TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Maj 2013 22:33 #159277

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
U mnie padało nocą i trochę w dzien to odsyłam ci te chmury :) ładnie się to prezentuje ogrom pracy Cię czeka :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Maj 2013 23:08 #159302

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Martuś i jakoś te chmury nie doszły do nas

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Maj 2013 23:48 #159313

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Ale u mnie już były, popadało tak z godzinę przed wieczorem :) .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 12:09 #159450

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
"Ręce do ziemi", ale jak skończysz to będziesz taka szczęśliwa, że aż strach :P Pięknie się zapowiada :bravo:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 16:00 #159500

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Marto rabaty naprawdę imponujące. Niesamowicie się zapowiadają. Zazdroszczę możliwości obsadzania takiego terenu. Ja mimo, że ustaliliśmy z narzeczonym, że w tym roku robimy tylko rabaty z jednej strony domu, a z drugiej dopiero jak przesuniemy ogrodzenie, powiększając ogród, to ciągle coś kombinuję, planuję, zmieniam i poprawiam. Jakoś tak nie mogę przestać :crazy:
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 18:21 #159538

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Nie wiem komu mam dziękować, ale w końcu i u mnie coś popaduje :woohoo: . Na razie jeszcze marnie, ale mam nadzieję, że się rozkręci :dance:

Siberko z tego co ja słyszałam, to nie powinno się kosić trawnika NISKO podczas suszy ;) . I tego generalnie staram się trzymać, ale wierz mi, jeszcze podczas ostatniego koszenia nie wyglądał tak tragicznie :happy3:

Dorcia ja też bardzo się cieszę, że w końcu coś ruszyło :dance: , zaczynam widzieć światełko w tunelu :rotfl1: . Jeśli to Tobie zawdzięczam deszczyk - dziękuję :hug: i proszę o jeszcze :P
Palibin jest fantastycznym lilakiem :lol: , też kupiłam maleństwo w zeszłym roku, a teraz zobacz :woohoo:

DSC_5784.JPG

Celinko To0bie też dziękuję za chmurki :hug:
Jak ja się cieszę na ten ogrom pracy :woohoo:

Ula ale z tych, które widziałyśmy dzisiaj coś wreszcie pada :dance: . Tylko, żeby nie przestało :think:

Elu ciekawe czemu u nas zawsze na końcu, albo wcale :evil:

Iwonko ja juz jestem szczęśliwa :woohoo: , bo robota zaczęta, pan nie opłacony ;) , więc musi skończyć :happy4:

Moniko oj terenu do obsadzania to ja mam :ouch: , tylko uzdatnienie go do sadzenia :evil: jak widzisz nastręcza pewnych problemów :angry: . Plany, kombinacje i poprawki - skąd ja to znam :happy4:

Jak już wspomniałam na początku deszczyk wygonił mnie z roboty :P :dance: i od razu przyleciałam się pochwalić :woohoo: . Trochę rabaty zdążyłam odchwaścić, resztę dokończę jutro.
Moją radość mąci tylko wspomnienie porannego obchodu, podczas którego odkryłam na moich różach bruzdownice :placze: :hammer: . Ileż ja pąków wycięłam :jeez: :cry3: . Niestety muszę przyznać, że z roku na rok coraz więcej szkodników atakuje moje róże :unsure: , jeszcze tylko kwieciaka i nimułki nie spotkałam (tfu, tfu, w niemalowane ;) )
Na pocieszenie poranne słoneczne fotki :silly:

len od Siberki szaleje :woohoo: , ale tylko w słoneczku :whistle:

DSC_5796.JPG

bodziszki :hearts:

DSC_5798.JPG

DSC_5799.JPG

DSC_5800.JPG

DSC_5802.JPG

orliki dopiero się szykują

DSC_5806.JPG

najpiękniej pachnąca z moich azalii Jolie Madame :P

DSC_5812.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 18:32 #159539

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, ja od wczoraj też walczę z bruzdownicą :placze: . Dziś przeglądałam wszystkie krzaki róż i obrywałam te z robalami :mad2: , sporo tego było :cry3:. Mam nadzieję, że znalazłam wszystkie :sick: . Stosujesz coś - poza mechanicznym usunięciem?

Deszcz i u mnie dziś był, nawet spory i o odpowiedniej porze :woohoo: , bo właśnie skończyłam kosić :garden: .

Spory krzaczor z tego Twojego Palibina :woohoo: , ale z mojego wypierdka w rok taki nie ma szans urosnąć :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 18:54 #159547

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia na razie usunęłam tylko zaatakowane pędy, ale przymierzam się z Confidorem niestety :pinch: , tu chyba ekologia nie pomoże, to nie mszyca :sick:

Co do Palibina, to jeszcze się zdziwisz :silly: , mój był większy, ale sporo gałązek połamał ciężki śnieg :unsure:
Znalazłam fotkę z zeszłego roku :whistle:

DSCI0662_2013-05-22.jpg

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 20:00 #159577

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Chyba ja też mam to dziadostwo w różach... :angry:
Wczoraj widziałam takie czarne końcówki pędów ,coś jakby mucha tam wlazła. To to ?

A takie piękne krzaczki mi urosły i mają mnóstwo pąków.

Lilak piękny ! Też taki mam od zeszłego roku ,cały w pąkach :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 20:45 #159601

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Martusiu bodziszki bardzo ładnie kwitną u ciebie , orliki też u mnie się szykują do kwitnięcia. :flower1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 20:53 #159608

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Przepiękny ten krzew lilaka, ja nie mam, ale siostra ma jakośś letni i jest cały w kwiatach :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 22:05 #159697

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Marta, ja nie mogę powiedzieć na "szczęście" - bo u mnie jest i nimułka, muszę oblecieć ;) ogród i oberwać zwinięte w rurki liście.
Mam lilaka Palbin na pniu, przycinam go po kwitnieniu, ładnie się zagęszcza, teraz to taka ładna liliowa chmurka :) .
Masz dobrą metodę na pomocnika, bo po zapłacie to byś go już nie zobaczyła, zorientował się, w co się wpakował :lol: .?
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 22:15 #159702

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
A mówiłam, ze za często kosisz? ;) W samą porę deszcz ratujący życie trawie ;) spadł! To teraz będzie rosła! Za tydzień znów koszenie! :lol:
Rabaty powstają błyskawicznie, pani Ewa okazała się jednak zastąpiona... ;)
Melduję, że i u mnie bruzdownica grasuje, chyba nam się kwitnienie opóźni w tym roku... Co robicie z tymi oberwanymi pędami? Wystarczy dobrze rozdeptać? ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Maj 2013 22:18 #159707

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
len ciekawie się prezentuję :)
Bodziszki tez,taki sam mam te4n pierwszy,różowy :)
No i cuuudna azalka :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Maj 2013 12:07 #159964

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No i u mnie popadało wreszcie, chyba obie żeśmy ten deszcz jakoś wymodliły. Nawet sadzonki ledwo powysadzałam a i tak nie zdążyłam z pomidorkiem i brokułem.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Maj 2013 13:30 #160002

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Przygotowywanie rabat nie jest najprzyjemniejsza częścią ogrodowych zajęć, ale radość kiedy się skończy jest warta włożonego trudu :) I wtedy zapomina się o zmęczeniu i chce się zaczynać następne prace.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Maj 2013 21:23 #160132

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Magdo muszę Cię zmartwić - to to :unsure:
Nie ma wyjścia i tak trzeba obciąć, im szybciej tym lepiej :dry: . Wiesz jak mi ręce drżały przy wycinaniu grubych jak ołówek pędów Nostalgii :jeez: :placze:

Małgosiu jeszcze sporo bodziszków się szykuje, bo zrobiłam duże zakupy u MP :happy3: , a orliki mam tylko trzy :dazed:

Celinko Palibiny też często są szczepione na pniu, ja chyba sobie jeszcze takiego sprawię :P

Elu nimułki nie zazdroszczę :unsure: , a jak już oberwiesz listki to jest po problemie? czy trzeba zastosować jakiś "wspomagacz" ;)
Pomocnik sam się wpakował :happy3: , bo on bierze za wykonaną pracę, a nie na przykład za godzinę ;) . Zarzekał się dziś, że jutro skończy :whistle:

Marto nazywanie deszczem tych żenujących opadów to gruba przesada :evil: i z pewnością życia trawie nie uratował, bo nie zmoczył ziemi nawet na pół centymetra :jeez: :hammer:
Z zastępstwa za panią Ewę jestem bardzo zadowolona :lol: , jednak czasami nie ma to jak silny facet :whistle: , w 8 godzin zdarł trawę z całej wielkiej rabaty :ohmy:
Myślę, że dokładne rozdeptanie wystarczy ;)

Aniu ten pierwszy bodziszek to korzeniasty variegata :P , ale na wiele odmian wciąż czekam :woohoo:

Ula jakoś mi się nie wydaje, żeby u Ciebie spadł porządniejszy deszcz :think: . Byłaś na działce?

Moniko na razie jestem na etapie wyczerpania :tongue2: , rąk po prostu nie czuję :ouch: , jak skończę te dwie wielkie rabaty, to obiecuję sobie nie rozpoczynać nic więcej w tym sezonie :hammer:

Dziś drugi etap odtrawiania i pierwsza rabata odsłonięta :woohoo: . Niestety fotek nie zdążyłam, bo zeszło mi do nocy :jeez: , a jeszcze sporo do skopania zostało :jeez:
Pan Marcin pomocnik ;) zarzeka się, że jutro skończy całą drugą :whistle: , oczywiście do piętnastej :rotfl1:

Przyszła też dziś paczka z trawami od Mariusza Surowińskiego :woohoo: , ale tylko uwolniłam z pudła i nawet nie rozpakowałam :oops: , nie mówiąc juz o braku fotek :oops: , jutro wszystko nadrobię :idea1:

Żeby tak pusto nie było pokażę 3 żurawki od Marty ;) , nazw niestety nie pamiętam :oops:

DSC_5751.JPG

DSC_5752.JPG

DSC_5753.JPG
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2013 21:46 przez r-xxta.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Maj 2013 09:25 #160295

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Przyszłam zapytać o kocie zdrówko - a tu u Ciebie robota wrze :woohoo: Fajnie mieć pomocników - szczególnie potrzebni ci niezmordowani :wink4:
Poczytałam o różach i z zasianym ziarnem niepokoju popędzę na oględziny kiedy tylko przestanie padać.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.551 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum