Dagmarko, jakoś tegoroczny listopad ... daje się lubić
Pogoda jest całkiem niezła, słoneczka całkiem sporo, a w ogrodzie jeszcze jest na czym oko zawiesić. A ponieważ wszystko jest już właściwie zrobione, tak jak piszesz, można się na chwilę zatrzymać, pomyśleć, docenić urodę późnej jesieni...Ja chodzę sobie po ogrodzie i planuję, zmieniam, przesadzam...Na razie w głowie, ale pomysłów mam sporo. M.in. muszę znaleźć miejsce dla 20 kann, bowiem absolutnie niespodziewanie stałam się ich szczęśliwą posiadaczką. A że mój ogród jest raczej cienisty, to jest to dla mnie nie lada wyzwanie...
Amanogawę polecam z całego serca - piękny, strzelisty pokrój, zjawiskowe kwitnienie, wspaniale przebarwiające się liście, które utrzymują się do grudnia...Same zalety! Swoją kupiłam u siebie, na targu w Sobótce
Jesienny widoczek:
Markus, mam wielką nadzieję, że w przyszłym roku doczekam się już takich ślicznych kwiatków
Na razie jest ciepło, ale niebawem kamelka dostanie zimowy płaszczyk. No, a potem tylko trzeba będzie mieć nadzieję, że zima będzie łaskawa. Mam jeszcze młodego figowca w gruncie - dla niego ta zima też będzie dużym wyzwaniem.
O tej porze roku zarówno kamelia jak i inne zimozielone sprawiają, że ogród nadal jest ciekawy i efektowny. Lubię moje zimozielone przez cały rok, ale późną jesienią i zimą szczególnie je doceniam.
Ewo, rzucam hasło "odczarujmy listopad"! W listopadzie nie musimy już nigdzie pędzić, w ogrodzie wszystko mamy zrobione, a ciągle jest tak ładnie...Może już nie tak spektakularnie kolorowo jak w październiku, ale nadal piękne są te przygaszone żółcie, szarości, brązy, ciemne zielenie. Sowa jest chyba tego samego zdania:
Romuś, "bo w życiu piękne są właśnie chwile...". Poranna, aromatyczna kawa, moment, kiedy słońce wyjdzie zza chmur i oświetli szczyt Ślęży, radość psa cieszącego się ze spaceru...
Na szczęście ten listopad jest, jak na razie, ciepły i słoneczny
A mój domek jest zimą pięknie doświetlony; kiedy słońce jest nisko, pięknie zagląda do salonu.
Dla Ciebie troszkę listopadowego kolorku w ramach koloroterapii:
Wiesiu, Geniu, przyłączcie się do mnie i propagujmy hasło, że 'listopad też jest fajny'!