TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Mar 2013 16:57 #136125

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Pięknie będą w nim wyglądały zwisające pelargonie na powitanie w Jaśkowej Polanie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Mar 2013 08:30 #136322

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Roma pięknie zakwitła Ci Kliwia. :bravo: Taki wiosenny kolor, akurat teraz kiedy go najbardziej potrzebujesz.
Koszyczek powitalny piękny i już ładnie udekorowany. :bravo:
Goście futerkowi piękni. Czy ty masz działkę odgrodzoną od lasu, czy one tak sobie wchodzą do Ciebie?

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Mar 2013 09:41 #136353

• Roma
  • Roma's Avatar
Jadziu-brałam pelargonie pod uwagę,tym bardziej,że chcę postawić stojaczek na pniu brzozowym.
Joasiu-to jeden z dwóch kwitnących kwiatków w domu.Jakoś nie potrafię zadbać o domowe kwiaty :(
Działkę mam w części ogrodzoną, to znaczy tyle ile nam było potrzeba aby psy nam nie uciekały,pozostała część polany (ta ogrodowa)jest nieogrodzona,dzięki temu psy nie mają dostępu do rabatek i nie niszczą nam roślin.
Zwierzaki przychodzą prawie pod sam dom bo gdzie się da wykładamy pokarm dla nich,po to aby od czasu do czasu popatrzeć sobie na nie.
Wyjątkowo w tym roku mamy problem z dzikami,zryły nam niemiłosiernie tereny wokół domu,zastanawiam się co będzie z grzybami po takiej dewastacji podszycia.

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Mar 2013 09:59 #136364

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romciu, o grzyby to się nie martw ;) - jeszcze będziesz mnie przeklinała :whistle: :devil1: . W zeszłym roku las wokół Jaśkowej też był zryty ;) - widać było, że dziki nie próżnowały - a mimo wszystko żółtego koloru było pod dostatkiem :woohoo: .

Stojaczek śliczny :) .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Mar 2013 10:10 #136373

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Romciu :hug: jak to nie potrafisz dbać o kwiatki skoro kliwia Ci tak pięknie kwitnie :thanks:
Ja na swoją chucham i dmucham / tzn chłodzę i przesuszam :devil1: /a ona nic - a wielka z niej juz ...zołza jedna :tongue2:

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Mar 2013 11:00 #136396

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Roma wrote:
Wyjątkowo w tym roku mamy problem z dzikami,zryły nam niemiłosiernie tereny wokół domu,zastanawiam się co będzie z grzybami po takiej dewastacji podszycia.

Romcia,tylko się cieszyć :devil1: ,miejsca pod nowe rabaty przygotowane bez ciężkiej pracy(szpadel-glebogryzarka).To może być patent na skalę światową :crazy: ,sypiemy żołędzie tam gdzie chcemy mieć rabatkę,przysypujemy śniegiem,głodne dziki wyczują rarytasy spod śniegu i przekopią-przeryją miejsce w którym na wiosnę będziemy zakładać rabatę. :eek3: :bravo: :bad-idea: :teach:

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Mar 2013 22:28 #137037

• Roma
  • Roma's Avatar
Dorcia-stojaczek będzie Cię witał już przed bramą :hug: Zamrażarka robi się pusta,miejsca na kurki będzie pod dostatkiem,tylko tym razem będziemy je obgotowywać aby pozbyć się tej goryczki pieprzowej.
Margolcia-to czysty przypadek,że kliwia zakwitła :P
Pawle-gdyby to o czym piszesz było takie łatwe :devil1: te bestie ryją gdzie chcą.

Nasi dzisiejsi biesiadnicy, na śniadanko dostały kukurydzę i jabłuszka,.

Jutro muszę pamiętać wystawić wodę letnią do picia bo sarny to takie dziwne zwierzaki,że śniegiem się nie napiją.Mamy na słupach wyłożoną sól w kostkach która pod wpływem opadów ścieka po tych słupach i to sarenki lubią lizać najbardziej.Śmiesznie to wygląda jak stoją przy tych słupach i je oblizują.Nie udało mi się jeszcze zrobić fotek,zbyt płochliwe są.
Ostatnio zmieniany: 15 Lis 2014 10:31 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Mar 2013 09:40 #137109

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
sarenki urocze ;) A ten mix sałat,sama robiłaś ,czy taki zestaw kupiłaś???fajny pomysł może i ja tak spróbuję :)
Ostatnio zmieniany: 22 Mar 2013 09:41 przez anabuko1.

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Mar 2013 09:51 #137116

• Roma
  • Roma's Avatar
Aniu-mieszanka sałat przyleciała do mnie aż z Texasu :) Mamy tam jednego dobrego duszka(plana) :kiss3:

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Mar 2013 09:59 #137121

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
:woohoo: To masz nie byle jakie- amerykańskie sałaty :P fajnie ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Mar 2013 17:12 #137901

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
No, to nic dziwnego, że siewki wyglądają jak gwiaździsty sztandar :)

Romo, pytałaś w różanym wątku jakiś czas temu... dopiero teraz zaglądnęłam.Białe kwiatki o które pytałaś przy okazji Souvenir de la Malmaison to Clematis mandschurica - powojnik mandżurski. Ładnie sobie radzi na piaszczystym podłożu, w silnie nasłonecznionym miejscu. Nie powinien przekroczyć dwu metrów. Pachnie wieczorem - dobrze go mieć pod nosem... i wspominać śnieżne krajobrazy :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Mar 2013 17:32 #137911

• Roma
  • Roma's Avatar
Izo-dzięki za informację,podoba mi się to zestawienie i chyba dosadzę do moich róż.

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Mar 2013 20:29 #138019

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Ale fajniusio schodzi i szybko. :flower2:

Jaśkowa Polana - zaprasza 25 Mar 2013 08:14 #138148

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Roma ta sałata będzie gdzieś rozpikowana ? czy w tych pojemnikach będzie rosła ?

Jaśkowa Polana - zaprasza 25 Mar 2013 08:56 #138165

• Roma
  • Roma's Avatar
Geniu-będę pikować do małych doniczek,tylko szczerze mówiąc nie wiem kiedy powinnam to zrobić.Sałatę wysiałam pierwszy raz.Zrobię dzisiaj aktualną fotkę i wstawię wraz z zapytaniem w wątku tematycznym, to pewnie się dowiem.

Jaśkowa Polana - zaprasza 25 Mar 2013 09:22 #138177

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Romo ależ masz pięknych gości na obiadku :woohoo:
Mój eM miał wczoraj spotkanie z ogromnym dzikiem..... spotkanie bardzo pokojowe, bo eM jechał autem, a dzik spacerował sobie po poboczu..... nie mogę sobie darować, ze nie było mnie z nim( z eMem a nie dzikiem B) ).... dzika jeszcze nigdy nie widziałam..... sarenki, lisy, łosie.... nawet raz wilki ..... ale dzika jeszcze nigdy...
Bardzo jestem ciekawa jakie to sałaty ci wyrosną. Uwielbiamy salaty w każdej formie. Mam nasionka jakiejś dębowej i rukoli.... koniecznie muszę wysiać...
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2013 09:23 przez AGNESS.

Jaśkowa Polana - zaprasza 25 Mar 2013 19:52 #138342

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Romciu to może potem po 1 sałacie pozostawisz na nasionka .Ciekawie wyglądają te wschody całkiem coś innego .Ja tylko posiałam lodową sałatę ,ale nie przypuszczałam ,że przyjdą takie mrozy a skrzynka z nasionkami w altance :club2:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jaśkowa Polana - zaprasza 25 Mar 2013 21:14 #138367

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Roma, Tobie to dobrze. Saniami z konikiem do święcenia pojedziesz, a my będziemy brnęli w śniegu po kolana. :jeez:
Chociaż ostatnie prognozy trochę pocieszające są. :garden1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.593 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum