Haniu- wodny miała kiedyś Mama. Na początku szał- ale frajda..i dywany jakie pachnące i czyściutkie. Szybko jednak znudziło si,ę wszystko to, co jest przy okazji-wlewanie wody, wylewanie, suszenie dysz.. Za dużo zawracania głowy.
Zresztą my mamy głównie parkiet drewniany i terakotę do sprzątania.
Agnieszko- ja bezworkowy znam- Siostra ma, ale za wysokie progi na moje nogi
. Zaczęłam się zastanawiać, czy warto w ogóle o tym myśleć, w wersji taniej.. Już od dłuższego czasu rozmyślam nad odkurzaczem i dziś mnie znowu natchnęło- tym zajęta byłam całe przedpołudnie.
W sumie zdecydowana byłam na workowe, ale znowu w oko wpadł mi bezworkowy.. osiołkowi w żłoby dano
Ewciu- patyna na ścieżce, to barwiony beton. Kupiłam kiedyś foremkę w castoramie, mieszałam beton z barwnikiem i zrobiłam taką ścieżkę u Mamy do altanki. Ma już co najmniej 10 lat i lubię ją w tej mchowej wersji
Serdeczne dzięki za opryskowe porady! Może w tym roku nie zapomnę w połowie sezonu.
Jałowców trochę mam- różnych. Wszystkie lubię i nie chciałabym, żeby chorowały
Staram się jednak nie kupować więćej..jedynie jeszcze na Blue Star i Blue Chip się skuszę.. Może chociaż one się ładnie starzeją..?
Romciu- wodny przerabiałam- za leniwa jestem na całą procedurę
Zresztą u nas nie ma dywanów, a wodny do parkietu, to raczej nie jest dobry pomysł
Teraz sprzęty nie są już takie, jak dawniej..nie do zdarcia. Mama ma do tej pory młynek do kawy, który Tata dostał z okazji ślubu..50 lat temu.. Teraz wszystko działa-byle do końca gwarancji..
Marysiu- dałaś mi sporo do myślenia! Muszę w sklepie pooglądać wnętrze takiego odkurzacza- może faktycznie nie jest to głupi pomysł..
Najpierw muszę się zmobilizować i pojechać coś wybrać.. Mobilizuję się już od grudnia- kupiliśmy odkurzacz Teściowej, a sami ciągle jedziemy na starym, bo ja sie nie mogę zdecydować
Jak odkurzacz sprawdza się w domu z psem- nie jest tak, że ciągle się zapycha sierścią?
Krzysiu- dokładnie tak! Wodny mam u Mamy. Do dywanów fajny, ale tyle z tym zawracania głowy, że Mama ma odkurzacz cyklonowy z jakąś specjalną extra szczotką do zbierania psiej sierści, a do prania zamawia firmę.