TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 19:47 #437364

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Haniu, miło że się odzywasz - i jeszcze milej słyszeć, ze nie tylko ja nie jestem przesadnie wyrywna do robótek ;)
Zbałamucona przez Ciebie polazłam oczywiście na stronę tej Nordmanii - maja trochę interesują :jeez: cych roslin, zwłaszcza azalie wielkokwiatowe mnie znęciły. Tylko ceny... tanie to są maleńkie roślinki (doniczka fi 15) , na pewno niekwitnące przez najbliższe 3-4 lata - a czy ja tak długo pożyję, by sadzić rododendronowe niemowlęta? Te większe - prawie 50 zł, doliczając wysyłkę - molto caro :dazed: :dazed: . Tym bardziej, ze czekam na hm, trzy przesyłki.
Ale bym może i tak coś zamówiła, tylko ze odrzuca moje próby logowania się. Może za głupia jestem na ten sklep? Tobie się udało?
Czarny dwugłowiec przecudny, proszę o to, co zawsze :hug:
Wiewióreczka w zimowym okryciu tez urocza, ze tez dałaś radę pstryknąć zdjęcie, ja to zawsze się budzę z ręka w nocnym naczyniu w takich razach, a to aparat rozładowany, a to nawet komórki nie mam pod ręką.
W górach wczoraj halny, a dziś mżawa na zmianę z laniem, przemokłam do nitki chodząc z psami, ale przejrzałam ubiegłoroczne maluchy wsadzone na łące - dobrze jest!
Pozdrawiam nakręcona azaliowo
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 20:22 #437379

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ja też mam kłopot aby zrobić zakupy w tym sklepie ,a próbuję już od miesiąca .Chyba trzeba tam zadzwonić ,albo co :teach: Jak się którejś uda ,to niech da cynk :flower1:

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 20:41 #437392

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Nowinka wrote:
Ja też mam kłopot aby zrobić zakupy w tym sklepie ,a próbuję już od miesiąca .Chyba trzeba tam zadzwonić ,albo co :teach: Jak się którejś uda ,to niech da cynk :flower1:

Może jeszcze u nich zima :think: .
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 21:49 #437418

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Mnie się bez problemu udało zalogować, kolejny raz zapchałam koszyk bo niestety nie zapamiętuje go na zawsze, a szkoda ;)

Haniu dzwoń może się dowiesz coś ciekawego i czy rzeczywiście warto.

Dwugłowy Czarnulek kochany :hearts: a Cycusia bardzo odważna i taka słodziutka :lol:

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 22:01 #437424

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Majko, mnie pojawia się komunikat: niepoprawny token, cokolwiek to znaczy :jeez:
Albo: twoja sesja wygasła. Mimo że wypełniam wszystkie pola, przepisuje tekst z ramki, nie jestem maszyną itd.

Wśród starych sosen 21 Lut 2016 22:04 #437428

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Dziwne :huh: bo ja rejestrowałam się 19 lutego i to za pierwszym razem. Może dzisiaj mają taki natłok klientów że im się coś zawiesiło :unsure:

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 01:03 #437465

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Zdjęćia szczęsliwej psiej rodzinki bezcenne..jak się szybko psiaki dogadały. Przyznam, że z niecierpliwością czekałam na takie fotki przytulaśne :hearts:

Haniu.. :hammer: Proszę nie zamawiać przez net! Przyslą nie wiadomo co..itp.. a co Ty bidulko kupować na Lubelszczyźnie będziesz, jak wysyłkowo sie obkupisz jeszcze przed marcem :rotfl1:

Ja sie trzymam dzielnie i nie zamierzam się złąmać przed szkółkingiem..po cos w końcu tam jadę..a nie wypada wrócić z pustym bagażnikiem.. :whistle:

Poza drobnicą typu trzmielina i jakieś maluchy do doniczek..no- może jeszcze graby na imieniny wyłudzę :tongue2: ..zamierzam nie kupować stacjonarnie i przyjemnośc buszowania w sklepach zostawić sobie na wyjazd. Martwię się tylko, że nie nadąrzę za grupą- ja się tak zawsze długo namyślam przy wybieraniu roslin, nawystawiam ich pełno na alejkę i wybieram, przebieram.. :jeez:

A w planach jakieś drobne iglaki..i azalki..i rodusie :dance: Mama się ostatnio przymówiła o jakąś azalkę, więc i dla Niej zamierzam coś kupić- chyba powinnam listę zacząć robić ;)

U nas wietrznie, dość chłodno a chwilami deszczowo..coś wiosny na horyzoncie nie widać, cebulowe też się zatrzymały, a tak już było obiecująco...

Ściskam!

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 07:40 #437470

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Monika :thanks: a ja zastanawiałam co zażyczyć dla siebie na urodziny :flower1:

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 09:35 #437495

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Olu :happy:

Moniśka, wiem, że nie powinnam przez net :oops: :oops: , ale nie mogę sobie odmówić, gdy są takie super fiolety. Na pewno coś wybiorę, boję się tylko opuchlaków, ale na to nie ma lekarstwa, w sensie zapobiegania; już się pogodziłam z koniecznością nieustannej wojny. Nasadzę żurawek, te zmory chyba wolą żurawki niż rodki, będzie pole doświadczalne. Ja się nie wybieram na szkółking na zlocie, w każdej szkółce zachowuję się tak, jak Ty :rotfl1: 2-3 godziny to norma, szybko przelatuję przez sklepy z ciuchami, rośliny lubię oglądać i chyba bym się zapłakała przez nieprzystojny pośpiech. Zostaję w ośrodku i doglądam młodzieży. Romuś też zostaje, będziemy plotkować :devil1: Charakteru na roślinkach niestety sobie nie poćwiczę, poddaję się bez walki, jak coś chcę, to chcę i już :happy: Mam jedną rzecz na uwadze, no, może dwie, i Paweł obiecał, że kupi :kiss3:
Ciekawa jestem, gdzie ja posadzę kolejne rodki :rotfl1: Muszę jeszcze się wywiedzieć, jakie odmiany rodków oferuje lubelszczyzna :think:

Majeczko, Aniu, Krzysiu, Ewcia, dodzwoniłam się dzisiaj rano /91 30 77 588/, czekam na zdjęcia wybranych odmian. Zobaczymy, jak to wygląda. Sadzonki są z Niemiec. Zakupy w necie: ryzyko jest zawsze, ale to przecież jedna z dyscyplin sportów ogrodowych :devil1:

Aniu, zbałamuciłam Cię :woohoo: Toż to robota Krzysi :rotfl1: Tak serio, to bardzo się cieszę z namiaru, bo może coś pięknego się znajdzie :) Drobinek też nie chcę, ale bardzo duże trudno mi się przyjmują, zwłaszcza, że ostatnio upalne i suche lata nie sprzyjają spokojnemu ukorzenianiu się roślin, dlatego wolę mniejsze. Zobaczę, jakie są ich sadzonki i wtedy zdecyduję. W sklepie niedaleko mnie mieli w zeszłym roku przepiękne rodki, odmiana Moser's Maroon, nie pamiętam dokładnie, ale ok. 150z, 60x70 albo i większe. Podpytam, czy będą mieli w tym sezonie, bo kolor wspaniały, choć nie fiolet. Może i inne ciekawe odmiany się u nich pojawią.

Olu, wcale Ci się nie dziwię, że już nie chcesz. Ja też nie :woohoo:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, zanetatacz

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 10:14 #437502

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Widzę, że tegoroczne szaleństwo rodkowe zaczyna narastać :lol: , coś chyba za wcześnie, bo nie mogę się włączyć w poszukiwania cennych odmian, bo nic jeszcze w sklepach nie ma :rotfl1:

Haniu trochę Cię rozgrzeszę z tych poszukiwań internetowych, bo nasza największa szkółka kwasolubów raczej w azaliach i wrzosach się specjalizuje ;) . Oczywiście są też i rodki, ale nie jest to wybór na Wasze wymagające gusta :happy3:
Ostatnio zmieniany: 22 Lut 2016 10:14 przez r-xxta.

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 10:53 #437510

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, nie strasz, bo się okazuje, że nie bedę miała co kupić :dry:

Haniu..nie jedziesz na szkółking..oj szkoda!! To spotkamy się dopiero po południu, jak przyjadę na biesiadę.. A do kogo ja sie przykleję, skoro znajome osoby sie wykruszają :cry3:
A tak byłam pozytywnie nastawiona do wyjazdu..teraz skrzydełka opadły :unsure:

Paweł robi dla Ciebie zakupy- aż tak źle mi poszło w ZP..? :rotfl1:

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 11:21 #437515

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniśka, a kto oświadczył, że nie jedzie na zjazd? Hę? Przecież wszystkimi łapami się zaparłaś, że nie i już, dopiero systematyczna praca koleżanek, zmiękczanie uparciucha, obietnice, prośby /o grożbach karalnych nie wspominam :funnyface: / i uśmiechy spowodowały, że uległaś :happy: A w ZP spisałaś się po mistrzowsku :kiss3: Jeszcze coś wymyślę i dopiero będziesz miała szkółking :rotfl1: Skąd te znajome osoby się wykruszają? Na szkółkingu sami znajomi przecież będą :) Skrzydełka na baczność!

Marta, no i widzisz, co się dzieje? Czekam na info z nordmanii. Mam nadzieję, że nie robią z ludzi balona :devil1: W tym roku już B. nie przegapię, ciekawe, czy będą mieć jakieś ciekawe odmiany. Będziemy konsultować zaopatrzenie :happy: :)

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 12:09 #437525

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
hanya wrote:
a kto oświadczył, że nie jedzie na zjazd? Hę?
Jakoś nikt mi nie przychodzi do głowy... :think: ... :silly:

EDIT
Olu- Aszko.. to najlepszy pomysł zawsze ;) Ja od kilku lat zamawiam sobie drzewo na urodziny lub imieniny.. Mam urodzinowego klona..i imieninowe klony.. urodzinową jabłonkę.. teraz będą imieninowe graby :lol:
Rodzina ma wymyślanie z głowy..a ja dostaję prezent trafiony w 100%
Ostatnio zmieniany: 22 Lut 2016 12:23 przez Monika-Sz.

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 12:11 #437527

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Z wiadomego sklepu odpisali ,że już jest dobrze .I że sprzedaż od 15 marca .Boję się sprawdzić :silly:

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 12:15 #437529

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewcia, odwagi :rotfl1: Nie wierzę, że się poddasz bez walki, wewnętrznej, rzecz jasna. Są takie odmiany, że /jeżeli naprawdę są!/ byłoby grzechem niczego nie kupić :happy:

Moniśka, no właśnie, kto to był :devil1: Kto by to nie był, grunt, że zmienił zdanie :happy:

Hanka

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 12:17 #437531

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
No ,grzech byłby straszny :rotfl1:

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 15:06 #437553

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moniś tak dla ścisłości, to ja tylko uczciwie informuję ;) , żeby potem nie było, że ktoś się nastawiał. Poza tym zupełnie nie mam pojęcia jaką ofertę będą mieli P. Majewscy w tym roku :woohoo: , wszystko może się zdarzyć, do tego przypominam, że zeszłoroczne zakupy poszukiwanych odmian robiłam w różnych miejscach w mojej okolicy i naprawdę szkoda by było cokolwiek ominąć :silly: . Co do "nie wybierania się" Hani na szkółking to się jeszcze zobaczy :devil1: , a poza tym bedzie Dorcia i Paweł, chcesz się wyprzeć znajomości z nimi :funnyface: ?
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wśród starych sosen 22 Lut 2016 17:45 #437576

• affa
  • affa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1651
:bye: koniec mojego lenistwa jesienno/zimowego :club2: , czas założyć porządne trapery i zacząć wędrówkę po znajomych ogrodach, ogródkach i zielonych zakątkach. Witaj Haniu :flower2: Twój wpis w moim wątku i wątku hostowym zmobilizował mnie, dziękuję :kiss3:
Zaczęłam od poszukiwać tych kilkudziesięciu donic schowanych pod ścianą domu i je znalazłam :dance: kilkanaście stron wstecz a kilkadziesiąt stron wcześniej także rosnące w nich hosty skryte w cieniu zielonego zadaszenia. A przy okazji popodziwiałam Twoje rododendrony, lesiste zacienione zakątki, bluszcz i hortensję pnące się wysoko po pniach :hearts:... grzeczne i dobrze wychowane zwierzaki :happy4: miło było przeczytać jak rozwija się przyjaźń między czarnulkami. Tym zimowym "ociepleniem" Kubusia nie martwiłabym się bardzo (chociaż to 24 kg to jakby trochę dużo...), wiosenne gonitwy z Zuzią powinny go szybko z tego wyleczyć. Moja dworowa kotka też ma na imię Zuzia/Zuza - wyjściowo zdrobnienie od Zołza :devil1: ciekawe czy charakterki mają podobne :P
Pozdrawiam, Anna.

Zapraszam do mojego ogrodu w cieniu...bloków

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.811 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum