651

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Ja przeczytałam te dania ze szparagami,to az ślinka leci :tongue2:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 14:33 #249658

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Agnieszko :kiss3:
artykulik zaraz dokładnie przeczytam widzę,że startujesz jak mój M jako redaktor ;) tyle że mój pisze artykuły budwowlane ;)

znów dieta? polecam opcję szpinak w każdej postaci i waga idzie w dół.. :)
bynajmniej u siebie tak zauważyłam.. :)

aa te stokrotki to się u mnie nie sprawdziły.. :angry: szybko przekwitły i nowe pączki nie rozkwitały.
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 14:35 przez D_M.

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 15:14 #249672

• Agulinka
  • Agulinka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Moje ulubione szparagi to skropione olive oil ,lekko posolone i do piekarnika na 15 min na wysoka temperaturę ( u mnie 400 F.). Szparagi nie mogą leżeć jedna na drugiej !
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 15:18 przez Agulinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 15:16 #249673

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Artykuł przeczytany. Jestem pod wrażeniem. Super.

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 15:25 #249676

• Gatita
  • Gatita's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Aguś, artykuł super :bravo: . Pióro Cię lubi ! To widać już na forum.
Ja też wpadłam w szparagowy szał, pewnie już widziałaś u mnie na blogu. Natomiast moim tegorocznym odkryciem jest pizza ze szparagami... obłęd !
Ogródek Gatity
Serdecznie zapraszam Agata :)

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 15:31 #249677

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Gratuluję, artykuł świetnie napisany. Twoje słowo pisane zawsze dobrze się czyta :bye:

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 20:36 #249750

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
też przeczytałam artykulik i Aguś.... :bravo: :bravo: :bravo: :hug:
rany szparagi.....ale my smaka narobiliście :yummi: :drool:

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 21:02 #249763

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moi mili, jak Wam minął dzień?

Ja dziś spędziłam go aktywnie: poza kilkoma sprawami pobocznymi, skosiłam w pocie czoła trawnik, a wieczorem po raz drugi zrobiłam oprysk interwencyjny. Po wczorajszym, insektów jest mniej. Jutro powtórzę kolejny raz.
Pogoda dziś dopisywała wyśmienicie. Słońce przyświecało cały dzień - z przyjemnością spędziłam go na ogrodzie, w dużej części.

Dziękuję Wam za serdeczne słowa na temat mojego artykułu! To już drugi, który ukazał się na stronie Komorowa - będę tam pisywać regularnie :)

Dziękuję także za inspiracje szparagowe! Uwielbiamy to warzywo. Spróbuję niedługo zrobić z nim dietetyczną ;-) pizzę.
Dziś na obiad była miska sałatki oraz tosty z masłem (ja też zjadłam :oops: ).

I wreszcie - dziękuję wszystkim gościom za odwiedziny!
Mam trochę zaległości w Waszych wątkach - postaram się je zaraz nadrobić :)

Trochę migawek z dzisiejszego ogrodu... krajobraz iście majowy :)

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 21:18 #249778

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Aga, meldunek z trawnikowej akcji
Posunęłam się o 1 m2.
Zostało jeszcze około 150 :happy:
Wszystko przez to, że akurat nagle zaczęło brakować czasu na ogród. Jak na złość wypada cała masa innych rzeczy do zrobienia.
Wczoraj wróciłam około 19 do domu, dzisiaj przygotowywałam wywóz odpadów, a jutro mam gości. Zostaje cały mam nadzieję czwartek. A w piatek jedziemy do Szmita. Może się wybierzecie z PanemM

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 21:53 #249819

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Nie mam tak pięknych widoków jak Twoje, ale dzisiejszy dzień był śliczny także i u mnie :) Kolano samo z siebie jak nowe-zaraz żyć się chce i power wraca :)
Diecie mówię NIE, za krótko cieszymy się życiem, żeby sobie czegokolwiek odmawiać (w rozsądnych ilościach ;)).

