TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 08 Wrz 2012 23:23 #67818

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
artam wrote:
Jeszcze bym się zgubiła! ;)
Ale jak swój swego wyczuje! :rotfl1:
To prawda, jak się gubić :silly: to najlepiej razem :rotfl1: Zaraz się znajdziemy :silly:
Święte słowa, swój, swego wyczuje :lol:
Że też nie wyczułyśmy Zbyszka kiedy była na to pora :jeez:
Nigdy wiecej :lol:
Twoja odwaga podczas tego wyjazu sięgnęła jednak wyższego pułapu :funnyface:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 06:58 #67833

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Ale Wam fajnie! Krzywaczka i to jeszcze w forumowym towarzystwie! Ja o tej Krzywaczce marzę jak co poniektórzy o pielgrzymce do Rzymu... Budzić się, pokazywać, co kupiłyście!

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 07:56 #67838

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Opowieść się czyta jednym tchem, więc dajcie dziewczyny więcej :)

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 08:28 #67841

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Chyba zaczynam żałować :mad2:
Nic to wiosna niedługo :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Ostatnio zmieniany: 09 Wrz 2012 08:29 przez dodad.

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 14:26 #67888

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
artam wrote:
W samej Krzywaczce spotkanie z Anią Zieloną i degustacja jej przeróżnych pomidorków! Rewelacja! :woohoo: Pomidory różnią się smakiem, to moje odkrycie!

Marta jak Siberia to przeczyta to umrze ze śmiechu :rotfl1: :rotfl1: ................ cały czas promuje warzywa własnej hodowli między innymi dlatego , że różnią się smakiem ( między sobą a przede wszystkim od tych plastikowych wyrobów warzywopodobnych oferowanych przez handlowców)

Wyprawy krzywaczkowej oczywiście zazdraszczam i czekam na prezentację zakupów :whistle: :whistle:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 15:41 #67897

• Roma
  • Roma's Avatar
Kurza twarz :evil: Dziewczyny! dlaczego ja tak daleko od Was mieszkam :( Toż chętnie polatałabym pomiędzy roślinkami a do tego jeszcze poznałabym tylu ogrodomaniaków.

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 20:09 #67975

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Też zazdroszczę wspólnych wypadów i czekam na prezentacje zakupów

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 20:13 #67977

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aguś, to się skrętniki ucieszą, że jednak wszystkie ładne! ;) A te zimowity niestety, jak najbardziej aktualne, choć faktycznie tylko te się pospieszyły, inne jeszcze nie wychodzą.
Witaj Lizz, bardzo miło mi Cię gościć, zwłaszcza, że z pochwałami przychodzisz! ;) Ty masz ogrodowe przedszkole, ale nawet się nie obejrzysz, jak wszystko porośnie! Mi tak wszyscy mówią, to i ja to powtarzam! :rotfl1: Choć niektóre rzeczy mogłyby nieco szybciej rosnąć! ;) Kamienne obwódki to fajne rozwiązanie, ciekawa jestem, jaką techniką układa Twój M., będę zaglądać, jak prace postępują... Zapraszam nieustająco! :)
Daga, to może i u mnie wkrótce ruszą, jednak największe nadzieje wiążę z zimą i mrozem... No co ja wypisuję! :crazy: Ale to po zimie te kamienie same z ziemi wyskakują... To, o czym piszesz jest mi znane, ja też podczas jazfy prowadzę ciągłą obserwację przydrożnych pól...No nie da się jednym okiem na pola, drugim na drogę! :rotfl1: Wierzę, że doturlasz, tylko potem takiego kamola jeszcze trzeba do bagażnika włożyć... :huh:
Gosia, białe dobre! Na białą rabatę! Tylko ta głupia nazwa... ;) A lilie to te właśnie, co się cudem oparły memu psu idącemu jak burza do płotu! No i też białe... :dry: Łowy udane! :woohoo:
Mireczko, ale dlaczego? ;) Do zimy jeszcze czasu, a czasu! :lol:
Magda, bo "mowa jest źródłem nieporozumień", a "dobrze widzi się tylko sercem"! :rotfl1: A jak komu w sercu kolorowo? ;)
Martusia! Sama nie wiem, czy gratulować...;) Oj, ale nie martw się, jak będzie ciepło i będziesz chciała pójść na działkę, to najwyżej poprosisz o urlop bezpłatny! :rotfl1: I w ten sposób długo nie popracujesz! ;)
:rotfl1:
Magda, skoro Marta Cię już oświeciła ;) , to ja się skupię na zimowitach...Nazwa nieco przesadna, skoro kwitną pod koniec lata, ale kwiaty fajne, no nie te tu pokazane, ale są ładne zimowity!
Aniu i nie na darmo mówiłam wczoraj, że nam Ciebie brakuje! W roli pocieszycielki jesteś niezastąpiona! :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :hug: Zostańmy z tą wspólnotą myśli w kwestii niemartwienia się na zapas! ;)
O, Marusia, powiałaś ;) optymizmem! :lol:
Magda, Krzywaczka jest strasznie daleko od Ciebie... Za Krakowem, odbija się z zakopianki i się jest! Ja bym powiedziała, ale wolę równocześnie pokazać, a kulki w samochodzie...
Jola, właśnie ta sytuacja ze Zbigniewem mnie do tej odwagi w zaczepianiu ludzi pchnęła! :rotfl1: Ale Pana Grzegorza nie widać! :rotfl1: Panie Grzegorzu!!!! :screem: Już się Pan rejestruje czy nie? :lol:
Daga, trafiłaś w sedno! To takie miejsce, do którego zjeżdżają się wszyscy poważniej zarażeni, przynajmniej dwa razy do roku! I odległość nie ma znaczenia! Bo tam można takie cudeńka dostać! A jak one znikają! Wczoraj nie byłam pewna, czy chcę takie dwie sosenki, znaczy wiedziałam, że chcę, tylko...no... ;) Po spacerze po kolekcji, gdy je zobaczyłam w większej postaci, już wiedziałam, że muszę je mieć... Po powrocie już ich nie było! Ale mam! :fly: Ja pokażę jutro!
Ula, jak się da, to się da! ;)
Dorotka, widzisz, widzisz, ten poranny deszcz! :angry: Mi też się bardzo nie podobał! Ale poźniej było już dużo lepiej i bardzo fajnie!
Mireczko, myśmy te koktailowe głównie degustowały! Koraliki jakieś i inne... Odmian pomidorów jednak poznawać nie będę! Że w ogóle dostrzegłam różnicę, to już i tak dużo jak na mnie! :lol: Prezentacja zakupów nastąpi niebawem! ;)
Roma, no właśnie, czemu? ;) Z jednej strony dobrze, że Polska duża, ale to jeżdżenie... Ogrodomaniaków tam masa, a kto jest kim, widać po tym, co ma na wózku! :lol:
Iwa, wierz, jest czego zazdrościć! Jak ja to lubię! :fly: :fly:

To może ja dokończę moją prezentację parviflorek? Bo żadnej parviflorki nie kupiłam...Za to generalnie w sosnach tkwię nadal!

Pinus parviflora 'Kusu Dama'

Pinus parviflora 'Pent Azuma'

Pinus parviflora 'Kokuho'

Przypalona pinus parviflora 'Tanima No Yuki'

Pinus parviflora 'Fukai'

I jeden z moich krzywaczkowych zakupów, który chwilę pomieszka na balkonie...

Pinus strobus 'Golden Candles'

Ostatnio zmieniany: 09 Wrz 2012 20:15 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 20:23 #67981

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
artam wrote:
Panie Grzegorzu!!!! :screem: Już się Pan rejestruje czy nie? :lol:
Ogrodomaniaków tam masa, a kto jest kim, widać po tym, co ma na wózku! :lol:
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: Również wyglądam Pana Grzegorza, a tu cisza :lol:
Jeszcze inni nowi użytkownicy nam się deklarowali, ale widocznie czasu nie stało, wszak dzisiaj 'Święto Jarzębiny' :drink1:
Czasem podpowiedzią jest także kajecik lub karteczka :lol: kto jeżdzi z kajetami do szkółek oprócz ogrodomaniaków :rotfl1:

Kolekcja parviflorek się pięknie rozrasta :bravo: życzę im zrowia, jak najmniej grzybowych chorób i łagodnej zimy :woohoo:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 20:30 #67986

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Martuś... ja już widzę i słyszę tę Twoją agitację ;) "oczyma i uszyma wyobraźni" :rotfl1: a raczej pamięci, w której daleko wstecz nie muszę sięgać ;)
Istnieje coś takiego jak "szeptany marketing"... w przypadku tego, co uprawiasz, określenie to byłoby... eufemizmem :funnyface:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 22:13 #68046

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ stopniujesz napięcie ;)
Ale ja cierpliwa jestem :whistle: , w końcu się doczekam na jakieś interesujące mnie wieści :P
No i oczywiście na fotki Twoich zakupów :woohoo:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Wrz 2012 22:46 #68058

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Spokojnie, niech dziewczyna trochę się pozbiera po roslinnych i towarzyskich emocjach. :evil:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 11:31 #68120

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
A ja myślę że zapełnia te doniczki co to miały być na hojki ...mało nie było do soboty zejdzie ;)

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 11:44 #68122

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Chcę o coś zapytać - tak z czystej ciekawości - tylko nie bijcie mnie ,Marta i ci ,co kochają te małe iglaczki.... :ouch:
Czy takim sosnom coś się wszczepia ,żeby miały takie igły ?
No...bo podobnie wyglądała na moich pospolitych sosnach ...osutka :blink: :unsure:
:unsure:
Pinus strobus 'Golden Candles'

Ostatnio zmieniany: 10 Wrz 2012 11:45 przez magdala.

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 11:59 #68124

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Z wszystkich kłujących właśnie sosny robią na mnie jakieś wrażenie, no może jeszcze cyprysiki.
Tak ale sosny nie lubią mojej gleby. Jedyna dobrze rosnąca jest .... w donicy :(
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 18:08 #68174

• Zielona Ania
  • Zielona Ania's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1300
Martuś, a gdzie przepis na pasztet z cukinii. Czekam :search:
Zapraszam
Mania Zieleni

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 20:57 #68218

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jolu, pewne decyzje wymagają widocznie czasu! ;) Te nasze kajeciki... Czemu one się tak szybko rozpadają, rozklejają? Od zbyt częstego używania? ;) Kolekcja parviflorek póki co ma się dobrze i niech tak zostanie! :garden1:
Miejsce grzybów w lesie! No właśnie, dalej nic... :mad2:
Gosia, czekaj, czekaj, po owocach ich poznacie! :rotfl1: Tych od marketingu "szeptanego" :screem: ;) Nie traćmy nadziei, Panie Grzegorzu! :rotfl1: Pan się rejestruje, bo się tu ze mnie śmieją! :rotfl1:
Markitko, cierpliwość cnotą ogrodnika! ;) Wieści już masz, a fotki będą za chwilę! :)
Danusiu, właśnie! ;) No już się trochę pozbierałam, roślinki już na działce, bezpieczne czekają na przygotowanie im miejsca!
Ewa, te doniczki to za duże na moje hojki! :P Na razie kubeczki jednorazowe wystarczają...Ale czas płynie, hojki rosną...
Magda, tak, osutkę się im wszczepia! :rotfl1: Magda, dobry humor mam, więc wybaczam ;) to niestosowne porównanie pięknej odmiany wejmutki do sosny porażonej osutką! :rotfl1: Osutka daje jednak inny trochę efekt w postaci żółtych kropeczek... A Ja powstają takie cuda? Poczytaj może tu www.tomszak.pl/czarciemiotly.php
Czasem też takie "mutacje" pojawiają się na siewkach, człowiek nie ma z tym nic wspólnego, sama natura je tworzy!
Dorotka, sosny też moje ulubione, zwłaszcza że na moich piaseczkach mają się znakomicie! Ale jest tyle fajnych iglaków! Cyprysiki mnie nie kręcą zupełnie!
Aniu, no popatrz, już Ci miałam podać, jak Danusia podeszła do kasy! :rotfl1: Pw :)

No to moje śliczne zakupy! :woohoo:

Picea orientalis 'Schovenhorst'

Pinus cembra 'Lilliput' i jakaś aristata, zapomniałam spisać nazwę...

Pinus strobus 'JD's Broom' i hortensja 'Shikoku Flash'

Pinus virginiana 'JD's Broom' i wawrzynek, nazwę uzupełnię...

I cudowną topolę kupiłam! Szybko rosnącą! Ale będzie cienia! Listki przecudnej urody, a kora niezwykła, ciapata! Strasznie mi się podoba! :woohoo:

Odp: Martowy prawie ogród 10 Wrz 2012 21:01 #68220

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
O jeju, znów iglakomaniak :P
Nie wiem co wy widzicie w tych roślinach :silly:
Mnie na szczęście nie jarają - i dobrze, bo szczepione są drogie :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula