TEMAT: Ogród Aguniady cz. 2

Ogród Aguniady cz. 2 17 Sty 2015 09:27 #329906

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aguś, to ja Ci życzę, żeby głowa nie bolała! :flower1: Słoneczny dzień się zapowiada, więc powinnaś mieć okazję do podładowania baterii :hug: .

Miłej soboty :bye: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 2 17 Sty 2015 09:31 #329910

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dorcia, ja u Ciebie, Ty u mnie - wot synchronizacja ;-)
To musi być dobry, a na pewno lepszy dzień.
Jest cudnie na zewnątrz!
PanM zdeklarował się w zbieraniu krecich kopców, a ja też coś sobie znajdę do 'roboty'.
Miłego dnia!

Ogród Aguniady cz. 2 17 Sty 2015 17:39 #330030

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witam Aguś, jak główka? :think: Wiadomo, na jakim tle masz dolegliwości? Tylko pogoda? Współczuję, bo teraz w aurze wariactwo i kalejdoskop. Pewnie cały dzień spędziliście w ogrodzie, bo było przepięknie. Temat nowej rabaty będzie już teraz często tu dyskutowany, a ponieważ cieniste rabaty są najbliższe mojej ogrodowej duszy, będę kibicować :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Ogród Aguniady cz. 2 17 Sty 2015 17:49 #330036

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Ceść Aga! (lubisz to zdrobienie...?), jak samopoczucie dziś? Mam nadzieję, że o wiele lepiej- bólu głowy współczuję! Kilka dni temu bolała mnie, ale krótko- jednak na tyle dotkliwie, że nie mogłam sie położyć, bo.. :sick: Siedziałam w nocy i czekałam, aż minie :crazy:
O ile pamiętam, to zmiany pogody i wszelkie niepokoje jesienno- wiosenne tak odczuwasz.. :hug:

Jak prace ogrodowe- coś podziałaliście. W ciągu dnia pięknie słońce nam towarzyszyło- z tym, że nam przez okno ;)
Coś budzi się u Was na rabatach..?

Pozdrawiam!

Ogród Aguniady cz. 2 17 Sty 2015 21:04 #330138

• Flora
  • Flora's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 389
Witam gospodynię i jej miłych gości :bye: Piękne zdjęcia i ogród jak oaza. Wspaniale mieć takie miejsce na Ziemi. Mam nadzieję, że moje dwie młode brzózki też będą kiedyś miały tak pięknie białą korę. Mogę zaglądać?

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 18:07 #330384

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Witaj Aguniu!
Czyżby znowu głowa dała o sobie znać? Cisza u Ciebie…
Dziś w Poznaniu panował nastrój niczym z horroru. Mgły snuły się przez cały dzień…
A jak w Wa-wie?

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:08 #330412

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Mam nadzieję, że dobrze się już dziś czujesz i to same przyjemności odciągnęły Cię od Forum.

Mnie dziś na wspominki fotkowe wzięło, ale to chyba z nudów :wink4: Także z nudów zabraliśmy się dziś za docieplanie strychu :cool3: Fajnie było, lubię takie wyzwania.
Ferie się zaczęły, więc mam nadzieję, że nudę przegonię, wielki świat wzywa :devil1: . Wybieram się w kierunku Poznań - Wrocław :dance:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:09 #330413

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry wszystkim,

cisza w wątku niemal kompletna - człowiek tymi migrenami wystraszył gości ;-)

Asiu, pogoda dziś znośna, chociaż słońca jak na lekarstwo... mgły towarzyszyły nam długo, ale na szczęście było ciepło...
Lucynko, bylismy dziś na wycieczce - głowa dopiero odpuściła i nie chciałąm kolejnego dnia spędzić w domu...
Zaraz do Ciebie wpadnę powspominać letnimi fotkami minione sezony!
Sylwio, zaglądaj, zapraszam serdecznie! Brzozy szybko Ci urosną i będą czarować białą korą... Ja się często przytulam do ich pni - dzielą się dobrą energią bez ograniczeń :)
Moniko, moje imię jest w każdą stronę zdrobniane, a czy lubię Aga? Nie przeszkadza mi ;-)
Kiedyś w ogóle nie lubiłam swojego imienia... marzyłam, by być Ewą albo Joanną :), bo Agnieszek było wówczas zbyt dużo.
Z głową dopiero dzisiaj się uspokoiło... jestem przemęczona ostatnimi dniami z migreną, ale szczęśliwa, że to minęło. Coś okropnego.
Ty czujesz się dziś dobrze?
W ogrodzie nie działaliśmy... za konkretne zabiegi pielęgnacyjne jeszcze nie czas, a porządki zrobiłam kilka dni temu, więc nie ma pośpiechu...
Czuję, że z początkiem lutego przyjdzie mróz.
Na rabatach rzeczywiście budzi się życie - widać krokusy, zielone pąki forsycji, pęczniejące leszczyny... Te wysokie temperatury, które utrzymują się od dłuższego czasu, spowodowały niezłe zamieszanie. Moim zdaniem, to jeszcze nie czas na wiosnę, ale nie obrażę się, jeśli trzaskająca zima nas nie odwiedzi.
Haneczko, dziękuję - dopiero dziś dobrze się poczułam.
Moje dolegliwości występują od 10ego roku życia - po prostu migrena, której w dodatku towarzyszy wysokie ciśnienie. Niewiele z tym można zrobić niestety.
Temat północnej strony muszę w końcu zacząć przelewać na papier... do końca marca muszę mieć wszystko ustalone.
Będę wdzięczna za dalsze podpowiedzi!

Dzisiejszy dzień spędziliśmy pod Radomiem, w muzeum wsi radomskiej... Żal, że pogoda taka sobie i światło niezbyt sprzyjające, ale wrażeń co niemiara, i cudownych widoków takowoż. Musimy tam koniecznie pojechać wiosną - musi być urzekająco! Przepiękny park, cudnie zachowane wiejskie obejścia i zabudowania... następnym razem będziemy zwiedzać wnętrza.

Zapraszam na długi spacer ;-)

cdn...
Ostatnio zmieniany: 18 Sty 2015 19:11 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:15 #330416

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
O!!
Wywołałam wilka z lasu :dance:
Ale miałaś twórczy dzień. Zazdroszczę szwendactwa zwiedzającego. Ja dziś w murach i na poddaszu, cała w pyłkach wełny mineralnej. Dość nietypowa forma rozrywki na niedzielę :crazy:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:17 #330418

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Lucynko, oj tak, było super!
Sara była przeszczęśliwa mogąc węszyć po tych wszystkich zakamarkach ;-)
Co będziesz robić między Poznaniem a Wrocławiem? :)

...i jeszcze trochę wiejskich klimatów:

Ostatnio zmieniany: 18 Sty 2015 19:21 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:23 #330420

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Ależ klimacik!!
Super te chałupki. My mamy najbliżej skansen wsi słowińskiej w Klukach. Więc najbliżej ma chyba MaGorzatka, ale bywam tam od czasu do czasu.

Widzę, że piszemy równolegle, co ja coś wpiszę, to już wysypuje się wór Twoich zachwycających fotek i nie nadążam oglądać. :silly:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:27 #330423

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Lucynko, fotek jest kilkaset - było tyle pięknych miejsc i uroczych detali, że trudno było przejść obojetnie...
Chciałabym to miejsce zobaczyć w milionie białych wiosennych kwiatów na drzewach i w pięknym, popołudniowym świetle...
Dziś trudno było robić dobre zdjęcia, ale nie mogłam się powstrzymać :)
Koniecznie zajrzyj do tego Waszego skansenu i uwiecznij chwile - uwielbiam oglądać takie miejsca, gdzie można obejrzeć, jak to drzewiej bywało...

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:31 #330426

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniada wrote:
Lucynko...
Co będziesz robić między Poznaniem a Wrocławiem? :)
Jechać pociągiem :silly: :happy3:

Za to w Poznaniu i we Wrocławiu będę cieszyć się czasem spędzonym z dziećmi, spotykać się z Forumkami, chłonąć uroki "wielkomiejskiego życia" tak obce wiejskiej babie, wydawać kaskę :wink4: bo u nas nawet sklepu nie ma, a kiedyś ją w końcu wydać trzeba :whistle:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:33 #330427

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Aga, przeprowadziłaś się? :tongue2: Nowa posesja :tongue2: Super chata, fajne zdjątka :supr3: , widać, że się szkolisz :whistle: :bravo:

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:35 #330430

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Iwonko, jeszcze nie, ale ja w duszy jestem wiejską babą na wskroś, więc... ;-)
Dzięki! Cieszę się, że się podoba!
Lucynko, świetnie dni przed Tobą w takim razie!
Zazdroszczę i proszę - rób zdjęcia! :)

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:41 #330437

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Fotki niestety żadnej skansenowi nie pstryknęłam, chyba dlatego, że byłam już po raz któryś i wcześniej zawsze fotki robiłam. Tym razem dojechałam tam rowerem :)

Ale... wystawiała tam swoje prace moja koleżanka i robiąc im fotki przypadkiem fragment skansenu też mi się uwiecznił

IMG_2757.jpg

IMG_2758.jpg

IMG_2760.jpg
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Amarant

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 19:55 #330448

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Fajnie, wesoło, kolorowo!
Jestem wielbicielka wiejskich plotow ♡

Ogród Aguniady cz. 2 18 Sty 2015 20:12 #330467

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Te cudne zdjęcia to pod Radomiem??
Zaskoczona jestem. Daj jakąś wskazówkę, może w końcu uda mi się (za coś) zatankować autko i wyskoczyć pooglądać na żywo, porobić zdjęcia.
Mam blisko Muzeum Wsi Lubelskiej, ale komercja spowodowała, że niestety jak się ma pecha (prawie codzień) to widać zbyt dużo nowoczesności. Cóż, bywa. Szukam właśnie miejsca jak najmniej zmienionego.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.695 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum