TEMAT: Gorzatkowe wielokąty 2014

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 18:06 #257043

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Gosiu wszystko na zdjęciach tak piękne, że nie wiem od czego zacząć ochy i achy :woohoo:

Gołoborze niesamowite. Jak ja uwielbiam takie 'rabaty'. Sama ostatnio myślę o zrobieniu czegoś takiego, bo mam kilka roślinek - powiedzmy skalniaczkowych i widzę jak marnieją na rabatach. Niestety nie mam dostępu do tak fajnych kamieni, a chcąc je zamówić... koszty zbyt wysokie, jak na mój gust... :mad2:

Pewnie już to pisałam, ale i tak się powtórzę. Bardzo mi się podobają ścieżki w Twoim ogrodzie.

A dzieciątko cudowne! Usteczka ma jak malowane :) Przepiękny maluszek. Taki aniołek potrafi rozświetlić najpochmurniejszy dzień i przegonić wszystkie smutki. Sama mam takie maleństwo w domu.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 18:55 #257069

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Monik wrote:
Gosiu wszystko na zdjęciach tak piękne...
No właśnie: na zdjęciach! :P Grunt to udany kadr!
Co do słodkich aniołków ;) ten z pewnością nie daje o sobie zapomnieć, a głosik ma donośny (po kim?)

Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 19:07 #257072

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosieńko wszystko u Ciebie jest piękne nie tylko na zdjęciach. Teraz są tak dobre aparaty, że z pewnością wyłapałyby najmniejszą niedoskonałość hi hi

Ile ma maleństwo? Jak ma na imię?
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 19:08 przez Monik.

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 19:09 #257073

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak jak pisałam powyżej, Franek w Dzień Dziecka skończy pół roku i jest moim ulubionym ;) siostrzeńcem...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 19:30 #257089

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu przepraszam - jakoś przeoczyłam ten post :oops: W takim razie Franuś jest niecały miesiąc starszy od mojej córci. W tym wieku dzieciaczki codziennie zaskakują czymś nowym. Zapewne maluszek już sam siedzi, albo niebawem to opanuje.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

Gorzatkowe wielokąty 2014 11 Maj 2014 21:28 #257225

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
gorzata wrote:
Co do słodkich aniołków ;) ten z pewnością nie daje o sobie zapomnieć, a głosik ma donośny (po kim?)
No z pewnością nie po cioci, która przez lekką ulewę ;) nie mogła się przebić! :rotfl1:
Gosiulu, a po co Ty trzymasz takie rzeczy jak barwinki, rozchodniki, trzmieliny i inne ekspansywne twory natury?
Żeby być z siebie dumna? :lol:
Róże za moment będą kwitły! :eek3: Moje nie...

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 12:12 #257593

• jlg
  • jlg's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Udało mi się przeczytać cały wątek - nie wiem co mi się bardziej podoba ogród czy lekkie, autoironiczne pióro gospodyni - przepraszam perfekcyjnej ogrodniczki :flower2: Serio - spokojnie możesz się ubiegać o tytuł przodownika pracy :teach:
A tak w ogóle to cieszę się, że Cię tu odnalazłam i ciepło mi się zrobiło na sercu po Twoim wpisie w wątku powitalnym :hearts:
Pozdrawiam ciepło - Joasia

Miniaturka Joasi

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 12:25 #257597

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
gorzata wrote:
.. tak, jakby nie było oczywiste, że wolę wystawiać na deszcz tę cześć ciała, która już większa urosnąć nie może :happy3:

Może, może :funnyface: :happy3: ale oby nie :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 15:37 #257706

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniko... Franczesko ;) to twardy zawodnik i z tego, co widziałam na zdjęciu, całkiem ładnie trzyma fason na siedząco...
Martulu... prześwietliłaś moją taktykę! Dokładnie taki był zamysł... ale jednak nie doceniłam przeciwnika :silly: bo barwinek to niezły drań tworzący wręcz... darń! :rotfl1: Ale dam radę... muszę tylko przekonać swój kręgosłup, żeby stanął na wysokości zadania...
Asiu... ja również ucieszyłam się, widząc tutaj starą - nową twarz :) choć okoliczności, w jakich do tego doszło, z pewnością nie zasługują na komentarz :angry:
Wierzę jednak (wbrew powszechnie panującej opinii, iż ogrodnik to istota przyziemna), że jak w bajkach: wszystko dobre, co się dobrze kończy...
Niezależnie od splotu zdarzeń - jesteś tu i to jest ważne!
A w przyszłości może jakiś wątek? ;)
Jolu... nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej? To miałaś na myśli? :P
Pożyjemy... zobaczymy... dziś w każdym razie robię sobie wolne od ogrodu...

Niby słońce prześwituje, ale co chwilę robi się czarno i pada...
Przepraszam... podlewa! :devil1:

Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 18:36 #257810

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
Śliczne widoczki!
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie
Za tę wiadomość podziękował(a): dkny

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 20:52 #257941

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
u Ciebie podlewa u mnie zalewa....mam już dość deszczu, oj nie lubię :evil:

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 20:58 #257946

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Piaski mają to do siebie, że wchłoną każdą ilość wody, więc o zalewaniu nie może być mowy, gorsze jest jednak to, że woda przenika przez nie błyskawicznie również w trakcie podlewania :( zarówno z chmurki jak i z udziałem czynnika ludzkiego...

Powiało chłodem... zapowiedzi meteorologów wskazują na to, że to dopiero początek gorszej pogody, ale tak czy inaczej dzisiejsze wyjście do ogrodu bez polaru nie było najszczęśliwszym pomysłem...
Żeby jednak całkiem nie zmarnować okazji, zrobiłam porządki we Frankfurcie... dzięki czemu mogę odeprzeć, narastający z powodu nieróbstwa, wyrzut sumienia... ;)
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowe wielokąty 2014 12 Maj 2014 23:54 #258116

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Gosiu- z radością się wpisuję! Urzeczona jestem widokiem kamiennej ścieżki- jak droga do Tajemniczego Ogrodu :woohoo: Na ostatnim zdjęciu widać ciąg dalszy ścieżki, czy to jakis strumyczek..? Wybacz, jeśli coś pokręciłam- ale tak mi się kojarzy, jakby zaraz przy ogrodzeniu miało wystrzelić źródełko i popłynąć po kamykach.. Ilość host imponująca- a co na którąś spojrzę, to pada w oko ;)
Bardzo fajnie się czyta Twoje wypowiedzi- piszesz ze swadą.. Świetnie czas u Ciebie spędziłam :hug:
My się podlewamy już kolejny dzień- z przerwami na słońce, ale zawsze w pakiecie z wiatrem- ech..ten maj.. :mad2:

Gorzatkowe wielokąty 2014 13 Maj 2014 00:03 #258120

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
gorzata wrote:
dzisiejsze wyjście do ogrodu bez polaru nie było najszczęśliwszym pomysłem...

A co, pewnie odłożyłaś polar do prasowania ? ;)

Jeszcze nic nie słyszałam o gorszej pogodzie ....
Muszę zajrzeć na tę stronkę meteo ,którą Siberka mi podpowiedziała.

Piękny busz!

Gorzatkowe wielokąty 2014 13 Maj 2014 00:13 #258124

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Hej,
bardzo mi się podoba rabata z hostami, azaliami ( :lol: ), iglakami oraz resztą roślin - kawałek dobrze zaaranżowanej przestrzeni (kamienie dodały dużo uroku).
Kalinę sama wyprowadziłaś na drzewko czy kupiłaś taką?

Gorzatkowe wielokąty 2014 13 Maj 2014 14:39 #258309

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Witam... zarówno pisaczy, jak i podczytywaczy ;)
Podlewa... zgodnie z prognozami, choć aura pozwoliła sobie na mały poślizg i rano, zamiast zapowiadanych opadów ciągłych, pojawiło się błękitne niebo rozświetlone słońcem...
Stan taki utrzymał się przez kilka porannych godzin, aby przejść w zachmurzenie, sfinalizowane solidną ulewą połączona z gradobiciem - taki obrót spraw zrelacjonował mi telefonicznie M, ja pracuję kilka kilometrów od domu i nie doświadczyłam zjawisk ekstremalnych, jedynie powrót do domu odbywał się przy akompaniamencie wiosennej burzy...
A teraz po prostu... pada...

Moniko... jest mi niezwykle miło, że mnie odwiedzasz :) choć komplementy płynące spod Twoich palców wprawiają mnie w zakłopotanie...
Lubię pisać... to prawda... i niezwykłą przyjemność sprawia mi fakt, że tym pisaniem mogę komuś sprawić przyjemność...
Tak się jakoś w życiu splotło, że zawód wybrałam jednak niehumanistyczny (nie mylić z niehumanitarnym... jeśli mogę tu sobie pozwolić na lekką aluzję do Twojej branży :drool: ), więc potrzebę pisania realizuję głównie na polu forumowym...
Ścieżka, o którą pytasz, jest... drogą donikąd ;) .... przecina dwa fragmenty hostowiska i kończy się u stóp hosty zamykającej je od strony płotu...
Ze względu na to, że mój ogród nie jest typowym ogrodem przydomowym, doprowadzenie doń wody i prądu jest kłopotliwe, stąd żadnych ciurkadełek u mnie nie uświadczysz...

Magda... od czasu pamiętnej dyskusji, zaniechałam tego procederu... ale do Sulejowa chyba sobie polar wieczorowy :P wyprasuję, wszak to prestiżowa impreza!
Z tego, co piszą Amerykanie, u Ciebie tylko nieco się ochłodzi, ale będzie sucho...
Nie narzekam jednak na opady, bo musiałabym stać z wężem nad wszystkim, co przesadzałam :unsure:

Adrianie... z kaliną to cała historia...
Bo jeszcze wczesną wiosną to był krzaczor, schowany za jabłonką...
Jabłonka dostała nakaz eksmisji ;) a M konkretne wytyczne dotyczące powycinania słabych pędów u podstawy kaliny i nisko rosnących gałązek...
Stan finalny widać na zdjęciu :rotfl1:
Niestety, pędy są już zbyt sztywne, żeby wyprowadzić spleciony pień...
Kamienie... są istotną częścią mojego ogrodu...

Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowe wielokąty 2014 13 Maj 2014 14:46 #258315

• aage
  • aage's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7
A więc podlewa, ciesze się bardzo B)
Co to za urocze, fioletowe dzwoneczki :oops:

Gorzatkowe wielokąty 2014 13 Maj 2014 15:02 #258323

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Zawód niehumanistyczny masz.. chyba poszłaś w detektywistykę, jeśli wiesz, że mój zawód jest niehumanitarny :P Tylko nie mów, że mam to wypisane na twarzy :rotfl1:

Ścieżka, nawet jeśli donikąd- to bardzo mi się podoba!
Kwiatki w kształcie dzwonków nieustannie kojarzą mi się z czapkami elfów- urocze!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.432 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum