TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 13:10 #63185

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
dala wrote:
Magdo, jest już wątek bardzo kulturalny, o książkach, które lubimy i polecamy, ale jakoś mało oblegany :happy4:

:silly: :blink: :oops: Oj! Głupio mi ! Zaraz go odszukam ,niby jeszcze nie zima ,ale póki co, ja mam teraz mnóóóstwo czasu na czytanie :unsure:

Gdzież ta Marta?? Chyba się nie obraziła...?
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 13:12 #63187

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Pewnie pojechała smoka bardziej wystawić do słońca...
Razem z oczyma i uszyma! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 20:25 #63274

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Pozwólcie, że dziś tak ogólnie odpowiem... Cieszę się ogromnie, że mój smok (będę się przy tym upierać :rotfl1: ) dostarczył trochę rozrywki! Ja się wczoraj ubawiłam i śmiałam się do komputera... Joli I Markicie powiem, że jest jeszcze trzecia opcja...W laseczku! Tam za siatką...
Dali powiem, że u mnie podlewania załatwia żółta żmija, mam opracowany cały system mocowania jej na różnych drzewach, iglakach, kamieniach i podlewa się samo... Czasem też sama staję się operatorem żmii! Jak nic innego nie chce mi się robić! ;)
Pawłowi powiem, że ta jodełka jest trzymana na razie w ukryciu, nam wyjątkowo udało się ją kupić, nie wiem nawet, czy mogę o tym pisać... :unsure:
Markicie powiem jeszcze, że czekam na wiadomość od Agness i chyba jutro ruszam we włodawskie lasy! :woohoo: A pana tego proszę dokładniej wypytać, bo wielka to puszcza... ;) Konkretnie gdzie? ;)
Dali i Magdali :lol: powiem, że ja ze swoim ukulturalnieniem też mam pewien problem, od kiedy zaczęłam bywać na forum :oops: Ale zimą wszystko nadgonimy! Byle nie o Prouście! :rotfl1:
Z Siberką i Mirką wypada mi się zgodzić! :lol:
Dorotce powiem, że o wysiewanie werbeny może być całkiem spokojna, ja mam już dwu-, trzyletnie doświadczenia w tym zakresie...
I jeszcze Magdali i Gosi powiem, że po pierwsze to ja się nie obrażam i umiem się śmiać z siebie, co więcej, nawet lubię! :lol: A byłam u fryzjera i wyszłam jako człowiek z grzywką tym razem! :woohoo:

Mam jeszcze inne zdjęcie smoka, z oczami! A uszu dalej nie widać...

A smok jest kupiony w jakiejś galerii, no nie przeze mnie, weszłam w jego posiadanie, gdyż pies znajomych ją zrzucił i obtłukł mu się kawałek pyska! :rotfl1: Smokowi, nie psu... :rotfl1: I tu właśnie rośnie trawa...

To jeszcze widoczki...
Karasuba już w jesiennym wybarwieniu...

Odkryłam, że w cieniu morwy hostki mają się całkiem nieźle... Gemini Moon:

Ostatnio zmieniany: 22 Sie 2012 20:27 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 20:51 #63279

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ja tam dziś nie mam skojarzeń :whistle: i widzę smoka :rotfl1: - uszy też widzę :woohoo: . Za to ostatnio nie widuję obwodnicy :rotfl1: .
Co do podlewania to ja tak jak Ty Martuś - raz kombinuję, raz podlewam tradycyjnie - ostatnio w ogóle - bo ciągle cos maluje albo sprzątam :rotfl1: :rotfl1: - a trawa rośnie :silly: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 22:30 #63337

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Jutro??? a miał być piątek :cry3: dojechałabym zaraz po ukończeniu szkolenia :oops:
O lasku proszę nie wspominać, furtka tam zawsze zakluczona :lol:
Ooooczy także widzę :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 22 Sie 2012 22:30 przez pamelka.

Odp: Martowy prawie ogród 22 Sie 2012 23:01 #63360

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jak do Agness, to chyba do mnie po drodze :woohoo:
Może wpadniesz na kawę?
Przechwyciłabym Cię po drodze, tylko daj znać, kiedy będziesz jechać ;)

Odp: Martowy prawie ogród 23 Sie 2012 12:29 #63451

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ciekawe, z czym Marta wróci?
Martuś... tylko... nie wywołuj wilka z lasu! :rotfl1:

Smok z historią... jak to smok... i nawet w tej bajce to on, jak zwykle, był ofiarą :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 20:48 #63889

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia, a już nie pierzesz? :lol: No proszę, w ciemnych okularach, a widzisz, co trzeba! :hug: Obwodnicy nie widać, prawda, bolesna prawda... Niestety, okoliczne pola wyjałowione...Obawiam się, że trzeba będzie poczekać do wiosny... Może mróz i te procesy tajemne każą znów polom kamienie wypluwać...bo na razie marnie z tym... :placze: Cóż, zostaje podlewanie ;)
Jolu, nieprawda, zakluczona, ale klucz już od wiosny jest nowy! :P A jaka to różnica czwartek czy piątek... Grzybów jak nie ma tak nie ma... :placze:
Markitko, dziękuję, ale ja z większym towarzystwem jechałam, dzieci przy okazji nad Białe wywiozłam... Toteż znaku nie dawałam, innym razem dam! :)
gorzata wrote:
Martuś... tylko... nie wywołuj wilka z lasu! :rotfl1:

Wilka, wilka? Co tam wilk! Wywołałam coś większego! :rotfl1:
Słuchajcie, ale miałam przygodę! No może nie przygodę, ale widok nieziemski! :woohoo: Jak wracałam przez drogę przespacerował mi łoś! :woohoo: Mniej więcej kilometr, może mniej... Jak dojeżdżałam, to już zauważyłam na poboczu w lesie coś wielkiego... Myślę, jakiś bilboard? Pod słońce było! :rotfl1: Ale on się zaczął ruszać, wmaszerował na drogę i spokojnie, powoli przelazł na drugą stronę! Łoś! Widziałam łosia! Jakie to wielkie i śmieszne zwierzę!

O grzybach nie będziemy się tu rozpisywać :rotfl1: Fajnie było! :lol:
Ostatnio wszyscy pokazują hojki! To i ja! ;)
Parapet pierwszy...

Parapet drugi... Powoli, powoli...

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 20:58 #63892

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:eek3: Łoś, niesamowite. Parapety - drugie :eek3: i jeszcze co to jest karasuba :eek3: :rotfl1: ?
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 21:01 #63893

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ja to bym to pole jednak podlała... kamienie powschodzą :rotfl1: i obwodnicę można robić dalej. :funnyface:

Nadal jestem... :dance: nie znikam B)
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 21:43 #63927

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
No to trzymam za słowo ;)

Też dziś podlewałam w akompaniamencie grzmotów i błyskawic :evil: , jak zwykle ominęło :evil: , ale podobno gdzieś na lubelszczyźnie spadł grad, to nie zazdroszczę :dazed:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 21:56 #63930

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
fiu fiu ale ładne hojki....... :woohoo: :whistle:
rany jakbym tak zastawiła parapety u mnie w domu to by mnie mama chyba udusiła... :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Sie 2012 22:49 #63946

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Martusiu, a Ty pewna jesteś z tym ...łosiem? Pod słońce było, no i może wcześniej jakaś uroczystość drobna :drink1:
A może to smok był? :happy4:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sie 2012 01:16 #63965

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Smok ,cmok :rotfl1: Umarlam :lol: :silly:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sie 2012 09:53 #63999

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś hojowisko niesamowite :woohoo: .....ja już się boję co to będzie jak się rozrosną ;) :happy:
Wczoraj u mnie spadł wspaniały rzęsisty deszcz, ulicą płynęła rzeka....więc i ściółka pewnie świetnie namokła :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sie 2012 16:54 #64083

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Marta, jak są hojki to i ja jestem :) Ależ pięknie u Ciebie na tych parapetach, co to będzie jak busz się rozrośnie? A co słychac u hoi Kalimantan? Moje hoje na razie mają miejsce na parapecie, ale jak phalenopsisy wrócą z balkonowania na jesieni, to nie wiem gdzie hoje się podzieją... Masz może jakieś pomysły? Trzeba chyba jakieś kwietniki na ścianach robic, czy co?

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sie 2012 19:41 #64117

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Łoś... też mi coś! :rotfl1:
Może to jednak billboard był... kroczący? :silly:
A może grzybki... halucynogenne? :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 25 Sie 2012 20:58 #64139

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu, zobaczyć takiego łosia to jest coś! Wyczytałam, że na terenie nadleśnictwa Włodawa występuje ich 30, a na terenie nadleśnictwa Sobibór, gdzie grasowałam po lesie, aż 45! Czyli prawdopodobieństwo spotkania go w lesie było dużo większe! Dobrze, że jednak byłam w samochodzie podczas tego spotkania! :rotfl1: A Karasuba to mukdenia! :)
Dorciu, Ty nie znikaj, bo Ty prorok jakiś jesteś! :woohoo:
Markitka, jednak Twoje podlewanie miało sens, bo przywołało porządny deszcz w nocy! :) U Ciebie, mam nadzieję, też?
Martusia, a tam udusiła! No chyba, że z radości! :P Może spróbujesz, żeby się przekonać? ;)
Dalu, jestem pewna! W smoki nie wierzę, ale w łosie tak! ;) Moje widzenie nie zostało niczym zaburzone, byłam kierowcą! :lol:
Marzenko, cmokasy smokowi przekazane! :)
Aguś, a ja się nie boję! Jakoś się pomieścimy, oprócz parapetów mam jeszcze ściany! ;) Rzęsisty deszcz, mówisz? :fly: :fly:
Kasiu, będzie wielki busz! :lol: Ale to nie tak szybko... Coś wymyślimy albo skorzystamy z gotowych wzorców, bo pomysłowość hojomaniaków jest ogromna! A po co Ci te falki? ;) Może zostaw je na balkonie na zimę! :rotfl1: Kalimantan nie należy do sprinterek... Jak dotąd przybył jej jeden liść! :dry:
Gosia, łoś to był! Prawdziwy, bo grzybków nie było, halucynogennych też! :P Łoś to coś! U nas żubrów nie ma, to największy gabaryt, jaki mogłam wywołać! :rotfl1:

Podlało! I pan od pola chyba znów orał! I tym razem wyorał morze kamieni, które lśniły dziś po deszczu jak diamenty prawdziwe! :rotfl1: :silly: Będą obwodnice! :fly: :fly:
Nawet dziś kawałek rowu przygotowałam! Teraz tylko nazbierać i do roboty! :woohoo:

Jacqueline Du Pre, pręciki ach!

Pink Peace:

Hot Chocolate:

Albrecht Durer od Izy, zakwitł! :)

Nowe dzielżany!

I widoczki...

I widoczek ze smokiem! :P

Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2012 21:01 przez artam.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.494 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum