TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 26 Maj 2012 22:47 #40367

• lora
  • lora's Avatar
...dawno byłam u Ciebie ...ile zmian rabata pod płotem wielgachna-super... :bravo:
moja krzewuszka malutka ale kwitnie...
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 26 Maj 2012 22:58 #40372

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś rabata wygląda super :P Odwaliłaś kawał dobrej roboty, namęczyłaś się....ale teraz efekt wynagrodzi wszystko :P U mnie nie dość, ze mnóstwo róż wypadło po zimie, to teraz dzieła zniszczenia dokańcza bruzdownica :angry: w życiu tego dziadostwa nie było w moim ogrodzie, a teraz raptem w wielu różach niszczy pąki....a było już ich tak dużo .....chyba się wścieknę :cry3:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 26 Maj 2012 22:59 #40374

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Z posadzonych kosmosy też zostaną :-) Siewne są bardzo :-)

Ilość i jakość zdjęć mnie usatysfakcjonowała :-) Tak trzymaj :-)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 08:53 #40445

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Do mnie też przybyła bruzdownica:( nie wiem co z nią zrobić :( załamałam się. Ale czy zraziłam do róż? Jeszcze nie. w tym roku mszyce włażą na dosłownie wszystko. Tak więc jaką by nie posadzić zamiast róż roślinę tak samo będę walczyć musiała ze szkodnikami. A coś musi przecież rosnąć. :(

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 16:19 #40501

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Ula walka z bruzdownicą polega na obcinaniu pędów do miejsca, gdzie ta paskuda wlazła i paleniu ich lub miażdżeniu. Jeśli jest jej bardzo dużo, to dopiero można podziałać chemią, ale myślę, że przy takim nasileniu jakie jest to bez sensu...

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 19:20 #40534

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Nadarłaś tej darni, że hej! Brawo!
Rabata będzie jak ta lala :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 19:32 #40537

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Marto, widziałem lilie :D resztę nie bardzo, dla mnie dokładniejsze zdjęcie z kilku ujęć proszę :lol:

kosmos :D pierwszy raz się z tym stykam ale wiki mówi, że to jednoroczne :teach:

A co do lilii to chodziło mi...jaki będzie efekt potem, docelowo. Bo wiesz u mnie w tej chwili lilia co ma rosnąć powyżej 2 metrów...jest niższa od lilii 1,3 m :) Chodzi mi o to, że ten efekt docelowy będzie widać pewnie za dwa lata. Bo wątpię czy już za rok rośliny te osiągną swoje docelowe rozmiary. Pewnie muszą się porządnie zadomowić :) A efekt plagi to pewnie jeszcze potem :P Tak więc chodziło mi, że mnie ciekawi efekt końcowy, a nie to, że coś tam wyrosło na zdjęciu :P
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 20:25 #40570

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dorcia a żebyś wiedziała, że straciłam rachubę ile tego draństwa było :jeez:
A kto jest prezesem, bo jeśli Ty, to satysfakcjonuje mnie ten uścisk :rotfl1: . Jak to się mówi po wykonaniu podobnej roboty "możemy sobie podać ręce" :happy4:

Celinko dziękuję :kiss3: . Księżyc to postać tymczasowa rabaty, ale na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiem, jaki kształt przybierze docelowo ;)

Marto pewnie, że róża to róża :P . Szkoda mi jej tylko, bo akurat ona jest najbardziej zjedzona przez mszyce :hammer: . Nie zauważyłam tego wcześniej, bo bardziej pilnowałam tych szlachetnych, a tam się towarzycho rozszalało :jeez: :evil: Chyba bez chemii się nie obejdzie :angry:

Ula, dzięki :kiss3: . Robota najgorsza zrobiona, teraz koszty wykończenia... chyba mnie wykończą :rotfl1:
Same obrzeża będą mnie kosztowały 6 stów, a jeszcze kora, no i dosadzić coś trzeba, bo pusto :rotfl1:

Misiu dzięki. Jak miło, że chociaż Wy to doceniacie, no, i może jeszcze mój brat, który mi dużo pomógł przy najgorszej robocie :happy4:

Aguś na efekt to jeszcze przyjdzie mi poczekać :silly: . Na razie wszystko takie malutkie, do takiego buszu jak u Ciebie, to jeszcze daleeeeko :ouch:
Współczuję tej bruzdownicy, ja w różach zupełnie początkująca, na razie walczę z mszycami :hammer:

Siberko no i niech zostają ;) , nie mam nic przeciwko :lol:
W ten sam sposób mam astry i szałwię trójbarwną, których w tym roku nie siałam :rotfl1:
Dzięki za dobre słowo w temacie zdjęć :hug: , ale ja też mam oczy i widzę Wasze zdjęcia ;) i widzę tą przepaść między nami :tongue2: niestety. Ale chwilowo jestem zdana na głupawki i zbieram informacje kto i czym pstryka, bo sprzęt na pewno muszę jakiś nabyć ( drogą kupna na raty :rotfl1: ).

Dorotko dzięki :kiss3: . Kiedyś mam nadzieję, że będzie ja ta lala :happy3:

Paweł za późno wróciłam, żeby zdjęć dorobić :rotfl1: , ale następnym razem będę pamiętać :)
Kosmos jednoroczny, ale jak mu pozwolę się wysiać, to będę miała w przyszłym roku jeszcze więcej :woohoo:
W ten sposób mam astry i szałwię trójbarwną, których nie siałam, ale rosły rok temu i same się wysiały.
No i fajnie, zawsze to trochę roboty mniej.
Jeśli chodzi o rabate liliową, to mnie interesują głównie kwiaty :flower2: . A do jakich rozmiarów dorosną, to już kwestia drugorzędna, byleby w tym roku kwitły :P . No i oczywiście liczę na to, że w następnych latach zrobi się tam prawdziwa plaga liliowa :rotfl1:

A od jutra mam remont podłogi i nie wiem jak będzie z dostępem do netu :dry:
Nienawidzę remontów :angry:
Na koniec zostawiam Wam dwa widoczki zza mojego płota :tongue1:

DSCI0667.JPG

DSCI0672.JPG

:bye:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 20:40 #40577

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
U mnie w ten sposób są tylko goździki, raz przeżyją jako bylina a raz się rozsieją, a raz to i to w tym samym czasie :) Były jeszcze stokrotki...ale 100% wymarzły po tej zimie i nie ma ani jednej. W tym roku po takiej zimie goździki ledwo zipią, kilka mi wyszło :)

Co do rozmiarów, chodzi w tym po prostu o to, by wyższe rośliny nie przyćmiły mniejszych :) Ja tak ustawiłem kolejność lilii by z miejsca gdzie siedzę, najwyższe były z tyłu :silly: Tak samo rabatę z kwiatami tak ustawiam, by widzieć wszystko razem z jednego miejsca :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 21:38 #40621

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, ja prezes?... toż ja tylko ze 20 taczek wywiozłam :rotfl1: . Gdzie mi tam do tych Twoich milionów :rotfl1: :rotfl1: .

Ależ masz za płotem zajebistą miejscówkę na maślaki :woohoo: :search: :search: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 21:47 #40626

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Paweł zapomniałam o goździkach :woohoo: , też je mam.
A w tych wysokościach lilii na pewno się pogubiłam :rotfl1: , poza tym często rosną nie takie jak producent obiecywał, no i ja nie mam jednego miejsca, z którego patrzę ;)

Dorcia jasnowidz jakiś, czy cóś :eek3: . A skąd Ty wiesz, że tam TYLKO maślaki rosną :funnyface:
O muchomorach nie wspomnę ;) , ale z jadalnych wyłącznie maślaki :rotfl1:
Ale jak znów będzie tak sucho, to kolejny rok obejdę się smakiem :supr:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Maj 2012 21:51 #40630

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
No jak to skąd... maślaki zawsze pod młodymi sosnami :funnyface: . Ja liczę, że ten rok będzie bardziej grzybowy od poprzedniego :mad2: , bo jak nie to mi przyjdzie na wigilię kupować grzyby :jeez:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 08:46 #40748

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
ten rok zapowiada się jak poprzedni a nawet gorzej

rok temu susza była latem, a tym razem susza jest od zimy, przynajmniej w moim rejonie

Trudno liczyć u mnie na grzyby :angry: Ja nawet zacząłem podlewać 10 letni żywopłot z tuji, bo już wszystko brązowe się robi.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 10:16 #40782

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta ale rabatki :eek3: niech no to wszystko się rozrośnie :dance: zobaczysz ;)
Co do grzybków, także się marwię.
Będę czekała na Twoją opinię o Biedermaierze, zdania są podzielone ...
Jedyne, jakie w ubiegłym roku dało się u nas zebrać to były kurki :whistle:

Nie licząc oczywiście smardzów na działeczce :rotfl1: ale te i w tym roku już były.
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2012 10:16 przez pamelka.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 10:27 #40787

• Dorbie
  • Dorbie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Fajne te Twoje rabatki :flower2:
A zdjęcia z lotu ptaka mnie urzekły po prostu

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 20:20 #40904

• lubelski
  • lubelski's Avatar
..kiedyś zamiast przez Bystrzycę trzeba będzie prosto podjechać ;) ..i zobaczyć ogród w realu..tak to jest z trawnikiem.jeden dba a drugi wycina... :rotfl1: :rotfl1: pozdrawiamy serdecznie
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2012 20:20 przez lubelski.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 21:31 #40931

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Ale rabatę zrobiłaś a jeszcze jak sie wszystko na niej rozrośnie to będzie widok.Róże już zaczynają :garden1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Maj 2012 22:05 #40954

• Roma
  • Roma's Avatar
:thanks: Twoje rabaty robią wrażenie ale z autopsji wiem, że i roboty przy nich co niemiara.Czy tak jak u mnie, wszędzie wyłażą Ci zielska?.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.632 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum