TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 26 Lis 2012 09:30 #93326

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta co to za floks ???? Jest na dwóch zdjęciach pierwszym i trzecim taki fajny .............. jakbyś nie wyczuła to ja już sępię bardzo , bardzo plisss :thanks: :thanks: chcę kawałek. Ten bladofioletowy on majakieś paski jak widzę.
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Ostatnio zmieniany: 26 Lis 2012 09:32 przez mirdem.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 26 Lis 2012 22:06 #93669

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Tylko szkopuł w tym , że ta ścianka działowa z żółtych tui i cyprysików!
No, to się będzie cudnie z pręcikami komponować :)

No... i się narobiło. Patrzę na floksy i czuję tęsknotę. Tobie to dobrze. Nie lubisz floksów :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 08:06 #93738

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Przecież polubiła :P
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 08:26 #93745

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
dodad wrote:
Przecież polubiła :P
Kobieta jednak zmienną jest, bo ja też pamiętam, że Marta jest na "nie" z floksami :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 09:07 #93763

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Do zimy nam idzie a u Ciebie takie kolorki :lol: Już niedługo z dnia na dzień coraz mniej czasu do takich widoków :happy4:
Czekaj cierpliwie i podejmuj jedyną słuszna decyzję w wiadomej sprawie ;)

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 09:11 #93766

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Nie pamiętacie? Marta nie lubi floksów, ale gromadzi je na wypadek, gdyby jednak kiedyś polubiła! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 09:12 #93767

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
No tak, to jest logiczne wytłumaczenie. :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Lis 2012 22:03 #94116

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Przepiękny ogród, floksy cudne, u mnie strasznie marnie się rozrastają, spowodowane to jest ciężką gliniastą ziemią, innym roślinką nie przeszkadza. :supr3:

Odp: Martowy prawie ogród 28 Lis 2012 18:38 #94473

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
No to może ta zdobyłaby Twoje serce www.rosebook.ru/roses/gallery/golden-wings/ .Ślicznotka z wielkimi pylnikami ;)
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Martowy prawie ogród 28 Lis 2012 22:04 #94609

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Zajrzałam do linka i tę sobie znajdę :) Może wiosną napotkam.

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 21:08 #95395

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ewa, bo to jest ostatni smok! :rotfl1: Hella, może się podobać, ale mi jakoś nie.... :unsure:
Siberko, ano nie... :P
Sylwio, o liliowce nie musisz się martwić.. Można byłoby się martwić o liliowce evergreen i semi-evergreen, ale te już raczej nie są u nas sprzedawane... Choć głowy nie dam... Z hortensjami też większego bólu nie będzie, pewnie, że dobrze byłoby trochę torfu im sypnąć i czasem podlać ;) , ale to są bardzo wytrzymałe krzewy...
Dorota, ale przecież ten Twój to zupełnie inny... Też nie ma się co martwić! :rotfl1: Jaki dobry dziś ze mnie człowiek! :woohoo: Wszystkich pocieszam! :happy4:
Aguś, bo świat jest kolorowy i nie można tak całkiem na ten świat się wypiąć! :) My taki świat do siebie zapraszamy! Oczywiście w granicach rozsądku... Rozsądku... Co ja wypisuję! ;) No ale tak powinno być! :lol: No zobacz, mnie też od niedawna zachwycają moje floksy! :rotfl1:
Sylwia, no to tak... Na bardzo wysokim szczeblu bardzo opiniotwórczych czynników :happy4: zostało ponad wszelką wątpliwość ;) ustalone, że zestaw obowiązkowy powinien składać się z następujących odmian: Pinky Winky, Limelight, Vanila Fraise i Sundae Fraise... Oczywiście, to się może zmienić, jeśli owe czynniki zmienią zdanie... ;) :rotfl1: Producenci nie próżnują... Czynniki ;) też zaglądają do hortensjowych wątków, ale jeszcze nie wydały najnowszej opinii... Nie każ mi pisać, jakie mam hortensje, bo nie prowadzę w tej materii ;) szczegółowych zapisków... Z zakupami to już chyba do wiosny się wstrzymasz?
Skoro masz pędraki, to radziłabym krety jednak zaprosić do ogrodu... Dołączyłyby do pożytecznych kotów... ;) Którym to kotom należałoby jednak wytłumaczyć, że jaszczurki są pożyteczne i ich nie łapiemy! :bad-idea:
Mirka, ten floks to prawdopodobnie Violetta Gloriosa, latem na pewno go widziałaś i jakoś nie poruszył... Co tylko potwierdza, że obecny deficyt kolorów uwrażliwia na kolory... ;) No coś z tym sępieniem trzeba będzie zrobić! ;) A urwiesz kawałek najładniejszej dalii? :rotfl1:
Izulu, no jak Ty sprytnie odnalazłaś sens w tych moich pierwszych nasadzeniach! No przecież na pewno mi o to chodziło! :rotfl1: Oj tęsknica... I znikąd ratunku... Hojki nie kwitną, skrętniki nie kwitną... :angry:
Dorotka, Paweł i Gosiu, tak wspólnie kwestię floksów wyjaśnię... Rzeczywiście od dłuższego czasu gromadziłam floksy, nie czując ku nim specjalnie afektu ;), wychodząc z założenia, że kiedyś on może nadejść i będą jak znalazł! I rację ma Dorota, to się stało w tym roku! A jak już się stało, to z 10 nowych zdołałam dokupić! I kilka jeszcze wysępić! :rotfl1:
Jolu, te kolorki to przez zimę właśnie... Bo już te bardziej stonowane jesienne wygnała... Nic nie zostało... Tylko kulki zielone i żółte! :woohoo: Z dnia na dzień bliżej, mówisz... Cztery miesiące! 120 dni!
:placze:
Witaj, Małgosiu! Dziękuję za miłe słowa... A wiesz, nie wiem nawet, jak to u mnie jest z floksami, dotąd nie zwracałam szczególnej uwagi na to, jak się rozrastają... Ale jednak trochę się rozrosły... U mnie z kolei ziemia raczej piaszczysta i muszę bardzo się starać, żeby to roślinkom nie przeszkadzało! :)
Jadziu, dzięki za tę różę, rzeczywiście pylniki wielkie i pomarańczowe :woohoo: , tylko ta prawda o płatkach taka niejasna... Białe czy żółtawe...
Ewa, to jak ją napotkasz, to powiesz, jakie one tak naprawdę... ;)

To skoro już o różach mowa... We wtorek okopczykowałam wszystkie róże i nie boję się tego powiedzieć! :P Od niedzieli miały być już śniegi i 10 stopni mrozu! No tak w poniedziałek twierdzili... Teraz się odmieniło, ale ja już kopców ruszać nie zamierzam! Ale jak przyjemnie i cieplutko było! I nawet u mnie coś zakwitło! Posadzone ze dwa tygodnie wcześniej krokusy jesienne... Nie miałam aparatu, ale śliczne były!

Pozostając w tematyce kolorków... Wiosenne, uściślijmy, późnowiosenne kolorki nie są tak rzucające się w oczy ;) Kilka irysowych wspomnień...

Ten mi zakwitł po raz pierwszy i zachwycił mnie bardzo... Vienna Waltz...

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 21:12 #95398

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
No tak mi się pałętało o tych floksach. Ja tez polubiłam ;)
Irysów odmianowych kwitnacych na żywo nigdy nie widzialam i chyba to dobrze, bo moglabym zacząć piach na dzialkę nawozić :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 21:26 #95412

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Irysów bardzo pragnęłam-póki nie zaczęłam sadzić róż :unsure: Wciąż uważam, że są piękne, ale nie kupuję. Z przyjemnością oglądam cudze :)

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 21:32 #95417

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta dla Ciebie dalia na pewno :rotfl1: :rotfl1: masz jak w banku :happy4: :happy4: ................ siedze i opisuję to nawet będziesz mogła wybrac najładniejszą :happy: :happy: .............. zamówiłam sobie dzisiaj liliowców ...........od razu kregosłup mnie mniej boli :whistle: :whistle:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 22:49 #95454

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Raczej biała nie jest tylko kremowa www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3053&tab=36&qn=1&qc=0 ale ma ją koleżanka na FO i jest piękna i na dodatek zdrowa ;)
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 22:59 #95458

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Irysy też cudne ja mam takie najzwyklejsze na świecie, zresztą co mi się nie podoba :rotfl1: , co zajrzę co czyjegoś ogrodu to :supr3: .
i to jest super taka różnorodność , każdy piękny na swój sposób. :dance:

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 23:37 #95475

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
To ja też sobie zamówię jeszcze nie wiem co ,ale to przyjemne uczucie jak nie ma bólu... jakiegokolwiek ;) :dance: Widzę Martuś ,że białe szaleństwo trwa. No i bardzo fajnie aż i mnie korci maleńki biały kącik tylko gdzie? Wszędzie już coś powtykane :unsure:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Martowy prawie ogród 30 Lis 2012 23:48 #95480

• Poll
  • Poll's Avatar
Martus, w zwiazku z ogłoszona przeze mnie zimową akcja :'krwiodawco, bądź honorowy, oddaj krew krwiopijcom, czyli zimowa akcja sępienia', zapytuję, co można u Artamki wysepić, jak juz Was koleżanko nawiedze latem w tych lubelskich zapadłosciach? :dance: ...bo nie wiem, czy swoim małym autkiem jechac, czy busikiem? :funnyface:
Ostatnio zmieniany: 30 Lis 2012 23:59 przez Poll.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.623 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum