TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 04 Sty 2013 09:36 #107495

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Liczyłam że jak dostanę katalog lilypolu to się skuszę bo on był taki moblilizujący ale jednak chyba nic z tego bo na ich stronie jest
Zrezygnowaliśmy z druku katalogu kolorowego w tym sezonie, będzie wysyłany jedynie cennik w wersji papierowej.
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 04 Sty 2013 13:05 #107542

• Babopielka
  • Babopielka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Kocham hortensje
  • Otrzymane dziękuję: 691
Ja też najchętniej z gołą głową biegam, ewentualnie kaptur od kurtki zakładam, jak mocno wieje ;)
I na róże mogę patrzeć bez pożądania :devil1: Jakoś mnie nie kręcą, po tym jak mi wymarzły. No i dobrze bo chciejstw wszelakich, to tu można się nabawić. :P
Pozdrawiam, Bożena
Babopielki prawie park
Hortensje Babopielki Picasa Web Album
hortensjebabopielki Blog

Odp: Martowy prawie ogród 04 Sty 2013 21:25 #107717

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
No widzisz Martulu... Na róże możesz liczyć :) ic tylko zamawiać, bo jest co ;)

Rety, to Twoje sztandarowe zdjęcie Jubilee Celebration... Bardzo mnie przekonuje :)

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sty 2013 18:33 #107981

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Marta, nie martw się jak zrobisz więcej rabat, będziesz miała mniej chwastów.
Nie bedzie miało się co rozsiewać.
Ja wiem dlaczego Ty nie zamawiasz.
Bo Ty wolisz szkółking i naoczne, namacalne zakupy ;)
Ja w sumie też.
Zamówiłam róże i lilie. Jak na razie to wszystko.
No może jeszcze trawy zamówię.

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sty 2013 20:56 #108023

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosiulu, a widzisz, jaki sprytny ze mnie fotograf! :lol: Nie ma, że się nie da! ;) Niczego jeszcze nie zamówiłaś? Brawo! No nie ma co zamawiać!
Jolu, właśnie tak samo sobie to tłumaczę! I o swoim funduszu kulkowym staram się pamiętać, bo przecież ślubowałam go założyć od stycznia i jeszcze systematycznie zasilać! Jeżówki mnie już mniej kuszą, te znikające po zimie jeżówki mój apetyt trochę poskromiły... A poza tym, tyle latem jest kwitnących, gotowych w doniczkach... A wiosną w sklepach będę się tylko za piwoniami trochę rozglądać... Floribunda... Jeszcze nie zajrzałam, a jest coś nowego?
Ewa, dzięki i to jest bardzo dobra wiadomość! :)
Dorciu, zaraz tam lansuję... ;) Róże już do takich łask, jakie kiedyś miały, nie wrócą... Kulki górą zdecydowanie!
Mireczko, no to zaszalałaś pięknie! :bravo: :bravo: A ponoć Ty już miejsca nie masz... Zakładasz optymistycznie, że coś wymarznie? ;) :rotfl1: A ja na kulki oszczędzam, nic mnie w polskich ofertach na razie nie kręci, a na zagraniczne mnie jakby nie stać... :(
Kasiu, no w końcu mamy jakby kryzys... Lilii nie zamawiam, ofertę jednak z obowiązku przejrzałam ;) , nie ma tych lilii, które chciałam...
Bożenko, u mnie też róże coraz mniej emocji budzą... Chyba... W zasadzie to nawet może całkiem bym z nich zrezygnowała, ale widzisz... Iza na mnie liczy! :rotfl1: Iza we mnie wierzy! :rotfl1: Wierzy, że jeszcze się różanie rozwinę, nie mogę jej zawieść! A serio, to to masowe wymarznięcie róż już ubiegłoroczne pozostawiło głęboką ranę... I ona się już nie zabliźni! ;)
Izulu, oczywiście! :lol: Na róże zawsze mogę liczyć! :lev: :happy4: One jak żadne inne rośliny gwarantują zmienność ogrodowych aranżacji! :rotfl1: Żeby nie było nudno i co roku tak samo! ;) Jak mi jeszcze jakaś wymarznie, to przerzucam się na historyczne i rugosy i inne takie... Taka Jubilee to do półtora metra ma dorastać? No gdyby choć do pół dorosła, to bym się mogła pod nią położyć i zdjęcie kwiatkom od dołu zrobić! A tak to co, dołek miałam wykopać? :rotfl1:
Małgoś, chciałabym w to wierzyć! Ale tak się nie stanie! Jednak mój trawnik, jaki by nie był ;) , stanowi pewną zaporę dla chwastów, goła ziemia już nie... A z tym zamawianiem masz rację... U nas sporo fajnych rzeczy w sezonie można naocznie ;) kupić i zdecydować, czy stosunek wielkości sadzonki do ceny jest zadowalający, w necie tak się nie da...

Uczciwie przeglądam, co tam nowego się w ofertach pojawia, nie to, że się nie staram... Staram się! :rotfl1: Dalej jednak nic... Nie, no zeszycik sobie nowy kupiłam na ten sezon, porządny brulion 80-kartkowy! :rotfl1: Na razie zapisałam w nim tytuł "Zakupy 2013" i mam nadzieję, że się czymś sensownym zacznie wypełniać i to już niedługo...
A tymczasem zostawiamy róże i przechodzimy do... Co tam po różach kwitnie... Liliowce!

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sty 2013 21:09 #108029

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ile razy widzę u Ciebie liliowce to zaraz przypominają mi się Twoje slowa jak to bardzo ich nie lubisz :rotfl1:
80 kartek??? To w czerwcu chcesz drugi kupować? :eek3:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sty 2013 21:21 #108040

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A można wiedzieć, gdzie przeglądałaś ofertę lilii? W Lilypolu już jest całkiem sporo, jak dla mnie oczywiście ;)
Doprawdy nie pojmuję, jak to nie ma co zamawiać :huh: , ja już fortunę wydałam, a część jeszcze nie opłacona :jeez:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sty 2013 21:53 #108057

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Marta, cuda nie liliowce :supr3: Chyba nie mogę oglądac takich "ciepłych" zdjęc, bo już mi wiosny i lata się chce... Naprawdę pięknie te liliowce wyglądają w takiej ilości :)

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 00:03 #108120

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Piękne łany kolorowych liliowców :eek3: Masz dużo różnych odmian i w kształtach i kolorach. Nie wszystkie kępy duże a gęsto rosną, będziesz miała rozsadzania jak się rozrosną :rotfl1:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 00:05 #108123

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ale my już dbamy o to, żeby nie miała problemu z rozrastającymi się kępami... prawda, Martulu? ;)
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 00:11 #108125

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
No tak, z taką ilością ogrodowych maniaków jak na forum to chyba nikt nie ma problemu z nadwyżkami :rotfl1: U mnie zostają tylko te roślinki, które już wszyscy mają :happy:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 00:23 #108131

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Witaj Marto , jestem u Ciebie po raz pierwszy i może nie ładnie, ale zaczęłam Twój watek od tyłu i miałam farta bo trafiłam na liliowce, moje ulubione, Twoje są cudne, taka różnorodność ja niestety dopiero nie dawno odkryłam ich piękno, ale fanką już zostanę. No a teraz zacznę od początku :)
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 00:51 #108136

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Każdy ogród może trafić na swoje róże :) Stawiam na historyczne i rugosy, bo te nie powinny mnie zawieść. Strefa 6 to już za dużo, czasem i 5 nie wystarczy. A i tak kupiłam Eden i czekam, czy sobie poradzi :)

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 10:19 #108173

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Liliowce to najpiękniej wyglądają w takich rozległych łanach. Te z kolei wymagają miejsca. Tak czy inaczej i tak je uwielbiam. Pięknie to u Ciebie wygląda! :bravo: :)

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 10:41 #108183

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Cudowne łany liliowców, nie mam za wiele dla nich miejsca, ale i tak upycham gdzie się da. :wink4: Dla mnie to najmniej wymagające i zawsze piękne, no może poza zimą i wczesną wiosną, rośliny. :lol:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 19:49 #108480

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-gratuluję setnej strony :bravo: Jak te stronki szybko śmigają :P
Ostatnio zmieniany: 06 Sty 2013 19:51 przez Roma.

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 19:59 #108489

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Ja też setki gratuluję. A liliowców to u pani dostatek :eek3: Co do zamawiania, to ja też trzymam się dzielnie. Zreszta mało jest ofert z sadzonkami grabowymi...

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 22:11 #108577

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Proszę - grabowe sadzonki :P

www.e-sadzonki.pl/?p=productsList&sWord=grab

Marto- setna strona i ...nikt Cię nie zamyka .No,no ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.610 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum