TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 05 Cze 2012 21:50 #44200

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Zimą to będziesz myślała nad doniczkami dla tych, których jeszcze nie kupiłaś... i nawet jeszcze nie wiesz, że kupisz! :rotfl1:
Tak wieszczę! :cool3:
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 05 Cze 2012 21:51 #44201

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A widzisz, nie ma przypadków na tym świecie :woohoo:
Chipek cudny :eek3: wielce :bravo:
Może jednak nie obsadzaj tak pospiesznie, zbyt pochopnie :silly: różanej ... planowanej ;)
Reklamówka poleżeć może, choćby pół roku :rotfl1: wszak nie roślinki to były :rotfl1:

Edit. ... a ja dla odmiany wieszczę miłość do róż :hearts: której jakaś tam zima nie złamie :idea1:
Ostatnio zmieniany: 05 Cze 2012 21:54 przez pamelka.

Odp: Martowy prawie ogród 05 Cze 2012 21:59 #44211

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
W zeszłym roku zostałam obdarowana takimi dwoma ogrodówkami :evil:
W dodatku osoby obdarowywujące były zachwycone swoim pomysłem na prezent :hammer: dla mnie, jako osoby już zakręconej ogrodowo :pinch:
W tym roku mściwie pokazałam im co zostało z ich prezentów po naszej zimie :rotfl1:
No i dostałam tym razem pięknego klona :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Cze 2012 22:28 #44239

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
prezenty super! :woohoo:
i co z tego, że pada.....z cukru przecież nie jesteśmy...ja poszłam na dzialke i co.....wróciłam jako zmokła kura :rotfl1: ciuchy do prania i suszenia :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Cze 2012 22:34 #44243

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
eeee to zdjęcie co nazwałaś "UFO" to ten iglak ? :P w tamtym roku ładniej go ujęłaś, tak w większej perspektywie było widać ładnie przyrosty
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Martowy prawie ogród 06 Cze 2012 09:24 #44312

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Ło matko prezenty ogrodowe .................. jak dla mnie to oba nie trafione :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: ..................... a ja kiedyś za bezinteresowną pomoc dostałam do ogrodu sosenkę 'Winter Gold' - daleko mi wtedy było do kulkowych zachwytów i powiem szczerze ,prezent średnio mnie ucieszył ................ za to teraz z roku na rok cieszy coraz bardziej :P :P :P ............. ale tego chyba nie można będzie powiedzieć o ogrodówce.
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 06 Cze 2012 09:30 #44315

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
artam wrote:
...Może na prezent? Jola, nie bój się! :rotfl1:

Ja sie nie boję :rotfl1: zupełnie, wybrałam wszak sekator :lol: i to wystarczy :happy-old:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 10:02 #44605

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, na razie zdecydowany odwrót od doniczkowych, myślisz, że zimą mogę się złamać? :P No nie jest to wykluczone! :lol:
Jola, już sama nie wiem,jak to z tymi różami będzie...Przyznać muszę, że jakieś lekkie drżenie serca na widok kwitnących róż jednak odczuwam...Ale jak poczuję, że czuję :rotfl1: , to szybko sobie o moich stratach przypominam i sobie wirtualne młoteczki ;) funduję! Na poróżanej rabacie trochę miejsca jeszcze jest...
Markitko, takie podpędzone w szklarni hortensje mogą się ludziom, takim normalnym ;) ludziom wydawać atrakcyjne! No i tacy normalni ;) ludzie mogą nie wiedzieć, że kupując taką hortensję, powinni kupić też małą szklarnię dla niej! :rotfl1: Twoi darczyńcy to regularni, coroczni, dobrze ich wychowałaś! ;) Klon piękny, widziałam!
Marta, no nie jesteśmy, ale ja tam na siebie dmucham i chucham, ja muszę być sucha! ;) :rotfl1:
Paweł, czy ktoś Ci już kiedyś powiedział, że czasem bywasz marudny? :rotfl1: Był i z dalszej perspektywy! :)
Mirka, z pewnością tego nie będzie można powiedzieć o ogrodówce, bo już jej nie ma! :rotfl1: Ten prezent nie miał szansy doczekać się odmiany moich gustów. Ale czasami takie rzeczy, jak z Twoją sosenką się zdarzają...
Jola, oj nie byłabym taka pewna.... ;) :hug:

Wczoraj ekspresowy wypad na działkę, żeby podlać stojące w domku roślinki...Ile ja mam jeszcze sadzenia! :woohoo: Jak ja lubię mieć sadzenie! ;) :rotfl1:
Od tego irysa nie mogę oderwać oczu!
Syberyjski...Ogromny...Berliner Purple Wine:

Wciąż NN :evil:

Ride the Wind:

Dzwoneczki...

I szyszeczki :)

Podniebne...

Zaczynają kwitnąć jarzmianki...

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 10:30 #44616

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
WOW ale szyszkiii :eek3: :supr3: :eek3: :bravo: te żółte :happy4:
Jarzmianka i u mnie zaczyna kwitnąć ;)
... że mam nie mieć pewności ... ale mam :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 11:46 #44632

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Tym razem ostrośc perfekcyjna ;)
Wow, ze tak powtórze za Jolą. Zółte szyszeczki świetne :)
Zakwitl syberyjski od ciebie. Jednak biały, dziekuję :kiss:
lista gotowa w 85% :lol:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 20:58 #44786

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu, takie szyszki ma i Goldilocks, i Dr Landis Gold, nawet nie wiem, czyje to...Ale ładne, fakt! Nic pewnego na świecie! ;)
Dorotka, rzeczywiście ostatnio nikt na ostrość nie narzeka... Czyżbym przejrzała na oczy? ;) To jednak mi się nie pomyliło...Ja jeszcze tak dobrze nie pamiętam, co gdzie rośnie...No ale jak się ciągle coś przesadza... :rotfl1:

Dziś rekreacyjnie i jedynie drobne plewienie w ukryciu! Za to jutro! Jak ja się jutro wezmę do roboty!

Zielone robaczki już się zwiedziały, że coś białego kwitnie! :angry:

Ten fragment mego liściastego żywopłotu już mnie satysfakcjonuje! Ale po zimie powstały duże luki! Czy już mówiłam, że przemarzły mi wszystkie hibiskusy? No prawie, z dziewięciu został jeden! :angry:

Następne cudo! Lady Vanessa:

Oh Jamaica:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 21:02 #44788

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Przebrzydłe hibiskusy! :angry:
Co dziwne, u mnie przemarzł ten duży, a maluchy, w tym jeden variegacki ;) zielone aż po czubeczki... podobnie perukowce, które po dotychczasowych zimach trzeba było przycinać do 2/3 pędów...
Dziwy, Panie Dzieju... dziwy! Za przeproszeniem! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 21:08 #44791

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ten zielony robaczek to kruszczyca złotawka i on podobno wcale niegroźny jest.
Zobacz w tym wątku forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/4...-kruszczyca-zlotawka

No lubi białe kwiaty, ale wszyscy twierdzą, że niegroźny :dry:

Widoczki piękne, a kompozycje hostowe :bravo:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 21:14 #44797

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Bardzo, bardzo podobało mi się ... :bad-idea: .... no gdyby były podpisy pod fotkami :hammer: , dla ogrodników zdecydowanie niższych lotów :fly: .... to bym wiedziała co :dazed: ... a tak to nie wiem :placze: . To to pstrokato-listne :woohoo: (jedno i drugie :woohoo: ).

A z poprzedniej strony, to piękne te szyszeczki - ale te ciemne z kolcami :woohoo:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 21:28 #44807

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Buszowato się robi :-)
Moja jarzmianka też kwitnie od jakiegoś czasu i doszłam do wniosku, że to najbardziej niefotogeniczny z kwiatów. W rzeczywistości piękny, na zdjęciu jak z drewna wycięty.

Chyba się skuszę w końcu na dyptamy. Twój parzy/uczula?

Odp: Martowy prawie ogród 07 Cze 2012 21:52 #44827

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Martuś czytałam o Twoim bagienku dla irysów ensata ...zrobiłam coś podobnego ale kiszka irysy zamiast rosnąć zdychają ...chyba coś nie tak ale trzy wsadziłam w doniczki i stoją w płytkiej wodzie w "oczku" i całkiemładnie sobie rosną ...ale chyba wiem co źle zrobiłam ...zapomniałam napełniać bagienko :club2:
Aż dziewięć hibiskusów :( ... to ja miałam tylko jednego i sobie zszedł ...ale zawsze mnie denerwował bo nigdy nie chciał otworzyć swoich bordowych kwiatów ...wredota .
Plewienie w ukryciu ...no tak bo by Cię na wsi wyklęli :happy3: ja tam gdzieś i się nie przejmuję ale nie miałam czasu na działeczkę no przecież się uczyłam :whistle: :whistle:
Jutro wolne ale się będzie działo "chwasty pilnujcie się Marta nadchodzi " :garden:

A ten irys nn to podobny do 'Chinook winds' lub 'Fogbound'
Ostatnio zmieniany: 07 Cze 2012 22:02 przez evastyl.

Odp: Martowy prawie ogród 08 Cze 2012 20:32 #45110

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosia, przebrzydłe! U mnie wymarzły równo - duże i małe! Ale we wszystkim trzeba szukać dobrych stron! No to ja znalazłam taką, że muszę kupić jakieś nowe krzaki! :woohoo: Powstały spore luki w żywopłocie liściastym, zatem muszę na zakupy! :fly: Dobrze, że choć wszystkie dwa perukowce przetrwały! :rotfl1:
Markitko, ja tego robala to dobrze znam, już ze trzy razy zapamiętywałam i zapominałam jego nazwę! :rotfl1: Dziękuję za link ;) Jak niegroźny? Groźny! Zagraża poważnie białym kwiatom! ;)
Dorciu, już mówię! Pierwsze pstrokate to acer negundo 'Flamingo', a drugie...nie wiem...Też jakiś jesionolistny... A w środeczku wiąz polny. Szyszeczki szykowne? ;)
Siberko, do jarzmianek to chyba makro by się zdało ;) , żeby było widać niezwykle misterną budowę kwiatu...
A z tymi dyptamami to chyba bujda jakaś! ;) Gorejący krzew Mojżesza! :lol: Nie wiem, jaka musiałaby być temperatura, żeby te olejki eteryczne, co je niby wydziela, się zapaliły... Kiedyś jak byłam bardziej łatwowierna, to próbowałam z zapalniczką, naprawdę! :rotfl1: Nic nie uczula, nic...nie robi... :rotfl1:
Ewa, no wodę lać trzeba! Bagienko ma być bagienkiem, mokrym bagienkiem ;) To może jeszcze dodam, że mi trzy irysy ensata zeszły po zimie! :angry: A moje hibiskusy mnie wcale nie denerwowały, teraz mnie zdenerwowały! :rotfl1: Już nie kupię! Dziś plewienie było całkiem jawne, tylko burza nadeszła i mnie wygoniła z działki nieco przed czasem, no ale dzięki temu mogłam się naocznie przekonać, że Tytoń wcale nie jest taki zły, jak mówią! :rotfl1: :rotfl1: Ten irys podobny, ale to chyba jednak nie to...On jest bardziej wpadający w liliowy kolor...

Z dzisiaj...

Vienna Waltz:

Piwonia miała być całkiem inna, ale w ostateczności może być...Zostaje!

Kolejne syberyjskie cudo...Sultan's Ruby:

Widoczki...

Ostatnio zmieniany: 08 Cze 2012 20:34 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 08 Cze 2012 20:40 #45118

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Co do syberyjskiego cuda, wyjatkowo się zgodzę! Cudo - zaiste! :lol:
Cierpliwie poczekam, aż nada się do podziału ;)

Burza? A u nas sucho... a zdałoby się, zdało :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.476 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum