Haniu łatwiej jest pogodzić się z odejściem zwierzęcia, gdy się wie, że dożyło sędziwej starości w luksusowych
warunkach i że się zrobiło wszystko, aby było zdrowe i szczęśliwe. Małe kociaki to będzie sajgon
, nie mogę się doczekać
Dziś pojawiły się prognozy jakoby miał jakiś deszcz u nas spaść w weekend
, pozostają modły, aby nic się nie zmieniło
Mi jeszcze zostało kawałek węża nie rozłożonego, jak go zagospodaruję, zobaczę jakie jeszcze są potrzeby. Pewnie jakieś będą, bo przecież obsadzam nową rabatę
U mnie marnotrawstwo w użyciu zraszacza objawia się tym, że fragmenty trawnika są podlane
i zaczynają się zielenić
Gorzatko u mnie w trawniku nawet chwasty wyschły
, więc nigdy mnie nie dogonisz, zwłaszcza, że znowu u Ciebie padało
. Nie pokazujesz zdjęć z ogrodu, ale jestem pewna, że suszy po nim nie widać
. Po prostu rozbestwiłaś się tymi wcześniejszymi częstymi opadami, ot co
Ewo to co poszło na trawnik, to wypadek przy pracy
Masz rację, najbardziej ucierpiały młode nasadzenia
, jeszcze nie zahartowane. Przy zdrowych zmysłach trzyma mnie myśl, że taka susza chyba nie powtórzy się w przyszłym sezonie
Dziś po południu wreszcie nieco się ochłodziło i nawet lekko zachmurzyło, bo niedaleko ode mnie znowu przeszła chmura, która tradycyjnie mnie ominęła
W każdym razie pogoda była na tyle zachęcająca, że przed 19 wyszłam porozkładać doniczki do jutrzejszego sadzenia. Zanim się obejrzałam, a minęła godzinka, miałam prawie wszystko posadzone
. Tak to jest jak człowiek wyposzczony
rzuca się na robotę jak szczerbaty na suchary
Jutro kończę wysadzać poczekalnię, może uda się poprzesadzać co nieco
. Znowu mam nadzieję (wiem, naiwna jestem
), że może najnowsze prognozy o deszczu w weekend się sprawdzą
Poza tym ciągle czekam na odpowiednią aurę oraz dostępność pewnego fachowca, który wybuduje mi wreszcie ognisko
. 100 cegieł szamotowych już zamówione
No i powoli zaczynam przemyśliwać o zakupach cebulowych
...
wczorajszy Lavender Tu Tu
na wielorybie dojrzewa Hokkaido
Ilmenau
po dokładnym zlaniu i wymyciu wszystkich korytarzy, dokładnie dzień później w tym samym miejscu zryte od nowa
Glowing Dream
floks samosiejka idealnie wpisał się w tonację kolorystyczną