TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 13:23 #375510

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Monia, Ty się nie spieraj z M o kosiarkę, korzystaj dopóki mu się znudzi ;-)
U nas ciężko M zmobilizować, żeby raz w tygodniu przejechał, a optymalnie byłoby 2 razy... :whistle:
A kompostownik już masz? :woohoo:
Rabatki azalkowe super, na tle trawnika będą prezentować się zjawiskowo :hearts:
Jak Twoja Kanzanka? Liście ma zielone czy bardziej bordo? Moja ma zielonkawe i póki co nie schnie, więc chyba (odpukać..) się przyjęła B)
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 13:33 #375513

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Moniśka :hug: jak upał potrzyma, to podlewaj delikwentki ile wlezie :) . Nie chcę Cię martwić, ale może P. powinien mieć w ogrodzie róże? :devil1: Słońca dostatek, długo kwitną :think: No bo co innego kwitnie całe lato i jesień?
Całe mnóstwo donic będzie, zobaczysz :kiss3:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 13:39 #375515

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Kasiu- kusisz stipą..kusisz.. Siejesz wiosną :woohoo: a skąd masz nasionka.. Są gdzieś do kupienia :think: czy trzeba zbierać samemu z sadzonek w lato..?

Kasiu- RObaczku, witaj Podróżniczko :kiss3: Masz rację- nie będę się spierać, bo się jeszcze zniechęci ;) Na razie mam kosiarza umówionego na jutro rano.
Kompostownika nie mam i na razie nie planuję. Wiem..wiem..czarne złoto ogrodnika itp Na razie nie mam do tego gowy, za bardzo nie mam na to miejsca- wszęzie my raził w oczy i generalnie jakoś nie dociera do mnie ten temat :silly:

Kanzanka Twoja na pewno się przymmie :kiss3: Moja ma zielone listki- nie jest to jakaś soczysta żarówiasta zieleń, ale na pewno nie są bordo. Wiesz, jak Mąż był rozczarowany, jak się pokapował, że ona nie kwitnie cały rok :happy3:

Haniu- róż podobno nie lubi, ja też średnio przepadam :unsure:
Azalki podlewam..podlewam- muszą się elegantki dobrze czuć i zdrowo rozrastać. Szczególnie w lato muszę je dopieszczać, żeby pąków miały sporo.

Donic tak dużo nie będzie chyba- na pewno nie chcę zastawić całych schodów. Wydaje mi się, że mogłąbym mieć w po tej stronie, a po drugiej pusto, bo jednak głównie chodzimy środkiem i prawą stroną, a lewa nieużywana- w sam raz na donice :whistle:
Nie mogę też być zbyt zachłanna- stosuję metodę małych kroków, dla niepoznaki :funnyface:

Rano się szykowałam na walkę z niszczylistką- wczoraj biegałąm po ogróku z kamieniem w ręku- najfajniej chyba wyglądało to na trawniku- chodziłam i tłukłam w ziemię kamieniami- musiałam stanowić ciekawy widok :funnyface:
Dziś zostałam wyręczona, więc wyglądałam tylko przez okno, podziwiając pracę braci mniejszych :lol:
DSC08434.jpg

DSC08433.jpg

DSC08431.jpg

Wydaje mi się, że to byli rodzice z dziećmi.. Czarne szpaki polowały dość sprawnie, a szare starały się szukać i polować, ale co chwilę czarny podbiegał do szarego i wkładał upolowaną niszczylistkę do szeroko otwartego dzioba- wyglądało to tak, jak karmienie pisklaków w gnieździe, z tym, że ten obiad podano w plenerze ;)
Po kilkunastu minutach tego hałaśliwego rwetesu nad trawnikiem nie latała ani jedna paskuda :bravo:

Pogoda piękna- aż żal do pracy się ciągnąć. Jedyne co poprawia humor, to wizja długiego weekendu :dance:

Pozdrawiam :flower2:
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2015 13:45 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, hanya

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 14:26 #375524

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Nasiona tej stipy na pewno można kupić. Ja pod koniec lata dostałam kilka sporych kwitnących siewek i pościągałam z nich nasiona.
Ta niszczylistka to aktualnie chyba fruwa :mad2: , a w ziemi to już jej larwy? :think: .
Trawa coraz ładniejsza :bravo: , widziałam, że siałaś trawę Bar..., a jaką konkretnie mieszankę?
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 15:05 #375531

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Trawa wygląda coraz lepiej :bravo:
A jak widłowanie?
Wydaje mi, że ten mniejszy kawałek pójdzie łatwiej, bo już masz wprawę.
Dla mnie perspektywa ładnego trawnika jest najlepszym motywatorem
Niestety na mój musze dawać masę nawozu i podlewania, ale i tak jest lepszy niż był

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 15:12 #375533

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja też siałam wiosną Pony Tails z nasionek, które dostałam od naszego kolegi forumowego Łukasza(luki). Znając życie w przyszłym roku będe poszukiwała chętnych na miliony siewek :rotfl1:
U mnie kompostowniki też się nie komponują ;) i zewsząd póki co widoczne :happy3: , ale uznałam, że gospodarując na piachu muszę zacząć produkcję najlepszego z nawozów od razu ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 15:56 #375542

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja też nie jestem różana, ale nie znalazłam niczego innego o tak długim i pewnym okresie kwitnienia :think: Miałam na myśli tylko część schodów 'za drzwiami', będzie super. Spokojnego dnia :hug: To liliowce tak się rozrosły? :woohoo:

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 02 Cze 2015 22:53 #375710

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu, niszczylistka oczywiście i u mnie już fruwa..ale mało jej na krzewach znajduję. Od dwóch dni rano widzę unoszące się stado tuż nad trawnikiem, chwilami przysiadają na źdźbłach. Wczoraj tłukłam je kamieniem, a dzisiejszy desant wyłapały szpaki. Komicznie to wyglądało, jak jeden młodziak pokracznie biegł po ziemi za wolno lecącą tuż nad trawnikiem niszczylistką. Po szpakowej akcji zrobiło się nad trawnikiem pusto :lev:

Zgadza się- siałam Barenbruga, Green Universal.

Bardzo zainteresowałaś mnie nasionami :whistle: Muszę poszukać!

Gosiu- oczywiście zmotywowani jesteśmy, ale na razie po moim sobotnim zrywie robota stoi. Nie mamy się kiedy tym zająć :angry: Ciągle coś nam wypada innego do zrobienia, albo gdzieś trzeba jechać.. Generalnie urwanie głowy- ale widłowanie będzie w końcu zrobione. Różnica między zrobioną częścią a tą zachwaszczoną jest tak motywująca, że nawet sobie nie wyobrażasz :happy3:

Martuśka- to ja się już zapisuję w kolejce i zamawiam pół tego miliona :funnyface:

Haniu- muszę P stopniowo przyzwyczajać do donic na schodach.. Jeszcze rok temu słyszałam, że absolutnie nic nie będzie stało. Przydałaby się pewno jeszcze jakaś jedna..a najlepiej dwie ..ale kolejne 10ciolecie pracy nie tak szybko nastąpi :P

Z różami to wiesz..jakoś mi nie po drodze. Zupełnie ich bym tutaj nie widziała.. Wrzosy, rodki, hortensje, trawy, berberysy, iglaki- one mi pasują wszędzie.. a róż nie umiałabym w to wkomponować... ani też chyba za bardzo nie czuję potrzeby.
P musi się pogodzić z okresami kwitnienia azalek :funnyface: z czasem dosadzę tam tawułki, albo dzwonki- a w ogóle to niech P nie marudzi :hammer:

Te rozrośnięte kępy to liliowiec rudy/rdzawy (?) od Pawła. Mam też jakieś odmianowe, kupowane jesienią- ale kompletnie poplątałam co gdzie rośnie, deszcz zmył znaczniki i nie wiem co gdzie mam.. Same kępy też małe .
Rude wysępiłam od Pawła przez sentyment do Babcinego ogrodu- rosły w nim ogromne kępy tych kwiatów i zawsze się nimi zachwycałam.

Pozdrawiam- jeszcze 1 dzień o mini urlop..4 dni, a jak cieszą :woohoo:
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 03 Cze 2015 07:11 #375736

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
Ja czasem muszę coś kupić..cokolwiek..i nawet drobiazg typu drewniana łopatka do mieszania na patelni za 5pln koi duszę :funnyface:

A ja przeczytałem że Pani :think: :pinch: za 5 zeta kupuje karpie Koi i dusi na patelni..... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :think: :think: :think: :whistle: :whistle: :whistle: :pinch: :pinch: :pinch:

jakby ktoś nie wiedział to karp Koi to specjalnie wyselekcjonowana kolorowa odmiana karpia do zbiorników i oczek wodnych... :bad-idea:

wracając do trawy i kosiarki ...gdyby końcówki źdźbeł były poszarpane po koszeniu należy bezwzględnie naostrzyć nóż w kosiarce...odkręcić i podgolić pilnikiem lub ,,djaksem'' ja robię tym drugim i jest ok..... :teach:
Ostatnio zmieniany: 03 Cze 2015 07:13 przez chester633.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 03 Cze 2015 08:41 #375751

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł :rotfl1: , super skojarzenie :devil1:

Moniś, ja też u siebie róż nie widzę, choć próbowałam i takie rozstrzelone kwiaty wśród krzaków nie wyglądają żle, ale to nie miejsce dla nich mimo wszystko. Korciło mnie kilka odmian o wysyconych fioletowo-purpurowych kwiatach, jednak rozsądek zwyciężył. Za dużo kombinowania. Ciekawe, co tam posadzisz :think: Może faktycznie dzwonki, żeby była inna forma niż azalkowe poduchy? A może kolorowe jeżówki?
Niech 'dzisiaj' szybko przeleci :hug:

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 03 Cze 2015 14:18 #375834

• Tamaryszek
  • Tamaryszek's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18
Witaj Moniko! Ja też ostatnio obserwowałam stado szpaków na trawniku i zastanawiałam się, czy one się karmią. Czy te niszczylistki mają takie brązowe pancerzyki?
Jak pięknie rośnie trawniczek, będzie fajne tło dla rabat.
Ładną donicę kupiłaś. Możesz zdradzić, gdzie ten sklep z ceramiką śródziemnomorską i ozdobami tunezyjskimi?
Pozdrawiam,Tamaryszek
"Ogrodnictwo w zgodzie z naturą jest łatwiejsze niż przeciwko niej"

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 04 Cze 2015 00:03 #375995

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł- świetne skojarzenie z karpiem :happy3: Jednak każdy wyłapuje to, co najbardziej w duszy gra. ;) Znam oczywiście nazwę tych karpi, ale nie wpadłabym na to, żeby przeczytać to jako duszenie karpi koi :rotfl1:

W przypadku potrzeby ostrzenia noża- jesteśmy uzbrojeni..mam elektryczną ostrzałkę po Tacie. Wydaje mi się jednak, że na razie nie ma takiej potrzeby- źdźbła chyba nieposzarpane są.. Kosiarka kosi pięknie :kiss3:

Haniu- "dziś" minęło dość szybko. W pracy ciężki dzień- uwijałam się jak w ukropie..dosłownie i w przenośni ;) Na szczęście już laba.. :lev:

Co posadzę..jeszcze nie wiem. Umówiłam się z Panią w Zielonych Progach, że na przełomie czerwca i lipca zrobię do nich nalot i na żywo wybiorę kolory kwiatów. Pytałam o tawułki i dzwonki właśnie, ale zasugerowała mi, aby poczekać aż zakwitną i kupować oczami. Tak więc sprawa owarta.

Aaaaa..przypomniało mi się, że Mąż-współwłaściciel ZP wspomniał, że ich sadzonki wysyłkowo można kupić przez e-clematisa i Kalisiaka. Jeśli wspomniane sklepy nie mają czegoś na stanie, to mogą ściągnąć to od nich.

Tamaryszku- szpaki ewidentnie wyłapują te niszczylistki, które latają nad trawnikiem, nie grzebią w ziemi- przynajmniej u mnie.
Niszczyliska wygląda jak chrabąszcz z opalizującym brązowym pancerzykiem. Paskudy te poruszają się dość leniwie. Moje polowanie z kamieniem wyglądało tak, że unosił się chrabąszcz nad trawą to ja go ciach kamieniem w locie- spadał na ziemię i go dobijałam.
Niszczylistki przy próbie morderstwa udają martwe- potrafią przebiegle np spaść z liścia na ziemię kopytami do góry i udawać, że już zdechły na Twój widok :crazy: ..nie daj się zwieść- dobijaj!

Sklep, w którym kupowałam donicę to ten..www.delartis.pl/ Po 10tym dostawa ma być :whistle:

Dziś wielki dzień..pierwsze koszenie :woohoo: Co prawda łyse placki są, ale miejscami trawa przekroczyła magiczne 10cm, więc.... :garden:
DSC08437.jpg

DSC08458.jpg

Mąż mówi, że zupełnie jak na Wembley..ale nie dajcie się nabrać..
To samo miejsce z innej perspektywy.. :P
DSC08460.jpg

a to taki Wembley po meczu :funnyface:
DSC08459.jpg

Powyższe zdjęcie to miejsce, gdzie najbardziej spłynęła trawa- większość nasion wylądowała na rabacie :hammer: Kilka dni temu tutaj właśnie robiłam dosiewkę..i czekam..

Za domem skosiliśmy perz i wreszcie widać parasolkę w pełnej krasie. Widłowanie nadal nie zrobione :hammer:
DSC08464.jpg

DSC08465.jpg

DSC08466.jpg

po prawej stronie zdjęcie kończy się wymarzonym Wredusiem.. wg moich planów tu będzie rabata, prawie 2m szerokości, od Wredusia aż po sosenkę po lewej stronie. Najpierw tylko ktoś musi to zwidłować i wytyczyć. Chętnych chwilowo brak :search:
DSC08468.jpg

takie śliczne zakwitło dziś.. Zdaje się, że to podarunek od Nutki, przekazany przez Aguniadę rok temu..
DSC08461.jpg

w tle, na ogrodzeniu pnie sie wyka. ładna jest całkiem, ale nieco przytłaczająca. Toleruję ją jednak..dla miśków, bo często widywałam jak z niej nektar zbierały
DSC08462.jpg

my tu gadu..gadu..a ja miałam spotkanie oko w oko z.. krokodylami :hearts:
Widać, że moje smoki po przejściach.. chłopak bez ogonka, dziewczyna juz z odrośniętym, ale też swoje przeszła..
DSC08440.jpg

DSC08442.jpg

Na zdjęciu widać, jak zbudowane są murki. Z tyłu powierzchnia zabezpieczona czarną agrowłókniną, żeby ziemia z pagórka się nie osypywała przez szczeliny. Dzisiejsze jaszczurki chowały się w szczelinie między agro a murkiem.
Pierwszy do norki zwiał chłopak, dziewczyna jeszcze długo pozowała.
Powinnam się przedstawiać, parafrazując Moneris, matka smoków :rotfl1: ale co zrobić..uwielbiam te krokodylki!
DSC08449.jpg

przechlapane- jak tu się podrapać "za" uchem
DSC08450.jpg

jako miłośniczka czekolady pytam się..dlaczego w modzie jest talia osy..a nie na przykład- jaszczurki :woohoo: :rotfl1:
DSC08451.jpg

śliczna jest, prawda.. :lol:
DSC08452.jpg

Na tych zdjęciach widać, jaka jest spokojna i nawet mało płochliwa, jak na jaszczurkę.. może już nieco obyte z widokiem plączących się po ich ogródku ludzi..?
tu gdzie siedziały, chwilę wcześniej pieliłam, oczywiście znajdując w ziemi kawałki szkła.. odkładałam je na murek, żeby wyrzucić. Przesunęłam się z pieleniem nieco w bok, po czym zauważyłam jaszczurki i zaczęłam focić. Jedno z kolejnych zdjęć..
DSC08453.jpg

na bliższym kamieniu jaszczureczka..na kamieniu tuż za nią widać leżące, uzbierane kawałki szkła.. postanowiłam zabrać, bo psuły mi widok na zdjęciu ;) Wzięłam szkiełka, leżące max 20cm od plażowiczki na sąsiednim kamieniu.. a ona nadal siedziała :blink:
DSC08455.jpg

Relacje małżeńskie niewiele się różnią, niezależnie od gatunku :funnyface:
Dziewczyna po opalaniu leniwie zmierza do domu..
DSC08456.jpg

a zniecierpliwiony mąż postanowił wyruszyć na poszukiwania- już minęło południe, a w domu nie ma co do paszczy włożyć ;)
DSC08457.jpg

Zostawiłam w tym momencie uroczą parkę i sama się oddelegowałam do pracy :jeez: Chociaż dziś z sercem lżejszym, niż zazwyczaj.. 4 dni wolnego to już powód do radości :dance:
Pozdrawiam :flower2:
Ostatnio zmieniany: 04 Cze 2015 00:18 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, chester633, hanya, constancja, Krzysia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 04 Cze 2015 08:20 #376014

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Znakomita smocza opowieść :happy: Wembley nie jest najgorsze, naprawdę. Na pewno te upały nie służą młodziutkiej trawie, teraz będzie chwilę chłodniej to będzie się rozkrzewiać. Pogoda dzisiaj wspaniała, wreszcie można coś podziałać oprócz snucia się z aparatem i podlewania. Może nawet trochę powidłujesz? Jutro ważna wizyta, przygotowujesz coś specjalnego? :hug:

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 04 Cze 2015 10:02 #376032

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Cześć!

Jak świąteczne samopoczucie?
Pogoda śliczna, niebo dynamiczne - można odpoczywać pełną piersią.
Trawnik podziwiam... przepięknie się zazieleniło, a po koszeniu trawka jeszcze szybciej będzie się rozrastać.
Widzę też z radością, że na schodach stanęła donica z ulubionym fioletem.
Pięknie jest!

Pozdrawiam :)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 05 Cze 2015 21:16 #376493

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Serdeczne pozdrowienia weekendowe..jaka to fajna świadomość.. już 2 dzień wolnego..i znowu weekend z rzędu ;)
Nie obijam się jednak tak dokumentnie :P Wczoraj nie robiłam nic... no-prawie, podlewanie, jakieś mini pielenie.. ale generalnie opalanie się- więc w sumie też ciężka praca, żeby równo wyszło :funnyface:

Dziś od rana zaległe zadanie- odnowienie starej ławki u Mamy. Zrobiłam tę ławkę 11 lat temu, w ramach relaksu w trakcie sesji egzaminacyjnej. Odnowiłam wtedy metalowe nogi, wstawiłam nowe deseczki. Czas najwyższy przyszedł na odświeżenie.

Przerwa na papieroska w trakcie oczyszczania papierem ściernym
DSC08490.jpg

zmiana lokalizacji ławki, żeby lepiej słońce świeciło..bo w pracy też się opalam
DSC08493.jpg

warunki do pracy nie najgorsze :lol:
DSC08491.jpg

Taadaaamm... dzieło prawie skończone. Prawie- bo deseczki odnowione, ale jeszcze metalowe nogi powinno się odnowić..
DSC08501.jpg

DSC08499.jpg

a z naszego ogródka..
trawiasta nieco podrosła- wreszcie trawy widać ;)
DSC08476.jpg

DSC08477.jpg

wrzosowisko też coraz ładniejsze
DSC08474.jpg

DSC08483.jpg

jesienią wykopywałam hosty, które nadal czekają na Aguniadę :whistle: musiałam chyba coś uszkodzić w jednej kępie..bo jakiś maluszek wyrasta w miejscu, w którym teoretycznie nic nie rośnie..
DSC08475.jpg

muszę kupić jakieś porządne poidełko, bo na razie stoi miseczka szklana z kamieniem w środku..a szpaki biedne kombinują, jak tu wziąć kąpiel poranną..
DSC08470.jpg

większa zgraja, niestety muszą czekać w kolejce..
DSC08471.jpg

przy okazji zostały oblane zraszaczem, co chyba im nie przeszkadzało
DSC08472.jpg

Nie zmienia to faktu, że jakis lepszy basen powinny mieć..

Pozdrawiam, życząc dalszego miłego wypoczywania :dance:

Haniu- wizyta nie odbyła się dziś..przesunięta została na jutro. Pogoda dopisuje cudownie.. :hearts: dla mnie jest super- ilość słońca i temperatura w sam raz dla mnie.
Jak się czujesz w taką pogodę..bo zdaje się, żę upały niezbyt Tobie odpowiadają.. :hug: ?

Agnieszko- trawa wygląda całkiem nieźle.. Bardzo już nam się podoba i mamy nadzieję, że szybko się zagęści- w miejscach gdzie jest gęsta, wygląda jak dywanik.. Koszenie pierwsze za nami..a świadomość zagęszczania dzięki koszeniu motywuje dodatkowo :whistle:

Ulubiony fiolet się pojawił..taaaakk- jakże się cieszę z tej doniczusi :dance:

Dni wolne upływają leniwie..i pracowicie zarazem. Niby nie robię nic..a cały dom wysprzątany, kostka na podjeździe zamieciona, ciasto w lodówce się chłodzi, ławka umalowana i uchwyty do doniczek balkonowych również.. Mimo to odpoczywam, bo to takie miłe zajęcia. Pogoda oczywiście uskrzydla- aż człowieka nosi.
Domyślam się, żę i Ty nie siedzisz bezproduktywnie

Pozdrawiam!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek, chester633, hanya

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 06 Cze 2015 08:20 #376602

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:
.. ale generalnie opalanie się- :funnyface:

Moniś zobaczymy opaleniznę ... :think: :dazed: ..czy zarezerwowana dla P. :devil1: :wink4:

a teraz przejdę do ławki...normalnie o takie rzeczy bym Cię nie podejrzewał...jestem jeszcze w szoku :thanks: :thanks: :thanks: ...jak jeszcze powiesz że Ty , to wszystko sama normalnie już zazdroszczę Piotrowi...(zawsze zazdrościłem :devil1: :tongue2: ) :oops: :whistle: :pinch: ....kobieta wulkan....a znak zodiaku to czasem nie Skorpion.... :bad-idea:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 06 Cze 2015 09:37 #376615

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Cześć Paweku..zawsze wesoło jest, jak wpadniesz :P
Opalenizny nie pokażę- trzasnę się na heban to dopiero będzie się czym chwalić :funnyface:

Co do ławki- nie rób sobie ze mnie żartów.. P w rozjazdach, wielkie mi mecyje- umalowałam kilka desek ;)
A budowa ławki te 10-11 lat temu..no cóż- metalowe nogi miałam, deski kupiłam docięte na długość, a reszta to rozpierająca energia i.... wiertarka :evil: Tata dał mi taką tarczę ścierną okrągłą, zakładaną na wiertarkę i tak czyściłam stare metalowe nogi, wierciłam otwory w deskach i skręcałam.
Niestety wczoraj nie mogłam znaleźć tarczy, więc ścierałam ręcznie deseczki.. na nogi sił już zabrakło..i papieru śćiernego.
Proszę się więc nie śmiać z mojej pracy :hammer: , bo chciałam zrobić Mamie przyjemność- ta ławka stoi u Niej i już denerwowała swoim wyglądem, a teraz cieszy. Deseczki wygłaskane papierkiem ściernym, nowy kolor bejcy- aż miło popatrzeć.

Znak zodiaku to lew.nie wiem, czy dobrze... :think:
Ostatnio zmieniany: 06 Cze 2015 09:42 przez Monika-Sz. Powód: uzupełnienie postu
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 2 06 Cze 2015 10:17 #376618

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
No wiesz co...ja się nie śmieję...jestem pełen podziwu dla Twojej pracy i pełnego profesjonalizmu :woohoo: :bravo: ....niejeden meżczyzna by sobie z takimi pracami nie poradził a co dopiero taka ,,kruszynka'' jak Ty.... :tongue2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.788 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum