Adrianie, dzięki za życzenia
Ta magnolia na ostatniej fotce, niestety, nie moja, ale ja też nie mogę narzekać - w tym roku moja gwiaździsta pięknie kwitła, Galaxy, jak zwykle, kwiaty wielkie, ale niezbyt liczne, a nowo zakupiona Nigra na razie pozostaje niespodzianką
Moniko, powolutku zaczyna się festiwal rododendronowo-azaliowy. Teraz pięknie ubarwia ogród m.in. P.J.M. Elite:
Beatko, jeżeli masz jakąś solidną podporę, najlepiej duże drzewo, kupuj bez namysłu! Hortensja pnąca początkowo rośnie wolno, ale jak się rozhula, to ho,ho! pięknie oplata drzewo, a jak kwitnie! Moja w tym roku ma mnóstwo pąków, więc niebawem pokażę ten hortensjowy spektakl.
Paulo, dzięki!
Pragnie jeszcze nie kwitnie, ale u mnie rośnie w kącie ogrodu, w bardzo cienistym miejscu...
Elu, na fotce przed czereśnią widać nasz grill
W tym roku wiosna wczesna i wyrywna, więc nic dziwnego, że i u Ciebie wszystko kwitnie wcześniej
Nie dziwi mnie, że zauroczyła Cię Irenka! A ponieważ azalie są mniej wymagające niż rodki, możesz liczyć na piękne kwitnienie.
Jeśli Twój rododendron ma blade listki, spróbuj spryskać go porządnie Substralem Magiczna Siła do Rh. Dalsze kroki, to wymiana ziemi na specjalną mieszankę dla Rh...
Ewo, skimia faktycznie wabi owady wszelakiej maści; bardzo za to ją lubię
Ewelinko, mój pierwszy rodek kwitł już marcu
Ten rok jest rzeczywiście niesamowity - brak zimy i bardzo ciepły marzec zrobiły swoje. Na przykład drzewa owocowe kwitną wszystkie naraz - czereśnia wczesna, późniejsza, wiśnia, grusze, śliwa...Nawet jabłonim zaczynają pękać pąki...
Kwiat czereśni:
Romuś, Ty czekaj cierpliwie na Twoje kwitnienia i ciesz się, że wszystko jeszcze przed Tobą! Ja za chwilę będę musiała znowu czekać cały rok na magnolie czy inne kwiaty
Dla Ciebie dzisiaj taki kwitnący widoczek:
Iwonko, miałam urodziny, to i coś tam sobie kupiłam bez większych wyrzutów sumienia
M.in. Takiego przystojniaka - Katsura?
A ziarnopłon teraz to mam dosłownie wszędzie!!! I dobrze, bo zagłusza wszelkie chwasty.
Siberko, naprawdę Rosarium U. to taki potwór? Nie wiedziałam
A wygląda tak niewinnie i pani sprzedająca tak ją zachwalała...
Wiesiu, złotlin w tym roku naprawdę jest piękny
Kwitnie razem z forsycją, ma taki sam kolor, ale uważam, że jest od forsycji o niebo ładniejszy...
Dla Ciebie coś w kolorze blue:
Dziękuję też serdecznie wszystkim, którzy pamiętali o moich urodzinach i złożyli mi piękne życzenia
Bardzo, bardzo to było miłe
Dzięki Romuś, Pawle, Gosiu, EmTe, Wiesiu, Iwonko, Dorciu, Aniu
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam...
W dzień moich urodzin toast wypiłam ...sokiem brzozowym. Jest naprawdę pyszny, orzeźwiający i naprawdę to samo zdrowie
Tym bardziej, że mój, własny - w tym roku sama ściągałam sok z mojej ogrodowej brzozy. Już skończyłam, bo pokazały się listki, ale u kogo brzoza jest we wcześniejszym stadium i jest dość 'dorosła' - szczerze polecam brzozową kurację u progu wiosny
To mało reprezentacyjny fragment ogrodu, ale bardzo pożyteczny (kompostowniki, graciarnia...)