TEMAT: Jaśkowa Polana 2015-2016

Jaśkowa Polana 2015 20 Cze 2015 23:45 #381674

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931

Roma Kochana , mam przebłyski że coś tu ci nie pasowało....hmmm :think: ....dla mnie jest ślicznie......ja wiem że to jest las...a widział ktoś róże w lesie...jakoś z grzybobrania nie mogę sobie przypomnieć.....brawo :thanks: :bravo: dla ogrodniczki i ogrodnika :woohoo: .
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): affa, VERA

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana 2015 21 Cze 2015 07:27 #381686

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romciu w Waszych lasach są dzikie róże :teach: , więc Twoje jak najbardziej wpisują się w otoczenie :lol: . Nie patrz co tam wypisują niektórzy :P ... w końcu ogród jest dla Ciebie, a nie dla lasu :hammer: .
Różanka pięknie już Ci w okienka zagląda :woohoo: , w sumie to mogłabyś mieć wannę w łazience... poleżeć być mogła i popatrzeć :happy4: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): e-genia

Jaśkowa Polana 2015 21 Cze 2015 08:49 #381694

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Romuś :bye:
Masz piękne widoki z okna.U mnie z jednej strony też lasek dziki ,ale poprzedza go pas zielska i pokrzywy i krzaków.Za siatka więc tniemy i pielęgnujemy pas na 5 metrów szerokości albo i więcej.
Obsadziłam już drzewkami owocowymi,trochę iglakami aby nie patrzeć na te krzaki i zielska.Aby widok był przyjemniejszy.Nawet bez , jaśminowiec, pigwę tam mam :P
Tam mam maliny trochę warzywniaka i dynie, cukinie też tam rośną..Ja natomiast przykładam wokół nich skoszona trawą. Rosną tam dobrze. ;)
Piękne róże.
Ostatnio zmieniany: 21 Cze 2015 08:51 przez anabuko1.

Jaśkowa Polana 2015 21 Cze 2015 16:00 #381786

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Widok z okna przyjemny dla oka, a jak otworzysz okno to i zapach piękny.

Jaśkowa Polana 2015 21 Cze 2015 18:57 #381879

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
a widział ktoś róże w lesie...
W lesie nie, ale jeśli w lesie jest polana, a na niej domek, to pod okienkiem różyczka niech sobie rośnie :devil1: .

Piękna różana alejka i widok z okna i jasne różyczki.... :bravo:
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Jaśkowa Polana 2015 23 Cze 2015 15:58 #382525

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Aaaa , a ja się zastanawiałam dlaczego patyki mielisz, jak trawa pod ręką :rotfl1: U mnie odwrotnie- trawy do koszenia hektary i jeszcze trochę potrwa zanim to wszystko obsadzę ;) Na razie wszystko idzie pod rośliny, żeby mniej pielenia było. Chociaż niby tak dużo koszenia a też mi zabrakło i czekam na kolejne postrzyżyny :)

Jaśkowa Polana 2015 23 Cze 2015 16:06 #382527

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Kochana zdecydowanie wolę rozmawiać przez telefon z Tobą o Twoim ogrodzie, niż go oglądać na zdjęciach. Obejrzałam i wpadłam w kompleksy, i po co mi to było. :lol:
Pięknie, gratuluję!!!
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Jaśkowa Polana 2015 23 Cze 2015 18:24 #382558

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Mnie też podoba się ten ogród w lesie i te cudne róże :thanks:

Jaśkowa Polana 2015 23 Cze 2015 22:48 #382673

• Roma
  • Roma's Avatar
Aguś-jak tam Twoje zaległości domowe? u mnie wczoraj i dzisiaj deszcz a więc całe sterty prania wreszcie doczekały się prasowania i ulokowane zostały w swoim miejscu przeznaczenia :)
Doroto-na niegotowanie też znalazłam sposób :P Przygotowując obiad,robię jak dla drużyny piłkarskiej ;) a potem mrożę i w sumie gotuję obiady najwyżej 10 razy w miesiącu. :)
Marysiu-gdybym to ja wiedziała jak ta róża ma na imię :( postaram się odszukać.Jakoś nie trzymają mi się nazwy :(
Alinko-dziękuję,to prawda,że dzięki naszym koniom możemy cieszyć się takimi widokami.
Dalu- :kiss3: i ja wreszcie doczekałam się wielkiego NIC,od wczoraj pada,ogród podlewa się sam a ja wreszcie mogę dom doprowadzić do porządku.
Pawełku kochany w różance planuję zmienić ścieżkę.która ma biec bezpośrednio przy domu,róże rosnące n :thanks: a tle białego muru są bardziej atakowane przez robactwo a po drugie muszę wreszcie zrobić porządek i posadzić tak róże aby wysokie nie zasłaniały tych niskich.
Dorcia-z tą wanną to niegłupi pomysł,już zaczynam główkować jak to zrobić aby oprócz kabiny zmieścić jeszcze wannę :think: chyba będę musiała wyautować Jasia pralkę :P
Aniu-i my mamy takie widoki które staramy się jakoś zamaskować i też sadzimy bzy tawuły aby zasłonić to i owo :jeez:
Bożenko-w tym roku zapach nie jest taki intensywny jaki był w poprzednich latach a to dlatego,że nie posiałam pod oknami maciejki :club2: :club2: skleroza nie boli.
Krzysiu-już teraz prawie wszyscy przyzwyczaili się do widoku róż w lesie,nawet leśnicy przestali się dziwić ;)
Ewo-całe szczęście,że igliwie jest pod nosem bo tak to nie czym bym ściółkowała.
Gosiu-jak zawsze potrafisz dowartościować człowieka za co :kiss3: :kiss3: ale ja jestem realistką i swoje wiem ;) Tobie nie dorównam nigdy :(
Geniu-dzięki :kiss3:
Zaskoczyła mnie dziś pewna wiadomość i szczerze powiedziawszy nie wiem czy mam się śmiać czy płakać,czy cieszyć się czy smucić :think: :jeez:
W przyszłym roku w lutym zostanę prababcią.Na dzień dzisiejszy jestem tą wiadomością załamana i nic na to nie poradzę,że nie potrafię wykrzesać ze siebie krzty radości :teach: Prababcia kojarzy mi się ze schyłkiem z przemijaniem,chyba teraz i mnie dopadnie depresja :sad2: chyba się :drink1: :drink1:
Ostatnio zmieniany: 23 Cze 2015 22:49 przez Roma.

