TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 22:42 #108615

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Z przyjemnością wpisuję się na setnej stronie wątku. :fly:
Miło mi, że część tej liliowcowej rabaty zawitała do naszego ogrodu. :dance:
Marto, do wiosny już niedaleko. :search:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 06 Sty 2013 22:48 #108622

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Setka... jak tu nie skorzystać... A brulionik tylko 80 stroniczek... Hm.... Kryzys jakiś... Ale na szczęście kryzys to stan przejściowy :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sty 2013 08:11 #108660

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Znaczy się: Sto kart! Sto kart! :garden1: :)

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sty 2013 09:49 #108669

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Może i ja sie załapię na setną stronę ;) , Gratuluję Marto :bravo:
A na takie łany liliowców czeka z utęsknieniem :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sty 2013 11:06 #108698

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Łatwo zapamiętać, że łany liliowców :thanks: na 99 stronie. Też na nie czekam, ale na razie nie na łany, tylko na pierwsze ,które zamierzam wiosną posadzić u siebie :happy4: . Wyszło, ze czekam już na przesyłkę :woohoo: . Nie, nie. Na razie latam po necie i oglądam oferty, przy okazji dowiedziałam się, które mi się bardziej podobają ;) . U Ciebie tez byłam :P .
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sty 2013 11:48 #108711

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś te Twoje morze liliowców jest obłędne..... te intensywne , energetyczne kolory wabią do siebie, widok naprawdę bajeczny :woohoo: :hearts:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sty 2013 11:58 #108716

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Witaj Marto :hug: Sto stron pięknych ogrodowych opowieści - gratuluję i podziwiam :thanks:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 20:56 #109366

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Paweł, mówiłam kiedyś, że nie lubię liliowców? Niemożliwe! :silly: Musiało to być jakoś jesienią, wtedy zawsze przechodzimy lekki kryzys w związku ;) Nie, plan jest taki, że zeszycik ma wystarczyć do końca roku, najwyżej będę pisać drobnym maczkiem! ;)
Marta, właśnie w Lilypolu...Dla mnie tam niewiele, bo lilie, żeby były ładne, też muszą być pomarańczowe! :rotfl1: A w zasadzie może ich nie być... Nie jestem specjalnie miłośniczką lilii... Jakieś zakupy zachowam sobie na szkółkingi wczesnowiosenne, jak nic nie będzie, to sobie lilię kupię! :lol:
Nie ma co zamawiać, bo... Widzisz, ja już trochę ogrodniczę ;) i w związku z tym mam już wyrobione zdanie na pewne rośliny, na niektórych się zawiodłam, inne mi się nie podobają, no i sporo też mam... Gdyby było co zamawiać, to bym zamawiała! ;)
Kasiu, liliowce, nie cuda! ;) A te liliowce są właśnie w celach terapeutycznych, żeby uwierzyć, że skoro tak było, to i znowu będzie! Już niedługo! :)
Piotrze, a tak jakoś się nazbierało... Kępy różnej wielkości, bo wciąż je gromadzę, a jeszcze żeby wszystkie odmiany chciały przyzwoicie przyrastać! :mad2:
Gosiulu, powiem tak... Na razie się o to rozsadzanie nie martwię! :lol:
Piotrze, znaczy dobry z Ciebie człowiek! ;)
Witaj, Lilu, miło mi Cię gościć, nieważne skąd zaczęłaś, wcześniej czy później i tak u mnie się natkniesz na liliowce! :P Powiem Ci, że to piękno przybiera wciąż nowe kolory i kształty i wcale Ci się nie dziwię, że się zauroczyłaś liliowcami. A jeśli jeszcze się doda to, że nie ma chyba drugich tak bezproblemowych roślin, to już naprawdę nie można się im oprzeć!
Ewa, mówisz, że i mój kiedyś na takie trafi? :rotfl1: Bo jak nie, to mnie trafi! :lol: Oj, może się tak skończyć, że będą to historyczne i rugosy... Choć nie ukrywam, że wolałabym, by były to angielki... U mnie Eden sobie radzi, no może nie rewelacyjnie, ale jakoś dycha...
Danielo, przyznam się, że zawsze czekam na kwitnienie liliowców, bo taka kwintesencja lata, a jak przekwitają, to smutno... Miejsce mam, więc łany będą się systematycznie powiększać, nie sądzę, by mi przeszło z liliowcami... :)
Gosiu, zgadzam się, niewielki wysiłek, a efekt jest i to zawsze i niezawodnie! To rośliny dla leniwych ogrodników! ;) Wiosną liliowce nie wyglądają źle, gorzej jest jesienią, kiedy zasychają liście, wtedy po prostu należy patrzeć gdzie indziej i po problemie! ;)
Roma, a dziękuję! :)
Daga, a plan jest taki, żeby było jeszcze więcej! No i masz sadzonki grabowe! :lol: Miłego cięcia! ;)
Magda, nie tak łatwo mnie zamknąć, ja porządny obywatel jestem! :P
Romek, a jakby jeszcze trzeba było, to wiesz! ;) Do wiosny niedaleko, też dziś sprawdzałam, ledwie parę kartek w kalendarzu przerzucić! ;)
Izulu, 80 stroniczek wobec kryzysu w zamówieniach zapełnić łatwo nie będzie! ;) Jakoś może jednak się rozkręcę, do Krzywaczki trzeba jechać! ;)
Danielo, niech żyje nam? ;)
Wiesiu, o j z utęsknieniem! A jeszcze wśród tych łanów są te dobrze znane, ale są i nowe... Na te jakby z większym utęsknieniem się czeka! :)
Kasiu, liliowce u Ciebie to bardzo dobry pomysł, bo one dadzą radę nawet przy twojej częstotliwości bywania na działce. Nie trzeba na nie dmuchać i chuchać od wiosny do jesieni, są takie samodzielne! ;) Też oglądam różne oferty, in vitro zawitało również do świata liliowców, jak teraz tanio można je kupić! No i jakie Ci się najbardziej podobają?
Aguś, też lubię to moje "morze" ;), tego lata dokonałam pewnych przesadzeń i trochę zmieniło kształt, będzie trochę inaczej...
Witaj, Małgosiu, dziękuję za miłe słowa, podziw i gratulacje należą się i moim gościom, tak wspólnie te sto stron się udało wystukać! ;)

