TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Maj 2013 21:28 #157525

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Przepraszam wszystkich gości, ale dziś też nie czuję się na siłach :(
Tak prawdę mówiąc jestem podłamana :cry3: . Siła fachowa mnie wystawiła :sick: , z powodu bliżej nieznanego :pinch: , wczoraj wykończyło mnie koszenie, dziś samotne zdzieranie trawy :hammer: . W dodatku nie ma się czym chwalić :sick: . Nie mam nowych fotek, za to mam chorego kota :placze: , który nie reaguje na leki, nie je już trzy dni, jest na zastrzykach z glukozy :cry3:
Może jutro się trochę ogarnę, to odpiszę :oops:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Maj 2013 21:30 #157526

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
Marto, trzymaj się. Dasz radę.
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Maj 2013 21:54 #157556

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś :hug: nie martw się :flower1: , trawa nie zając ;) - jeszcze wszystko ogarniesz ;) .
Trzymam kciuki za kota :kiss3: (czy to ten piękny srebrny... rosyjski? :think: ) . A co mu właściwie dolega, może mogłabym pomóc ? (blisko mnie jest klinika wet. ze świetnym fachowcem od kotów właśnie - możnaby było skonsultować wyniki badań :think: )
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2013 21:54 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Maj 2013 22:13 #157571

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Trawa poczeka... nie przejmuj się nią...
Trzymam kciuki za kota :kiss3:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 10:43 #157703

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś trzymam kciuki za kota ....
A Ty się nie forsuj tak bardzo, zdążysz wszystko zrobić w wolniejszym tempie....szkoda zdrówka :kiss3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 11:18 #157710

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Martusia :hug: i ja trzymam kciuki za kota ... ja tam kocie zdrówko? A na ogrodowe rewolucje masz cały sezon :kiss3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 11:30 #157714

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Martusiu będzie dobrze ja w to wierzę, pozdrawiam cieplutko :kiss3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 12:20 #157738

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-Przyłączam się do trzymających kciuki.Może miał kleszcza?

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 13:01 #157764

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta Ty się nie przepracowuj :hug: zupełnie :teach:
Wiesz jak to w ogrodzie wiele zrobione, a jeszcze więcej przed nami :lol:
Z kicią już lepiej mam nadzieję :oops:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 22:21 #157929

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie :) , dziś już mi trochę lepiej, chociaż kolejny "fachowiec" od fizycznej roboty znów mnie wystawił :pinch: , ale się nie poddam ;)

Pozwolicie, że najpierw odpowiem na zaległe posty :oops:

Marto na czwarte koszenie chwilowo się nie zanosi, co za szczęście :woohoo:
Trawę przed zrywaniem mocno zlałam poprzedniego wieczora - pomaga :lol:

Dorcia Eva Rathke kwitnie chyba na czerwono :think: , znaczy się nie grozi mi jej zakup, a potem utrata :happy4:
Wytłumacz mi, jak to u Ciebie jest z tym wywalaniem trawy :huh: , skoszoną wywalasz, czy zdzieraną darń? :dazed:
I co, tak na kupę ją zwalasz, czy jakoś układasz, wybacz, ale ja jakoś nie ogarniam tego tematu :oops: . Skoro Twoi panowie mają tam boisko, to chyba im przeszkadza taka wywalana ciągle trawa :bad-idea:

Celinko no widzisz, mi palma odbiła na nowe rabaty :crazy: , rośliny są, rabat nie ma :hammer: . Tylko ból głowy :jeez:

Moniko zgadzam się ;) , ta ciemna purpura robi wrażenie :woohoo:

Jolu lałam wodę wieczorem, rano meszek nie było :silly: , były za to komary :evil:
Czytałam o Twoich stratach w żurawkach :( , bardzo mi przykro :hug: , na szczęście to łatwe do odzyskania roślinki ;)

Siberko Melinkę pokazałam u Ciebie ;) i wiem już, że nie należy jej zbytnio na zimę zakrywać :silly:

Dorcia jak Ty sie podszkoliłaś w ekologicznych opryskach :woohoo: . Jestem pod wrażeniem :bravo:

Izo niestety nie umiem na akord robić ;) , niestety jestem zbyt dokładna, każdy perzowy korzonek muszę wydłubać :tongue2: , przez co wszystko trwa u mnie dużo dłużej :jeez:
Ale nie umiem inaczej :oops:

Aniu czosnki polecam :) , są piękne, w dodatku wyobraź sobie, że w ich okolicach nie znalazłam w tym sezonie ani jednego nornicowego korytarza :woohoo: . A w zeszłym roku było ich mnóstwo :jeez:

Mały przerywnik ;)

DSC_5660.JPG

Tomku, Dorcia, Gorzatko, Aguś, Margolciu, Małgosiu, Romciu, Jolu bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre słowo i wsparcie :hug: :thanks:

Chodzi o moją kotkę starowinkę ;) , 16 letnią, ślepą już zupełnie, ale jak do tej pory całkiem sprawną :silly:
Dziś troszkę lepiej się czuje, sama jadła (indyka upiekłam :happy3: ), oliwki jej nawet kupiłam :crazy: , za oliwki chyba pokroić by się dała :rotfl1: , o śmietance do kawy już nie wspomnę :oops: :crazy:
Ona ze względu na swoją ślepotę, juz prawie nie opuszcza domu, bo nie czuje się pewnie :dry: , więc raczej kleszcza nie miała okazji złapać ;) , a z kolei badań żadnych specjalistycznych póki co nie robiłam, nie wiem zresztą, czy ma to sens, bo wiek robi swoje :dry:
Tyle o kocie ;)

W ogrodzie dalej sama trawsko wywalam :evil: , idzie mi jak krew z nosa :sick: , ale ja od razu robię "na czysto" ;) . Czyli trawa wytrzepana, obrana z perzu, ułożona na górce :whistle: . Ziemia pod zdartą trawą przegrzebana pod kątem zaginionego perzu, który wychynie nieproszony za czas jakiś :mad2:
Nie ustaję jednakże w poszukiwaniu pomocnika :whistle: , byłam dziś nawet umówiona z jednym panem, który miał przyjechać obejrzeć, co jest do zrobienia, ale nie przyjechał :jeez: :hammer: . Co za ludzie :dazed:

Dość gadania :pinch: , parę fotek ;)

DSC_5654.JPG

DSC_5656.JPG

DSC_5657.JPG

DSC_5659.JPG

DSC_5664.JPG

DSC_5679.JPG

DSC_5680.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 22:35 #157936

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
To może odpuść sobie kilka dni z tą trawą, zanim znajdzie się pomocnik :teach: Taka orka w taki upalny dzień tooo katorga przecież :blink:
Ciesz się rabatami, które masz, a reszta będzie później ;)
Na żurawki mam zaproszenie na Martowe :woohoo: więc powinno się udać coś tam odbudować.
Inaczej tego nie widzę, niż przez krotkopędy, na nowe roślinki kasy brak :sick:
Robale podlane, niech tam :club2:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 23:01 #157949

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu ja bym nawet poczekała, ale mam mnóstwo roślin, które stłoczone w doniczkach czekają już prawie dwa miesiące na wsadzenie :jeez: . A w poniedziałek jeszcze trawy będą wysłane :ohmy: , zaczynam trochę panikować :pinch:
A żurawki od Marty u mnie rosną świetnie :woohoo: , myślę nawet, że w drugiej połowie lata i ja mogłabym co nieco podzielić ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 23:06 #157954

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Niestety zakupocholizm roślinny to jest to, co napędza nas do prac wszelakich :blink:
A postaw te roślinki w cieniu i podlewaj, nie zabijaj się, wkrótce ma przyjść ochłodzenie lekkie :hug:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 23:08 #157955

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Stoją w cieniu i podlewam ;) , ale i tak mam wrażenie, że im krzywdę robię :oops:
A jutro targi ogrodnicze :jeez: . Jak żyć :dazed: :crazy: :happy3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 23:19 #157959

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja nie jadę po prostu :rotfl1: i tak ponoc do kupienia niewiele :happy3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Maj 2013 23:30 #157964

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Widzę, że nie jestem osamotniona. Ganiam po podwórku z zestawem do robienia rabat (szpadel, widły, skrzynki na wyrwaną trawę) a rośliny do posadzenia nadal są. Na dodatek muszę przesadzić floksy, bo chyba za ciemno i za mokro miały ale najpierw muszę mieć gdzie je przesadzić.... Trawy nawet nie dokończyłam kosić a już muszę zaczynać od nowa :jeez: Z jednego się cieszę - nie mam pielenia. Tak jak Ty z dokładnością co do jednego korzonka usuwam kłącza perzu i innych niepożądanych i o dziwo nie rosną. CZyli jednak opłaca się wolniej i dokładniej ;)
Moje czosnki też miały być fioletowe .... śliczne.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Maj 2013 06:44 #158001

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Współczuję stresu z kotkiem :kiss3: Pamietam uczucie bezsilności, jak mój owczarek dożywał swoich dni... Człowiek chciałby jakoś pomóc, zaradzić, a tu nic nie można zrobić. Nasz oliwek nie lubił, ale dostał wieeelgachną wołową kość, którą sobie ciumlał przez tydzień na środku salonu...

U nas dzisiaj też targi ogrodnicze i też nie jadę :happy: Zeszły rok, kiedy miesiącami mi się kisiły rośliny w donicach, nauczył mnie jednego- nie masz miejsca przygotowanego- nie kupuj! I tak mam cały stół tarasowy zastawiony popikowanymi jednorocznymi. A przecież sadzę dzień w dzień! Dzisiaj chcę wsadzić te szałwie od Ciebie. Pięknie się rozrosły.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Maj 2013 06:51 #158002

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, już Ci wszystko tłumaczę :happy: . Te 15 taczek to darń ;) - skoszonej trawy na taczce nie transportuję, jeździ w koszu traktorka lub kosiareczki :happy3: . Jedna i druga trafia na boisko, lub na trybuny kibiców :happy3: . Tam gdzie boisko działka jest niezbyt równa. Są górki i dołki. Więc ja tą zerwaną darń w jakimś takim dołku układam, zasypuje później skoszoną trawą i teren się wyrównuje :woohoo: . W grze moim chłopcom to nie przeszkadza. Po prostu omijają aktualnie zasypywany dołek. :whistle: .

Szkoda, że masz taki problem z rekrutacją na stanowisko "odtrawniczacza" :blink: . U mnie darń schodzi dość łatwo, więc radzę sobie sama bez problemu, a Ty się musisz naszarpać :hug: . Mam nadzieję, że w końcu jakaś pomoc się znajdzie :flower1: .

Daj znać co przytargałaś z targów :wink4: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.539 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum