Sweety, ja też byłam zdziwiona, odkrywając te nowe kukliki, bo jakoś na długi czas straciłam zainteresowanie tą rośliną... Są jeszcze fajniejsze, mam zamówione
A ja tam uważam, że trochę ponarzekać nie zaszkodzi, niech roślinki się bardziej starają, a nie wpadają w samozachwyt!
Siberko, oj wiem, jak się człowiek rozpędzi, motyką zamachnie!
To różnie to bywa... Dlatego ratunkiem są znaczniki! Znacznik w ogrodzie to jak znak stop na drodze!
Gosiulu, w zamyśle to wszystko miało być ostre!
Tylko nie wyszło... Wiesz, że źle kombinujesz
A przyrościki śliczne i ważne!
Ewa, niełatwa to sztuka, coś o tym wiem... A jeszcze mi się w aparacie automatyczne ustawianie ostrości się zepsuło, muszę liczyć na siebie, no i stąd te problemy
No ja też bardzo maluszki lubię, staram się je jakoś rozsądnie posadzić no i nie wyplewić...
Anetka, piękny to dla nas czas!
Ewa, że niby co jesteś?
Chętnie bym się na południe wybrała, a Ty na północ?
Zapraszam!
Te nowe trytomki to tak bezustannie kwitną, ale że tak wcześnie, to muszą moją miłość odwzajemniać chyba...
Roślina przez pryzmat rośliny? Bardzo się starałam z myślą o Tobie
Może być?
Dorcia, jaka zniewaga?
Ja siły nie mam nawet na to, żeby znieważać!
To tylko drobna złośliwość była...ostatkiem sił
Ja od trzech dni tyram w ogrodzie... A klonik ładny i żywy!
Witaj, Ula! Fothergilla to nawet solidny krzew, bym powiedziała
Ma dwa ładne momenty w czasie sezonu, jak kwitnie wiosną i jak się przebarwia jesienią, w lecie ma ten gorszy moment
A przeczytałam przed wyjazdem na działkę Twoje pytanie i postanowiłam policzyć piwonie... Ja nie wiem, jak to się stało, jak do tego doszło... Ale, ale mam 52 piwonie!
Łącznie z czterema drzewiastymi... O ile będą cztery, bo jedną pies mi wyłamał tuż przy ziemi, jedyną gałązkę... Ale jest szansa, że odbije, ponoć, to ją policzyłam... A przed szałem zakupowym miałam z sześć, siedem... No to przyszalałam trochę...
Witaj, Kasiu!, ja po prostu jak coś lubię, to kupuję... Tak bym to wyjaśniła...
O zdjęciach moich mogę tylko powiedzieć, że się staram, ale lepsze byłoby z pewnością jakieś szkolenie
Nie zawsze na intuicję można się zdawać!
Jak będzie, co kupić i się coś kupi
, to pokażę!
A takie spotkania w gronie sobie podobnych są bezcenne... Utwierdzają w przekonaniu, że dobrze robimy!
Aniu, to właśnie
Fothergilla major
Paweł, dzięki Tobie odkryłam przyczynę mojej miłości do trytom!
Masz rację, te kwiatostany wyglądają zupełnie jak przyrosty sosen, to po prostu kontynuacja miłości do sosen
Gosiulu, od szczypiorku to jest ciocia!
Ula, zgadza się!
Aniu, zaprzyjaźniona Tabaza zaproszona! Oby tylko zechciała przyjechać
A mój kompost się robi, tylko ja za dużo tej ziemi z chwastami chyba wywożę, to jakiś taki nie najlepszy...by nie powiedzieć żaden, ale z pewnością ma jakieś lepsze fragmenty, tylko się muszę do nich dokopać
No to ciekawa jestem rezultatów, testuj i informuj
, glebę mamy podobną... Chętnie z Twoich doświadczeń skorzystam
Martusia, dzięki!
Już wszystko posadzone, zdjęcia grupowego nie da się zrobić, ale z czasem na pewno pokażę...
A mam zdjęcie kupionych na kiermaszu prymulek
To może choć one...
Primula farinosa i
Primula modesta
Mróweczko, to udanych łowów życzę! A mogę też zdradzić, gdzie jest
Święto pracowania uczczone należycie! Od dawna planowałam taką miłą robótkę jak wydarcie kłączy miskanta cukrowego 'Gotemba', który jest cudny, ale cukrowy... Masakra! Jest jeszcze gorszy niż spartyna, którą zwalczałam rok temu... Rozlazł się niemożebnie, pół rabaty zdemolowałam, ale chyba go nie ma...
Przy okazji zwracam się do wszystkich, których obdarowałam tym miskantem w czasach, kiedy jeszcze myślałam, że jest fajny i do opanowania... Wyrywajcie, póki jeszcze możecie!
A poza tym mam już dość, od dwóch dni nic innego nie robię, tylko plewię i plewię
Całe szczęście, że jutro z Jolą pamelką wypuszczamy się na szkółking, bo czuję, jakby lekkie zniechęcenie do ogrodnictwa mnie ogarniało
Ale posadziłam też pół balkonu i pół bagażnika, ogólnie jestem z siebie zadowolona... A ze zdjęć sama nie wiem...
Epimedium 'Lilafee'
Epimedium × youngianum 'Niveum'
Epimedium grandiflorum 'Akebono'
Epimedium sagittatum
Epimedium grandiflorum 'Rubinkrone'
Epimedium grandiflorum 'Rose Queen'
Epimedium 'Amber Queen' Na razie listki...
To jeszcze...
Corydalis 'Canary Feathers'
I 'Anetka's' trochę przeze mnie zmasakrowana
Moja pierwsza piwonia! Cudna jakaś hybryda, mój ostatni zakup
Kwitniemy:)
I na koniec skupmy się nad urodą bożykwiatów, jutro zamierzam sobie dużo bożykwiatków nakupować!