TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 06 Wrz 2012 16:56 #67285

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Nie wiem, czy trójki ;) , może dwójki, i raczej nie giertychowskie, bo mundurki były już przed nim :funnyface:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 06 Wrz 2012 23:42 #67388

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, no niby twardym trzeba być! ;) Ale żeby aż tak? :rotfl1: I nic, kompletnie nic nie słyszysz, jak je widzisz? ;) Nic nie wołają? ;)
Aguś, widzisz, Ty większą wrażliwość prezentujesz! :lol: Trzeba być otwartym na różne przejawy urody! I różnorodności ;) A co do skrętników, to jest ich tam chyba cztery! :rotfl1: Rozumiem, że wszystkie śliczne? I z tym się zgadzam! :lol:
Dorciu, już się pogodziłam z tym, że raczej planu tegorocznego nie zrealizuję... Nawet by mi się chyba już nie chciało, ale skoro trudności surowcowa wystąpiły, rozkładam ręce, nie moja wina! ;) W tym miejscu właśnie jakaś szerokawa wyszła... 30cm...?
Marto i Magdo, ja tam cieszę się, że czasy mundurków odeszły do zasłużonego lamusa, wraz z trójkami giertychowskimi! Tam ich miejsce i niech tak zostanie! Magda, pinusy same się w oczy rzucają, nie grozi im niebezpieczeństwo zdeptania, póki co je widzę! :lol:
Daga, kulki fajne, a jeszcze jak trochę podrosną i staną się kulami, to dopiero będzie! :fly: Ja tak lubię w dojrzałych kolekcjach te widoki, jak one się stykają ze sobą, wypełniają miejsce i wtedy dopiero widać, że stanowią kompozycję! A z tymi rolnikami też mnie to zastanawia... Po żniwach dawno i nic... Chyba jakiś kryzys i rolnictwo dotknął! Rolnikom też się nic nie chce? Też mają syndrom wypalenia? :lol:

Muszę, muszę pokazać zdjęcia z dziś, pojawiły się kolory! :happy:
Niektóre głęboko ukryte...

Inne nienachalne...Kirengeszoma dłoniasta:

Jeszcze inne oszukane... Lilie z targu okazyjne w trzech kolorach... Wszystkie będą takie... Niektórym, jak widać, się podoba... A mi widać biała rabata pisana! :rotfl1:

Kolory niezwykłe... Hot Chocolate jest właśnie taka...

I jeszcze nieoczekiwane! Liliowiec Must be Heaven powtarza kwitnienie!

Miskanty...

I widoczki...

Niedobrze... :angry:

Ostatnio zmieniany: 06 Wrz 2012 23:45 przez artam.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 08:41 #67418

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
artam wrote:
Aguś....A co do skrętników, to jest ich tam chyba cztery! :rotfl1: Rozumiem, że wszystkie śliczne? I z tym się zgadzam! :lol:

A jasne, że wszystkie śliczne :happy: ja też naliczyłam 4 ;) ...ale jakoś tak mi się napisało w liczbie pojedynczej....mam nadzieje, że pochwałę każdy z nich weźmie co siebie :rotfl1:
Martuś już zimowity :supr3: ??? wybitne wcześniaki, u mnie jeszcze nie startują...

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 08:44 #67419

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Marto masz piękny ogród :eek3: . Jestem krótko na tym forum i właściwie to się dopiero rozkręcam. Przy Twoim ogrodzie mój to ogrodowe przedszkole :dazed: . Przejrzałam cały Twój wątek. Masz świetne pomysły i rozwiązania. Kamienna autostrada też super i w dodatku praktyczna. Wiem o tym, bo mój mąż robi mi podobną. Na pewno będę u Ciebie stałym gościem.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 08:47 #67421

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
U mnie rolnicy wyjechali na pola! Wczoraj mało wypadku nie spowodowałam, bo zamiast na drogę patrzyłam na pola w poszukiwaniu łupów. Jeden piękny okaz leży na środu dawnego pola, podjechać się do niego nie da... Chyba jakoś go doturlam do drogi :crazy:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 08:53 #67425

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Cebulla, to Ty uważaj. Ale co ja mówię. Też miałam taką sytuację, więc rozumiem. Ja też choruję na kamienie. :happy:
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 12:17 #67463

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
artam wrote:
Niedobrze... :angry:

I rozumiem, że nie dlatego, że białe? :P
Martuś... ta lilia to z tych, co to takie małe były w lipcu, aż mnie zaintrygowały? ;)

Na głos kulek jestem głucha, ale życzę udanych łowów :hug:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 12:35 #67465

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Masz rację , niedobrze :( :( ................. muszę zmienić podpis :placze: :placze:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 15:56 #67489

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
mirdem wrote:
............... muszę zmienić podpis :placze: :placze:

Mirko :P Już nic nie chciałam mówić :unsure: Tu nawet więcej osób ma podpis zgodny z porą roku..
Od jakiegoś czasu błąka mi się po głowie ,że to zaraz nieaktualne ;) Ale nie chciałam być przykra :silly:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 16:14 #67493

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
a podobno jeszcze mają wrócić upały......30 stopni....hmmm tylko dlaczego teraz kiedy ja zaczynam pracę w szkole....nie mogło wcześniej, jak np. w tym tygodniu kiedy miałam caaaały tydzień wolny?! :mad2:
lepiej żeby w niedzielę było ładnie bo trawnika potem nie skoszę - dziś nie poszłam bo caaaały czas leje :mad2:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 16:44 #67495

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
Shirall wrote:
a podobno jeszcze mają wrócić upały......30 stopni....hmmm tylko dlaczego teraz kiedy ja zaczynam pracę w szkole....nie mogło wcześniej, jak np. w tym tygodniu kiedy miałam caaaały tydzień wolny?

Marta :bye:
Bo to trzeba wyraźnie pisać we wniosku urlopowym "Uprzejmie proszę o ładną pogodę " :silly:

Ja tam miałam piękną przez całe dwa tygodnie urlopu... :P
Ale zaraz ,zaraz -czy w szkolnictwie w ogóle wypisuje się wnioski urlopowe? Oświećcie mnie :)

ArtaMarta :P :P Nigdy nie miałam Zimowitów ...Ta ich nazwa mrozi.. :woohoo:
Ale zawsze zazdrośnie patrzyłam na nie u sąsiadów.
Ostatnio zmieniany: 07 Wrz 2012 16:45 przez magdala.

Odp: Martowy prawie ogród 07 Wrz 2012 20:08 #67536

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hehe wnioski się wypisuje tylko o urlopy zdrowotne i bezpłatne ;)
zaś inne nie, bo przecież są wakacje, ferie świąteczne i normalne :whistle:
troszkę tego jest :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 16:26 #67680

• Zielona Ania
  • Zielona Ania's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1300
Martuś, rozwalił mnie podpis "niedobrze" nad zdjęciem tych skądinąd pięknych kwiatów. I powiem, że odczuwam tu wspólnotę myśli! Niedobrze. A będzie jeszcze gorzej (listopad, grudzień, styczeń, luty). Ale nie martwmy się na zapas. Dzisiaj było pięknie, prawda? :)
Zapraszam
Mania Zieleni

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 19:48 #67722

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
oj aż tak niedobrze to nie będzie.....w lutym wszak mamy Gardenię :flower2:
potem już z górki :woohoo:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 22:56 #67810

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Pozwólcie, tak na świeżo wrażenia z Krzywaczki...Jutro porządnie odpowiem! :)
Po drodze wizyta u Izy, róże przecudnie kwitną, aż szkoda, że takie nie pokazywane ;) , o czym napomknęłyśmy ;) Iza się wyurlopuje i wróci :)
W samej Krzywaczce spotkanie z Anią Zieloną i degustacja jej przeróżnych pomidorków! Rewelacja! :woohoo: Pomidory różnią się smakiem, to moje odkrycie!
Chwilę później nadjechali Grażynka i Romek, Romek wprawił nas w osłupienie, jak zobaczyłyśmy, jak on biega po punkcie sprzedaży, biega, a jednak coś zauważa! :lol: My z Jolą powolutku, pięć razy, a Romek, myk, myk i wybrał coś jednak, choć ponoć nie ma miejsca! ;) I tu się nie dziwię, ja też miałam nic nie kupować, ale się nie udało! ;)
I w ogóle poczuliśmy się jak na spoktaniu międzyforumowym prawie, bo jeszcze była Iga! :lol:
I tu chcę opowiedzieć o niezwykłej mojej intuicji! :bad-idea: Tak sobie chodzimy, spotykamy się i mijamy my wszyscy, którzy się znamy i nagle widzimy taką panią, która bardzo uważnie się wszystkiemu przygląda i ma listę w ręku! Myślimy, jakiś nasz człowiek! :lol: Coś nawet zagadałyśmy na temat tej listy... Pół godziny, godzina później... Siedzimy sobie z Anią i widzimy tę panią przy kasie... Same wypasione małe kulki... To musi być ktoś z naszych! :lol: I ja mówię, a jeżeli to jest Danusia Dangar... Idę zapytać! Miałam w pamięci, jak kiedyś, dwa lata temu? kręciliśmy się po Krzywaczce jednocześnie ze ZbigniewemG i dopiero później to odkryliśmy na forum! Poszłam, zapytałam... I to była Danusia Dangar! :woohoo: Naprawdę! To tylko pokazuje, że kulkomaniacy wcześniej czy później muszą się spotkać w Krzywaczce! :lol: :rotfl1:

A w Krzywaczce coś niesamowitego! Kwitnie sobie w najlepsze lagerstroemia indica! :eek3: :eek3: :eek3:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 23:02 #67813

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Relacja krotka i terściwa :woohoo:
Upominam się jednak o stwierdzenie faktu mojej obecności przy domniemywaniu tożsamości Dangar :lol: oraz o napomknięcie, że wcześniej sporo /czyt. z godzinę wcześniej :happy4: / czyniłyśmy, jak się okazało nazbyt nieśmiałe podchody, aby Danusię podejść :rotfl1:
O wizycie nic nie powiem, słów mi jeszcze brak, chyba muszę się z tym przespać :rotfl1:

Edit
I żeby porawić jeszcze /zapewne i tak wspaniały/ wieczorny humor dopiszę krótko 'trasa ekspresowa Kraśnik -Lublin' :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 08 Wrz 2012 23:04 przez pamelka.

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 23:11 #67814

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu, no wiadomo, że my z Anią! :) Ty i ja z Anią! :)
Wszak ja bez Ciebie nigdzie dalej się nie ruszam! ;) :rotfl1: Jeszcze bym się zgubiła! ;)
Ale jak swój swego wyczuje! :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 08 Wrz 2012 23:12 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 23:14 #67815

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
A gdzie dokładnie jest ta Krzywaczka?

Mówcie, co kupiłyście :P Na tych zakupach dla ...towarzystwa :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.472 sekundy