Jaśkowa Polana 2015 23 Cze 2015 23:36 #382688

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
ROmciu- serdeczne gratulacje!!!! Jak już ochłoniesz, to na pewno będziesz szczęśliwa.. Pojęciem przemijania się nie przejmuj.. Wiek jest nie w peselu, a w duszy..a Twoja jest nastolatką :kiss3:
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 07:52 #382710

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Romciu, bycie babcią czy prababcią wszystkie nas czeka :whistle: Pozostaje przzyjąć do wiadomości i cieszyć się maluchem :) Ale fakt, na prababcię wcale nie wyglądasz :happy:

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 08:12 #382716

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romciu, a które to wnuczątko zamierza Cię obdarzyć takim tytułem? :think:
Pamiętam jak u nas urodził się Mateusz i Sebastiana babcia została tym samym prababcią. Tez czuła się nieswojo z tym tytułem, ale dla Mateusza straciła całkiem głowę :happy: . Do tej pory jest najprzystojniejszy, najmądrzejszy i generalnie naj :happy3: . Od kilku lat przy każdej okazji prababcia mierzyła się z prawnukiem, albo na odwrót :lol: , sprawdzając które z nich wyższe. Gdy pojechaliśmy w tym roku na babci urodziny (w maju) okazało się, że prawnuczek już wyższy :woohoo: . Babcia nam się popłakała, bo myślała dotąd, że tej chwili nie dożyje, jak ją będą prawnuki przerastać.
Także Romciu, tym zaszczytnym tytułem to Ty się tak nie przejmuj :hug: . Jeszcze na weselach prawnuczków pohulasz :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 08:21 #382718

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Prababcia na fleku - jak to się zwykło mawiać, dość kolokwialnie! Nowe czasy, nowa jakość :)
Powód do radości, zdecydowanie, martwić się będziesz, jak już praprababcią zostaniesz :P
Pozdrawiam - Gosia

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 08:49 #382728

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Romko, :hug:
jedni martwią się nazwą "prababcia", a inni (jak ja) zaczynają się martwić, że nie są babcią. Gdy spotykam znajomych, wszyscy się mnie o bycie babcią pytają, a tu nic jak do tej pory. :think: W sumie nie czuję się na to by być babcią, ale przecież nie zależy to ode mnie i stanie się kiedyś, czy tego chcę, czy nie. Podejrzewam, że poradzę sobie z tym w tak niespotykany sposób, jak dotąd to robiłam będąc nie do końca typową mamą.
Damy radę Romko! Po co martwić się faktami czy nomenklaturą, na którą nie mamy wpływu - lepiej być taką prababcią (czy babcią) jaką nie był dotąd nikt. ;)

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 09:11 #382729

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Gratuluję, Romuś :hug: Jak zwał tak zwał :silly: Przecież od tego czy będziesz zwać się prababcią lat Ci nie przybyło, nic w tej kwestii się nie zmieniło, nadal czujesz się młodo a dziecko w rodzinie to radość :hearts:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 10:34 #382752

• Edyta
  • Edyta's Avatar
jolifleur wrote:
Romciu, bycie babcią czy prababcią wszystkie nas czeka :whistle:
Taką żywię nadzieję :P .
Gratulacje :bravo: .

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 12:12 #382761

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Romciu, gratulacje! Prababcia, to brzmi pięknie :hearts:
Doskonale jednak rozumiem Twoje rozterki, ale minie kilka tygodni i oswoisz się z sytuacją :) Ja Cię doskonale rozumiem, bo sama parę miesięcy temu, gdy dowiedziałam się, że zostanę po raz pierwszy babcią, miałam mieszane uczucia, mimo że wydawało mi się, że jestem na to od dawna gotowa :think: Jak to, ja babcią? Przecież w środku ciągle czuję się taka młoda ;)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Jaśkowa Polana 2015 24 Cze 2015 12:31 #382766

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Romciu gratulacje :hug: prababcia to brzmi dumnie ,będziesz po prostu młodą prababcią , zostałaś wcześnie babcią .

Moje dzieci się nie spieszyły a ja wszystkim zazdrościłam wnuków , teraz już mam swoje .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.767 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum