TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 14 Cze 2014 16:02 #272540

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Martuś moja córa ma 10 lat, ale podobnie jak Twoja sądzi, że jest już dorosła, więc wiem doskonale jak to jest. A wieczorem bez całuska na dobranoc od mamy spać nie pójdzie he he
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 14 Cze 2014 17:24 #272556

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Marto piękne masz róże .Książe cudowny ,też go mam ,ale nie jest tak ukwiecony ,jak Twój .Mam nadzieję ,że jeszcze się rozkręci .Fotki z makami mnie zachwyciły ,w życiu nie widziałam tylu maków a modelka śliczna :dance:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 14 Cze 2014 23:11 #272716

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Marta, Prince faktycznie wyrasta na faworyta wsród purpur :woohoo:
Moj ledwie wyrasta ponad ...zawilce, zginął w odmętach ich lisci i tylko dzięki Tobie przypomniałam sobie, że go mam :tongue2: Być może, ze życie Ci zawdzięcza :happy:
Historyczne wspaniale Ci kwitną i przynajmniej ciemno różowych ogrodnice nie lubią..ale ta biedna Jaqueline czy Gartentraume..u mnie też zjedzone :jeez: Zauważyłam jednak, ze rójka się chyba kończy, bo jakby mniej tego dziadostwa widać...
Najskuteczniejszy chyba był u mnie Decis - ale zastosowałam też Mospilan i Pyrinex. Zalecane jest tez podlanie systemicznym środkiem pod krzewami, bo teraz samice znoszą jaja w ziemii i ta zaraza wykluje się i wyleci w przyszłym roku :hammer:
Ostrozki masz bajeczne! Te wyspy kwiatów zwłaszcza z perspektywy robią wrażenie :supr3:
A jak tam werbena? Rośnie dzielnie? :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 14 Cze 2014 23:12 przez Robaczek.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 15 Cze 2014 08:26 #272763

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Cardinal Hume i Angela to moje nowe chciejstwa... o matko, kiedy to się skończy :jeez: :jeez:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 15 Cze 2014 18:08 #272940

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Nigdy! :laugh1:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 15 Cze 2014 22:07 #273115

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Nogdy, Kasia ma rację, nawet kurcząca się powierzchnia ogrodu nie przywołuje do rozsądku......... :rotfl1:
Marta dlaczego nie mam jeszcze takiego łanu ostrózek........ :whistle: ,przesliczne.........w upalne dni chłodzą atmosferę.....

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 12:30 #273314

• peonia
  • peonia's Avatar
Marto, dziękuję za sesję zdjęciową i piękno róż.
Coraz bardziej mi się podobają i chyba się skuszę na zakup następnych historycznych czy kanadyjskich.

Podziwiam twoje rabaty. :flower1:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 13:46 #273336

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Przyłączę się do zachwytów nad zdjęciami w plenerze :bravo: i śliczną modelką :) . Cóż o różach mam pisać? Piękności! Wydaje mi się, że zeszłoroczną negatywną bohaterką różanek była bruzdownica, teraz więcej skarg na ogrodnicę :mad2:. Sama przyłapałam dwie na Helenie Semiplenie.
Jak się miewa rabata sucholubna?
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 19:32 #273396

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Siberko rzeczywiście nie każdy odcień różu jest tak samo piękny :wink4:
Zobacz jak pięknie wieczornik od Ciebie towarzyszy róży Artemis

DSC_1172.JPG

Marysiu moje ostróżki tak się rozrosły, że wiosną obowiązkowo muszę je podzielić :jeez: . Pomyśl gdzie byś mogła je posadzić, to Ci wyślę ;)
Blue Girl jest określana jako niebieska, ale tak naprawdę jest trochę sina :silly: , za to bardzo trwała, te trzy kwiaty wciąż trzymają się bez szwanku :P
Z niebieskich to najbardziej podoba mi się NN od Dorci :hearts:

DSC_1151.JPG

Iwonko faktycznie to określenie "niebieska" jest trochę na wyrost ;) , bo kolorek dość sinawy :happy3: , ale trwała i kształt ma ładny :P
Widoczki się podobały :kiss3: , no to jeszcze jeden ;)

DSC_1164.JPG

Ewo jest mi bardzo miło, że poświęciłaś swój czas na zapoznanie się z wątkiem :hug: i że go przeczytałaś, a nie tylko obejrzałaś fotki :hug:
Żółta azalia Toucan trafiła do mnie 4 lata temu, kiedy jeszcze sama nie ogarniałam czego chcę ;) . Ktoś mnie namówił, że pięknie pachnie (miała to być pontyjka :whistle: ) i poleciałam na ten zapach :lol: . Dziś mam do niej stosunek sentymentalny, poza tym faktycznie cudnie pachnie :woohoo:
Las robi mi ładne tło tylko z jednej strony ;) , resztę kierunków muszę sprytnie kadrować, lub fotografować mniejsze części :silly:

DSC_1166.JPG

Dorcia z niebieskich najładniejsza jest od Ciebie :hearts: (patrz wyżej ;) ), a Nostalgia ciągle jeszcze mi nie kwitnie, pewnie dlatego, że ostróżka ją zawala :evil:
Z ostatnio rozkwitłych na faworytkę wyrasta Baronesse :hearts: . Zgrabny, kompaktowy krzaczek, upakowane kwiatki w typie Pirouette :hearts: , czemu nie kupiłam więcej :happy4:

DSC_1173.JPG

Moniko ach, te nasze dzieci :rotfl1: , są dorosłe wtedy, kiedy jest im z tym wygodnie :happy3:

William Baffin

DSC_1171.JPG

Ewo bo wszystkie róże piękne są :woohoo: , czyż nie :P , mój Prince jest u mnie drugi rok, a w zeszłym nie zachwycał ;) , pewnie i Twój się zbierze ;) .
Wciąż nie posadzony Gardener's Friend pozuje w listkach róży czerwonawej (też nie posadzonej :happy3: )

DSC_1177.JPG

Kasiu a żebyś wiedziała, że Prince rzadzi :lol: . W zeszłym roku tak zachwycał mnie Tradescant. ale teraz widzę jak małe ma w porównaniu z Princem kwiaty, a poza tym jego pokrój w tym roku nie powala :think:

DSC_1063.JPG

Tak więc szukaj swojego Księcia, bo warto ;)
Ogrodnice u mnie niestety nie poprzestają na jasnych różach :hammer: , ale faktycznie ich ilość jakby spadła ostatnio :think: , środków o których piszesz nie stosowałam, ale coś do podlania ziemi muszę mieć. Ostróżki trochę mnie już przerażają :devil1: , więc na wiosnę radykalne dzielenie :wink4:
Werbena rośnie w siłę :P , na bieżąco podrośnięte już wydaję, na razie osobiście, ale lista to lista - u mnie nic nie ginie :happy4:
Czy Ty mi już wysyłałaś adres? Bo jakoś nie mam zapisanego, a staram się to robić na bieżąco, żeby nie przekopywać się potem przez setki stron wiadomości :rotfl1:

Beatko wcale Ci się nie dziwię :happy3: , obie piękne, ale na przykład Kardynał mocno choruje w tym roku i podobno on tak ma generalnie ;) , a z kolei Angela wyrasta na potwora różanego :woohoo:
A co powiesz na delikatną koralową Michel Bras :hearts: , pachnie cudnie, zdrowiutka :P

DSC_1167.JPG

Kasiu nie strasz Beatki :happy3: , ona ma mały ogródek, to już wystarczający stres :rotfl1:

Ewo zupełnie nie rozumiem dlaczego jeszcze nie masz tego łanu ostróżek :happy4: , pasowałby u Ciebie idealnie ;)
Część ostróżek rośnie u mnie na tyłach rabat, gdzie powoli wkrada się busz nie do ogarnięcia :tongue2:

DSC_1163.JPG

A to jedyna nazwana Sweet Sensation, w zeszłym roku była jakaś gęstsza :think:

DSC_1126.JPG

Beatko chyba pierwszy raz u mnie? witaj :hug:
Ja rozpoczęłam swoją różana przygodę od historycznych i to był dobry kierunek :woohoo: , w tym roku zakupiłam kanadyjkę Williama Baffina i posadziłam trzy sztuki. Nie mogę się doczekać aż się rozrosną :woohoo: , na razie wyglądają tak ;)

DSC_1170.JPG

Kasiu dziękuję :kiss3:
Bruzdownica i w tym roku nie próżnowała :evil: , ale faktycznie ogrodnica z kruszczycą zjadły resztę :hammer:
Pamiętasz o sucholubnej :woohoo: :hug: . Wszystko się rozrasta, trawy kwitną albo zaczynają, za chwilę dołączą krwawniki i perowskie, przegorzany i werbena :woohoo:
Trzy widoczki fragmentów sucholubnej :P

DSC_1141.JPG

DSC_1142.JPG

DSC_1143.JPG

Ufff, ale się opisałam :tongue2: , zwłaszcza, że w połowie sobie skasowałam posta :hammer:
Dzis pierwszy dzień z pogodą dla ludzi ;) , ładnie, ale nie za gorąco. Wysadziłam prawie całą poczekalnię z wyjątkiem dużych, czyli róż i azalii, bo wymagają zdzierania trawy :evil: . Niby padało w sobotę i wczoraj, a sucho :sick: , córka twierdziła, że ponoć grad nawet był w sobotę :dazed: , ale śladów brak ;)
Weekend spędziłam towarzysko, choć nie na zjeździe ;) . Relacja u Marysi :P

Jeszcze dla wszystkich widoczek na gąszcz z tawułą :lol:

DSC_1160.JPG
Ostatnio zmieniany: 16 Cze 2014 19:57 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, EmTe

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 20:32 #273411

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Martuś, dzięki :hug: za propozycję wysłania ostróżek. Ale co Ty im robisz, że one tak na baczność stoją i nie pokładają się :think: ? I nie mają mączniaka? :silly:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 20:48 #273424

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
O jak się cieszę, że już Ci ta róża zakwitła :dance: . Ja też ją bardzo lubię bo jest tak zmienna, że nie może się znudzić :happy4: .

W przyszłości liczę, że u mnie tez będą rosły takie łany ostróżek :lev: . Jeśli będziesz miała w nadmiarze takie ciemno niebieskie to ja się piszę :flower1: .

Martuś, zaczynam łapać oddech. Już coraz mniej rzeczy "szkolnych" do zrobienia :dance: . Dziś załatwiłam zakupy książek na nagrody :happy4: , więc największy problem mam z głowy :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 21:04 #273439

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Marta, czy na powyższych zdjęciach sucholubnej widać "tego" sadźca?
Jeśli tak ,to bardzo ładnie Ci się przyjął :)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 21:33 #273455

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
sierika wrote:
Nigdy, Kasia ma rację, nawet kurcząca się powierzchnia ogrodu nie przywołuje do rozsądku......... :rotfl1:
No niekoniecznie ;) Bywają udane przypadki leczenia uzależnień różanych :) Jam taki przypadek :lol: Także nie traćcie nadziei! :)
Ja teraz ze spokojem mogę oglądać zdjęcia róż, podobają mi się, owszem, ale nie powodują gwałtownej chęci posiadania, uff... :)
A ten William Baffin, nie za blisko siebie posadzone te trzy krzaczki? Z tych trzech szpaler cały by wyszedł, ale widać jest koncepcja jednej wielkiej kępy...
Ostróżki nieco przedobrzyły? ;) Na kompost! ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 21:43 #273462

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Taaak , nie wiem czy akurat Marto Artam jesteś dobrym przykładem uleczenia uzależnień... :rotfl1:
Pewnie miejsce róż w Twoim sercu już jest ciasno zajęte przez inne rośliny ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 22:33 #273515

• piterek
  • piterek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 108
A ja gąszcze bardzo lubię, więc i ten z tawułą przypadł mi do gustu, zwłaszcza że tam i żurawki jakieś pomieszkują :devil1:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 22:52 #273525

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Przepięknie :supr3: :supr3: :supr3: :hearts:

I werbena już kwitnie???? :eek3:

Możesz mnie skreślić z listy odbiorców :lol: Moje ruszyły i gonią Twoje :happy-old: Już mają 3 centymetry wysokości :funnyface:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 16 Cze 2014 23:53 #273552

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
dorciaj wrote:
Dziś załatwiłam zakupy książek na nagrody :happy4: , więc największy problem mam z głowy

Mam nadzieję Dorotko że wybrałaś te o tematyce ogrodniczej i wędkarskiej, no może jeszcze ,,Sam naprawiam spalinowe jednoślady'' :devil1: :tongue2: .

Marta
przepraszam nie mogłem się oprzeć..... :drool: sam sobie ,,zasadzę'' :club2:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 17 Cze 2014 20:53 #273772

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Marto przepiękne widoczki ogrodowe .Bajeczne ostróżki i róże oczywiście .Michel Bras pełna delikatnego wdzięku i lekkości .Bardzo mi się spodobała :hearts:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.367 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum