Jolu, ciocia swoja jest, nie obca!
No trytomy jej obce były najwyraźniej... Tam były tylko liliowce, irysy i floksy, więc nie do pomylenia, no jeszcze ten prawie
łan trytomy się napatoczył... No widzisz, a teraz pogoda wymarzona, a ja nie mam kiedy pojechać!
Igor, wszystko się w przyrodzie zmienia!
No to dobrze, że wiesz tak sam z siebie, nie muszę mówić!
Trzonek dwuletni ledwie! A co Ty tam wiesz o życiu!
Gosiulu, no jak to, prawie same różowe! Te, które miały być pomarańczowe, też jakieś różowe... "Pod Przędziorkiem"? A może "Nad pędrakami"?
Ewa, to cudo z Opoczna rośnie na środku, dobrze go nie widać, bo to jest takie małe cudo...
A to blisko siatki to dereń. Od strony opaski? Już ją widzisz, dzięki!
Dorcia, w żadnym razie! Obwodnice będą się wić! Przesadzać to ja nawet lubię... Bo zawsze mi się wydaje, że dzięki temu będzie lepiej...A z zakupami też przesadziłam, ale to inna sprawa... Oj, nie wiem, nie wiem, czy z czasem nie będziesz przesadzać, chociaż Ty zbyt gęsto nie sadzisz... Ale może Ci się kompozycyjne zestawienia odmienią..
Co to za ogrodnik, który nie przesadza!
Nowe trytomy już kupione, dziwnie uparta jestem w tej kwestii
Marta, powiem tak...Jak się posuwam, to nie jest miło...
Ciężko jest!
Chyba obie mamy dobrą motywację, widok męczących się w doniczkach roślin.. W kwestii zakupów różanych też obie popełniłyśmy pewne niedopatrzenia...
Danusiu, zgadzam się z Tobą, że najpiękniejsze są białe piwonie, oczywiście te niepełne... Wiem, Danusiu, Twoje problemy "lokalowe"
są mi bliskie...Ja bym była za radykalnymi krokami, ale rozumiem Twoje obiekcje...
Izulu, wiem, zaskoczyłam! A może nawet rozczarowałam!
Spokojnie, znajdziecie nowy powód do znęcania się nade mną!
Już nawet przewiduję, że jak hostki na białej będą się przypalać, to okazja będzie!
Dzięki za identyfikację! Tylko Ty widzisz takie niuanse!
Wiesiu, bo i nie ma takiego obowiązku!
Nie do końca niezawodna rudbekia
nie była przeze mnie wysiewana, nie wiem nawet, czy wytwarza nasiona... Nie wysiewa się sama, w każdym razie...
Ewa, dwa pierwsze weekendy mamy już zajęte, ale się wybieramy!
Iwa, zdjęć Polki chwilowo nie ma, przestała kwitnąć... Na pokłony nie zasłużyłam, skromnie powiem, kolekcjoner ze mnie jak...
To może dziś nie róże? Nie samymi różami...
Jeżówka 'Marmalade'
Szkarłatka amerykańska 'Silberstein' z chwastem, wiem...
Staśmiony pęd kwiatowy hosty...Co z niego wyrośnie?
Mikołajek 'Jade Frost'
Echinacea pallida
Galtonia 'Viridiflora'
Pinus strobus 'Green Twist'
Pinus koraiensis 'Blue Ball'
Pinus sylvestris 'Białogon'
I jeszcze krótka opowieść...Wchodzę wczoraj wieczorem do kuchni i czuję, coś dziwnie pachnie, by nie powiedzieć śmierdzi... Takim rozgniecionym krwawnikiem... Rozglądam się w poszukiwaniu źródła... Oto ono!