Doberek!
Jakiś podejrzanie dobry humor mam z rana
Zasadzam się dziś na ogród, a że widzę w godzinowej prognozie opadów brak, to jest szansa, że w końcu dokończę robotę!
Na jutro zaplanowałam koszenie, a co! Trawa ruszyła po nawożeniu
Co prawda jeszcze miejscowo jest zmasakrowana po wertykulacji, ale przecież zarośnie - dosiewki robiłam.
...a poza tym, nie dzieje się nic
Asiu, jak żyć? Widzę, że deszczyk ma padać od czwartku do soboty, ale wiesz, może tylko przelotnie?
W sumie, jest potrzebny. Jak dla mnie, np. nocą.
Tak, z urlopem rzeczywiście udało się trafić idealnie. Sadzenie, a wcześniejsze darniowanie poszło bardzo dobrze.
Teraz tylko wykończeniówka.
Asiu, derenie kwieciste i kousa to też moje beniaminki. Myślę, żeby wyeksmitować forsycje, które nieco mnie denerwują i w ich miejsce... no właśnie
Wieje jeszcze? U nas tak, ale zdecydowanie się wycisza... miłego!
Paweł, jestem pewna, że te nadwyżki zagospodarujesz
Sorry raz jeszcze!
Tak wyliczyłam rośliny, że już poletek nie zmieszczę, może pojedynczą kalinę tu i ówdzie. Sam rozumiesz.
Czy teraz nie jest jeszcze za zimno na motorowe przejażdżki?
Moniko, dziękuję - samopoczucie po urlopie doskonałe. Urobiłam się fizycznie, ale psyche zrelaksowana.
Niestety powrót do pracy jest dość bolesny. A kumulacja padła nie w mojej miejscowości...
Wiatr trochę się wyciszył, więc dziś po pracy zasuwam
A Ty kiedy kończysz widłowanie?
Aneczko, śledzik był tak dla smaku skonsumowany - dawno nie jadłam
Po nim jeszcze coś na ruszt wrzuciłam.
Brateczki - o, tak, ja także uwielbiam te wdzięczne kwiatuszki. W zasadzie wszystkie kolory lubię: i chłodne i te oranżowe... no wszystkie. Wnoszą tyle radości na rabatach i w donicach - w dodatku praktycznie do czerwca ładnie kwitną, więc trzeba je mieć! Widziałam Twoje cudeńka
Stefan rzeczywiście wiedział co robi... odpoczęłam wczoraj i dziś mogę ruszać do walki z materią, jak to trafnie ujęłaś w słowa
Dziękuję za budującą opinię o nowej rabacie! Dobrego dnia!
Aszko, muszę nadrobić aktualności w Twoim wątku
To lecę
Stefan dziś cichszy - da się pracować