TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 01 Maj 2013 20:16 #151501

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Sądząc po trawie i konieczności jej koszenia teraz rozumiem skąd u Ciebie pokrzywy nadające się na gnojówkę. Moją trawa dopiero rusza, wiec może za tydzień ruszę z koszeniem, a wczoraj też zbierałam pokrzywy, ale na zupę. :devil1:
Pozdrawiam Marta.

siedlisko
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 01 Maj 2013 20:17 #151502

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, zastanawiam się tylko nad tym, dlaczego one takie drogie :rotfl1: . Ale jutro nadrobię, nie wiem czy w lilakach akurat, ale będę się leczyć z "wnerwa" :mad2: , a to skończyć się może różnymi rzeczami :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 01 Maj 2013 20:30 #151513

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Fakt, że te plastry betonowe wyglądają jak naturalne, ale cena... Marta, toż za taki jeden plaster kulkę można kupić! Zrób tę ścieżkę w poprzek, a nie wzdłuż rabaty, wyjdzie taniej! ;) A najlepiej podjedź do tartaku i się zorientuj, ile by kosztowały takie z drewna, na pewno taniej...
Już trzeba kosić? :garden: Nieeee! :jeez:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 01 Maj 2013 20:50 #151526

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Odwaliłaś dzisiaj kawał roboty. U mnie niewiele do koszenia i zawsze robią to moi Panowie. Aczkolwiek jak mieszkałam w rodzinnym domu zawsze lubiłam to robić, bo można było się pięknie opalić :)
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 01 Maj 2013 21:39 #151556

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Koszenie i u mnie w okolicy sie dzisiaj odbywało i grillowanie 1-szo majowe :lol: U mnie cisza zaś spokój i polegiwanie, leniwy dzionek i chłodny :oops:
Dziękuję za zdjęcie plastrów, M postanowił wybrać się do Obi na rekonesans :happy3: i dobrze, zaoszczędzę na kulki :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 01 Maj 2013 21:40 przez pamelka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 16:44 #151744

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Pierwsze koszenie zaliczyłaś!? Kurcze, a ja się zastanawiam kiedy u mnie kosić. W tym tyg na pewno nie wyjdzie, bo zimno i pada :mad2: a potem rozkwitną mleczyki i znów będzie mi żal tych żółtości :crazy:

Jeśli mogę sie wtrącić na temat ścieżki - zrobiłabym ją w poprzek ale nie wiem czy drewno jest najlepszym materiałem ze względu na krótki jednak żywot.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 16:51 #151746

• Michał
  • Michał's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2428
Martuś koszenie :garden: to 1 maja tradycja ja już wczoraj 3 raz kosiłem trawę, po deszczu rośnie jak szalona. Co to znaczy naturalny deszcz :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 19:30 #151817

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jeśli dobrze zrozumiałam to ty dziś świętujesz :)
Wszystkiego najlepszego, żeby ogród kwitł a ty wraz z nim :kiss3:
Koszenia trawnika nie zazdroszczę, sama zaliczyłam pierwsze koszenie a następne już się szykuje. Ale ja trawnika mam niewiele :)
Rabatę olbrzymią planujesz :supr3: Przejście konieczne. Ja po swojej muszę skakać z kamienia na kamień, to bardzo męczące.
Przymierzam się do ułożenia na niej ścieżki z plastrów dębowych, ale wymaga to przesadzenia kilku roślin.
Te betonowe płytki ładne i trwałe, ale cena :cry2:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 19:46 #151826

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Co to za roślinka na poprzedniej stronie między szafirkami a szachownicą? Plastry cudne, ale ich cena już nie. Też mi się marzyły ale ostatecznie mam poukładane plastry z pociętego pnia jakiegoś drzewa. Nie jest to trwałe ale na jakiś cza wystarczy. Ta rabata z podwyższeniem dobrze się zapowiada. Ciekawa jestem produktu końcowego

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 20:40 #151862

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Marto pokrzywy u mnie nie rosną, więc dalej nie wiem dlaczego ta trawa taka bujna :happy3:. Staram się ja traktować maksymalnie po macoszemu ;) . Pokrzywy zbieram w okolicy, ale zupy z pokrzywy to w życiu nie jadłam :dazed:

Dorcia jeżeli drogie, to chyba spore były :think: , ja za swoje płaciłam po kilkanaście złotych chyba :dry:
Bardzo jestem ciekawa, co tam na "wnerwa" dziś zakupiłaś :woohoo:

Marto wierz mi, to najtańsza imitacja plastrów drewna, jaką znalazłam ;) , a przekopałam wcześniej cały internet :jeez: . Pewnie, że drewniane byłyby tańsze, ale drewnochron też nie za darmo ;) , a mimo to i tak po trzech latach do wyrzucenia :unsure: - w tej sprawie też zrobiłam rozeznanie.
Mówisz w poprzek :think: , ale ta ścieżka miała mi ułatwić pielenie :huh: . Jak zrobię w poprzek, to będę mieć pięć metrów po jednej stronie ścieżki i pięć po drugiej :rotfl1: , średnie ułatwienie :rotfl1: . Na razie przemyśliwam nad ułożeniem ich w odstępach :whistle:

Moniko dzięki za uznanie :kiss3: , u mnie niestety taki układ, że wszystko robię sama ;) , za to nikt mi nie mówi, że za dużo zakrętasów zaplanowałam :happy3:

Jolu u mnie grill i goście na weekend zaplanowani :jeez: , podobno pogoda ma się trochę poprawić :whistle:
Ja ciągle o plastrach myślę :jeez: , może w jakichś odstępach je ułożę :think: , ciężko mi się rozstać z tym pomysłem :oops: i wszystko przez Ciebie :rotfl1: ( i przez Elę :whistle: )

Jaguś u mnie już konieczność była :jeez: , a nawet o trzy dni za późno :angry: , bo się kosiarka zapychała.
Ja nie mam mleczyków :P , a perzu wcale mi nie szkoda :devil1:
O ścieżce w poprzek już napisałam Marcie ;) , też uważam, że drewno, choć piękne, krótkowieczne jest :lev:

Michał już trzy razy kosiłeś :eek3: , nie dobijaj mnie tym deszczem, u mnie znowu pada :sick:

Dorotko dziękuję :hug: , wygląda na to, że z Jolą urodziłyśmy się wszystkie w odstępie trzech dni :dance:
A jak daleko masz od siebie kamienie w ścieżce, że jest Ci niewygodnie? Bo ja właśnie myślałam, że położę je w odstępach, żeby trochę taniej wyszło :whistle:
Też brałam pod uwagę drewno, ale to podobno na trzy lata najwyżej i do wyrzucenia :unsure:

Iwonko to są maczki, które w zeszłym roku dostałam od Siberki (odmiany nie znam) i jak widzisz, zaraz będą kwitły :woohoo:
Co mi wyjdzie z tą rabatą, sama jestem ciekawa :happy4: , bo u mnie planowanie tylko bardzo ogólne :whistle: , reszta to żywioł i improwizacja :tongue2:

Dziś odpoczywam po wczorajszym :ouch: , zresztą pada od kilku godzin :blink: , może jutro uda się popracowaćm jak wyjrzy słońce ;) . Poszukam jakichś przeoczonych fotek, bo nowych niet :whistle:

DSC_5272.JPG

DSC_5302.JPG

DSC_5307.JPG

DSC_5314.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 20:44 #151868

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
No tak :blink: a myśmy tylko o przejściu wspomniały, o żadnych plastrach, jak pamiętam nie było mowy :happy3:
A przez Ciebie to teraz i ja o ich myślę :rotfl1:
Czy dzisiaj Twoja 18-ka :woohoo: ? Buziaki posyłam i życzenia wszystkiego co najlepsze, szczególnie zdrowia :hug:
U mnie jeszcze nie pada ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 20:50 #151875

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
U mnie też cały dzień pada :( Na jutro prognozy fatalne, więc wszystkie plany wycieczkowe i grillowe na majowy weekend wzięły w łeb :( Jest tak zimno i mokro, że palimy w kominku :eek3:
Plastry bardzo fajne; jak już się zdecydowałaś, to realizuj, bo potem będziesz żałować!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 20:50 #151876

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
JoluNo to nieźle :rotfl1: , wygląda na to, że od początku miałyście na myśli przejście w poprzek, a ja od początku zafiksowałam się, że wzdłuż :crazy: :rotfl1: . No nic, najpierw i tak trawę trza wywalić, potem będę myśleć :supr:
Dziękuję za życzenia :hug: , zdaje się, że Ty swoją miałaś dwa dni temu ;) , skoro już się wydało, zaraz polecę do Ciebie z życzeniami :funnyface:

Dalu pogoda rzeczywiście fatalna :pinch: , jutro u nas ma być w kratkę, oby B)
Chyba jednak zrobię tą ścieżkę, bo już się przywiązałam do pomysłu :happy3: , a mało mam takich elementów w ogrodzie.

Marysiu dziękuję bardzo :hug:
Z imprezą tylko kłopot :jeez: , gdzie ja roślinki z tarasu podzieję :happy4:
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2013 20:54 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 20:50 #151877

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
I ja zdrówka urodzinowo życzę :hug: I pogody na weekend, aby impreza się udała :)
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 21:07 #151886

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
To ja też się przyłączam - dużo zdrówka i udanych improwizacji w ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 22:30 #151931

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marta, a po co Ci te plastry! To już na rabacie nogi na ziemi nie można postawić, a nawet dwóch? :lol: Ja zręcznie i zwinnie :rotfl1: poruszam się pomiędzy roślinami, a rabaty mam naprawdę szerokie...
O na urodziny pojawiły się kwiatki w ulubionych kolorkach! :)
Jak najwięcej pięknych kwitnień i pięknych dni! :hug:
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2013 22:31 przez artam.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 02 Maj 2013 23:21 #151956

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Marto, maczki mamy z tego samego źródła :) Dołączam sie do życzeń, niech Ci chwasty nie rosną wcale ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Maj 2013 05:40 #151975

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, ja spóźniona :oops: z życzeniami skoro świt lecę :flower1: . Może jeszcze przyjmiesz, co? :thanks:
Wszystkiego najpiękniejszego :flower2: .

Do ogrodniczego nie dotarłam :placze: . Za to wszystkie sklepy z ciuchami w okolicy mam obczajone :tongue2: . Coś tam z tych sklepów przywiozłam, ale wnerw nie puścił :pinch: . Pogoda tak mnie wkurza, że szkoda gadać :mad2: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.587 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum