TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 10 Maj 2014 22:16 #256573

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Jak to wierzba nie nadaje się do doniczki a u Robaczka nie widziałyście :lol: . Tylko że ona nie jest wzrostu Marty.
A co do różowego koloru - spróbujcie facetowi sprzedać różową zapalniczkę, to zobaczycie jak zareaguje. Wiem coś o tym. :happy3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 10 Maj 2014 23:12 #256623

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Martuś hihihi no to nie przejdzie bo sąsiadka i znajoma u nas ma taką wierzbę już 3 rok na balkonie w donicy :rotfl1:
ale spoko.....wierzba idzie na działkę i spoko miejsca na róże nie zajmuje bo właśnie idzie w takie miejsce gdzie róża nie pasuje a inne drzewko w takiej formie jak najbardziej B)
oj tam......po ostatnich 2 dniach mam już dość płaczu w szkole ale ona tak mi się spodobała, ze jej się oprzeć nie mogłam i jak widać mamie też :oops:

Ina hehe no nie......ta ma 167 cm wysokości, ale pewnie jak ją wkopie to będzie miała z 150 cm....hihi :whistle:
hahaha albo pokaż coś różowego :rotfl1:

Moja działka :) 11 Maj 2014 20:38 #257166

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
dziś pogoda była ładna, mimo, ze nad ranem mieliśmy oberwanie chmury i tak koło 9 było jeszcze mokro no i ten wiatr....rany drzewa to aż do ziemi się uginały i to jakieś młode tylko takie stare :supr:
ale za to przewiało wszystkie chmury, bo nieraz patrzyłam w niebo i się zastanawiałam czy zaraz nie lunie i wyszło słońce i od razu zrobiło się cieplutko - no 23 stopnie :dance:
oczywiście poleciałam na działkę tylko na chwilkę a tra chwilka zamieniła się w 4 godziny a ja bez jedzenia.......ale i tak po 5 godzinach poszłam do domu by coś zjeść i po mamę bo też chciała iść na działkę i na spacer B)
no i teraz mam wszystkie warzywka posiane, teraz tylko czekam na pomidorki, seler, pory i ogórki od wujka, jeszcze na rynku poszukam sadzonek patisona i 2 cukinie - jedną mi mama świsnęła na balkon a druga mi się złamała :evil:
no i dynie...ale to już własne sadzonki, tylko niech jeszcze podrosną B)
posadziłam też swoją wierzbę Pendulę.......jest prześliczna :hearts:

no i tworzy się nowa ścieżka......bo tą starą owszem chodzimy ale tak na wszelki wypadek robię jeszcze jedną na trawniku :rotfl1:

i takie tam czyli orliki :flower2:

Moja działka :) 11 Maj 2014 20:44 #257173

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
U Was takie słonko dziś było? Zazdroszczę. U nas po pogodnym ranku lunęło i z godziny na godzinę było coraz bardziej ponuro :(

Moja działka :) 11 Maj 2014 20:46 #257176

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Błękitnego nieba zazdroszczę, choć z pozycji, w której dziś pracowałam, słabo je widać i tak :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 11 Maj 2014 20:50 #257180

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martusiu prześliczne masz orliki.... u mnie przeważnie najpopularniejsze granatowe... ale też bardzo je lubię :P
Jak czytam mnóstwo pracy zrobiłaś na działeczce.... okazuje się, że nawet, gdy wybierasz się na chwilę musisz brać ze sobą kanapkę ;) :happy:

Moja działka :) 11 Maj 2014 20:50 #257182

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu no takie słonko było, wiatr tak przegonił chmury ale i tak teraz one się już zebrały i wydawało się, ze zaraz lunie jak nie wiem co......i co? spadły 3 krople :rotfl1:

Gosiu.......eeeeeee a co Ty dziś robiłaś? :supr3:

Aguś, no muszę, muszę bo i tak mimo, że idę na chwilkę to i tak siedzę i siedzę :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 20:52 przez Shirall.

Moja działka :) 11 Maj 2014 21:09 #257205

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
No jak to co robiłam? Pieliłam :devil1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 11 Maj 2014 21:13 #257208

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hahahaha a plecy teraz nie bolą? bo wiesz...trzeba kręgosłup oszczędzać :happy-old:

Moja działka :) 11 Maj 2014 21:17 #257214

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Teraz nie bolą, bo M nasmarował :devil1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 12 Maj 2014 01:05 #257375

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Słonko dzisiaj było, ale wiatr głowę urywał :blink: Wierzbę będziesz prowadzić "na parasolkę", czy zwisającą do trawy? Wiedziałam, że z tą ścieżką tak będzie :rotfl1: Tylko nie obsadź jej "na bogato". bo będziesz musiała trzecią robić ;) Orliki cudne, uwielbiam wszystkie :hearts:

Moja działka :) 12 Maj 2014 10:40 #257538

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Gorzatko, Bozuniu - lubicie róż? .... no cóż - w końcu nikt nie jest doskonały :rotfl1:

Martuniu - stworzyłaś potwora :rotfl1: .... Mama najwyraźniej załapała bakcyla :whistle: . Niezłe zakupy zrobiłyście :bravo: .

Moja działka :) 12 Maj 2014 10:47 #257541

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Piękne kolorki orlików :)
Dla mnie wszystkie są piękne :)

Moja działka :) 12 Maj 2014 11:27 #257568

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Bożka, no pewnie będę prowadzić delikatnie zwisającą ku trawie bo tak się mamie zamarzyła, jej jak mi się rozmarzyła wtedy :oops: no niech już ma :whistle:
hehe no z tą ścieżką jakoś tak wyszło ale spoko ta nowa to będą tylko płyty wkopane w trawnik B)
bo tu akurat jest punkt transportowy i musi być pusto B)

Asiu.....no stworzyłam potwora, oj stworzyłam ale wcale tego nie żałuje :devil1:
lepsze to niż Szkodnik :rotfl1:

Aniu.....no orliki są śliczne :dance:

Moja działka :) 12 Maj 2014 11:33 #257571

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Noooo, a jak tam dzisiejsza pogoda :funnyface:
U nas leje, nieustannie :jeez: Różyczki to chyba z etapu mszyc od razu przestawią się na mączniaki i inną plamistość :jeez:
A wczoraj to ponoć i grad padał u nas w niektórych częściach miasta :jeez:

Moja działka :) 12 Maj 2014 11:39 #257575

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
tiaaaaa.....Joluś, no weź nie dobijaj....u mnie też leje, ale jak na razie przestało i już nie tak ciepło jak wczoraj - tylko 15 stopni :dry:
no róże moje, tfu tfu, nie mają nic takiego ale będę musiała powtórzyć oprysk na niektórych bo jeszcze nimułka i bruzdownica jest.....no i mszyca na Sympathie tylko jak ja mam opryskać tego potwora nad wejściem? :dry:

Moja działka :) 12 Maj 2014 11:44 #257580

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
U nas zaledwie 10 :blink: Zośka, ogrodnicy, czy wszystko razem :jeez:
Wolę jednak taki deszcz od przymrozków :happy-old:
Tylko jak ja znajdę rośliny pomiędzy chwastami po takim deszczu :rotfl1:
Opryski chyba za tydzień najwcześniej :whistle:

Moja działka :) 12 Maj 2014 12:04 #257589

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no u mnie chwasty tak samo.......jedna rabatka czeka i jak tak będzie padać i będzie dość ciepło to będę miała niezły ubaw......muszę dokupić więcej kory i tam podsypać bo wyraźnie widać, że warstwa jest za cienka :whistle:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.767 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum