Romeczko wszystkie dane znajdziesz w wątku Waldka myślę, że Ewa właśnie stamtąd wzięła przepis bo sama ją tam skierowałam.
)
Ewuniu no wreszcie mogę ujrzeć kawałek Twojego ogrodu. Zaryzykuję więc stwierdzenie, że nie żal mi straconych roślin skoro dzięki nim mogę zobaczyć Twój ogród.
Widzę, że masz róże i rośliny im towarzyszące i takich towarzyszek dla róż w pastelowych kolorach potrzebuję, ale też i w słonecznych kolorach bo taką rabatę różaną też mam.
Magdaleno, trudno tak prosić o konkretne rośliny. Nigdy nie wiem jaką wartość dla właściciela stanowią. Może jest tak silnie z rośliną związany, że mimo jej silnego rozrośnięcia nie ma ochoty jej dzielić i taką prośbą stawiam go w kłopotliwej sytuacji.
Aniu, Iwonko, Haniu, Dagmaro
Żeby zmienić nastrój trochę roślin które nie poddały się wodzie, na początek ukochane róże.
Pierwsza to nowy zakup na pocieszenie po poniesionych stratach niestety nn. Może ktoś rozpozna ślicznotkę.
'Schneewittchen' w towarzystwie Pysznogłówki, widok od strony domu, niestety od strony rabaty już tak ładnie nie wygląda z powodu pustek po wypadniętych roślinach.
Róża powyżej i następna stanowiły zaczątek mojego ogrodu różanego, choć ta nazwa to mocno na wyrost i do ogrodu różanego to mi jeszcze bardzo daleko, ale się tworzy.
Romeczko to o tą róże poniżej walczyłam dwa lata, bo trapiło ja zamieranie, ale jak widzisz odniosłam sukces w walce o nią.
Edytko prototyp na zdjęciu, ale nie obawiaj się produkt finalny będzie doskonały.
Róża z ADR, niestety u mnie na taką nie wygląda, może to tegoroczny nadmiar wody
angielka...
Mój ulubiony zestaw 'Bonica' w towarzystwie Lawendy, w ogóle lubię Lawendę w różach.
Poza różami moje serce zajmują lilie poniżej pierwsze w nich
'Monte Negro' w towarzystwie róży 'Polastern' i Clematisa bylinowego 'Sizaia Ptitsa'
W moim letnim ogrodzie nie może braknąć Clematisów, poniżej dwaj przedstawiciele tej grupy.
Na koniec taki sobie widoczek