TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 30 Gru 2014 18:31 #323486

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Haniu- rozpleniczki, moja największa trawiasta radość- są od Ciebie :hug: Ratują honor traw na rabatach ;) Ooo- jeszcze Pawłą wydmuchrzyce nieźle się trzymają- ale one spore są, to jedna o drugą się opiera i w grupie raźniej ;)
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 30 Gru 2014 21:04 #323534

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Matruś, jak się przyjrzałam innym zdjęciom, to też pomyślałam, że moja róża za mało upakowana jak na Goethe. Muszę obejrzeć Gospel. Munstead koniecznie kupię wiosną. Skoro nie mam Goethego to też nad nim jeszcze podumam :think: . Kwiat piękny, ale przyznam, ze wolę rabatówki niż wielkokwiatowe, bo obficiej kwitną.
Bigos na pewno będzie przepyszny :lol: . Ja właśnie zajadam się sałatką warzywną, którą zrobił dziś mój M :woohoo: . Rozwija się chłopak kulinarnie :P .
Najserdeczniejsze życzenia Noworoczne dla Ciebie i całej rodzinki :lol: :flower2: .

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 00:21 #323617

• Amarant
  • Amarant's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3379
Marto :flower1:
Szczęśliwego Nowego Roku!
P2040949-crop_2014-12-31-8.jpg

:drink1:
Pozdrawiam
Marek

Zapraszam
Markowy Ogródek
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 12:41 #323689

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Martuśka, najserdeczniej życzę wszystkiego tego, czego życzysz sobie w skrytości ducha sama. A gdybyś zapomniała przez nawał imprezowych obowiązków, to zdrowia i wszelkich (szkolnych też!) sukcesów dla całej rodzinki :) , stosownej do ogrodowania pogody z odpowiednią ilością potrzebnego deszczu, dobrego humoru, miłości i przyjażni. :hug: :hug:

Pamiętałaś o podgrzaniu bigosu? :kiss3:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 14:04 #323736

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Cześć Marta, jestem dopiero na 35 stronie Twojego aktualnego wątku, ale już nie mogłam się doczekać, żeby pochwalić Twój uroczy ogród, w pierwszej chwili chciałam napisać, że czuje się w nim jak u siebie, ale zaczynam rozumieć, że nie mam szans, ogród masz wielki i przestronny, cudownie go obsadzasz, jest tu wszystko, co lubię, dosłownie - nie pozbędziesz się mnie stąd, robię rezerwację, wszystkiego dobrego w Nowym Roku :drink1: lecę dalej oglądać :fly:
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2014 14:04 przez IwOnagn.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 14:45 #323748

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martusiu cudownego różanego kwitnienia w Nowym roku i nie tylko różanego ..Masz uroczą zimę ,ale podobno znów idzie zmiana pogody
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 16:06 #323778

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Marysiu bardzo dziękuję za życzenia :hug: , zwłaszcza za ten deszczyk niesforny, co mi tyle krwi psuje co roku :happy3: . Nie wiem jakie plany masz na dziś, ale życzę miłego wieczoru :hug: :drink1:

Haniu na zdjęciach wygląda, że śniegu jest dużo, ale prawdę mówiąc to złudzenie :dry: . No bo co za ilości, jeśli odśnieżać nie trzeba :jeez: , jeżdżę samochodem, chodzę po schodach, a łopata w garażu stoi bezużyteczna :huh:
Bardzo dziękuję za życzenia :hug: , Tobie również począwszy od spokojnego Sylwestra ;) , po szybką i cudownie zieloną wiosnę :lol: , sprzyjającą aurę do ogrodowania i spełnienia wszystkich planów, które masz na nadchodzący Rok :hug:
Bigos podgrzałam ;) , córce - wiecznej malkontentce - też smakuje :silly:

Moniko tak jak Hania radzi, nie ma się co skręcać :lol: , spójrz na zdjęcie pod apetycznym snopkiem ;) , widać tam moją nową rabatę zakładaną jesienią i trawy w charakterze pojedynczych ździebełek :happy3: , albo nowy miskant przed ognikiem :devil1:

Edytko zarówno Goethe, jak i Gospel kupiłam po 3 sztuki, żeby efekt kwitnienia szybko mnie zachwycił :lol: , w przyszłym sezonie spodziewam się szału :woohoo:
Najlepsze życzenia również dla Ciebie i Twojej Rodziny :hug:

Marku bardzo dziękuję za piękną kartkę i życzenia :hug: , Tobie również życzę wszystkiego najlepszego :flower1:

Iwonko ależ się uwinęłaś z rewizytą :woohoo: :hug: . Przyznam Ci się, że ja miałam dokładnie takie samo wrażenie jak weszłam do Ciebie, poczułam się jak u siebie :woohoo: . Dobór roślin, kolorystyka i wszystko to, co lubię :hearts: . Ja mam więcej miejsca, ale Twój ogród dojrzalszy, a to mocno podnosi walory estetyczne ;) , teraz wiem jak powinien wyglądać mój ogród gdy dorośnie :happy4:
Wszystkiego najlepszego :drink1:

Jadziu bardzo dziękuję za pamięć :hug: Tobie również życzę sukcesów w ogródku i w życiu prywatnym :P
Wprawdzie wczoraj wieczorem miałam -18* :jeez: , ale zapowiadana odwilż wcale mnie nie cieszy :dry:

W wirze przygotowań nie mam kiedy złożyć życzeń w każdym wątku, do którego zaglądam, więc dla wszystkich gości

Najlepsze życzenia Noworoczne, sukcesów ogrodniczych i zawodowych, zdrowia, spokoju i miłości i zawsze sprzyjającej pogody :hug:

629.jpg
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2014 16:13 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, jagoda5214, piku, chester633, Amarant, hanya

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 31 Gru 2014 16:53 #323797

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Martunia - wszystkiego dobrego w Nowym Roku :drink1:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Sty 2015 14:50 #324259

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Martuśka- wszystkiego dobrego w nowym roku! Niech się plany spełniają, zdrowie dopisuje, a studia przynosiły poczucie spełnienia :hug: Oby deszczyk od czasu do czasu odwiedzał twoje okolice ;) Zdrówko i radośc niech Cię nie opuszczają :hug:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Sty 2015 23:33 #324640

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martusiu niech się darzy w tym Nowym roku i niezawodnego zdrówka Ci życzę oraz upragnionego dyplomu :kiss3:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Sty 2015 09:04 #324654

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Martusiu nie wiem ,jak ja Cię przegapiłam ,ze Ci życzeń nie złożyłam na Nowy roczek ,ale mam nadzieję ,że mi wybaczysz ,bo wiesz ,że dobrze Ci życzę :oops:Nadrabiam więc teraz i życzę zdrowia i wszelkiego powodzenia :kiss3: :flower1: :flower2: :flower2:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Sty 2015 09:25 #324661

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Martusiu, że kwitnień wymarzonych, że odpowiedniej aury życzę to wiadomo, ale od serca - życzę zdrówka, powodzenia także i w rozwijaniu pasji, do czego prowadzi min nowy kierunek, samych radości w 2015 Roku!!

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Sty 2015 13:30 #324734

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, a gdzie Ty przepadłaś? Może jeszcze balujesz siłą rozpędu :happy: Wielka bużka noworoczna i nie tylko! :kiss3:

Hanka

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Sty 2015 18:16 #324824

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś witam Noworocznie :flower1: .

Wszystkiego najlepszego :flower1: , najpiękniej kwitnącego :flower1: , najzdrowiej rosnącego :garden1: . Spełnienia wszystkich planów :woohoo: , samych sukcesów w szkole :lol: . Niech ten 2015 będzie dla Ciebie pomyślny :hug: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Sty 2015 18:21 #324829

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku życzę i ja :flower1:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 05 Sty 2015 14:07 #325944

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Martuś, coś Ty mało w swoim wątku bywasz, więc Cię tu przywołać muszę :devil1: .
Tradycją zim poprzednich (czas planów rozlicznych :jeez: ) męczę wszystkich wokół milionem pytań, więc (jeśli pozwolisz :oops: ) jeszcze u Ciebie trochę pomolestuję.
Kłębią mi się głowie róże pomysły na ta moją nową rabatę, ale jedna koleżanka sprowadziła mnie trochę na ziemię i przypominało mi się dlaczego więcej róż miało nie być w moim ogrodzie. Ponieważ jednak nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być w nowej części postanowiłam raz jeszcze zweryfikować dobór odmian, stawiając na pewniami. Zaczęłam się zastawiać, czy nie postawić na te, które się dobrze u mnie sprawdziły. Pierwsza na myśl przyszła mi Angela. Kupiłam ją jednak poprzedniej jesieni, więc jest u mnie stosunkowo krótko. Wydaje mi się, że gościsz ją dłużej. W tym pierwszym sezonie zbudowała u mnie dorodny krzak, kwitła chętnie i była do końca zdrowa. Czy potwierdzasz te obserwacje u siebie?

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 05 Sty 2015 14:44 #325958

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moni, Moniko, Jadziu, Ewo, Ula, Wiesiu, bardzo Wam dziękuję za pamięć i życzenia :hug: , powoli zaczynam się wdrażać w Nowy Rok :dry: i choć jeszcze chwila laby, to zamierzam się zmusić do odrobienia pracy domowej :happy3:

Haniu już jestem (u siebie :happy3: ) i postaram się bywać na bieżąco :kiss3: . Wasza obecność jest bardzo mobilizująca :tongue2:

Dorcia Tobie w Nowym Roku życzę przede wszystkim zdrowia i więcej wolnego :happy3: , dla siebie, ogrodu i dla nas :hug:
Tyle wolnego, a Ty dopiero się objawiłaś ;) , mam nadzieję, że słowa dotrzymujesz i nie dałaś się wprząc w kierat przed Świętami :devil1: . Jak tam robótki ręczne? U siebie to już w ogóle się nie pokazujesz :jeez:

Edytko obserwuję tu i ówdzie Twoją wzmożoną aktywność :happy3: , już się boję co to się będzie działo w sezonie :woohoo:
Angelę mam pełne dwa sezony i były to udane sezony :) . Rzeczywiście rozrasta się mocno i szeroko, ja dość poważnie tnę, bo tam gdzie rośnie, nie może sobie na wszystko pozwalać, a na razie nie mam pomysłu, gdzie by ją przenieść.
W pierwszym sezonie była całkowicie zdrowa, pod koniec drugiego złapała trochę plam, ale w tym roku sztuką było czegoś nie złapać :evil: , zwłaszcza, że rośnie obok koszmarnie chorującego Avalona :jeez:
Dobrze znosi upalne słońce, deszcze, kwitnie jak wiesz niezwykle obficie, zimuje bez problemu. Dla mnie jedyną wadą są koszmarnie mocne kolce :pinch: , podarła mi moją ogrodową kurtkę jesienią, jak wybierałam liście :angry:

Wczoraj, jak wszędzie w Polsce wiało i kurzyło :pinch: , w pewnej chwili przyszła prawdziwa burza ze śniegowym gradem :dazed: , walił w szyby jakby był z samego lodu :jeez: . Dziś już pogoda się trochę uspokoiła, kule gradowe zdążyły się zmniejszyć na słoneczku ;)
Teraz znów się zachmurzyło i coś popaduje, ale rano było tak

DSC_3696.jpg

DSC_3697.jpg

wyłażą mi moje nowe krokusy :huh: , muszę coś nabyć do przysypania, bo nie mam ani ziemi ani kory :jeez:

DSC_3699.jpg

pośrodku fotki na górce te kępki, to krokusy jesienne, które nie raczyły wyleźć w odpowiednim terminie :evil: , ciekawe co teraz zamierzają, zakwitnąć w lutym :evil: ???

DSC_3700.jpg

u niektórych szaleją kwitnące ciemierniki, moje jeszcze śpią ;)

DSC_3702.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, chester633, Amarant

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 05 Sty 2015 14:50 #325961

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale u Ciebie ślicznie, takie kulki :woohoo: Tutaj pogoda nie może się zdecydować. Namawiam na zimę-nie idzie mi za dobrze sądząc po efektach :oops: Moje roślinki nakryte igłami, ale chyba nie wszędzie można zdobyć. W ogrodniczych słomę może nabędziesz? Takie duże kostki wydajne i nie są bardzo drogie :hug: :hug:

Hanka
Ostatnio zmieniany: 05 Sty 2015 15:01 przez hanya.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.726 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum