TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 23 Mar 2015 10:43 #351743

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martusiu :bravo: :bravo: :bravo: jestem pełna podziwu :thanks:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 23 Mar 2015 11:57 #351765

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 979
Świetne te filcowe cudaki - no proszę , nie wiedziałam ,że jeszcze taki talent ukrywasz !

Moja działka :) 23 Mar 2015 22:10 #351941

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Świetna robota
Czy Ty myślisz, że tylko Twoje zwierzaki nie dają spać?
Mój robi mi pierwszą pobudkę o 6 rano, nawet w weekend. Musze go wypuścić na dwór, potem kładę się znowu do łóżka, ale ten potwór co godzina robi mi pobudkę, licząć że juz wstanę. Ja oczywiście odwracam sie plecami i udaję, ze śpię.
Ale jak przychodzi 9 to juz nie ma zmiłuj, muszę wstać, choćbym się położyła o 5 rano
Rozpuściłam zwierza :angry:

Moja działka :) 31 Mar 2015 22:57 #354323

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
do licha pisałam i pisałam i zeżarło.....grrrr co się jeszcze dziś mi się przytrafi? :evil:
od rana coś....najpierw ten śnieg jak szłam do pracy.....parasol nic nie dał bo i tak byłam mokra, w klasie tragedia - same prychające, psikające i kaszlące potworki, w świetlicy źle.....w domu mnie próg usiłował zabić, potknęłam się o niego i teraz mam obolałą kostkę bo to trzeba być naprawdę geniuszem czy raczej totalną niezdarą by spaść z 10 cm progu......a przecież on tam jest już od wielu wielu lat....to nie szłam i gadałam do mamy i bęc..... :evil:
siniak się robi piękny, kostka rwie jak diabli i puchnie....a rodzice.....ech szkoda gadać..... :whistle:
a jeszcze jutro do pracy na szczęście bez dzieci bo sprawdzian 6 klas jest ale być trza....od 8 do 11 ja jestem a potem......na odstresowanie na zakupy :dance: mama chce kawę na wynos i jutro mam jej przynieść do pracy hihihi :silly:

zaś na temat pogody się już nie odzywam bo jak dorwę osobę, której przeszkadzało słońce i 20 stopni to nie ręczę za siebie......bo teraz ta wichura, ulewa itp...to mi się bardzo nie podoba.... :mad2: :evil:

więcej nie piszę....bo i tak zaraz będziecie się śmiać....ech a śmiejcie się.....i tak Was nie lubię....ooo :funnyface:
i się nie pochwalę, że już wybraliśmy typ domku....teraz tylko czekać na moją stałą umowę :funnyface:
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Moja działka :) 31 Mar 2015 23:15 #354334

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Shirall wrote:
(...) na temat pogody się już nie odzywam bo jak dorwę osobę, której przeszkadzało słońce i 20 stopni to nie ręczę za siebie...

To naprawdę nie ja !!!

Gratuluję nadchodzących zmian(domek to jest to) . Uchyl rąbka tajemnicy i powiedz, gdzie on będzie i czy z jakimś ogródkiem może ?

Moja działka :) 31 Mar 2015 23:32 #354341

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewelinko :kiss3:
a domek to nam się marzy w Dąbrówce i jest to dokładnie typ Forma 2+ czyli dwupoziomowe mieszkanie z ogrodem i tu wszystko zależy od ceny, ale na pewno 4 pokoje no i ogród ponad 100 m2 :wink4:
bo jest w programie Mieszkanie dla Młodych i akurat mi też przysługuje a tak chcemy wziąć na 3 osoby i może brat się podczepi bo też pracuje na pół etatu....a chwaliłam się, że obronił inżyniera i teraz magisterkę robi i pracuje jako programista w firmie? :whistle:

Moja działka :) 31 Mar 2015 23:44 #354346

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu - to super domek !!! I ogródek miałabyś ...do spełniania marzeń , pracy i relaksu. Trzymam więc kciuki, aby wszystko poszło , jak planujecie :)

Moja działka :) 05 Kwi 2015 21:12 #355560

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
Wrzuć projekt.
Cieszę się, że szanse na dom wzrastają

Moja działka :) 06 Kwi 2015 10:27 #355641

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziewczyny :kiss3: :hug:
najfajniejsze jest to, że tam mieszka też brat Grzesia - Adam i będzie można się odwiedzać :woohoo:
Weronika się cieszy i Grześ też bo będą do nas wpadać a potem do nich bo to rodzina będzie za 4 miesiące :silly:

a podoba nam się ten domek....najfajniejszy jest z ogrodem 122 m2, ale może będą jeszcze większe :whistle:
dabrowka.com.pl/pl/forma-2

Moja działka :) 06 Kwi 2015 10:37 #355644

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Marta trafny wybór :bravo: ...dobrze że ceny spadły :blink: , 300 tyś. za swój kąt z ogródkiem to chyba dobra cena.....a oczko to w gratisie.. :devil1:

Moja działka :) 06 Kwi 2015 11:38 #355667

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Chester :rotfl1:
no oczko to nie.....tam zawsze jest przykładowy ogród ale tak naprawdę to miejsce jest tylko trawnikiem obsiane :rotfl1:
no dobrze, że spadły to mamy większą szansę by kredyt dostać :woohoo:

Moja działka :) 07 Kwi 2015 22:04 #356022

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja tam chyba widziałam taki z ogródkiem 188 m FA61/2, ale to chyba od razu więcej kasy :dry:

Moja działka :) 08 Kwi 2015 18:48 #356263

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
ano od razu cena jest wyższa o 55 tysięcy, bo ten co mnie interesuje to 122 m2 ogródka i tylko 330 tys..... :dry:
różnica od razu widoczna ale spoko, jak tylko umowa stała to będziemy latać i zobaczymy na ile dostaniemy kredytu na 3 osoby B)

Moja działka :) 08 Kwi 2015 20:45 #356312

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no nareszcie.....byłam dziś na działce, choć całkiem bez przypadek bo szłam z koleżankami by je odprowadzić na przystanek i jakoś tak wyszło, że chciałam zahaczyć o Biedronkę i akurat byłam koło działek....no i wlazłam...a tam....o rany :supr3:
gąszcz i róże, które zamieniły się w potwory......takie mi porosły, rany ile będzie cięcia :supr3:
wichury ie wyrządziły żadnych szkód, no może poza przewróconą wędzarnią no i zdartym dachem z pawilonu :rotfl1:
ale spoko ten główny jest na miejscu zaś nowy w domu czeka na założenie :wink4:
w sobotę planuje się wybrać na cały dzień i zabrać się za róże i nie tylko i może trawnik....zobaczymy na ile mi starczy sił :wink4:

zaś tutaj kilka kwitnących roślinek, ale za kilka dni będzie tego więcej bo wszystko pączkuje na potęgę! :woohoo:

Moja działka :) 11 Kwi 2015 20:05 #357029

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
taaaa......plany planami ale czemu tak jest, że jak coś planuje to coś mi musi przeszkodzić? :mad2:
od czwartku mam a raczej już dziś miałam taki katar i taki ból głowy bo oczywiście zatoki mi się musiały odezwać a jeszcze dziś......grrrrrr....jak na złość coś się przypięło...mama się śmiała, że miałam tak nieszczęśliwą minę rano, że aż się jej żal zrobiło, co nie znaczy, że zaraz nie zaczęła się śmiać :rotfl1:
bo ja tu czerwony nos jak Rudolf, obolały brzuch a jeszcze się dowiaduje, że w poniedziałek zdjęcia klasowe :rotfl1:
ech....machnęłam na to wszystko ręką, zapakowałam i poleciałam na działkę a tam.......porządki w altance, wywalone 3 worki śmieci, trawnik skoszony w 2/3 bo na ostatnim kawałku to poległam....kosiarka ruszyć nie chciała tej trawy i czeka mnie jutro ręczne koszenie za pomocą nożyczek do trawy, kilka róż przyciętych zaś jutro ciąg dalszy bo jakoś musiałam się naładować....i polatać po działce z aparatem :silly:

Moja działka :) 11 Kwi 2015 20:17 #357037

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Ten niebieski to chyba zawilec grecki? Kiedyś go miałam ale wymarzł.

Moja działka :) 11 Kwi 2015 20:20 #357040

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
A to Ci ogródek zrobił niespodziankę ! Sporo roślin zakwitło :P

Fajne plany na dom -wszystko takie "akuratne" :) Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

Zwierzaki filcowe bardzo sympatyczne!

Moja działka :) 11 Kwi 2015 20:34 #357049

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Bozi :kiss3: no to zawilec, mam już go 3 rok i co roku kępka jest większa...kocham ten kolorek :hearts:

Madziu :kiss3: :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.778 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum