Witajcie
Nareszcie mamy piąteczek!
Lista Trójki wysłuchana, w kominku się pali, kolejne winko przywiezione z Prowansji przetestowane - weekend
Na jutro zapowiadają ochłodzenie, temperatura koło zera i zachmurzone...ale mimo wszystko humor dopisuje!
Słucham "Sunny" B. Adamsa, a jutro liczę na cud i odrobinę słonka
Monia, te poduchy kwiatów to floksy kanadyjskie, płożące niskie roślinki. Bardzo łatwe w uprawie i niewymagające, polecam!
W ubieglym roku pierwsze krokusy pojawiły się w okolicy 20 lutego, więc za kilka tygodni powinna być tegoroczna premiera, tak w okolicy Oscarów
Ewcia, przebiśniegi powoli się gramolą, pierwszy kwitnący już widziałam!
To bardzo miła niespodzianka, bo cebulki sadziłam jesienią bez większych nadziei na sukces w kolejnym roku
Muszę jutro jakieś zasieki ustawić na tych donicach bo rozgrzebane wszystko od nowa..nie wiem czy te cebule jeszcze zakwitną..nie wiem jak długo leżały na ziemii
Nigdy nie miałam tego problemu, nie wiem co im odbiło w tym roku
Dorciu, ja już ze dwie przyczepki cebul posadziłam
Ja też co roku dosadzam, ile się da. Część się wyrodzi pewnie, bo nie wykopuję, część sama zniszczę przy wykopkach, ale frajda z jesiennego sadzenia i wiosennych kwitnień warta zachodu!
Ina, dzięki
Dobrze, że posadziłaś ciemiernki, na pewno sobie poradzą.
Ja też mam kilka w donicach przed domem, cały czas kwitną. Jutro będę sadzić kolejne
Monika, to odmiana
Crispion Sweet, przecudne. Sadziłam je jesienią 2013, ok. 30 szt, więcej niestety nie było
Zaraz poszukam innych fotek. Pozdrawiam!
Agaros, nieprzyzwoicie mi miło!
Isiu, dzięki! Ta paproć i kilka innych rośnie w leśnym zakątku, pod sosnami (wejmutki). Mam tam poletko krokusów w mchach, które kiedyś pokazywałam, zawilce leśne, ciemierniki, przylaszczki (niedawno doszły) i prymulki. Do tego białe rododendrony i serduszki. Na pewno się jeszcze przewinie na zdjęciach
Juliet, koniec kwietnia kochana, ale całe lato przed nami! Mam tego chyba ze 3 tysiące, jeszcze będziesz wołać DOŚĆ!
Poza tym przełom kwietnia i maja to czas wisterii...ach ten zapach!