TEMAT: Mój fijoł

Mój fijoł 28 Maj 2014 21:24 #265502

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Asia, ten kot miewa zwykle poważniejsze dylematy-jak się ułożyć, żeby w miseczce wszystko ogarnąć jak najmniejszym wysiłkiem :rotfl1: Jedyny kot, który spożywa karmę na leżąco. Rutewki mają szansę się rozbujać :)
Julka, zimno, a kropla deszczu nie spadła :cry2: Posadziłam rano warzywa kupione wczoraj, ale poza tą koniecznością nie wyjrzałam na dwór. A chwasty niech sobie rosną :angry:
Dorota, te irysy syberyjskie akurat już mam, więc nie szalej-wstąp do mnie, żeby sobie coś wyłopatkować ;)

Na dowód pierwszy z moich syberianów :) Najstarszy.

Czarny bez zaczyna.

Białobok.

Zielone okna z estimeble.pl

Mój fijoł 29 Maj 2014 12:13 #265762

• XYZ
  • XYZ's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Błądzę we mgle...
  • Otrzymane dziękuję: 7401
Niestety, mam tylko te starsze odmiany syberyjskich (granatowy, niebieski, żółty i kość słoniowa). Przy okazji zajadę, najchętniej jednak ściągam rodzinkę do siebie, w sumie... też nie masz daleko do Skalikowa :P
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2014 12:15 przez XYZ.

Mój fijoł 29 Maj 2014 12:47 #265773

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
Ewa, piękna jest ta Claire de Lune :woohoo:

Mój fijoł 30 Maj 2014 22:02 #266479

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorota, ja to bym bryknęła choćby zaraz, ale M z tych domowych. Prędzej Ty przelecisz jak strzała (kiedy remont drogi się skończy :mad2:), niż M wybierze się w świat.
Iwona, wszystkie piwonie mnie kręcą-tylko ostatnio nie miały szansy się rozbujać :(

Asao.

Kalina.

Mój fijoł 30 Maj 2014 22:23 #266505

• Poll
  • Poll's Avatar
ewamaj66 wrote:
... ale poza tą koniecznością nie wyjrzałam na dwór. A chwasty niech sobie rosną :angry:

I to jest prawidłowe podejście do tego sezonu ogrodniczego. :lol: Ja tez postawiłam w tym roku bardziej na nasadzenia, niz utrzymywanie ogrodu na :laugh1: tzw. odpowiednim poziomie. Wałęsać się i oglądać i tak nie ma co, więc nie łażę i nie pielę.Sadzę na nowych miejscach, do starych niemal nie zaglądam. :wink4:
U mnie sybiraki tez ruszyły, ale oczywiście najnowsze i najwypasniejsze odmiany nie zawiązały ani jednego pąka. :hammer:

Mój fijoł 30 Maj 2014 22:30 #266515

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
A niech rosną......... :rotfl1: ,niektóre mają pół metra..........korzystają z mojego braku czasu ale cierpliwość na wyczerpaniu i jutro eksmisja......grunt, że róże opielone..... :rotfl1:

Mój fijoł 01 Cze 2014 08:27 #266982

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Polu, humor mi się poprawił, bo zmrożeńce żyją. Chude będą i smętne, ale na prawdziwe hosty trzeba i tak poczekać ze trzy lata, więc po prostu poczekam :) Syberyjskie zeszłoroczne pokazały pojedyncze kwiaty. Jedna odmiana :unsure: Reszta stoi jak zaklęta-na te też trzeba będzie poczekać :rotfl1:
Ewa, nie wszystkie róże opielone, a chwasty tworzą wał świeżej zieleni na wysokości moich kolan :angry: Czas się wziąć za to, bo nie posadziłam jednorocznych.

Moja tegoroczna ulubienica-Stanwell Perpetual w pełni rozkwitu. Zawsze kwitnie tak wcześnie :) I PACHNIE :woohoo:

Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulkaa

Mój fijoł 01 Cze 2014 12:29 #267113

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Ewo, piękny okaz stanwell perpetual :supr3: ja niestety nie mam tej róży ale nie można mieć wszystkiego. Będę podziwiać u Ciebie.
Masz też bardzo bujny okaz Asao, bardzo fajny odcień różu. Białobok :supr3: Clair de Lune jest niesamowita. Ja zakupiłam tej wiosny. Zawiązała nawet malizna pączek ale go nie rozwinie, za słaba jest jeszcze ale dzięki Tobie wiem, że warto czekać ten rok :dance:

Mój fijoł 01 Cze 2014 12:33 #267114

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewa, Twoje kaliny z irysami pamiętam doskonale z zimowych wspomnień i czekam na tegoroczny spektakl!
Stanwell niezawodna, bujnie kwitnie!
Peonie zawróciły mi w głowie, Clair de Lune muszę kupić :-)
Miłego dnia w ogrodzie!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Mój fijoł 01 Cze 2014 14:16 #267143

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Cześć Ewcia!

Jak mija weekend? Pogoda u mnie dopisuje, więc dużo czasu spędzam w ogrodzie.
Masz cudny okaz bzu czarnego... robisz z niego jakieś przetwory?

Pozdrowienia!

Mój fijoł 01 Cze 2014 16:32 #267177

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika, Stanwell najbardziej lubię za wczesny termin kwitnienia :) Wszystkie inne róże każą na siebie czekać.
Kasia, piwonie są warte miłości :) Na razie pod ich liśćmi wyleguje się Hamlet i przewraca znaczniki, niedługo wszystkie będą nn.
Aga, wczorajszy dzień był prześliczny, pogoda w sam raz. Narobiłam się jak dziki osioł, a efektu nie widać. Wszędzie widzę chwasty :angry: Do przetworów się nie rwę :oops:

Czas na maki.

Całoroczny Hamlet.

Mój fijoł 01 Cze 2014 16:32 #267178

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
ewamaj66 wrote:
Jedyny kot, który spożywa karmę na leżąco. [/img]
Nie jest w tym osamotniony. Mój tak samo spożywa karmę na leżąco. Wyjmuje łapą z miski chrupki na ziemie aby pyska nie podnosić za wysoko :jeez:

Mój fijoł 01 Cze 2014 16:39 #267179

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Ewcia, piekne słoneczne fotki - Hamlet uroczy.
Ja powoli zapominam jak wygląda slońce, dziś znów ponuro, wietrznie i chłodno. Tyle, że nie pada :blink:
Pogoda dobra do robót w ogrodzie, ale mnie po wczorajszym plewieniu tak łupnęło, że teraz tylko spacerować mogę :crazy: O schylaniu, kopaniu czy plewieniu nie ma mowy :(
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Mój fijoł 01 Cze 2014 21:05 #267294

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Zdjęcia kaliny i irysa syberyjskiego inaczej podpisane, ale bardzo podobne ;)
Proszę się tu do takich sposobów nie uciekać, kiedy tyle pięknych kwitnień na miejsce swoje czeka ;)
Maczek cudny!
A mi się pewne widoki na zaniechany szpaler z róż historycznych i rugos szykują, to może i u mnie Stanwell Perpetual wreszcie zagości... Ten nieregularny pokrój może być postrzegany jako wada i zaleta... Mi się podoba :)

Mój fijoł 02 Cze 2014 09:05 #267461

• XYZ
  • XYZ's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Błądzę we mgle...
  • Otrzymane dziękuję: 7401
Piękne maki, lubię taką obfitość w kępie, moją najpiękniejszą kępę maków mąż załatwił podkaszarką, nie zauważył grubaśnych pąków :club2: Odrosną, ale już w tym roku nie ucieszą oczu.

Mój fijoł 03 Cze 2014 12:52 #268135

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Maki wschodnie? Wschodnie, ja mam takie bardziej czerwone, polubiły się z malwami i rosną razem na piachu.
O, kurier przywiózł zaległą cześć zamówienia z Bylinowego R. :dance: Wstawię fotki u siebie.
Stanwell i Hamlet całoroczny to moi aktualni faworyci :happy4:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Mój fijoł 04 Cze 2014 07:12 #268438

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Bożena, wcześniej nie miałam nigdy takiego wylegacza :) Ostatnio jednak się okazało, że wrażenie jest mylące, Hamlet upolował zwierzątko. Nie sądziłam, że jest do tego zdolny-to kot, który nie umie skakać i chodzić po drzewach, choć okazji mu nie brakuje.
Dorota, a ja wciąż marzę o deszczu :( Mam nadzieję, że boleści miną same z siebie, bo okropnie jest tylko patrzeć na ogród.
Marta, teraz zauważyłam, że pomyliłam zdjęcia :oops: Czas edycji jednak minął i chyba już tak byle jak zostanie :( Stanwell podoba mi się taka "dzika", ale pielić pod nią wtedy nie sposób-okropnie kolczasta. Już tak było, dlatego podwiązuję ;)
Dorota, kosiarzom też mam trochę "do zawdzięczenia" :mad2: Miłorząb już chyba nie odbije, skoszony po raz drugi na przestrzeni dwóch lat.
Kasia, już widziałam Twoje zdjęcia :) Jest powód do radości :)

Mój fijoł 04 Cze 2014 07:57 #268450

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Piękne maki.... U mnie mak zakwitł jednym kwiatem, bo reszta pączków wygląda jak różane po zmasowanym ataku bruzdownicy :mad2: .... Nie wiem co to za cholera :angry: .
Hamlet to ten co je na leżąco :happy: ? Może on się tylko dobrze maskuje...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.728 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum