TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :)

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 12 Sie 2013 21:14 #185775

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
No ładne te róże, ładne, zapach też zapewne cudny. Nadal je będę podziwiać u Ciebie :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 12 Sie 2013 21:49 #185781

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Super zdjęcia :bravo: .
Eyes for You na mojej, przydługiej liście życzeń :whistle: . I wspaniale prezentuje się Pastella. Mam nadzieję, że moje krzewy również osiągną taki efekt w przyszłym roku :P .

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 12 Sie 2013 22:03 #185785

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Obejrzałam dzis swoje róże i Twoje,jestem w dołku :club2:
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2013 22:03 przez sierika.

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 12 Sie 2013 23:07 #185817

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku te pola róż.....jej coś pięknego :hearts:
róże piękne..........u mnie lało przez kilka dni w nocy i mimo tego tak jest sucho :dry:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 12 Sie 2013 23:13 #185819

• Roma
  • Roma's Avatar
Jolu-mimo takiej suszy Twoje róże są w wyjątkowo dobrej kondycji u mnie niestety coś ostatnio zaczęły chorować.Jutro hyba porobię fotki i w odpowiednim wątku poproszę o pomoc bo sama chyba już sobie nie poradę :(

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 13 Sie 2013 23:37 #185956

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
'Eyes for You'też jest na mojej bardzo krótkiej liście.
Lista krótka, bo ma tylko jedną pozycję :rotfl1:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 07:50 #185982

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Hej Jolu :hug:
Jak tam Twoje clematisy? Pamiętam, że miałaś ogrom, z resztą razem 'napalałyśmy się' na nowe odmiany :lol:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 07:52 #185983

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
U mnie na razie rylko lista, ale i 'Eyes for You' tam mam ;) . Ciekawa jestem jak się sprawuje i czy wielu wymaga zabiegów?
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 09:23 #185997

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
'Eyes for You' cudna, wpisana na listę. A miałam kierować wzrok tylko ku historycznym różom. :wink4: Żałuję, że nie kupiłam sobie tego poidełka dla ptaków, ale tak szybko przeleciałyście ten sklep, że nawet nie zdążyłam zastanowić się czy mi potrzebne i gdzie je ustawię. :rotfl1: A bardzo by się przydało i nawet miejsce mu znalazłam.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 12:43 #186029

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Coś tam wczoraj zaczęłam pisać i ... internet zaginął :ohmy:
Sprawdzałam nawet w komóreczce :search: czy aby cała światowa sieć nie ma problemów :rotfl1: no bo jak tak w piekną pogodę bez netu :crazy:
Nigdzie nie było niestety, okazło się że to jakieś takie problemy największego w mieście dostawcy :jeez:

Anetko zapraszam o każdej porze :hug:
Pamiętam o sosence, jednak w tym sezonie nigdzie jej nie spotkałam.
Może za trzy tygodnie wynajdę w Krzywaczce ;)
Edytko życzę tego z całego serducha :) Pastella z każdym rokiem mężnieje, pod warunkiem jednak, ze nazbyt nie podmarznie :tongue2:
Zupełnie się nie orientuję, czy ktoś w kraju oferuje Eyes :think:
Zawsze można zapytać Kamilę :) Ona już dobrze wie, gdzie dostać to cudo.
Ewcia niepotrzebnie, niepotrzebnie :hug:
Kolejny sezon będzie lepszy :wink4:
Marusia jak to sucho, jak nie sucho :silly: :rotfl1: Przecież padało piszesz :lol:
Spacerek po różanych polach przemiły, łydki podrapane, ale co tam :happy3:
Zawsze możesz zajrzeć do Ewy, a tam ... cuda same :woohoo:
Czy pisałam już, że jestem pod wrażeniem zdrowotności Twoich róż, rewelacja.
Romciu widziałam Twoje róże sportretowane przez Dorcię, jakie choroby :search: proszę Ciebie :)
Jednak takie świeże spojrzenie na ogród jest bezcenne.
Mam nadzieje, że jak Marta dojedzie to zdjęć będzie jeszcze więcej.
Zazdroszczę bardzo kurkowych zbiorów, bo u nas w tym roku za sucho na grzyby :placze:
Margoś jak pozycja tylko jedna to łatwo będzie ją znaleźć :lol: :silly:
A jak ma się Twój ogród w tych ciężkich ostatnio warunkach?
Paula moje clematisy ... w większości już zakończyły kwitnienie :think: ale nie ten, poancerny, żarłoczny 'Summer Snow' :devil1: Kwitnie wespół z 'Gipsy Queen' .

Kwitną jeszcze pomniejsze bylinowe, ale nie jest to najwyraźniej kwitnienie zdjęć warte :silly: bo nie mam żadnych :wink4:
Clematisy bardzo ucierpiały od ostatnich upałów :jeez:
Wiesiu różyczka nie wymaga większego zachodu, jest nieduża, to i zadbać o nią łatwo.
Nie znalazłam na niej żadnego listka, który wymagałby usunięcia z powodu choroby - a to jest dla mnie bardzo ważne :teach:
Gosiu szukałam poidełek w różnych miejscach, ceny ... z kosmosu :crazy:
To w idealnej cenie i doskonale pasuje do różanego zakątka :dance:
Czy Wy weszłyście aby do tego sklepu :think: Nie, chyba nie :whistle:
Takie malutkie róże to zawsze wpasujesz w ogród, nie ma obawy, nie będzie potrzeby anektowania pola :happy3:

Zdjęc niewiele, bo wieeele czasu zajmuje podlewanie :jeez: cięcie suchych badyli neder wcześnie :cry3: warzywne zbiory ... a wczoraj dodatkowo zabezpieczanie tunelu, który chciał mi najwyraźniej porawać porywisty wiatr, który popołudniem nawiedził miasto :dazed:
Odciągi pozrywane, ale konstrukcja stoi. Trzeba mocować na nowo B) Pomidory potragane od porywów wiatru :jeez:
Noooo, ale popadało :think: niewiele, ale lepszy rydz, niż nic :wink4:

Nowe canny zakwitły w jednym kolorze :blink: masakra jakaś :jeez:

Pretoria

Są dużo mniejsze od ubiegłorocznych, ale to wina mojego zniedbania :oops:

Dzielżanów kilka ...

... i rudbekii :)

Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 13:05 #186031

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Joluś pokarz jak masz poprowadzone bylinowe bo nie mam pomysłu na mojego 'Frances Rivis'

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 13:09 #186032

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Canny może w jednakowym ale jakże pięknym kolorze :woohoo:
A o dzielżanach już nic nie powiem tylko sobie powzdycham :lol: :flower2:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 14:18 #186040

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
No jak nie weszłyśmy, jak weszłyśmy nawet w drodze do kasy pokazałaś mi poidełko, ale widać za krótki był rzut oka by się wtedy zdecydować, a teraz pozostał tylko żal. :( Nic to za rok a może wcześniej zrobimy sobie ponownie wycieczkę. :wink4:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 18:41 #186052

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Jolu! Te dzielżany i rudbekie :hearts:
" Na początku był Smok..."

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 21:22 #186113

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Czyli co? Już nie kupujemy nowych cann? ;) Ale te, które pokazujesz, to w różnych kolorach, starsze, tak?
I pójdźmy dalej w tych cannowych rozważaniach... ;) Czy już nadszedł ten moment, kiedy to zaczynasz zastanawiać się, czy w ogóle brnąć dalej?
Jola, jest tyle pięknych kwiatów spod znaku "posadź mnie i zapomnij" ;) , na przykład dzielżany! :lol: O tego ostatniego proszę szczególnie zadbać, cudny!

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 22:17 #186143

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Jolu, i róże, i dzielżany, i kanny przecudnej urody! A zdjęcia to Pani coraz piękniejsze, coraz bardziej profesjonalne :bravo: I już nie wiadomo, czy to obiekty takie wspaniałe, czy Fotograf taki dobry, czy po prostu jedno i drugie :)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 14 Sie 2013 23:38 #186165

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
A jednak przysnęłam wczoraj przy pisaniu posta .... No, bo go nie ma... A pisałam. No chyba, że się śniło :rotfl1:
Jesień zaprosiłaś do ogrodu - weszła pod rękę z dzielżanami i rudbekiami. A kolekcja dzielżanów całkiem, całkiem. Ja poczekam, aż różowe wymyślą :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem 2013 :) 15 Sie 2013 10:57 #186192

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Paula coż wybór u mnie nie jest duży :think:
Najwięcej clematisów przy ogrodzeniu oczywiście, przy ogrodowych kratkach, pergolach i podporach.
Jakoś fotek nie znajduję :search:

'Rooguchi' rośnie przy pergolowej kratce i doskonale sobie radzi :)

W tym sezonie wykorzystałam wcześniej zakupione podpory i tak rośnie sobie 'Princess Diana' /grupa teksańska/...

Na kolejnych podporach inne, tegoroczne i jeszcze niewielkie bylinowe mają się piąć, ale póki co zasychają od suszy :cry3: Niezbyt pomaga nawet codzienne podlewanie :think:

Wiesiu kolekcja cann bardzo mi podupadła, ale jak się człowiek dzieli :wink4: to jest szansa na odtworzenie. Muszę tylko do znajomych wyskoczyć i po kawałecku karpy pozyskać :happy4: Będzie dobrze.
To prawda, że kwiaty bardzo ładne, ale odmiana ... jedna niestety :supr: Nooo taka jest oferta ranowmowanych szkółek :crazy:
Jak juz ustaliłyśmy, ze i u mnie dzielżany zimują, to postanowiłąm kilka dokupić ;)
Gosiu już pamiętam :happy-old: Wiele jeszcze ciekawych elementów dekoracyjnych było, tylko czas nas naglił :unsure:
Zwykle zakupowo, roślinnie omijam to centrum, bo ceny mają ... kosmiczne :supr: ale zakątek dekoracyjny godny polecenia.
Reniu dziękuję :hug: A gdzie to Ty się podziewasz :search:
Sezon ma się ku końcowi, a Twoich różyczek jak nie widziałam, tak dalej nie widzę :cry3:
Mam nadzieję, że ogrod ma sie doskonale, u Was w końcu deszczu było pod dostatkiem :P
Marta czy ja będę nudna jesli odpowiem, że canny zostają :rotfl1: :happy3:
Kupować nie zamierzam, o nie :teach: Odzyskam te, których użyczyłam :funnyface:
O dzielżany dbam i mam nadzieję, że zima także o nie zadba :tongue2:
Daluś dziękuję :hug: choć szczerze zupełnie odpowiem, że nie jestem zadowolona ze djęć nazbyt :oops:
Oglądając forumowe zakątki moge wskazać w jednaj chwili tych, którzy zachwycają mnie swoimi ujęciami :lol:
W takich zestawieniach, moje fotki .... :lev: Aparacik zwykły, prosty niby, bez żadnych dodatkowych obiektywów :think:
Dodać muszę także, że bez żadnych obróbek foto, ot cyknięte - wstawione.
Dosyć mam w życiu fotoshopowych odsłon, które ukazują nieprawdziwe życie :think:
Pewnie, że soczysta, zielona zieleń jest piękna, ale skoro u mnie wyblakła na słońcu to dlaczego mam udawać, że tak nie jest :unsure:
Za dużo iluzji w życiu, za dużo :teach:
No to się rozpisałam :rotfl1:

Izka przy kompie zasnęłaś :hug: przy lapku pewniej :think:
I ja wczoraj zasypiałam przy ulubionym serialu, abonament VIP opłaciłam, to się odbior on-line nie tnie :happy4:
A na forum jakiś taki letni zastój, czy mi się wydaje :think:
Pisać się nie chce, poczytać to jeszcze tak :wink4:
Dielżanom dokupiłam towarzystwo tylko, bo trzy przezimowały, co mnie bardzo ucieszyło.
Rudbekie zachwyciły mnie na Martowym, piękna wielka, puchata kępa :woohoo: to pozazdrościłam :devil1:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2013 10:58 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.462 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum