TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 10:43 #21340

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Pięknie i kolorowo u Ciebie, aż nie pojmuję dlaczego ten ogród jest prawie? Myślę, że prawdziwy ogrodnik nigdy nie będzie miał ogrodu zapiętego na ostatni guzik i pewnie tu tkwi odpowiedź ;)
Podziwiam Twoje zapędy brukarskie :whistle: i pewnie jak zgromadzę nieco budulca spróbuję odgapiania :)
Pzdrawiam wiosennie zagapiona w pięknego oczara :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 21:54 #21559

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Martuś, pokaż szkółkingowe, przedświąteczne zdobycze B)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 22:07 #21564

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aniu, to fakt! :lol: Musi zacząć się coś dziać w tych naszych ogrodach...W sensie pozytywnym - rośnięcia, kwitnięcia, a nie wymarzania i wypadania po zimie! :angry: Hiacynty Ci wymarzły? :eek3: Najpierw tulipany, teraz i hiacynty? Wierzyć się nie chce...Co za rok! A może Ty je za płytko sadzisz? Nie, no rok temu kwitły...Czyli co za rok! :rotfl1:
Kolorek sasanki zdecydowanie nie różowy, tylko piękny lila, może nieco lila-róż ;)
Ciemierniki trzeba mieć koniecznie! :) Właśnie co za rok ;) , nigdy nie okrywałam ciemierników, nigdy nawet o takich praktykach nie ssłyszałam... A tu proszę...Wymarzły? No nie ma ich jeszcze...Nic nie rozumiem... :unsure:
Dorciu, te wspomnienia akurat zostały, ale u mnie katastrofa ze zdjęciami jedna za drugą...Ech, zostawmy to, nie będę się przed świętami denerwować ;)
Witaj, Wiesiu, cieszę się ogromnie, że do mnie przyleciałaś! ;) Już wyjaśniam...Prawie...bo deficyt drzew ogromnych i cienia...Jakże to tak prawdziwy ogród bez drzew wielkich i cieniodajnych? :( A z tym ogrodem "zapiętym na ostatni guzik" całkowicie się z Tobą zgadzam! Nuuuuda... ;) Przyznam Ci się, że ja też trochę podziwiam swoje zapędy brukarskie! :rotfl1:
Dorotka, a skąd Ty już wiesz? :eek3: Jakiś z Ciebie jasnowidz czy coś? :lol:

No to tak...Święta mamy za pasem, ale dobra gospodyni, której robota w rękach się pali, dobrze zorganizowana to i w tym gorącym przedświątecznym czasie znajdzie parę godzinek na mały szkólking! :rotfl1: :rotfl1:
Dobre gospodynie wyglądają tak... ;) Vita i ja :) Mała przerwa w świątecznych przygotowaniach bardzo dodała nam sił, polecam tę metodę! :lol: Szkółking miał być mały, ale jakoś tak w trakcie się rozrósł...
A efekty...Więcej niż zadowalające! Święty Mikołaj nie przychodzi w te święta, trzeba go zastąpić! Tośmy go godnie! :rotfl1: zastąpiły! Od razu mi się te święta bardziej podobają! :woohoo:

No czyż nie piękne te bratki? Bylinowe i w dodatku ponoć zwisające... :dry:

A ten "normalny", ale za to jaki kolor!

Pierwiosnki fajne...W tle widać moje zasiewy... :)

A takie tam bratki za grosze...Też bylinowe...

I ciekawostka...Pierwiosnki prawie ;) pełne, ale zwróćcie uwagę na liście jednego z nich! :woohoo: Vita go wypatrzyła w skrzynce pełnej "normalnych" i wspaniałomyślnie mi odstąpiła, bo mówi, że nie ma parcia na pierwiosnki :) Ciekawe, czy ta cecha się utrzyma...I co to w ogóle jest...Wirus?

Z rzeczy nie nadających się do pokazania kupiłam jeszcze trzy trytomy cudne, piwonię i dwie róże Jubilee Celebration i Golden Celebration. :) :)
A na koniec w pewnym sklepie zostałyśmy obdarowane skrzynką przekwitających irysów żyłkowanych i krokusów! :woohoo: Życie i przed świętami może być piękne! :lol:
Ostatnio zmieniany: 06 Kwi 2012 22:11 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 22:18 #21573

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242

Sorry, brak wprawy. Wkleiłam podwójnie, chciałam usunąć...teraz bez komentarza :dry:

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 22:21 #21574

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
kolejne kobiety szaleją z zakupami :rotfl1:

super gratis, tym bardziej, że mi irysy i krokusy wymarzły, podzielcie się :silly:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Martowy prawie ogród 06 Kwi 2012 22:39 #21586

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj szalejcie, szalejecie..... :woohoo:
ja też chce taki gratisik! :woohoo:
ja mam nadzieję zaszaleć we wtorek bo nie dość, że mam wolne to i.....prezent na zająca sobie kupić chce a chodzi za mną lilak :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 05:54 #21625

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
U mnie sezon na zakupy właśnie się skończył. Przez ostatnie miesiące wydałam tyle, że M nałożył szlaban :( Posadziłam jednak już wszystkie róże, a czekam jedynie na trzy paczki z roślinami. Cały czas mnie męczą nocne przymrozki-wszystkie kwiaty spowolniły rozwój.

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 06:23 #21627

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Wiedziałam, wiedziałam. Wywiad działa :rotfl1:
Pierwiosnki zajefane choc, tak jak Vita 'parcia nie mam', co innego łyszczaki, ale tych jak na lekarstwo w sklepach.
Ja tak jak i Ewa na razie mam szlaban na zakupy, choć na lilie jakoś się zamówienie wysłało :whistle: samo :lol:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Ostatnio zmieniany: 07 Kwi 2012 10:19 przez dodad.

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 09:47 #21647

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Te pierwsze bratki - cudne! :woohoo:

A gratisa tylko pozazdrościć :P , ciekawe w którym to sklepie takie dobre serca mają :whistle: :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 10:46 #21658

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta czy Ty teraz z każdego wyjścia na zakupy wracasz z piwonią ............... jakoś podejrzanie ich dużo tej wiosny :whistle: :whistle: .............. czyżbyś była ukrytą piwoniową panienką :rotfl1: :rotfl1:............. pierwiosnki oczywiście śliczne ( a co będzie jak to wirus ???) i czy ta piękna zebra pierwiosnkowa jest zimująca ??

A ja muszę się pochwalic moje zasiewy pierwiosnkowe poschodziły ( ząbkowane i omszone ) ....... jak się nie ma okazji do szkółkingów trzeba sobie radzić domowymi sposobami :garden1:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 11:11 #21664

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
mirdem wrote:
Marta czy Ty teraz z każdego wyjścia na zakupy wracasz z piwonią ............... jakoś podejrzanie ich dużo tej wiosny :whistle: :whistle: .............. czyżbyś była ukrytą piwoniową panienką

Zaraz ukrytą :rotfl1: W każdym sklepie, zaraz po stoisku pierwiosnkowym zalicza piwoniowe. Według mnie piwoniowa panienka, jak nic! Od tej wiosny.

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 20:54 #21821

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Pięknie się sprawowałyście na szkółkingach, to i gratis zacny :) Zajączkowy...

I jak... ewakuacja balkonu? Świąteczna podłoga zaanektowana?

Cmoje boje... kwitną moje stare hoje :rotfl1: One coś niecoś znają się na meteorologi... W ubiegłym roku tak jak teraz wyglądały w lutym...

Całusy świąteczne - :kiss3:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 20:59 #21823

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Vituś, dzięki za piękną fotkę :hug:
Paweł, no co na to poradzić...Ale jakie mądre zakupy! Podzielimy się, podzielimy, vita pół skrzynki i ja pół skrzynki! :rotfl1:
Martuś, prezent na zająca? :lol: Piękna nowa tradycja! Lilak za Tobą chodzi, to i przyjdzie w końcu na Twoją działeczkę! ;)
Ewa, to tak straszne, co piszesz, że aż niemożliwe! :eek3: Szlaban jakoś sforsujesz, gorąco w to wierzę...M. zmięknie, sezon się dopiero zaczyna! Coś do tych róż trzeba koniecznie dosadzić!
Mnie też bardzo męczą te wiosenne przymrozki! :rotfl1: Spać przez nie nie mogę! ;)
Dorotka i Ty też z tym szlabanem...Ale jakoś się tam pod nim lilie przecisnęły...To szlak przetarty, kolejne roślinki tez dadzą radę!
Martuś, no prawda, że piękne? Tak piękne, że aż dwie doniczki kupiłam, co mi się nie zdarza...żeby tę samą roślinę? :lol:
A sklep ów w uznaniu zasług naszych dla tego sklepu ;) :rotfl1: tak się zrewanżował...
Mireczko, nie z każdych! Czasem też jakiś chleb i takie tam przynoszę, a piwonii żadnej! Ale masz rację, jakoś ich za dużo...Chyba koniec z piwoniami... Chociaż...skoro ich kwitnienie tak w czasie odroczone...dwa, trzy lata, to może lepiej kupić wcześniej...Sama nie wiem, muszę to przemyśleć! :rotfl1: Czy ta zebra pierwiosnkowa jest zimująca? Otóż, przekonamy się, to kolejny eksperyment, na który się pokusiłam! ;) Liście ma takie dobrze rokujące...Moje zasiane pierwiosnki omszone też pięknie, a jak je wreszcie popikuję.... :rotfl1:
Vituś, ja nie wiem, czy ja na Ciebie nie zrzucę odpowiedzialności za te moja piwonie... ;) Bo u kogo ja takie cudne widziałam...Ale jeszcze nie przesądzajmy, jak to z tymi piwoniami będzie... ;)
Izulu, mam nadzieję, że do ewakuacji balkonu nie dojdzie! Ale taki stary kocyk w pogotowiu! Podłogę będę chronić! Właśnie dobrych klientów trzeba nagrodzić czasem, zasłużyłyśmy! :) Hojka tak późnym kwitnieniem mówi, że wiosna się spóźnia, tak? Ja nie wiem, bo moja hoja zwykła carnosa, odkąd ją mam, to milczy...Ani słowa, ani kwiatka! :angry:

Nie wierzę w te przymrozki, nie wierzę...Nie będzie ich, nie będzie...To poczarowałam nieco...A teraz znów sięgamy do archiwum...W klimat świąteczny świetnie wpisują się narcyzy, to może kilka kępek z tamtego roku, bo coś mi się widzi, że w tym roku tak bogato nie będzie... :angry: Co jest z tymi narcyzami, że one tak wstecz ;) rosną? :evil:

Ostatnio zmieniany: 07 Kwi 2012 21:04 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 21:00 #21827

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
Na zakupach roślinek nie byłam, ale przyniesiono mi katalog z OBI, gdzie przeczytałam w osłupienie ,ze róże angielskie licencjowane w doniczkach 5 l / wymieniony np Szekspir/ od 79,99 zł, widziałam też clematis pełny w tej cenie. Pozdrawiam świątecznie

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 21:07 #21831

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Cudne wspomnienie narcyzowe :) moje poznikały niestety ....

Odp: Martowy prawie ogród 07 Kwi 2012 21:30 #21841

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
A jakie masz teraz narcyzy, wystają chociaż czubki z ziemi ?
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Martowy prawie ogród 08 Kwi 2012 11:37 #21941

• FRAGOLA
  • FRAGOLA's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 39
Widzę że tej wiosny w wielu ogrodach roślinki wstecz rosną...chociaż w wielu innych wręcz odwrotnie :dry:
Mój też należy do tej pierwszej grupy niestety :(
Pozdrawiam świątecznie :hug:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Kwi 2012 19:07 #22034

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Piękny ten pierwszy - taki pierzasty - bardzo je lubię. Mam kilka kępek, ale też są jeszcze w powijakach

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.432 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum