Aniu, to prawda, tym bardziej, że ja do takich rzeczy to mam dwie lewe ręce...
Biała rabata się trochę zaniedbała
, a ze słoneczną też nie najlepiej, tam mi jeszcze róże zostały i wstrzymują postęp prac... A niektóre to się nawet wystraszyły tym exodusem koleżanek i zaczęły w miarę przyzwoicie kwitnąć... Taki 'Chippendale' na przykład mi został na tej słonecznej, nijak kolorystycznie nie pasuje do koncepcji, ale teraz to mi go szkoda ruszać... O taki jest ładny
Celinko, to 'Spartacus'
Iza, to się cieszę, jeśli udaje mi się czymś zaskoczyć
Gdzie ja to wszystko kupuję? Gdzie tylko się da
Z reguły jednak poza Lubelszczyzną
"Dokonania" to chyba właściwe słowo
, ja w takich sytuacjach wbijam w ziemię kije bambusowe
Iwonka, właśnie ostanio ciocia sobie uświadomiła, że jest po niewłaściwej stronie pewnej okrągłej liczby i niewiele jej brakuje do kolejnej okrągłej liczby
i zasmuciła się trochę tymi liczbami... Ale pomysłów to jej nie brakuje, niektóre mnie z lekka przerażają nawet
Edytka, do rozlicznych zalet cioci należy jeszcze zaliczyć przygotowywanie pysznych jedzonek na działeczkę, choć tak z drugiej strony...
Te konsekwencje!
Groszek pachnący jest
Pąk dziwnie biały mi się nie podoba... A poza tym, czemu pąk, moja już przekwtła...
A ta wątpliwa ma dużo ciemniejszy kolor niż 'Buckeye Belle', niestety, w rozkwicie jej nie widziałam, trzeba będzie z rozwiązywaniem zagadki poczekać do przyszłego roku... Ależ 'Fan Tan' mi się podoba, nawet bardzo, ale są ładniejsze
Taka 'Mai Fleuri' na przykład...
Pani Krystyno, cieszę się, że odzyskała Pani kontakt ze światem
I cieszę się, że w końcu udało nam się porozmawiać przez telefon, tak więc wszystko mamy obgadane
Ewa, teraz to każdemu iglakowi należałoby portret zrobić, to najpiękniejszy czas... No ale się nie da, bo tyle też ładnych kwitnień... Taki to czas w roku, że nie wiadomo, na co kierować obiektyw...
Bożenko, w rzeczywistości nawet ładniejszy niż na zdjęciu
Monika, ciocia sama o sobie stanowi, ale nie wydaje mi się
Wiem, wiem, że skarb
Kasiu, nie zdziwię Cię pewnie, jeśli powiem, że nie chcę
Świat bez róż potrafi być całkiem interesujący i taki przyjazny, bezpieczny
To wydawnictwo to jakieś takie popularne
, mi praca prof. William Stearne'a by się przydała, ale droga bardzo...
Romek, cienia trochę się pojawiło, ale nie zawsze tam, gdzie się go spodziewałam
Ale potrafimy z ciocią cień zrobić, gdzie zechcemy i to jest dpiero przełom!
A ja tych piwonii już nie mam, inni je mają
Witaj, Barabello, zeszycik z chciejstwami dobra rzecz i taka jego rola, by się zapełniał, ogrodnik poszukujący być powinien
Ta hosta to 'Spartacus', a penstemona mam od zeszłego roku, bardzo ładnie przyrósł, bo był taką siewką w zasadzie...
Małgoś, tylko i wyłącznie pstaczki, bardzo ładnie to ujęłaś
A wiesz, że w czasach, kiedy to lubiłam róże, to też ewoluowałam
ku tym pustym? No ale zanim ewolucja się dokonała, to mi przeszło
I niech tak zostanie
A wiesz, że ja się czasem przemieszczam?
Zapewniam Cię, że możesz mnie słuchać
, bo ja same dobre rady Ci podrzucam, niewdzięcznico!
Metasekwoja będzie wielkim drzewem, ale to dopiero kiedyś, kiedyś... Śmiało możesz kupić i posadzić, ale nie posłuchasz....
Najważniejsza rzecz... Wykosiłam! Kosiarka świeżo naprawiona śmiga, nadążam jednak
Z innymi rzeczami gorzej, znów do wysadzenia roślin przybyło, czasu mało, pracy dużo... Czemu nie odwrotnie?
Kwiatki teraz...
Jakoś tak w tamtym roku zanaparstnicowałam, jakie dziwolągi słowne my tu wymyślamy
A to efekty, choć jeszcze nie wszystkie
'Camelot Creme'
'Creme Bell'
Niby 'Ilumination Pink' z naciskiem na "niby", jakaś blada...
Kupiona jako
Digitalis purpurea 'Gloxiniaeflora', jakaś duża zmienność w obrębie gatunku
Ale najpiekniejsze są piwonie
'Blaze'
'Krinkled White' wielka już!
'Charlie's White'
'Little Medicine Man'
Ja to mam trochę szczęścia, nawet pomyłkowe są puste i ładne w związku z tym
Coś mniejszego...
Śliczny posłonek 'Ben Heckla'
Penstemon, który nie jest tym, za który się podawał
, ale śliczny jest...
Trifolium rubens 'Peach Pink'
Coś większego... Kielichowiec chiński kwitnie obficie, ale czy pieknie?
I widoczki...