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:08 #249838

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ewo, cieszę się, że z kolanem lepiej!
Mnie dla odmiany dzisiaj tak boli, że nie ma mowy o kucnięciu. Spluszowacenie chyba znowu się odzywa. Cierpię okrutnie :(
Dzień był przepiękny... a moja dieta zdroworozsądkowa... bez wielkich wyrzeczeń. Ale głodna chodzę :oops:

Gosiu, wcale mnie nie dziwi Twój brak czasu! Ty nie potrafisz się nudzić, ciągle coś się dzieje...
Podobnie jest u mnie - już zaczyna mi brakować chwili na cokolwiek.
Z trawnikiem ruszysz... właśnie, może w czwartek?
Do Szmita chyba nie pojedziemy... muszę się uczyć na kolejny zjazd.

Agulino, czy wiesz, że nasza pierwsza randka z M. to było kino i... Amelia? :)

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:23 #249859

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Aguś dobry wieczór, a może powinnam napisać dobranoc? Artykuł rewelacyjny, poproszę o linki do następnych. :)
Dieta mnie wzywa, a ja lekceważę, dziś jajko, ziemniaki i szpinak, M zrobił pierwszy raz w życiu i wyszedł rewelacyjny. Jutro zamierzam zrobić wariację gulaszową z warzywami dodanymi pod koniec, czyli cukinia i szparagi, zobaczymy czy da się zjeść.
Co Ci tak pięknie kwitnie na różowo, jakoś przeoczyłam.
Idę spać jutro trochę urzędowych, zakupy i laba, kocham się lenić, ale nie mam kiedy, a nawet jak mam to zapominam, że powinnam. :rotfl1:

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:30 #249869

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Na różowo, Beateńko (to z filmu - kojarzysz?), kwitnie mi śliwo wiśnia. PanM, który kupował sam to drzewo, twierdzi co prawda że to po prostu śliwa ozdobna, ale ja wiem lepiej :P
Szkoda, że drzewa tak szybko przekwitają... to już ostatnie dni w kwiatach Amanogawy :(
Dobrze, że jeszcze Royalty kwitnie.

Smakowity gulasz planujesz. Ja też zrobię takie danie jednogarnkowe.

Dziś miałaś dietetyczny obiad - nie czepiaj się ziemniaków ;-)

Jak coś napiszę dla Komorowa, to dam cynk :)
Cieszę się, że przeczytałaś!

Miłego lenistwa majówkowego :kiss:

PS. Jakieś beznadziejnie krótkie zdania mi wyszły. Wybacz lakoniczność :oops:
Ostatnio zmieniany: 29 Kwi 2014 22:31 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:31 #249871

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- od rana na budowie furtka się nie zamykała.. zaliczyliśmy wizytę 3 wykonawców, więc dopiero na spokojnie siadłam do kompa.. Przeczytałam z zainteresowaniem i nieskrywanym podziwem dla Twojego lekkiego pióra artykuł o donicowych dekoracjach! Bardzo się cieszę, że będziesz "drukowana" w gazecie regularnie. Myślę, że niejedna osoba wzbogaci swoją wiedzę. Piękne zdjęcia dołączone do artykułu sugestywnie, jak bodziec podprogowy, powinny kierować kroki do najbliższego ogrodniczego ;)
Bardzo się cieszę z Twojego powodu, że Twoja pasja i miłość do ogrodu przeradza się profesjonalne zajęcie. Kierunek studiów też jak marzenie :dance: Wszystko sie super układa, czego serdecznie życzę!

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:37 #249875

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moniko, dobry wieczór!

Na wstępie proszę Cię o łaskawe oko - nie pisałam ostatnio u Ciebie, ale jestem na bieżąco.
Jakoś za dużo wrzuciłam sobie na grzbiet i nie wyrabiam z wpisami w zaprzyjaźnionych wątkach.
Obiecuję napisać, bo Wasze poczynania niezmiernie mnie cieszą - coraz piękniej i domowiej w Waszym gniazdku, a energia, którą emanujesz, zaraża.
:kiss:

Dzięki za ciepłe słowa! Komorów trafił do mnie czysto przypadkowo - kiedyś poczyniłam wpis na blogu o tamtejszym 'ogrodzie z duszą'.
Piszę bez gratyfikacji, ale z jakąż przyjemnością!
Może jakoś fajnie się to rozwinie :) W Komorowie same domy jednorodzinne, więc potencjalnie zainteresowanych może być sporo.
Obym pisała z sensem.

Moniko, dziękuję, życząc spokojnej nocy! Widzę, że Internet na wsi śmiga aż miło :)

Ogród Aguniady 29 Kwi 2014 22:44 #249883

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Aguś lakoniczność? To moje drugie imię, skąd wiedziałaś? Zmykam niejaki Morfeusz ciągnie mnie za łokieć i za nic nie chce3 dać się przegonić, Wezmę go do łózka, jak się tak naprasza. :rotfl1:

Ogród Aguniady 30 Kwi 2014 00:13 #249929

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Internetem na wsi jesteśmy zachwyceni! Martwiłam się, jak to będzie, bo neostrada w domu była też całkiem fajna. Robiliśmy kiedyś próbę z jednym z operatorów komórkowych i była to kompletna porażka- obawiałam się, że radiowo będzie równie kiepsko.. Firma, z którą podpisaliśmy umowę, ma nadajnik na drugim domu od nas- to max 100 metrów. Jest super- filmy z hbo chodzą bez zacinania, Mąż dzis obejrzał mecz online.. Taka wieś to może być ;) Stwierdziliśmy, że czujemy się, jak na wakacjach- cisza, spokój, dziś wolny dzień- więc też fajnie. Obiad zjedliśmy w domu kultury- to prawie jak all inclusive na wakacjach :P

Dom jeszcze trochę obcy, ale z dnia na dzień się to poprawia.. Na razie pusto w pokojach tak, że echo po domu się niesie- powoli jednak może się urządzimy i zacznie być "domowo". Właśnie przeczytałam poprzedni mój wpis i zauważyłam,że napisałam "na budowie".. :hammer:

Artykuł jest świetny, a pamiętam chyba wpis o Komorowie na blogu- zaglądałam tam kilka razy, jednak wolę "pogadać" sobie z Tobą na forum :hug: Bardzo z sensem! Artykuł przeczytałąm bardzo nim zainteresowana- tym bardziej, że pojawiają się nazwy nieznanych mi roślin, a wszystko okraszone fotkami ogrodu :hearts:
ja nie mam jeszcze żadnych jednorocznych i nawet o tym nie myslę jeszcze- pewno za rok pojawi się jakaś donica z kwiatową dekoracją- a artykuł będzie inspirować!

Domyślam się, że jesteś zabiegana, zbliża się kolejny zjazd, więc też masz zapewne nieco pracy z tym związanej- doskonale rozumiem brak czasu a będzie mi bardzo miło, jak chociaż czasem się odezwiesz. :oops: Ja to u siebie trochę przynudzam- co mogę pokazać, mając kilka krzaczków na krzyż.. :oops: Budzą się hosty, lilie też coraz wyższe, to może powoli rabaty się zapełnią. Muszę powymyślać coś w gołe miejsca- może jednak najpierw posadzę to, co już wymyśliłam ;)

Pozdrawiam i zmykam- jutro znowu rano wstaję i przestaje mnie to już bawić.. Jeszcze tylko sprawdzę prognozę na majówkę, bo to ważna kwestia..
Ostatnio zmieniany: 30 Kwi 2014 00:14 przez Monika-Sz.

Ogród Aguniady 30 Kwi 2014 01:23 #249935

• Agulinka
  • Agulinka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Aguniada wrote:

Agulino, czy wiesz, że nasza pierwsza randka z M. to było kino i... Amelia? :)

Mam nadzieje ,ze pierwsza randka byla tak samo magiczna jak caly film....i oczywiście wszystkie pozostałe !
Herbatka,kocyk i Amelia- jak dla mnie dobry sposób na jesienne wieczory! Dodalabym jeszcze męża, ale niestety kino i tv mogą dla niego nie istnieć . No coz nie mozna miec wszystkiego!
Ostatnio zmieniany: 30 Kwi 2014 01:28 przez Agulinka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.626 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum