Dzień dobry wszystkim,
cisza w wątku niemal kompletna - człowiek tymi migrenami wystraszył gości
Asiu, pogoda dziś znośna, chociaż słońca jak na lekarstwo... mgły towarzyszyły nam długo, ale na szczęście było ciepło...
Lucynko, bylismy dziś na wycieczce - głowa dopiero odpuściła i nie chciałąm kolejnego dnia spędzić w domu...
Zaraz do Ciebie wpadnę powspominać letnimi fotkami minione sezony!
Sylwio, zaglądaj, zapraszam serdecznie! Brzozy szybko Ci urosną i będą czarować białą korą... Ja się często przytulam do ich pni - dzielą się dobrą energią bez ograniczeń
Moniko, moje imię jest w każdą stronę zdrobniane, a czy lubię Aga? Nie przeszkadza mi
Kiedyś w ogóle nie lubiłam swojego imienia... marzyłam, by być Ewą albo Joanną
, bo Agnieszek było wówczas zbyt dużo.
Z głową dopiero dzisiaj się uspokoiło... jestem przemęczona ostatnimi dniami z migreną, ale szczęśliwa, że to minęło. Coś okropnego.
Ty czujesz się dziś dobrze?
W ogrodzie nie działaliśmy... za konkretne zabiegi pielęgnacyjne jeszcze nie czas, a porządki zrobiłam kilka dni temu, więc nie ma pośpiechu...
Czuję, że z początkiem lutego przyjdzie mróz.
Na rabatach rzeczywiście budzi się życie - widać krokusy, zielone pąki forsycji, pęczniejące leszczyny... Te wysokie temperatury, które utrzymują się od dłuższego czasu, spowodowały niezłe zamieszanie. Moim zdaniem, to jeszcze nie czas na wiosnę, ale nie obrażę się, jeśli trzaskająca zima nas nie odwiedzi.
Haneczko, dziękuję - dopiero dziś dobrze się poczułam.
Moje dolegliwości występują od 10ego roku życia - po prostu migrena, której w dodatku towarzyszy wysokie ciśnienie. Niewiele z tym można zrobić niestety.
Temat północnej strony muszę w końcu zacząć przelewać na papier... do końca marca muszę mieć wszystko ustalone.
Będę wdzięczna za dalsze podpowiedzi!
Dzisiejszy dzień spędziliśmy pod Radomiem, w muzeum wsi radomskiej... Żal, że pogoda taka sobie i światło niezbyt sprzyjające, ale wrażeń co niemiara, i cudownych widoków takowoż. Musimy tam koniecznie pojechać wiosną - musi być urzekająco! Przepiękny park, cudnie zachowane wiejskie obejścia i zabudowania... następnym razem będziemy zwiedzać wnętrza.
Zapraszam na długi spacer
cdn...