TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 02 Kwi 2012 11:31 #19681

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Właśnie te kolory lubię najbardziej w Twoim ogródku :woohoo: i pisałaś komuś, że za pstrokato będzie :lol:
Już niedługo się zacznie :garden1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 02 Kwi 2012 11:49 #19686

• Ania
  • Ania's Avatar
Martuś to odkryłaś w sobie nowe powołanie...brukarstwo,fajnie Ci wyszła ta obwódka kamienna :flower2: rabaty oddzielone od trawnika,nie będzie trawsko włazić dalej....
Liliowce poprawiły mi humor
za oknem szaro,wiosna chyba obrażona czy co?

Odp: Martowy prawie ogród 02 Kwi 2012 12:02 #19696

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ech... szkółki przecudnie zaopatrzone i niedrogie... pola rodzące kamienie... uroki Lubelszczyzny ;)
O takiej obwódce myślę, ale skąd budulec? Bo budowniczy by sie znalazł... GM nieoceniony... nie musiałabym zdobywać nowych doświadczeń, a i zapłata w naturze B)
Z masy solnej obwódki nie utoczę...
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 02 Kwi 2012 14:24 #19744

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Oj, pokrzepiłaś mnie tymi liliowcami :) Cudo!

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 20:12 #20305

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dalu, nic tak nie cieszy, jak dobre wieści z ogrodu, a jeszcze jak pogoda sprzyja i pozwala te dobre wieści z ogrodu przynieść! :) Czyli we Wrocławiu znów przyspieszenie...
Małgoś, no niby pole, ale...Ogranicza mnie długość sikawki :rotfl1: , to raz, muszę też zostawić trochę "parkingu" ;) , dojazd do domku, no i przecież muszę mieć trawnik! :rotfl1: Bieganie z doniczką to typowy sport dla ogrodnika ;) , czasem dystanse dłuższe, czasem krótsze... :rotfl1:
Andzrzejku, większość nazw znam, poza tym są pooznaczane, ale z tymi znacznikami różnie to bywa..Pewnie wiesz... :angry: Latem, jak będą kwitły, powklejam fotki z nazwami.
Alinko, lato w sercu? Mi pasuje! ;) Oj, mam tego obrabiania, to fakt...Właśnie dziś coś tam obrabiać próbowałam, oj, boli, strzyka... ;)
Iwa, to gratulacje! Myślałam o złotym perukowcu...ale tam tłok...Coś wymyślę, jak tylko pobiegam trochę z doniczką! :rotfl1:
Kasiu, hojarz-brukarz, to dwie moje nowe specjalności! :rotfl1: Choć z tym hojarzem to się dopiero okaże...
Wywrotowe ;) doniczki? Moje też niewiele większe od tych plastikowych kubków, a przesadzam dopiero, jak się dobrze ukorzenią, obu nam o to samo chodzi! Ciekawe, czy hojkom też? :rotfl1:
Aguś, ja z tym brukowaniem to zaczynam tam, gdzie trawnika już ubywać nie będzie...Zanim nazbieram kamieni na wszystkie obwódki, to do tego czasu już mi się na pewno kształt rabat ustali... :)
Andrzej, bo tak właśnie miało być! :) A trochę słońca u Was dla nich się znajdzie?
Marta, nie do końca mi tak dobrze, bo popyt na kamienie u mnie dużo większy niż podaż tego pola :lol: Muszę wyprawy na kamienie też organizować... Czy liliowce jeszcze nie posadzone zakwitną w tym roku? Jest to bardzo możliwe, o ile sadzonka będzie przyzwoitej wielkości...
Aniu :rotfl1: , kto wie, kto wie, może jesteś zdolnym dekarzem, ale lepiej się nie przekonujmy! ;) Niech to pozostanie zagadką! Liliowce + kocyk + płyn = no właśnie co? :rotfl1:
Jolu, liliowców żadne zasady zestawień kolorystycznych nie obowiązują! One są ponad to! :rotfl1: I mają gdzieś to, że są krzykliwe! ;)
Aniu, taki był własnie zamysł, żeby trawsko ujarzmić, poza oczywistym pięknem tych obwódek! ;) :rotfl1:
Tak sobie jednym kółkiem kosiarki jadę i jest super!
Gosia, a ciekawe, czy ja bym z zaprawy anioła ulepiła! :rotfl1: Chiba nie.. ;) Nie od rzeczy się śpiewa "Ach, Lubelskie jakie piękne..." ;) Przybywajcie znów w tym roku, trochę "uroków" przygotujemy :) Ty pytasz, skąd budulec? A kto najlepiej w tym kraju ciekawe kamienie znajduje i zwozi zewsząd? :)
Anetko, dziś chyba nie pokrzepię...

Od ponad tygodnia nie byłam na działce...Jakichś cudów przy tej pogodzie się nie spodziewałam, ale na cokolwiek liczyłam...To i cokolwiek było ;)

Geranium pratense'Black Beaauty' wiosną prezentuje się pięknie...

Nie podoba mi się wiele roślin po zimie...Ale jako że w zasadzie wiosny u nas prawie nie było, z wylewaniem potoków łez i rwaniem włosów z głowy postanowiłam się jeszcze wstrzymać...

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 20:42 #20318

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ach... jakież cudne zwiastuny wiosny! I ta Stellaria media obsypana kwieciem :rotfl1: miss ogrodu, bezapelacyjnie! :rotfl1:
Kamienie nie tylko z kraju... :oops: B) :lol:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 20:46 #20324

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Zwiastuny wiosny wielce urodziwe, nie jest zatem tak źle :woohoo:
Zazdroszczę popołudnia spędzonego na pracy, też tak chcę :placze:
Hojek zaś nie zazdroszczę :oops: czemu :silly:

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 22:56 #20412

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
No to się doczekałaś kawałka wiosny :silly: lepsze to niż nic :drink1:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 23:54 #20434

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Marto, doczekałem się w końcu aktualnych fotek z ogrodu. Wiosna poczyna sobie coraz to bardziej śmiało. :garden1:

Odp: Martowy prawie ogród 03 Kwi 2012 23:57 #20435

• Poll
  • Poll's Avatar
artam wrote:

Marto mistrzyni szkółkingu, co to jest> bo u mnie też kwitnie na hostowisku a ja ciemna masa jestem.
P.S. Nie wiem, ale ta Gorzatka, to chyba z Ciebie polewa.... :flower1: ( :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: }
:bye:

Odp: Martowy prawie ogród 04 Kwi 2012 08:47 #20451

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Polewa, polewa, oj ta Gorzata tak ma, wiedźma jedna :)
Skromna ta wiosna a na niedzielę nawet jakieś śniegi zapowiadają. Masakra. I komu ta wiosna przeszkadza, no komu? :jeez:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 04 Kwi 2012 08:55 #20455

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, no widać już u Ciebie wiosnę :flower1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 04 Kwi 2012 09:03 #20460

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Gorzacie dobrze się wyśmiewać :evil: :evil: ..... pomieszkałaby na wschodzie , to by zobaczyła co i kiedy obsypuje się kwieciem :rotfl1: :rotfl1:

Polu to o co pytasz to kokorycz jakaś , może nawet odmianowa .............. ale odmiane to Marta musi wyjawić ;) ;)
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 05 Kwi 2012 08:30 #20893

• Snigdha
  • Snigdha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 212
Wspaniały ten bodziszek, jaka mocna kępa i pięknie przezimowana - ile też latek sobie liczy?
Zawsze sadzę zielonym do góry i to się sprawdza!