Przy okazji tej setki dziękuję wszystkim moim miłym Gościom i wesołe liliowce na ponury wieczór proponuję! :)

Ten jest zdecydowanie najweselszy, niestety, bezimienny...

Fooled Me:

Red Rum:

Forsyth Bloodstained:

Mauna Loa:

Emily Rose:

Siloam by Lo:

Siloam show Girl:

Strawberry Candy:

Dan Mahoney:

Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 21:04 #109374

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Przepiękne są twoje lilie ,wspaniale się prezentują szczególnie miło w styczniu na nie popatrzeć :bravo:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 21:05 #109375

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Jednak liliowce potrzebne na świecie... spojrzałam na Red Rum i przypomniałam sobie, że miałam się domowej nalewki napić :drink1:
A tu jeszcze i jubileusz ;-)

A gdzie kolega te lilie dostrzegł????????????????? :hammer: Na zdjęciach są lilio-wce!!!
Ostatnio zmieniany: 08 Sty 2013 21:09 przez sd-a.

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 21:10 #109381

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Siberia wrote:
Jednak liliowce potrzebne na świecie... spojrzałam na Red Rum i przypomniałam sobie, że miałam się domowej nalewki napić :drink1:
A tu jeszcze i jubileusz ;-)

O! I tutaj temat nalewki ?? A w Gorzatkowie też o Twojej nalewce głośno ,Siberko ;)

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 22:22 #109428

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Angielki wcale nie są takie mocno wrażliwe :) Posadziłam kilka i jeszcze dosadzę. W Rosaplant można spróbować zamówić Darlow's Enigma, zaklepałam w ciemno, bo ma dobrą strefę i pachnie-biała ;)

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 23:22 #109450

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Oj tam oj tam pomyłka :happy3:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sty 2013 23:49 #109455

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Udało mi się rozpocząć setną stronę to i może uda się zakończyć. :wink4: :happy: Mnie tam do liliowców przekonywać nie trzeba, a ostatnie zdjęcia tylko pogłębiają moją sympatię do nich, tylko gdzie je sadzić jak miejsca brak. Dobrze Marto, że mogę je u Ciebie podziwiać. :wink4:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Odp: Martowy prawie ogród 09 Sty 2013 08:26 #109465

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Marto,
Niech żyje i się dalej pisze! A co! :)

Ja też liliowce uwielbiam. Anglicy nazywają je "kwiatami leniwego ogrodnika", bo radzą sobie w zasadzie bez opieki. Dla mnie to co mówią Anglicy - święte. ;) :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Sty 2013 09:06 #109475

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta te Twoje liliowcowe łany to mi sie teraz po nocach śnią, zaraz tylko kiedy kończą się śnic kulki i róże :happy4:
Nie mam dla nich miejsc zupełnie :jeez:
Nooo możeee na te najładniejsze jeszcze bym coś znalazła :rotfl1:
Będę zagladała do Ciebie w poszukiwaniu :lol:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Sty 2013 09:14 #109476

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jolu - jak Ty po takich snach możesz wstać rano i iść do pracy? :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Sty 2013 10:13 #109489

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Marta, cieszę się, że wróżysz mi powodzenie w uprawie liliowców :dance: . Dziwię się, że dopiero teraz zaczynają mi się podobać, najbardziej te mniej falbaniaste z dłuższymi płatkami, niekoniecznie największe pająki.

:bye:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.615 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum