Ależ szanowna
Koleżanko, toć pisałam, że po 2 tygodniach mąk zakupiłam plamiarza
A przynajmniej taki był zamysł w trakcie mojej pisaniny
Niezwłocznie udam się na kontrolę swojej twórczości na stronie poprzedniej po wysłaniu tego posta
A teraz: Tadam! Psianka dojrzała i spadła z krzaczka
Co prawda z mniej wypasionego gatunku niż te zielone, ale jest nadzieja dla pozostałych
bo, jak mówią pomidorowcy,owoc "zapalony" dojrzeje w domu
Aniu, oba terminy wysiewu jeżówek dobre. Ważne, żeby oznakować obsiany teren i nie zutylizować siewek zanim upodobnią się do przodka
Też mam zebrany mix nasion i mam zamiar wysiać 1 milion nasion wzdłuż całego warzywnika
Może coś fajnego się objawi po 2 latach
Wiesiu, tegoroczne siewki mają pąki??? To dodaje mi skrzydeł
Gorzatko, kikuty jeżówek też mają zaletę
Można je zapakować do rozdrabniacza, np. z obi
Trzaskały w mechanizmie wzorcowo
Dorcia, ja jestem zachwycona nową zabawką
Sterty badyli z nawłoci, floksów i innych czarnych cudeniek z rabat zniknęły w ciągu godziny w paszczy rozdrabniacza
Zalegające w ogrodzie łodygi słoneczników, które w kompostowniku w stanie prawie niezmienionym poniewierają się 2 lata, zmiażdżone i poszarpane,trafiły na kompost lub jako ściółka pod sadzone iglaki
Najlepiej do ściółkowania, bo estetycznie wyglądają, nadają się pocięte grubsze gałęzie, ale tych miałam niewiele
Następnym razem wytnę przy ziemi liczne odrosty jarzębin, bo miały rosnąć jako drzewa, a zrobiły się z nich małe chaszcze
Pawełku, donoszę, że moja maszynka to niemiecka robota i tak się (solidnie) na razie sprawuje
Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć
Zrobiłam dziś aż 30 zdjęć
(pożyczonym aparatem), ale jakość tak dramatyczna, że nie da się oglądać, Obiekty kompletnie wyprane z koloru
Czy ktoś ma do sprzedania niedrogi, używany aparat fotograficzny???