Odp: Martowy prawie ogród 05 Kwi 2012 14:07 #21009

• Ania
  • Ania's Avatar
Martuś masz wiosnę :flower2: Kwiatuszki kwitną u Ciebie,nie jest źle...melduję że u mnie z 30 hiacyntów jeden tylko kwitnie i to taka mizerota :rotfl1: parę dni temu miał sesję fotograficzną :rotfl1: bo nie było co obfocić :(

Odp: Martowy prawie ogród 05 Kwi 2012 20:22 #21142

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, mi też spośród wszystkich zwiastunów wiosny to stellaria się najbardziej podoba! :lol: To taka wdzięczna bylinka i tak wcześnie kwitnąca! :rotfl1:
Jolu, no najgorzej nie jest, ale i nie najlepiej! :unsure: Dobrze, że choć pogrzebać trochę w ziemi było można, tylko czemu zawsze to grzebanie się od walki z chwastami zaczyna? :evil:
Paweł, no kawałka tak, ale ja bym jeszcze kilka takich kawałków chciała! ;)
Romek, ja też! Choć to jeszcze nie jest taka wiosna, jaką lubimy najbardziej...Jak już wszystko z ziemi powychodzi i człowiek przestanie się snuć po działce i wypatrywać tego, co według niego powinno już wyłazić, a według tego czegoś jeszcze nie ;) , to dopiero będzie wiosna! :)
Polu, to corydalis solida czyli kokorycz pełna... A co do Gorzaty, to mam takie same podejrzenia! :rotfl1:
Dorotka, oj bo było kilka ładnych dni i nam się wydawało, że to już tak ma być...ale nieee ;) No mamy już kwiecień, więc można się spodziewać...lepszej wiosny :)
Dorciu, na razie jeno przebłyski! ;)
Mireczko, pomieszkałaby, to by zobaczyła, że generalnie obsypuje się kwieciem później...
A kokorycz żadna odmianowa, leśna, pozyskana ;) Przy okazji dodam, że kokorycz nie jest pod ochroną, można sobie pozyskać...
Snigdho, bodziszek ten zimuje bez problemu, przynajmniej on! ;) A ma go jakieś trzy lata...
Aniu, jeden hiacynt wiosny nie czyni, tak? ;) Ale poczekaj, jak zakwitnie taki hiacyntowy zagonek, to dopiero będzie widok! Jakiś czas temu odkryłam, że hiacynty wrażenie to robią w większej masie...To będziesz miała widok!

Moja "wczorajsza" miesięcznicowa sasanka!

Wesprzemy się trochę ubiegłoroczną wiosenką, żeby się nie powtarzać już wkrótce, wybrałam roślinki, których w tym roku raczej nie będzie...
Korony coś zeżarło...chyba..

Ciemierniki chyba nie zakwitną, pąki kwiatowe przemarznięte...

Odp: Martowy prawie ogród 05 Kwi 2012 20:40 #21155

• Ania
  • Ania's Avatar
Martuś chyba też podeprę się zeszłorocznymi bo wieje nuuuudą u mnie :rotfl1: :rotfl1: dobrze,że chociaż forsycja się nie obraziła
Poszłam dziś z łyżką :rotfl1: grzebać w ziemi co też z tymi hiacyntami (oj w tamtym roku to był łan,kwitły wszystkie)...to co wyszło to rozłazi się w palcach...przemarzły i tyle :(
A co to za kolorek sasanki? Różowy? Mam u siebie białą,bordową (coś nędznie w tym roku z kwitnieniem u niej) i fioletową,ale różowej to nie widziałam ;)
Ciemierniki zaczynają mi się podobać,wpisałam już na listę chciejstw,mam u siebie biały i "sirotka" co roku przemarza więcej lub mniej, jak to jest,że Twoje tak pięknie kwitną? Okrywasz czymś czy co?

Odp: Martowy prawie ogród 05 Kwi 2012 20:51 #21171

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta - dobrze, że chociaż fotkowe wspomnienia zostały ;) - a i miejsce się zrobiło na nowości :whistle:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.369 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum